Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
-
Hát le van írva, hogy mit tud az XFast RAM, ha neked az kell, akkor csak -megfelelő- ASRock alaplapban gondolkozhatsz. De ha W7 x64-et használsz, akkor csak ezért nem foglalkoznék XFast RAM feature-el... (Nekem pl teljesen jó, hogy az x64-es rendszerem eléri a 16G RAM-ot, miért is használnék 32 bites rendszert? A többi szolgáltatás meg megint nem érdekel, ezért számomra érdektelen az XFast RAM)
-
500 MB/s-et biztosan nem.
[link] (Agility-nél van ASMedia eredmény)
ASMEdia SATA3 és Samsung 830: [link] | [link]Ha alaplap vásárlása előtt vagy, akkor inkább más AMD platformos ASRock deszkában gondolkozz.
BorisGreat
Már megint ott az nvstor... Hogy a fenébe kerül az fel, már a W7 telepíti fel automatikusan? (remélem eredeti, nem valami moddolt telepítőt használsz, amibe mindeféle chipset drivert integráltak...)Na mindegy, dobj egy képet az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőkről, de privátba, ott folytathatjuk tovább.
-
spiritex
veterán
"In case you cannot set up AHCI on your motherboard, you can still use TRIM, as it works on IDE also. If you are using Windows 7 I suggest you use Microsoft own drivers to ensure that it works."
Ezt válaszolta a Samsung ügyfélszolgálat, ami annyit jelent, hogy annak ellenére, hogy az alaplapom nem támogatja az AHCI-t, működni fog a TRIM, mert IDE-n is működik. Illetve javasolt win7 alatt az op.rendszer saját driver-ét használni, hogy biztosan menjen.
Itt pontosan melyik driver-ekre gondolnak? A sata vezérlő driver-ére? -
strebacom
senior tag
-
jim_raynor70
aktív tag
Nem valoszinu, hogy bekavarna az uj driver, de szerintem le lehet szedni maradektalanul. Ha megsem, akkor ugy tervezd az operacios rendszered telepiteset, hogy konnyeden ujra tudd huzni. Sot, ha nagyon gyatrak lennenek az eredmenyek driver nelkul is, meg mindig hasznalhatod SATA 2-n, ahol talan stabilabban hozna a teljesitmenyt, ami elvarhato az SSD-tol.
-
jim_raynor70
aktív tag
(#34555) Mercutio_: igen, azok a parameterek az .exe utan irandok be, csak erre kulon nem tert ki a szerzo. Illetve ott, hogy bemutatja az O cel mezojet: C:\Users\GoodSpeed\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --disk-cache-dir="e:\System Temp\Chrome Temp" -enable-aero-peek-tabs --disk-cache-size=104857600. Vagy ha nem erre gondoltal, nem tudom, mire ertetted.
(#34563) bANDYka: viszonylag rendben lesznek az eredmenyek, de merj egyet Default (Random) teszttel is a CDM-ben.
(#34566) magedla: ez azert van, mert Nalad egy Samsung hajtja a rendszered, ami nem hasznal tomoritesi eljarast (igy akarmelyik modszerrel merheted, szinte ugyanazt mutatja), viszont neki egy SandForce vezerlos SSD-je van, ami igen, es a CDM 0 Filles tesztje erosen, vagy jol tomoritheto adatokkal mer, az meg nem tukrozi minden esetben a valosagot (mert nem lehet mindig minden allomany jol tomoritheto).
-
-
HZoli87
veterán
Ne feledjük, notebookról van szó, ahol simán elképzelhető hogy 50 fok körül üzemel egy-egy HDD vagy SSD általános használat mellett is. Sokat nyom a latba, hogy egyes gyártók hogyan oldották meg az elhelyezést, mert ha túl közel rakták a sok hőt termelő egységekhez (CPU+GPU), akkor rendesen felfűti.
Mondjuk én is notebookban használom, de azért 40 alatt megszokott állni.
-
Bodor
veterán
Hát igen.... ha van az SSD-n 100MB-os partíció is, amely a rendszerindításhoz szükséges fájlokat is tartalmazza, akkor el kell azt is menteni, mert különben visszaghostolás után nem lesz miről indulnia a rendszernek...
Amikor megjelenik az az ablak, ahol ki lehet választani az elmentendő meghajtókat és partíciókat, pipát kell tenni a "show hidden drivers" elé, és akkor látszik a 100MB-os partíció is, így együtt a C-vel ki lehet jelölni. WIN7 alól tökéletesen működik. -
Bodor
veterán
Nagyon egyszerűen megoldható a dolog. Én Norton Ghost 15-el szoktam klónozni. Az SSD-n lévő két ( 100Mb-os és a "C") partíciót egyben lehet ghostolni. Ahhoz, hogy a Norton Ghost vissza tudja ghostolni, ugye ennek a két partíciónak ugyanúgy ugyanott meg kell lenni. Ha esetleg szűz , vagy olyan SSD-re kell visszamásolni, melyről törlődtek a partíciók ( firmware frissítés, vagy secure erase miatt) akkor létre kell hozni a partíciókat egy WIN7 új telepítéssel, és megszakítva a telepítést megkapjuk a jól alignált , helyes partíciókat, melyre már minden további gond nélkül vissza tudjuk ghostolni a régi rendszerünket, és az indulni is fog. Nekem ez még mindig sikerült. Sőt, mint már írtam is, RAID 0 SSD-n lévő rendszeremet is sikerült AHCI módban futó szóló SSD-re is visszaghostolnom. Igaz, hogy kellett egy kicsit szórakozni a WIN7 Telepítő rendszerindítás javításával, de mégsem kellett újra telepítenem a rendszert, és ez a lényeg...
-
"Lehet, hogy ha majd egyszer újra szeretném felrakni a mentést, akkor nem fog sikerülni?"
Ha ugyanarra az ssd-re rakod vissza (amin a 100 megás rész is van, csak nem mentetted el), akkor az működni fog. Ha másik HDD-re/SSD-re, akkor nem fog elindulni a W7.Utólag ne töröld le a 100 megás partíciót, ha már létrejött, akkor jó helyen van.
-
Maximum1
őstag
Ezek nem olyan rossz eredmények.
PL. most összeraknál 100 ezerért egy gépet, biztos jobb eredményeket látnál, de érzetre nem lenne akkora a sebesség hogy megérje.
Vennél egy drágább ssd az sem segítene.
zsolt320i neked is szólSzerintem mind a ketten jól választottatok az Agilityvel, mint ahogy én is.
-
jim_raynor70
aktív tag
A driver a fajo pont a TRIM erdekeben, nem maga az AHCI mod.
(#33413) BiP: termeszetesen, ha lenne egy fizikai RAMDrive (mint az i-RAM), megelegednek par 1333-as, 8 GB-os modullal. Viszont DDR2-ben amiket talaltam is, azok tobbnyire ECC-sek, vagy szinten (illetve pont emiatt) horror aron vannak. 8x4 GB pedig nekem edeskeves a rendszernek es a programjaimnak. DDR3-bol be lehetne tankolni most egy meghajtoba, csak eszkoz es melle megfelelo csatlakozo nincs. Ezt a 64 gigat gondoltam egy Llano, Trinity platformba, vagy SB-E-be. Igy nem futnek ki a mostani 16 gigambol es maradna is RAMDisknek boven.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Szirtimorc
senior tag
XP telepítése, nekem bevált:
Win7 alatt partícionálod - formázod ntfs-re, xp telepítőt (i386 alkönyvtár) kimásolod egy pendrive-ra, bootolsz egy Hiren`s boot cd-ről, van egy olyan opció, hogy xp telepítése honnan-hova (ha kell plusz driverekkel) - pendrive-ról SSD-re. És már települ is.
Ennyi
-
Mi5i
aktív tag
Engem meggyőztél
Nagyon off, de szerintem "korszerűbb" megoldások is lennének ezekre. Most még egyelőre megértem, hogy mumus, de WinXP - bármennyire is szerettük - lassan múzeumban a helye.(#33360) Bodor:
Ha engem is meglesel a mellékelt táblázatban - vagy akár itteni hsz-ek között nem is rég - nekem is 33 környéke volt az a bizonyos érték, én is csak nézek azóta is, hogy mindenkinek 20 körül ketyeg, persze teljes megelégedéssel, mert nem nagy csoda. De valóban picit azért érdekes. Jól sikerült az a sorozat ott úgy látszik(nekem ugye p45-ud3r)
-
"Úgy látszik nem fogom elkerülni a win7 telepítését, és használatát."
Bocs, hogy beleugatok, de ne akard elkerülni. Itt a jó alkalom! Én űber fosós voltam a Win7 től. Nagyon jó, sok munkával létrehozott, elmentett XP-m volt, aztán jött egy új gép, és nagy nehezen rászántam magam. És egyáltalán nem bántam meg, sőt! Már nem használnék fő rendszernek XP-t az biztos! Kellett vele foglalkozni bőven, míg tökéletesen testre szabtam, de azt hiszem nagyon jó lett.
-
Bodor
veterán
Microsoft Office 2010 Outlook-ja nagyon testre szabható, csak ajánlani tudom. Én is hozzá voltam szokva az outlook expressz-hez, és nem szerettem más levelezőt, de 1-2 hét alatt meg lehet szeretni az újat is!
Faterkam : Ne bizonytalanodj el, csak vedd meg a legolcsóbbat és használd !!
-
Amit leírtál, azt mindent meg tudsz csinálni virtuális gépen (hisz egy teljes XP fut), de ha nem, hát nem, Te tudod, hogy bevállalsz ez miatt egy tortúrát.
GParted-el már csináltam, hogy utólag eszközöltem eltolást, de mivel ilyet elvétve csinálok, most fejből nem tudnám leírni pontosan, hogy hogyan is kell a progival kivitelezni. Muszáj lesz egy virtuális gépen újra eljátszanom...(zoleeno1 által linkelt parancssoros megoldás XP esetén nem alkalmazható, mert az XP DISKPART progija nem ismeri az ALIGN paramétert sajnos...)
-
Tőled is csak azt tudom kérdezni, hogy miért kell az XP?
Ugyanis W7 x64 alatt is használhatod virtuális gépként. Ehhez kell egy szoftver, a 2 legismertebb a VirtualBox és a VmWare Player (mindkettő ingyenes) és ez alatt létrehozol egy virtuális gépet, ami nem más mint telepítesz egy XP-t "alá".A virtualbox kisebb erőforrás igényű, erről annyit tudok mondani, hogy én Delphi 7-el(ez egy fejlesztőkörnyezet) dolgozom alatta, azaz ha ennek nincs gondja, akkor semmilyen XP-s proginak nem lesz gondja. A VmWare player-nek a 3D kezelése lényegesen jobb, mint a VirtulBox-é, természetesen azért egy valódi rendszerrel, valódi vga-val nem összehasonlítható a teljesítmény, de azért erre is alkalmas
Szóval a fentiek függvényében, biztos hogy kell az az XP?
-
"Az nem baj ha a win7-el formázott ssd-re rakom az xpt?"
Természetesen semmi gond nincs vele. (bevallom elképzelhető, hogy előformázott SSD esetén az XP a formázást sem ajánlja fel, de őszintén szólva nem rémlik (XP SP3-as telepítő felszokta ajánlani, de lehet, hogy rosszul emléxem, és neked van igazad.) -
SSD-nél fontos a partícióeltolás, de azt XP telepítővel nem lehet helyes értékre hozni, nem foglalkozik vele. Ha XP-t telepítesz, akkor egy W7-es gépen, az OS lemezkezelőjével törölj le minden partíciót, majd hozz létre egy új kötetet (Elsődleges és NTFS kötet legyen, amit a lemezkezelő majd leformáz gyors format-tal). Ezzel a módszerrel a 100 megás rejtett partíció sem jön létre (az XP nem is települne ha van) illetve a partícióeltolás is rendben lesz. Értelem szerűen XP telepítésekor már csak formázni kell a partíciót, nem letörölni és újra létrehozni vele.
További nehézséget jelenthet, hogy az XP-t nem lehet AHCI módban telepíteni (az MS által kiadott legutolsó XP SP3 telepítőlemez sem támogatja). Ez esetben célszerű az AHCI driver-t integrálni az XP telepítőbe. Ehhez itt egy segédlet: NLite - AHCI integrálás XP telepítőbe
Írtad, ezért tudom, hogy ez téged nem érint (mivel nincs AHCI mód a BIOS-ban), de másnak esetleg jól jöhet, szolgál némi információval.
-
"Tegnap feltettem egy Win7-et partició nélküli ssd-re. Két dolgot figyeltem meg. Ketté particionálta az ssd-t, egy 100MB-osra, a rendszer számára, és a másik pedig a maradék. Ez normális?"
Igen, az. Bővebben.Ha a W7 hozta létre a partíciókat, akkor a partícióeltolásnak rendben kellene lennie, biztos hogy jó eszköznél nézted?
-
Faterkam
addikt
Sajnos ez nincs az Xp mellé ajánlottak között, de vannak itt nálam sokkal okosabbak, hátha mondanak valamit!
Jelenleg a Windows 7 átlagfelhasználói számára ajánlott SSD-k (ABC sorrendben) a következőek:
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozatWindows XP-t és Vistát használóknak ajánlott SSD-k
• ADATA S596
• Kingston V+100
• OCZ Vertex2 -
Faterkam
addikt
Az az SSD-től is függ, hogy milyet is vettél. Ez nem derül ki. Mert ha tudja a Garbage Collection-t, akkor az Xp-n is megy rendesen gond nélkül. Olvasd el Bodor cikkét!
Ez az értékelés része!
Végre még egy ember aki még használ Xp-t és SSD-t vesz/vett! Nem vagyok fehér holló
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest