Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
válasz
Silentfrog #32498 üzenetére
Na ez szerencse, hogy van még egy ilyen kütyü tulajdonos.
Szinte semmi sebességnövekedést nem tapasztaltam,sem a boot időben sem az alakalmazások megnyitásnál.
Mihez képest?
A legújabb BIOS van fent?
Ha igen, akkor bekerül(t) az AHCI mód a BIOS beállításokba?ratam23
Szívesen, bár jobb lett volna, ha lett volna valami lehetőség a probléma orvoslására. -
ratam23
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32497 üzenetére
igen a procimat teljesen jól kezeli nincs probléma, itt iszom meg annak a levét, hogy egy olcsóbb alaplapot választottam, de természetesen nem bántam meg mert így is nagy volt az előrelépés sebesség terén az ssd miatt. Majd a későbbiekben esetleg beruházok egy jobb lapra de addig is elvagyok ezzel. Köszönöm az ötleteidet, segítségedet
-
válasz
Osynho #32493 üzenetére
Hát azon a sebességen csak javítani lehet, ha meg W7, akkor AHCI mód automatikusan.
ratam23
Sajnos ezzel nem hiszem, hogy tudnál bármit is kezdeni. Néztem a deszka BIOS frissítéseit, de HDMI és újabb CPU támogatáson kívül nincs a problémához köthető frissítés.
(Feltételezem a CPU-dat tökéletesen kezeli a deszka, olyan teljesítményt mutat, ami a CPU-tól elvárható)Barcsik
Megnéztem a kütyüt és Windows 7 is támogatott rajta, ha a legújabb BIOS-t felpakolod, ami jó eséllyel az AHCI üzemmód elérését is lehetővé teszi a BIOS beállítások között.
Ha esetleg bevállalsz egy BIOS frissítést (nem kötelező jelleggel írom), akkor akár a egy W7 x86 Home Premium is szépen elfuthat rajta, és a TRIM is letudva, valamint már újabb SSD-ket is lehetne javasolni. -
Barcsik
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32485 üzenetére
A pontos tipusa agépnek Asus Eee PC 1000H. 2008. októberében vásároltam. Akkor ez volt a legújabb ilyen masina az Asus kínálatában.
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Utána nézek és köszönöm az infókat! A Kingston V100-ra én is gondoltam, de jobbnak láttam, ha tapasztalt felhasználók véleményét is kikérem, hogy a legjobb megoldást választhassam.
-
ratam23
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32490 üzenetére
legújabb asmedia driver fent van és a FW is a 2.15-ös már amikor megvettem ez volt rajta és elvileg ennél nincs is újabb..
-
Osynho
addikt
válasz
A most benne lévő hdd-ről készült.
N10/ICH7 vezérlő van benne, sata2-es. Sőt, még AHCI módot is tud!
Eltökélt szándékom, hogy használható gépet faragok belőle (mert amúgy nagyon szeretem a mérete, akkuideje miatt), vettem bele 2gb ramot, most már csak ritkán akarom földhöz vágni a lassúsága miatt, talán egy ssd tovább növelné az életben maradási esélyeit.
-
válasz
h1ght3chzor #32491 üzenetére
Egyrészt nem Én teszteltem, egy tesztoldalról van a link, másrészt meg Én nem tesztelek tömöríthetetlen adatokkal, mert az a melómnál lényegtelen, számomra nem fontos adat.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
A teszt aljára oda lehet írni a kis rublikába, hogy mit teszteltél, és utána nem kell rá emlékeznek, és jobban áttekinthető.
-
válasz
ratam23 #32488 üzenetére
Mondjuk a SATA3-as All 0x00 mérés lemaradt, de ettől függetlenül megint csak az látszik, hogy az ASMedia vezérlője a piac legkakibb vezérlője, nagyságrendekkel rosszabb a Marvell-nél is.
Egy Agility 3-onak "normális" vezérlőn ilyen eredményeinek kellene lennie (a jobb oldali egy Vertex 3-asé)
Esetleg még megpróbálhatod a legújabb ASMedia driver-t, de nem biztos, hogy lesz változás.
(Azt hiszem írtad, de azért megkérdem, hogy valóban a legújabb FW van az Agility 3-on ugye?)Osynho
Ez az eredmény miről is készült? HDD-ről?
Egyáltalán SATA2-es port van abban a masinában? -
Osynho
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #32487 üzenetére
Ahogy nézem a többi versenyző se villámgyors.
Mondjuk a 60-as Vertex Plusnál megadott értékek nagyon gyengék:
Max Read: up to 185 MB/s
Max Write: up to 90 MB/s
Random Write 4k (Aligned): 2,500 IOPSFőleg utóbbi az aggasztó, ha jól gondolom. A 32gb-os még lassabb lehet.
Az Adata és a Silicon Power 32gb-osai se villognak írásban, de iops adatot nem találtam. A PH tesztben viszont egész használhatónak tűnt az E20-as.
Szerinted a 3 közül melyik lenne a nyerő? Érezhetően lassabb egy Vertex Plus? 60-as Vertex vs 32-es Silicon, vagy Adata? Azt se tudom, hogy mennyire trágya egy atomos sata vezérlő.Most ennyit tud:
"nyugdíjasoknak fejlesztett SSD-k" Mert az atomos netbookok az élsportolókra vannak kihegyezve...
-
-
válasz
Osynho #32486 üzenetére
Amiket felsoroltam, azoknak a szériáknak van 32G-s változat (kivéve a Kingston V+100)
Nem rossz az az OCZ sem, csak sokan abba a hibába estek, hogy jó olcsó és megvették, anélkül, hogy vették volna a fáradtságot és megnézik a technikai adatait. Én úgy szoktam hívni az ilyen SSD-ket, hogy "nyugdíjasoknak fejlesztett SSD-k", mert nem a tempó/rohanás számítAz OCZ-nek van újabb fejlesztése is, a Petrol, ami megint nem egy sebesség bajnok, de nem is kell, arra vannak más típusok.
-
Osynho
addikt
válasz
Üdv!
Ezek 32bg-os változatai is használhatók vajon?Hasonló cipőben vagyok, mint Barcsik kolléga, van egy Asus 1005PE netbookom, amiben a 250-as hdd-t cserélném egy ssd-re. Nem szeretnék sokat költeni rá.
Azon gondolkoztam, hogy vajon elférnék-e 32gb-on. Win7-et tennék rá, remélem elboldogul vele a gép. Van egy külső hdd-m, az adatokat arra tudnám tenni, illetve van asztali gépem is, szóval nem tervezek zene és film hegyeket pihentetni a gépen.
Nézegettem a Silicon Power E20 32GB-ot, az A-Data S596 Turbo SSD 2,5" 32GB-ot, meg a Kingston SSDNow V-Series 30GB (SNV125-S2/30GB)-ot, ezek mennek 17-18 ezerért. Ezen kívül ott a OCZ Vertex Plus 30GB (OCZSSD2-1VTXPL30G) 13 ezerért, ami nagyon csábító, de elég sokan szidják ezt a típust.
Esetleg ennek a 60gb-os verziója 20e körül?
Hétfőn megjön a Samsung 830-as az asztali gépbe, akkor kiderül, milyen az ssd-feeling!
-
válasz
Barcsik #32484 üzenetére
4 típust javasolnék, kb ár szerint növekvő sorrendben
Kingston V100 - (SV100S2/64G)
ADATA S596 - (AS596B-64GM-C)
SILICON POWER E20 64GB - (SP064GBSSDE20S25)
Kingston V+100 - (SVP100S2/64G)Fontos! A netbook pontos típusának birtokában, utána kell nézni a neten, hogy, hogy nincs-e esetleg valamelyik gyártóval gondja, elkerülve azt, hogy megveszed az valamelyik SSD-t csak épp nem tudod használni, mert nem látszik még a BIOS-ban sem.
A paramétereiből feltételezhető, hogy nyilván nem a legújabb Asus netbook-ról van szó, régiknél/régebbieknél nagyon fontos SSD vásárlás előtt tájékozódni, a fent leírtakról. -
Barcsik
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32483 üzenetére
1. Igen
2. 9 mm magas adattárolónak van hely kialakítva.
3. Csak IDE módban tudja az alaplap az adattárolókat kezelni, AHCI-re váltás nincs benne. -
Eszközkezelőben (WIN gomb+PAUSE/bal oldalt eszközkezelő) és a IDE ATA/ATAPI vezérlőkön belül.
Barcsik
1. 2,5" meghajtó van benne?
2. Nem SLIM kialakítású a netbook, azaz 9mm magas adattároló van benne?
3. Vana BIOS-ában AHCI/IDE üzemód állítási lehetőség?(TRIM-et nem támogató OS alatt a Samsung nem ajánlott, mert TRIM nélkül még a GC is nyugdíjazva van, magyarul jóformán semmilyen karbantartást nem végez a vezérlője.)
-
IG55
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32227 üzenetére
Azt hol lehet látni, hogy jelenleg milyen driver van fönt?
-
Barcsik
aktív tag
válasz
h1ght3chzor #32480 üzenetére
Igen, SATA2 az van tudtommal. Köszi neked az ajánlatot!
-
Bodor
veterán
válasz
davidsz #32462 üzenetére
Igazából nem nagyon térnék ki a RAID-re, max annyira, hogy ha valaki ilyet szeretne, akkor lehetőleg egyforma SSD-t vegyen, és ha ezek Sandforce-osok, akkor ne kösse Marvell vezérlőjű SATA3-asra, hasonló SATA3-as PCI-E kártya meg főleg felejtős.
" Nem tudom megölni, pedig kapja az ívet."nem is tudtam, hogy ez a cél
Szólj,ha találsz valami érdekeset, én még egyelőre nem frissítek.
-
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
A segítségét szeretném kérni a mélyen tisztelt tapasztalt hozzáértőknek.
SSD-t szeretnék venni egy Asus netbookba (1.6 Ghz CPU, 2 GB RAM) és Windows XP Pro SP 3 a használni kívánt rendszer. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy melyik tipust és milyen vezérlővel érdemes választani? Kapacitásra 60 GB elég rendszer alá nekem. Várom a tippeket és ötleteket!
További jó fórumozást kívánok mindenkinek!
-
-
válasz
ratam23 #32474 üzenetére
Nem kell formázni, mérjél egyet All 0x00 módban. Aztán meg Intel vezérlőre kösd és mérj megint egyet, szintén All 0x00 módban is. (nem kell 5x1000MB, elég 2x500MB is)
UI: Vagy W7 telepítéskor nem a telepítővel hoztad létre a partíciót az SSd-n? Ha azzal hoztad létre, akkor az alignálás is rendben, formázással csak felesleges 60G-t karcolsz rá...
-
ratam23
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32473 üzenetére
bocsi kevertem a dolgokat, eddig is fent volt az asmedia sata 3.0 drivere és így produkálta ezt a sebességet.. :S most megpróbálom újra formázni hátha segít valamit.
-
válasz
ratam23 #32472 üzenetére
Ezen a deszkán a SATA3-as vezérlő ASMedia, szóval az Intel driver-t hiába tetted fel, az ASMedia-t kellene felvarázsolni. Azonkívül All 0x00-al mérj, mert úgy legalább lehet viszonyítani a gyári adatokhoz. Mondjuk sokat ne várj, mert az ASMedia vezérlőn még a Samsung sem megy gyári adatokban megadott sebességgel, pedig nem háklis a vezérlőkre.
Lehet, hogy jobban jársz, ha átteszed az Intel SATA2-es vezérlőre, mert úhgy még mindig jobb eredményeket kapsz összességében, mint a SATA3-as ASmedian, főleg a 4KQD32 szegmensben gondolom.
-
Landon
addikt
Na lassan megvagyok minden beállítással. Lenne egy pár kérdésem viszont.
Nem akarok senkit se 100x-ra ezzel nyúzni, elég egy igen/nem.
1: Defrag úgyfest alapból ki van kapcsolva így ahhoz hozzá sem tudtam férni (értsd hiába írtam be run-ba, nem jött elő semmi). Ez normális (gondolom)?
2: Az Over Provisioning az másszóval azt teszi lehetővé, hogy ne nekem keljen odafigyelni a 20%-ra (vagy amennyit meghatároz) hanem ennek a segítségével auto azt folyamatosan fentartja? Ill. ezt elég egyetlen egyszer megcsinálni gondolom?
3: Vírusírtóval mi a helyzet? Nálamk NOD32 folyamatosan fut és 'szaglászik'. SSD-re van telepítve. Bármit változtassak ezen (telepítsem HDD-re vagy állítsak e bármit is a programban)?
A végére pedig egy KÉP. Megmondom őszintén számomra nem sokat mutat bár azt látom, hogy így első blikkre az első sor OK mert elérte a hírdetett sebességeket. A többi passz.
Köszönöm!
-
ratam23
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy OCZ Agility 3 60GB amelyet egy Asrock h61m/U3S3-al használok sata3 portra van dugva sata3 kábellel az van ráírva h 6gb onnan tudom. Viszont a teszteredmények nem túl meggyőzőek, mit tudnék tenni vajon? AHCI mód, friss bios az alaplapnak, friss intel driver ezek mind megvoltak. ssd firmware: 2.15 Windows 7 64bites van rátelepítve. A procim i3 2100 nem tudom ez mennyit számít..
A tesztelés képe: [link]
-
scream
veterán
Sziasztok !
Gyors kérdés :
Mi a különbség a Kingston SV100S2/128GB és SVP100S2/128GB között ?
-
-
Bodor
veterán
Nem kell, de örülök neki! Több szem többet lát!
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32456 üzenetére
Ahogy látom még legalább egy hét , mire elküldhető lesz...
SymbianOS:
Rendben! Ezt a részt Te fogod szerkeszteni!
-
válasz
khorvat #32454 üzenetére
A W7 beépített backup-ja(teljes backup) is megfelelhet, főleg, ha a 100megás rejtett partíció is létezik. Én speciel Acronis True Image Home-ot használok, de ez fizetős, ingyenesben esetleg nézd meg a Paragon Backup & Recovery Free vagy a Macrium Reflect Free-t. (A Paragon nem a leggyorsabb, legalábbis régebben nem az volt, ezt a 2012-es változatot meg nem próbáltam még. Macrium-ról csak jókat írtak, de még sosem használtam)
Bodor
Privbe küldheted a linket, vagy szöveget mail-emre stbUeda
Néha előfordulnak ilyen paranormális jelenségek. -
Ueda
senior tag
Nekem máma eltűnt a rendszerpartícióm a Samsung SSD-mről. Először jó kisfiúként az utasítás szerint betettem az eredeti Win764 telepítő lemezt és nyomtam egy javítást, már persze ha lett volna miről. kicsit pötyögtem a parancssorba, de valójában semmit sem tudtam csinálni. indítás helyreállítás sem működött. majd lemezről induló Linux változatokkal próbálkoztam, bár ebből csak a Sidux működött. Ezzel az lett volna célom, hogy usb- háttértárra átmentem az esetlegesen meglévő adatokat. De sidux sem látta rendesen az SSD-t, így nem maradt más, hogy beraktam egy használaton kívüli vinyomat (HDD, ez amúgy ilyen akadozva működött, ezért nem bízok már benne teljesen, bár úgyis szükségem lesz rá.). Így erről (HDD) egy üres partíciót feláldozva feltelepítettem a Win764-t és a telepítés végefelé, amikor újraindítja a rendszert - meglepetésemre - csinált egy ilyen CHKDSK fájlrendszerhelyreállítást az SSD-n. Mivel gyorsan csinálta, a sok adat között csak annyit láttam, hogy 0 hibával sikerült javítania. Majd a rendszer felállása után hibátlanul megvoltak az adatok, ezt gyorsan lementettem, majd kapva az alkalmon firmware frissítést is végeztem az SSD-n windows alól. Ezek után is megvolt minden adat, sőt a HDD-t lecsatlakoztatva, az SSD-ről indult a rendszer, mintha nem is történt volna semmi. Há bammeg ....
-
khorvat
senior tag
válasz
khorvat #32442 üzenetére
Mivel szoktatok, ha lehet ingyenes progi kene teljes mentest csinalni az SSD-rol hogy kesobb visszaallithato legyen?
Az EASEUS progit hasznaltam eddig de a 4.0-as verzio mindig lassu es fagyizgat mappa tallozaskor, szal most inkabb felejtos! Ezert kellene vmi alternativa! -
Bodor
veterán
Készül a " Milyen SSD-t vegyek?" topik első hozzászólása. Lassan haladok, de próbálok alapos lenni. Ki szeretné majd "megszakérteni " ?
-
-
Landon
addikt
Firefox-hoz akkor ahogy olvasom külön nem kell RAMDisk elég követni ami le vín írva és annak útja módján a 'RAM-ra irányítani a cache-t'?
-
Nem hogy lényegi változást nem tartalmaz, hanem konkrétan teljesen azonos az előzővel. Ezt azért adták ki, hogy a frissítő progi működjön végre rendesen. Ezért volt korábban, hogy valaki simán frissített Windows alól, míg a másik versenyző CD-ről sem tudott, az USB-s verzió meg fel sem ismerte, hogy lenne a gépbe Samsung SSD.
Reméljük most már azért sikerült összehozni, nehogy most meg az legyen, hogy mindenki, mindenről/minden alól simán feltudja tenni, csak a utána meg a kapacitása 2bites lesz. -
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #32447 üzenetére
Persze. Látom, hogy lényegi változást nem hoz az új firmware, ezt már kitárgyaltuk itt. Azok a hibák,amelyek miatt az új firmware kijött, a felhasználók elenyésző hányadánál jöttek elő, ezek miatt tényleg nem kell frissíteni. De ha később mégis szükség lenne rá,akkor ..... az érveimet már leírtam... nem olyan nagy ördöngösség egy firmware frissítés...
-
Landon
addikt
Köszönöm a válaszokat!
A rls notes miatt érdeklődtem igazán én is mert gyakorlatilag szignifikáns változtatás nem történt.
Most állok neki a telepítésnek, kalibrálásnak.
-
-
Bodor
veterán
-
Landon
addikt
válasz
jim_raynor70 #32390 üzenetére
Köszönöm! Nagyon jó leírások, köszönet a szerzőknek!
Egy kérdésem viszont maradt: ugye az egyik hsz-ban azt írják, hogy a fw-t azonnal frissíteni kell. Viszont itt olvastam olyat is, hogy ameddig nem muszáj ne frisítsunk fw-t. Úgy fest a 128GB-s 830-ashoz jött ki új fw bár itt hozzátenném, hogy a Magyar oldalon nincs még fent bár gondolom ez semmit nem jelent.
Erről lenne szó. Érdemes akkor erre frissíteni vagy sem?
-
-
khorvat
senior tag
Crucial m4 SSD/Micron C400 FW ~0009 has critical bugs. Please update FW 0309 or later.
Akkor ezen most túlesünk gyorsan, előtte egy teljes backup a biztonság kedvéért!
Illetve csinálok kíváncsiságból ATTO és Crystal sebességteszteket a régi 0009 és az új 0309 FW-vel! -
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32434 üzenetére
"Hogy érted, hogy "használható legyen""
Annak a betérőnek is használható legyen az ormótlan képlinkelésem, aki tömörítés nélküli eredményre kíváncsi sata2-n, és hogy ne csak egy 0x00, 0-fill-el mért dicsekedés legyen, ami nem mindenkinek mérvadó ssd választás előtt.Erre gondoltam.
#32435 zeix:
Nekem a leggyorsabbnak mondható ennyit sóhajtott ki magából. De ez sem volt akadály bizony a vásárlás előtt -
A HyperX-et a sima Vertex 3-al hasonlítsd össze, ne a max IOPS-al, mert ez utóbbiban jobb minőségű NAND-ok vannak, meg egy módosított SF vezérlő, ezért az árkülönbség.
A Vertex 3 egy árban van durván a Kingston HyperX-el (~60k)
(Az SH100S3 változatú HyperX-hez van kiadott FW, a tavaly év vége felé gyártott Vertex 3 már a legutolsó FW tartalmazza...) -
zeix
senior tag
Kingston HyperX 120GB-ról mi a vélemény?
Ugyanannyit tud mint a vertex 3 max iops, viszont árban 15e a különbség a kingston javára. -
Kösz!
"Így van, azok direkt random eredmények voltak, hogy használható legyen"
Hogy érted, hogy "használható legyen"?"Q9300@3200, gondolom ez sem volt hátrány"
Hátrány semmiképp, de előny se nagyon, mert ahhoz már elég öreg konfignak kell lennie, ami a SATA2 sebességeket sem tudja hozni. -
Mi5i
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32429 üzenetére
Így van, azok direkt random eredmények voltak, hogy használható legyen
Mostani 0fill 0x00, ahogy fejlécben is ott van, ahogy mondod:
Ennyit bír úgy néz ki
Q9300@3200, gondolom ez sem volt hátrány -
Giovanny
őstag
Szia Fire/SOUL/CD,lenne egy kérdésem,érdemes cserélni kis ráfizetéssel Kingston SSDNow V+100 96 SSD-t Intel320 120GB SSD-re?
-
válasz
Jack@l #32428 üzenetére
Igen, random. A Crystal az alkalmazásablak "fejlécében" jelzi, hogy milyen teszt futott, pl itt jól láthatod <All 0x00, 0Fill>
(Ha ez nem látható, akkor tömöríthetetlen adatokkal futott a teszt) -
-
zeix
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget, akkor majd próbálkozom vele, hogy milyen összeállításban a leggyorsabb.
-
bladd
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32421 üzenetére
Igen pata eszközre gondolta
Kösz mégegyszer!! -
hanog
csendes tag
-
"nem lesz probléma az ACHI -re való átállítás miatt a működésben?"
Az AHCI üzemmódot a telepítés előtt kell átállítani. Amikor utólag csatlakoztatod a HDD(ke)-t, akkor a rendszer új eszköz(ök)ként fel fogja felismerni(van amikor ez több percet is igénybe vehet) és kérni fog egy restart-otIDE-s eszközökre nincs kihatása az AHCI-nek, mert SATA üzemmódokról van szó. A SATA IDE üzemmódot nem szabad keverni a PATA eszközökkel, amiket IDE-s eszközöknek nevezünk, megszokásból, régből "beidegződött" elnevezés miatt...
-
bladd
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32404 üzenetére
Köszönöm Fire/SOUL/CD a szakértő hozzászólást!
Még egy kérdésem lenne, hogy az SSD-re történő W7 ultimate feltelepítése után visszacsatlakoztatom a HDD-ket, nem lesz probléma az ACHI -re való átállítás miatt a működésben?
Okozhat-e problémát a működésben, hogy van benne egy IDE optikai meghajtó is és már eleve IDE - SATA enhanced mód van beállítva?
Majd belinkelném a biosnak erre vonatkozó menüjét ha nem boldogulnék.
Kösz a válaszokat. -
[link]
Igen, OS alatt nem fogsz észrevenni semmi különbséget, csak mérési eredményekben láthatsz különbséget a SATA2 és SATA3 között.
(A linkelt táblázatban tömöríthetetlen adatokkal futtatott teszteredmények vannak, ez OS alatt nem valós eredmények, mert az OS állományok a jól tömöríthető kategóriába tartoznak) -
Zlin50
senior tag
Az 1-es hszben elérhető táblázatot nézd meg hátha találsz benne használható eredményeket.
Ja, hogy olyan lapod van. Azon meg még ráadásul egy 4x-es is van. Akár abban is jól szerepelhet ha működik benne.
Nézd, én bekötöttem a sata3-as SSD-t lapra s2-re 275mega lett, PCI-E 1x -en a s3-as kártya 200mega volt ugyanez pci-e 16x-ben 375mega.
-
zeix
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #32413 üzenetére
Még nem vettem meg, de tervezem.
Azt mondod felesleges vennem ilyen kártyát, mert nem lesz gyorsabb a rendszer mint Sata 2-őn?
Kiváncs lennék egy diskmark eredményre akinek VERTEX 3-mas SSD-je van SATA2-őn. -
Zlin50
senior tag
válasz
davidsz #32411 üzenetére
P5Q Se plus volt korábban, most egy Pro-t raktam be. Azon van egy 16x-es foglalat. A Delock Sata3-on 370mega körüli a szekvenciális olvasás az alaplapin 275mega volt max. Azért ez különbség.
Kétségtelen hogy alaplapi Sata3 a legjobb, ehhez viszont mindent cserélnem kéne és arra nem ruházok be mert nincs szükségem nagyobb teljesítményre csak bővíthetőségre. Csak kezdjük ott hogy mibe kerül egy sata3-as lap. Utána ott van az hogy a 775-ős CPU-t meg a DDR2-es RAM-ot hova rakom. Vehetek mindenből újat drágán. Köszönöm egyelőre nem.
-
-
Zlin50
senior tag
Egy pillanat, ne fussunk hirtelen neki. Ha nincs 16x-es foglalatod akkor nem fog a Sata3-as kártya nagyobb sebességet adni az alaplapi sata2-nél, sőt kevesebb lesz. Csak akkor fog nagyobbat adni ha 16x-es foglalatba teszed. Ha nincs 16x-es foglalatod akkor csak a sebesség miatt nem érdemes Sata3-as kártyát venni. Ha portok számát akarod bővíteni akkor jól jön.
-
zeix
senior tag
válasz
Zlin50 #32408 üzenetére
Ok, először megpróbálom rákötni a az alaplapi SATA 2-es csatira, ha nem müxik, akkor veszek hozzá egy ilyen vezérlőt.
Ha SATA 2-őn megy, akkor a gyorsaságából nem fog veszíteni?szerk: mindenképpen veszek hozzá egy ilyen vezérlőt, a gyorsasága miatt akarom használni.
Gondolkodtam sokáig egy OCZ Revo X2 100GB-oson, de a 300 €-s ára kicsit sok.
Így a 200MB/s-el lassabb 160€-s Vertex 3 mellett döntöttem. -
zeix
senior tag
válasz
Zlin50 #32405 üzenetére
Mondjuk+egy+ilyen
Vagy indul SATA 2-vel is? Mert látom hasonlót kérdeztek elöttem? -
1. Igen, megy SATA2-ön
2. Az SSD-t az alaplap SATA1 feliratú portjára csatlakoztasd
3. A Samsung 830-hoz ebben a hónapban 3 firmware frissítést adtak ki. Az elsőt elxarták, a második már OK illetve 2 napja meg megint van egy újabb FW jelent meg. Ha úgy érzed és FW frissítésben gondolkodol, akkor azt a W7 telepítése előtt kell meglépni. Ha megléped, akkor van leírás a topikban róla, más BIOS beállítások szükségesek hozzá, mint az alábbiakban felsorolt BIOS beállítások
4. BIOS-ban a telepítés előtt ezeket állítsd be
Main
# Legacy Diskette A -> DisabledMain/IDE Configuration
# SATA Configuration -> Enhanced
# SATA as -> AHCI5. Ezt meg olvasd át még a telepítés előtt: [link]
-
zeix
senior tag
Ha veszek a gépembe egy Sata 3-mas PCI vezérlőt és arra kötök rá egy OCZ Vertex 3-mas SSD-t, akkor arról tudok boot-olni?
-
bladd
tag
Sziasztok ez a Samsung 830 64 GB-os SSD elmenne egy Asus P5B alaplapban. Az alaplap még csak a sata 2 tudja. Lefelé kompatibilis a sata 3?
Ha menne akkor az eszköz BIOS-ban történő beállításánál mire kell figyelnem?
Válaszokat előre is köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest