- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
skydragon #44178 üzenetére
A bios elemet ne vegye ki?
Felesleges ezeket kikapcsolgatni, csak szívatja magát vele az ember, jó helyen van az ott ahol van. Defrag OFF, trim ON, alignálás CHECK, esetleg indexelés ki, aztán jó napot kívánok.
@petymeg: rejtett fileokra is ránéztél, ugye? Lemez tulajdonságok fül mit mutat, mennyi a foglalt/szabad?
@FireKeeper: augusztus 14 óta 160 gigát írtam az SSD-re, és ebben benne van egy Titan Quest Gold és egy HL2EP2 letöltés, ami magában kb. 30 giga. A lapozófile-om a windows default beállítás 4 giga ram mellett, és így nincs a napi írásom 3 GB.
-
sir fg
aktív tag
válasz
skydragon #42185 üzenetére
..mégis kihagytad a felsorolásból, ezért kérdeztem rá az SSD-re. Most nekem is azon van. Mivel laptopról van szó, nincs is más választás. Vagy kikapcsolom, vagy SSD. Most egyelőre így van, aztán majd meglátom. Azt továbbra is fenntartom, hogy szvsz lapozófájlt RAMDiskre helyezni értelmetlen dolog.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
skydragon #42124 üzenetére
Az normális, hogy valaki leméri a vacsiúj szerzeménye sebességét, illetve esetleg fw frissítés után mér egyet. (bár ez elmarad már nálam)
Ezzel az esetleges anomáliákat ki lehet szűrni.De ezek után ha nem érzem használat közben, hogy bármi gond lenne, akkor nem mérem le hetente. Úgyis csak az számít, hogy használat közben milyennek érzem, nem az, hogy a számok mit mutatnak.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
skydragon #42036 üzenetére
Tehát azt mondod elméletben lehetséges, akkor a trim hiánya miatt "elhalt" szektorokat helyrehozná a törlés és újraformázás?
Amikor beszemeteli az ssd-t az xp a trim hiány miatt, akkor elhasználódik az ssd, de majd a teljes törlés és formázás után ismét felkel hamvaiból,-vissza kerül az egészséges állapotába? -
törölt tag
válasz
skydragon #41956 üzenetére
Ja... nálam eleve ezért tiltott listán volt a márka, amikor új SSD-t vettem...
amúgy gáz ez nekik, mert a világon tele van az összes számtech fórum a hibáikkal... most azon túl aki tényleg arra sem képes, hogy vásárlás előtt utána nézzen... ki akar egy cuccal rizikózni, hogy vagy jó lesz vagy nem, amelyik cuccnak rengeteg alternatívája van?
-
válasz
skydragon #41872 üzenetére
Nem a legutolsó build-et próbáltam, abban automatikusan felpakolta az AMD SATA Controller-t, de nem ment vele a TRIM, a legfrissebb AMD Chipset telepítését követően ment csak. Intel és egyéb vezérlőkkel kapcsolatban nem tudok mit mondani, már csak akkor telepítem fel a W8-at, ha a végleges megjelenik.
-
Bodor
veterán
válasz
skydragon #41808 üzenetére
Hát Te már az SSD-k olyan korszakába csöppentél bele, ahol természetes, hogy a TRIM elvégzi a piszkos munkát, ezért lehet, hogy Te nem szoktad használni SSD-n, de azoknak akiknek nincs TRIM, ( XP és RAID felhasználók) , igen jó szolgálatot tud tenni a Diskeeper SSD optimalizációs képessége, ami nem keverendő össze a töredezettségmentesítéssel.
-
d@minator
addikt
válasz
skydragon #41681 üzenetére
Én örültem mikor kikapcsoltam a lapozófájlt mint majom a... mert ment minden ment amíg el nem indítottam egy fps játékot - már nem emlékszem melyiket - kiírta, h kevés a memória pedig ha jól emlékszem csak 3GB volt a memória kihasználtság.
Amúgy amit írtatok ellentmond egymásnak akkor, hogy is van ez?
Egyáltalán van e érzékelhető különbség a között, hogy HDD-n, SSD-n van vagy egyáltalán nincs lapozófájl? -
fagy53
nagyúr
válasz
skydragon #41546 üzenetére
Nekem volt anno egy Hita HDD-m egyszer sikerült úgy feltenni az XP-t, hogy a két csík után már jött is asztal és a tálcán szinte egyidőben jelentek meg az ikonok, persze az asztalon is.
Nem voltam észnél, akkoriban SSD még nem volt sehol, de ilyen gyorsan bootol be az XP-m ma is persze SSD a rendszermeghajtó.
Egy év múlva újra kellett raknom a rendszert és soha többé nem sikerült ez a fantasztikus boot, csak az SSD megjelenése hozta vissza azokat az időket.
Egyedi eset, ma sem értem miért. -
Mankó
veterán
válasz
skydragon #41542 üzenetére
Megnézném én azt a rendszert ahol 20-25 sec alatt bebootol a rendszer gombnyomástól számítva winyóval. A rendszer belakottságától is függ a bootolás sebessége.
Peddy789: Jó az az eredmény, de különben is az a lényeg, hogy maga a rendszer gyorsult-e. Ha igen, akkor ne foglalkozz, hogy milyen gyorsan áll fel a rendszer. Lehet, hogy nálad a vírusirtó, vagy a hangkártya, Sata Bios, egyéb hardver elem tovább fogja bootoláskor a gépet, s ezért érzed lassabbnak a bootot.
-
Peddy789
őstag
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest