Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
Aktív témák
-
Isee
senior tag
-
Isee
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Nem tudom, honnan szedted, hogy 20-25-ért adok 2-t. privátban sem beszéltünk semmi ilyesmiről, csak véleményt/tapasztalatot kértél, amivel szolgálni nem tudok, mert nekem nem Intel X25-E ssd-m van, hanem Corsair CSSD-V32GB2.
Ez nekem eszméletlen gyors, persze ha a windows is be van állítva rendesen: [link]
18k darabja, de elég szellősen kapom őket, sokan, mint ahogyan te is, várólistán vannak, így "jelentkezési sorrendben" tudok szolgálni velük

-
zoleeno1
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Ráadásul rohadt idegesítő, hogy minden egyes hsz-hez van valami értelmetlen kommented. Belép az ember a topikba fél nap után és csak a te nevedet látja... 0 tapasztalattal, 0 szakmai háttérrel. A kedvencem ez volt ma, amitől már télleg majdnem hanyatt b@sztam magam:
kérdező: "valaki erre tud választ?" - a te válaszod: "Én nem" -.-
Jó lenne abba hagyni a topik tele szemetelését, mert sajna nincs olyan funkció az oldalon, hogy egyes felhasználok kommentjeit ne jelenítse meg. Ha lenne, már biztos rád aktiváltam volna, mert amit itt leművelsz az utóbbi jó pár napban, az nem kicsit idegesítő... és úgy látom nem csak engem zavar.
Nem tom mi ez nálad, de gondolom a hsz gyűjtésre vagy ráállva...
Sorry a kiborulásért, de már én sem bírtam tovább.
OFF vége.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Én meg a saját tapasztalatom alapján ajánlottam. és én is úgy gondoltam hogy nem mondtam rosszat senkinek, egészen múlt hétfőig.
Arra lennék inkább kíváncsi hogy a Crucialnak vajon mekkora gombóc ment le a torkán miután a problémáról értesült. Vagy csak simán félvállról véve azt mondták magukban, hogy na jó, kiadunk egy javítást.
Nagyszerű és mikorra várhatjuk hogy meglepsz bennünket az tapasztalataiddal, esetleg teszterdményekkel?
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
A gyártó a minap vonta vissza a saját fw frissítését rá. Miért kellett azt vajon kiadni? (hogy visszavonni miért kellett azt már tudjuk) Miért intézte el valakinek a meghajtót win alól frissítve? Eddig a 64GB-osnál tapasztalták az 5184 órát. Akkor milyen véleményen leszel ha 128-asnál egyáltalán nem jelentkezik majd a későbbiek folyamán sem senki részéről a probléma?
Iagazad van ha azt mondod hogy így akkor sem járja SSD-t venni, de egyelőre ebben a gyönyörű világban minden lassan csak arról szól hogy hogyan verhetik át az embert, mert tisztességesen nem megy a bolt.
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Akkor olvass vissza pár ezer hsz-t (vagy elölről az egészet) és mond meg nekem melyik fajta volt az amelyiknél nem volt probléma. Múlt hétfőig egy volt ilyen: az M4.
Pontosan ezért választottam. (persze néhány tucat tesztet is azért megnéztem előtte)
Természetesen megértem hogy mindez nem meggyőző most már. -
Zlin50
senior tag
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Tudod mi az érdekes az 5184 órában.... A jelenlegi használati ütem mellett a következő két évben csak saját a meghajtómra támaszkodva esélyem sincs megtudni gond lesz-e vagy sem.

Mert működik, és az SSD life 9 évet jelez hátralévő élettartamnak. Akár a gépben lévő összes alkatrészt is túlélheti. Ha közben olyan hírek érkezik, hogy a 128-ast is érinti akkor az 5184 óra közeledtével frissítek. Ráadásul nem olyan a probléma hogy nem látja a bios meg egyebek, csak óránlént kell újraindítani, tehát működőképes marad csak korlátozottan és van lehetőség a javítására. Világos hogy aki vétel előtt áll annak ez nem megnyugtató.
Remélhetőleg hosszabb távon majd akad információ arról hogy a javítás tartósan stabillá teszi az érintett meghajtókat. Aztán meg majd úgyis jönnek az újabb meghajtók és kezdődhet az egész elölről.
-
-
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Meg tudom érteni, de én már belecsaptam egy 128-as példánnyal és eddig kifogástalan. Az 5184 óra meg nem biztos hogy ennél is megvan. Ha mégis kiderülne hogy igen, akkor megvan hozzá a javítás, bár nem hiányzik. Nincs már sajnos szinte egy sem amelyik teljesen problémamentes lenne. A legkevesebb eddig az M4-nél volt. Múlt hétfőig semmi.
-
Jack@l
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Leírom, de csak egyszer az ultimate választ: jelen pillanatban 3 csúcsragadozó van emberi árakon a piacon, mind megbízhatóság, mind sebesség terén: Crucial M4, Samsung 830, Corsair force GT, ha igazán gyorsat akarsz, akkor minimum 128 gigásat veszel. Többivel kár foglalkoznod, mert csak belekavarodsz meglátásom szerint. (vagyis nagyon sokat kell utánaolvasnod, hogy valami érdemben összeálljon a fejben, és utána lenne érdemes/tudnál érdemben kérdezni)
UI: fogalmam sincs melyikbe hány magos vezérlő van, és engem speciel nem is érdekel, mert lényegtelen -
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Adata 80 gb 32.800 vagy vertex2 90gb 34.163
Szerintem ez még a 30 ezres kategóra, de ez itt nem a reklám helye

-
zetecR
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
A 60-as Force GT mellé vettem egy 64-as Samu 830-at, kíváncsiságból.
4k-ban gyakorlatilag ugyanazt tudja (érzésre semmi különbség), viszont másolásban, kicsomagolásban konkrétan 2x gyorsabb a Samu...De majd teszek fel CDM értékeket is, így szemléletesebb lesz: ugyanabban a konfigban, natív, jó SATA vezérlőre dugva mindkettő.
-
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Nem olyan vészes az ára. 60-70 körül már kapni 110-120 gigásakat újba. De kinek van az alaplapján pcie x4 foglalat? x1 gondolom mindenkinek!
Aki szerencsésebb és volt 40-50 ezre alaplapra és több pcie x16 foglalata van, mint ami a vga-nak kell és mégnagyobb szerencsével azzal a lappal használhatja is x16 foglalatban az x4-et annak ez már nem is olyan drága.
Pár hónap és beindul a Revo LÁZ. Hidjétek el! 2 év és a SATA alapú rendszervinyó akkora vicc lesz, mint most egy IDE.
Már most is van itt HA-n használt first generation Revo Drive egész olcsón, bár az még "csak a sata 3 szintje."
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Ha nem is ultragyorssa, de gordulekenyebbe tud tenni egy oskovuletet is. En peldaul egy A7V880-as, 3200+-os Barton (4 giga RAM) ala akartam tenni SSD-t, de a VIA-nak sehogy sem volt gyomra befogadni sem a 32 gigas Samsung SLC-t, sem a Vertexet, sem a Kingstont. Pedig szivesen megneztem volna, hogy muzsikal ezekkel egy matuzsalemi szamitogep. Ehhez kepest egy s939-es platform par fenyevvel jobb.
-
zetecR
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Minimálisak a különbségek, gyakorlatban ki sem igazán jön, úgyhogy azt vedd meg, amelyik szimpatikusabb/elérhetőbb/olcsóbb/garizhatóbb, stb.
core2: ha csak rendszernek kell, elég a 64-es.
Ha olyan intenzíven használod az asztalod, ahogy én is (sok mindent oda másolok, tömörítek ki), akkor a Samusng 830-at ajánlom, a 64-esek között lényegesen gyorsabb a szekvenciális műveletkben. -
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Épp ez az, akkor még kevesebbet spórolsz így.

Amúgy nem hangzik rosszul ez az ADATA dolog, de tényleg csak 1-2 ezerre van tőle a tuti befutó, a spíler márka.
Viszont a sima S510 az totál buktának tűnik ma már, a kínálathoz mérten. Az S511 kecsegtető, de azért lehetne árban nagyobb rés is.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Áhhá, szóval, hogy S510 és S511. Nem véletlen keverődnek a dolgok. Az 510 asszinkron az 511 szinkron. Azért valahogy jobban megkülönböztethetnék a kettőt (Mondjuk piros színnel)

Nekem fel sem tűnt, hogy ez nem ugyanaz a lemez, bár az ADATA nálam sosem volt esélyes. Ha ennyi pénzt kiadok (40-50 ezer), akkor inkább egy Corsai vagy egy OCZ "áldásba" adom a fejem, azt a 2-3 ezret meg nem biztos, hogy itt kell megspórolni. Ez csak az én látásmódom, de mindenki lássa a magáét.

-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Értelmetlen kérdés összehasonlítani egy sata 2-es és sata 3-as modellt. Előbbi 2. generációs ssd, az utóbbi pedig 3rd Generation.
Egyébként tökmindegy melyiket veszed, mert valószínűleg a 2 mag és a 2 giga ram, egyiket sem lesz képes kihajtani kellőképpen. Ergo a bootidődet nem a választott ssd fogja meghatározni esetedben, hanem a konfig többi része. Az a 2 giga dual channel-e, az a 2 magos proci milyen is, mit tud az alaplap stb.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Atticus85
üzenetére
Az az ido, ami alatt eler a Windows a logon folyamatig, vagyis ami alatt betolti az un. bazis komponenseket. Vagy mondhatjuk ugy is elcsepelve, hogy amig latod a betoltokepernyot.
(#30976) Fire/SOUL/CD: a logon is core process-nek szamit, de amig eler oda a toltesi folyamat, addig tobb mas is kerul a memoriaba.
-
-
válasz
Atticus85
üzenetére
Persze, hogy van TRIM minden modern meghajtó támogatja. (Amúgy ott van az Overview fülön, külön megemlítve)
.:Kristian:.
Nem hinném, hogy ezt az SSD okozza, inkább valamilyen driver, amit felpakoltál. Mivel előtelepített volt a laptop, ahhoz más driverek voltak (legalábbis más verziójú), mint amiket most külön felpakoltál. -
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Értsd már meg, hogy a FORCE GT-t nem fogja leverni semmi, mert azon ritka SSD egyike, ami szinkronos csipet használ.
ÉS BIZTOS NEM EGY ADATA

De szerintem, ha ennyire nem mond valakinek semmit sem a Corsair név, akkor ott egy SSD-sem lesz kihasználva, csak azért kell, hogy a bootidő csökkenjen > EGO nőjjön
-
Bodor
veterán
válasz
Atticus85
üzenetére
Az a baj, hogy hiányoznak az alapok, kevés az ismeret.
Ugrálsz egyik SSD-ről a másikra, de azt sem tudod, hogy miért...
Egyrészt a sandforce vezérlős ssd-k, a gyártók által megadott szekvenciális olvasás és írási teljesítményeket csak tömöríthető adatoknál érik el, de ez nem számít igazán ( persze jól mutat a specifikációkban, és a marketing szempontjából is megnyerő, de igazából csak parasztvakítás, ne dőlj már be neki, nem lesz gyorsabb a boot időd sem tőle !!
), mert csak nagy fájlok mozgatása esetén profitálnánk belőle, de rendszermeghajtónak használva főleg a 4k értékek a dominánsak. Ennyit röviden.
Tessék elolvasni és értelmezni a A Nagy SSD-tesztet, meg a Átfogó elemzés az SSD-k természetéről szóló írást, nem pedig össze-vissza kapkodva elájulni a gyártók által megadott magasabbnál magasabb értékektől. A valós használaton alapuló tapasztalatokról ebben a fórumban tájékozódhatsz, illetve ezen az oldalon megnézheted a topik lakók életszerű eredményeit. Ezek mérvadóbbak, mint a gyártók reklámjai.
Remélem nem bántottalak meg, nem volt célom, de tényleg olvass már egy kicsit utána a dolgoknak!
Üdv -
Zlin50
senior tag
válasz
Atticus85
üzenetére
A javítást ezek szerint kiadták. Előzetesen egyeztetve kérheted a bolttól kapásból egy ilyen irányú szervizelés végrehajtását ismert okokra hivatkozva. Amelyik nem hajlandó rá attól nem veszel és kész. Célszerű volna még annyit várni vele hogy kiderüljön megfelelő-e a javítás.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Hát én biztos nem vennék Crucial M4-et! Alapból az egész Crucial website nem túl fényesen fest, mondjuk egy Corsair vagy egy OCZ weboldalához képest, ahol egy kattintással megtalálod a specifikációkat. Az másodlagos, hogy fest az oldal, de ha valamit eldugnak, mint például specifikációk, akkor ott gáz van.
Miért is kell PDF-ben letöltenem a specifikációkat? Talán azért mert egy nyamvadt ramdom 4k write-ot nem tudtak feljebb tornászni 20,000K IOPS-nél?
1000Forinttal drágább a Corsair GT Force3 és a random 4k write nála 85,000K IOPS. Elsősorban a Random Read és Write határozza meg a rendszered sebességét és nem a szekvenciális írás olvasás.
Tehát van mit dugdosni Crucialnak és nem csak az FW gondok miatt, hanem mert drága és xar!

Persze biztos az is gyors egy HDD 400-500 IOPS-éhez képest.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Én azthiszem Corsairt fogok venni, de 128-ban nem lesz pénzem GT-re, viszont neked inkább azt ajánlanám, az alapján amit eddig láttam-olvastam. (Persze ajánlani bármit is necces dolog, tapasztalat nélkül, inkább maradjunk abban - én azt venném)
Az M4-ről már több rosszat olvastam mint Corsairről. A GT pedig elég fullosan hat mindenűtt.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Ami most 45 körül van, pikk pakk 40 alá megy, aztán már 35 alá és az már majdnem 30. Szerintem maximum március közepén már 30 e lesz egy Corsair Force 3 - 120Gb.
Tavaly márciusba viszonyításképp még ahány Giga, annyi ezer volt. Egy 120gigást kerek 120 ezerért lehetett venni, most 40 ezer, azaz a harmada. 1-2 hónap és csak a negyede lesz, vagyis 30 e Ft.
-
Formaster
addikt
válasz
Atticus85
üzenetére
Most tervezek venni, de várok egy kicsit, amíg esnek az árak pár ezret, mert hamarosan nagy esés lesz. A HDD piac is kezd helyreállni, leminősíteni sem tudja több szervezet az országot, mert már mind megtette, tehát a forint hamarosan erősödni fog, főleg a tavasz közeledtével. Legkésőbb márciusban megveszem, addigra szerintem 30e lesz egy komoly 120-as.
Miért kérded?
Aktív témák
Hirdetés
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ejjnye, mégis csak gyerekcipő

pedig te pont azt nézed, hogy milyen a komplett konfig, legalábbis azt mondod