Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Atticus85
tag
válasz
Sátán44 #33759 üzenetére
Oké,rendbe,lehet tényleg most a legérdemesebb,mert egy srác még azt mondta vagy másfél hónapja,hogy hatalmasat fog zuhanni az SSD-ék ára márciusra,de ahogy elnézem,nem sok változás lett eddig,úgyhogy nemigen várok én tovább,ha te is azt mondod,hogy ettől már csak rosszabb lesz.
-
Atticus85
tag
Hali!Mikor éri meg SSD-ét venni?Érdemes még várni rá egy két hónapot az árak miatt?
-
Atticus85
tag
Mindenki annyira nagyon biztosra veszi,hogy majd két hónap múlva mekkorát fog esni az SSD-ék ára,de nem értem mire lehet ennyire alapozni,mikor elég kilátástalan a helyzet hazánkba,a forint gyengül,áfa emelkedés stb
Azt tudom,hogy nem lesz mindig ennyi az ára,meg hogy olcsóbb lesz idővel,na de hogy már előre megmondani,hogy két hónap múlva nagy árcsökkenések lesznek.Milyen indokkal tudja ezt alátámasztani aki ezt állítja? -
Atticus85
tag
Szóval ilyen értékeket produkál,ezt ajánlotta nekem egy srác 20.000-ért.Ezek mennyire jó adatok?
-
Atticus85
tag
Ilyet kínálnának kb egy huszasért,kérdés,megér ennyit?Intel SSD
-
Atticus85
tag
Egy srác ilyen SSD-ét árul 25.000-ért kettőt.Ennyit gondolom megér kettő
-
Atticus85
tag
válasz
ricshard444 #31544 üzenetére
Jól van na,nem kell leharapni a fejemet,még kezdő vagyok,bár ha neki is jobban tetszik,akkor ő se tudja mi a jó ezek szerint?
-
Atticus85
tag
válasz
ricshard444 #31540 üzenetére
Abba tényleg kevesebb azt látom,de a szekvenciális értékek akkor egyáltalán nem számítanak?
-
Atticus85
tag
válasz
zserbox #31476 üzenetére
Tudok egy egyszerű módszert amivel kikerülheted,hogy rákérdezzen,hogy melyikkel boot-oljon be:
Vezérlőpult\Minden vezérlópult elem\Rendszer\Speciális rendszerbeállítások\Speciális fül\a legalsó beállítások fülre kattintasz amelyiknél az van írva,hogy Indítás,és helyreállítás és itt bejön egy újabb fül ami így kezdődik:
Rendszerindítás
Alapártelmezett operációs rendszer,és ott kiválasztod,hogy melyik Windows 7-et töltse be, a pipát meg kiveszed a Rendszerek listájának megjelenítése opcióból,és le okézod.
Ez egy egyszerű megoldás,én ezekután törölném a partíciót,és hozzáadnám Partition Magiccal egy másik meghajtóhoz.
Remélem segítettem. -
Atticus85
tag
Hát kíváncsi leszek én ebbe a táblázatba milyen eredményeket tudok produkálni,már várom,bár nem hiszem,hogy annyira feltűnő leszek,már látom a G41-es chipsetem miatt Sata2-ön.......
-
Atticus85
tag
válasz
zoleeno1 #31451 üzenetére
Jó figyelj persze van benne valami.az meg,hogy "Én nem" poénnak szántam,sorry
Amúgy nem hozzászólás gyűjtésekre hajtok egyáltalán,csak érdekelnek a vélemények és így próbálom összerakni a képet,mert volt már egy pár rossz vásárom,amiről előtte úgy bizonyult,hogy mekkora tuti jót választottam,és utólag kiderült,hogy jóval elővigyázatosabbnak kellett volna lennem.Szerintem azért nem írok annyira felháborító dolgokat,egyszerűen megkérdezték a véleményemet az M4-el kapcsolatba,én meg leírtam,hogy én kihagyom részemről,innen indult az egész.Sorry,de én tényleg nem akarok rosszat,és ügyelek erre legközelebb -
Atticus85
tag
válasz
ricshard444 #31444 üzenetére
Most nem értem mi bajotok,én fel se hoztam ezt a témát ti írtok rám,most meg én vagyok a rossz?
-
Atticus85
tag
válasz
kukinyo #31429 üzenetére
Nem akarlak rábeszélni,de ha a személyes véleményekre hallgatsz amiket itt írnak véleményeket róla,szerintem az sokkal fontosabb,mintha a gyártó weboldaláról nézed a számokat.Én már bele estem ebbe a hibába egyszer,és azóta megfogadtam,hogy inkább a személyes tapasztalatok alapján fogok dönteni,nem a számok alapján,és ezek alapján tényleg Samsung 830 ami neked kell,de ezt neked kell eldöntened a te gépedbe lesz,nem az enyémbe
-
Atticus85
tag
válasz
jim_raynor70 #31426 üzenetére
Nagy duma,tetszik
-
Atticus85
tag
Elhiszem,de én akkor se merném,ha magamnak teszem fel otthon az fw-ét és valami baj lesz amiatt,akkor hiába viszem vissza a boltba.
-
Atticus85
tag
válasz
h1ght3chzor #31383 üzenetére
Na ez az,vajon miért pont annyit?Ki van ez találva
-
Atticus85
tag
válasz
rayoliviero #31359 üzenetére
Vegyél Samsung 830-at,sokan azt ajánlják,azzal nemigen jársz rosszul,de majd írnak még biztos
-
Atticus85
tag
válasz
h1ght3chzor #31347 üzenetére
Azért mondom.Jó sokan mondják,hogy így kevés,úgy kevés,meg hogy valakinek 80 giga a program files mappája,meg,hogy gondolni kell a jövőre,én emiatt megyek el max 64 gigáig,már ha a jövőre kell gondolni.
Én nem használom a gépemet millió,ramzabáló több gigás programokra,hanem csak az alap használatra.Ha ez tényleg így lenne,hogy kevés nekem a 60 gigás akkor miért van az,hogy az 1 terrás vinyómból 32 gigát hagytam a C-nek,és elférek rajta szépen,érted.Szóval nekem tuti elég a 64-es,vagy ha nagyon is a jövőre kell gondolni 90 gigás a nagyon max,de még azis rengeteg nekem vagy 40-50 giga szabadon állna belőle biztos,mert én tudom,hogy milyen programokat használok. -
Atticus85
tag
válasz
h1ght3chzor #31345 üzenetére
Csak az alapokra,egy 32 bites win7,plusz az alap programok.
-
Atticus85
tag
Egy 60-64 gigás SSD megformázása után mennyit látunk belőle windows alatt?
Kb 55 giga körülit? -
Atticus85
tag
válasz
Formaster #31329 üzenetére
Hát figyelj,persze,hogy mindenkit megterhel ez az összeg,de sokan írják,hogy rendszernek tökmindegy melyiket veszi az ember,az ugyanolyan,de adatmozgatásra,munkára,inkább Samsung 830.Szóval ha már vagy 3-an elmondták ezt legalább szerintem felesleges ezen agyalni,de a legegyszerűbb,ha felhívsz telefonon,egy pár boltot,elmondod,hogy milyen SSD-ket akarsz venni,és hogy nézzék már meg,hogy szinkron/asszinkron stb.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31311 üzenetére
Nekem a 120 gigások értelmetlenek lennének,azért veszek 64-est,nem sok program van a gépemen,a 64-esnek is a fele biztos,hogy üresen lesz állandóan szinte,nem azért nem veszek nagyobbat,mert azt gondolnám,hogy a 64-es olyan gyors,mint a 120-as,hanem,mert kihasználatlanul ott lebegne állandóan abból vagy 80 giga szabad hely,szóval az meg abszolút felesleges nekem.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31311 üzenetére
Nekem az itteni felhasználók véleménye többet ér a teszteknél,mert a tesztekbe teljesen más konfigokkal csinálják,pl: Sata 3,i7-es proci,meg 8 giga ram.Persze nézegetek teszteket is,de a végső döntésnél az itt lévő véleményeket veszem figyelembe,akkor nem fog meglepetés érni szerintem.
Amúgy meg ezzel nem mondtál újat tisztába vagyok vele,hogy pl: egy 128 gigás SSD-é sokkal gyorsabb mint egy ugyanolyan 64 gigás,hogy a kisebb SSD-é nem lesz olyan gyors,mint a nagyobb testvére.De azért köszi,hogy próbálsz segíteni -
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31309 üzenetére
ebben a gyönyörű világban minden lassan csak arról szól hogy hogyan verhetik át az embert, mert tisztességesen nem megy a bolt.
Azért ez nem teljesen igaz,mert akkor minden vásárlás orosz rulett lene,csak kicsit kell információval kell lenni vásárlás előtt,és mások tapasztalataira kell jobban figyelni,mint a számokra,persze ez se jelent 100%-os garanciát,de azért mégsem zsákbamacska,ha már az embernek van kellő információja arról,hogy mit is fog venni.
-
Atticus85
tag
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31307 üzenetére
Én most az üzemórára gondolok,de amiket te akarsz mondani az elég kis százalékba fordul elő,ami bármibe előfordul szinte.Például csak egyet mondok,olyat még nem mondott nekem senki,hogy Samsungot ne vegyél,mert xy baj van velük,és csak egyet mondtam.Az meg kicsit furcsa,hogy te ezek ellenére mégis az M4-et választottad, dehát a tied nem az enyém,nálam ez már kizáró ok,hogy ilyet vegyek.
-
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31302 üzenetére
Mint például?
Ezt most komolyan kérdezed????
Most ezt nem oltásként írom,de az M4-es 64 gigás-on kívűl,még nem hallottam,egyről sem,hogy van még más gyártónak is ilyen SSD-je amin egy bizonyos üzemóra határ után kékhalál áradatok várhatnak óránként,ha csak erre alapozunk akkor majdnem mindegyik gyártóé stabilabb. -
Atticus85
tag
De szép
Tudom nem erre kell alapozni,nemis azért linkelem be,csak tetszik,designba nagyon ott van,szép kék kerettel -
Atticus85
tag
válasz
Zlin50 #31298 üzenetére
Jó persze,de abban te is egyetértesz,hogy aki most vásárol,az lehet nem vállal egy rizikósabb SSD-ét,ha rengeteg "stabilabb" közül lehet válogatni,nekem elég sokat megy a gépem,nagyon sokat napi szinten,és nekem nem lenne valami megnyugtató egy ilyet bevállalni,biztos mindig eszembe lenne,hogy kb hány óránál tartok
.Amúgy ezzel az fw frissítéssel tuti,hogy überkirály lesz minden?Vagy lehet csak időhúzás egy ismét bekövetkező kékhalál vagy egyéb később felmerülhető problémákra?
-
Atticus85
tag
Nekem csak OS-re kell,szóval nem forgatom magam tovább,jó lesz nekem a Force GT is,akkor ezek szerint,abba a Samu se jobb,csak adatmozgatásnál,az meg nekem úgyse lesz,csak egy szimpla OS-nek kell az SSD-é.
-
Atticus85
tag
válasz
zetecR #31281 üzenetére
A HDD-k sem élnek örökké
Nem élnek örökké,de hamarabb elavulnak,mint kinyiffannak.Amúgy meg szerintem érthető,hogy az ember olyan dolgot szeretne venni amiről tudja,hogy minél tovább kiszolgálja őt.Nekem ezért nem tetszik ez az 5184 órás M4-es,nem kevés az,de inkább egy stabillabat akarok,nem akarok fw-ét frissíteni,meg 2 évente SSD-ket cserélni,én sajnálnám a pénzt rá.
-
Atticus85
tag
Olyat meg nem akarok,hogy úgy vegyem meg,hogy eleve azt a frissítést rakják fel rá,mert ki tudja hogy tényleg felrakják-e?Úgy vannak vele,hogy mit variál már ez a gyerek, messze az az 5184 óra,kibontják maguknak hátul,aztán meg "örülj hülye gyerek" rajta az új firmware.Én nem tudnám megmondani,hogy valóban frissítve van-e.Nem bízom az eladókba.
-
Atticus85
tag
A Samsung 830-as SSD-ékbe 3 magos vezérlő van tényleg??
-
Atticus85
tag
válasz
Neil Watts #31101 üzenetére
Nagyon erősek a Force 3-ak,meg a Force GT-ék,jelenleg,nincs náluk jobb SSD a piacon,azt hiszem ezt túlzás nélkül kijelenthetem.A SandForce vezérlő most nagyon tarol,és a Corsair mindig egy lépéssel előtte jár a többi vetélytársa előtt,mert ahogy elnéztem,ők már a 2281-es vezérlőket használják,és most hogy már énis egyre több cikket olvasgatok,hamar rálehet jönni,hogy a vezérlő a legfontosabb alapja,ha tudja az ember,hogy milyet keres biztos nem fog mellé nyúlni.
-
Atticus85
tag
válasz
Formaster #31083 üzenetére
A tesztek nem azt mutatják,hogy elavult,nagyon idejét múlt gépekből csinálnak ultrabrutál,hipergyors gépeket,az i7-es gépeket nem hiszem,hogy elavultnak nevezhetnénk.Én az elavult gép alatt kb egy régi 939-es,754-es,régebbi AM2-es platformú ddr1-2-es gépre gondoltam,abból már nem lesz ultragyors masina.
-
-
Atticus85
tag
Én mindig figyeltem,hogy ki milyen konfiggal éri el az általa használt SSD-vel egy bizonyos sebességet.Amikor valaki belinkelt egy képet,vagy videót,hogy milyen gyors a gépe,és amikor látom,hogy i7-es proci,meg 4*4 giga ram,nem estem hanyatt,hogy nekem is ilyen kell,ez lesz a legjobb,mert tudtam,hogy ez nálam biztosan nem lesz ugyanolyan,egy SSD meg nem csinál egy elavult gépből ultragyors masinát,ez összetettebb dolog.Nekem ha a videókra kell alapoznom,akkor inkább az olyanok érdekelnek amin látom,hogy gyengébb a processzor,a ramok,mint az én gépembe,(már ha csak erre lehet alapoznom) mert akkor arra számíthatok,hogy kb hasonló eredményt várhatok el a sajátomnál is.Tudom,hogy úgyse lesz olyan gyors a gépem egy ugyanolyan SSD-vel,mint akinek i7 procija van 16 giga rammal,mint nekem a 2 gigával.
Én erre figyeltem,szóval én kivétel vagyok ez alól -
Atticus85
tag
válasz
ricshard444 #30994 üzenetére
Mindegy,nem bízom a véletlenre,mert lehet csalódok ha megveszem,és több lesz a boot idő,ezért mégse a Samsung 470 Series 64Gb SSD-ét veszem,inkább maradok a Corsair Force GT 64 gigánál,az biztos,hogy gyorsabb lesz nekem mint a Samsung 470-es,ugye?
-
Atticus85
tag
válasz
jim_raynor70 #30980 üzenetére
Mi az a Time to logon?
-
Atticus85
tag
Na mostmár lassan összeáll a kép.Ez a két jelentkező maradt,kíváncsi vagyok ki melyiket választaná:
- Corsair Force Gt 60
- ADATA S511 60 gb -
Atticus85
tag
Ez tényleg igaz lenne az ADATA S511 SSD-re?
550 mega olvasási,520 mega írási sebesség,SandForce SF-2200-es vezérlő,és 85.000 feletti IOPS???Olvassátok el,de ha ez igaz,akkor ez az SSD leveri még a Corsair Force GT-ét is,messzemenőleg a leggyorsabb SSD akkor ha ez igaz.Szerintetek?Most mit választanátok ezekután?
-
Atticus85
tag
Csak nem merem megvenni a Crucial M4 64 gigásat
nem kevés idő az az 5000 óra azért -
Atticus85
tag
Az Adata SSD-ékről van valakinek véleménye?Rossz,jó tapasztalatok?Állítólag mocskosul gyors [link]
-
Atticus85
tag
Na ez a durva mondjuk ez az Adata meg főként nem mond nekem semmit,hogy problémás-e vagy sem,de a videón r..adt gyors
-
Atticus85
tag
Ez is elég kecsegtető 40.000-ért
-
Atticus85
tag
Vertex 2-nél sűrűn kell Firmware-t frissíteni?
-
Atticus85
tag
-
Atticus85
tag
Silicon Power-ről van valakinek tapasztalata?Nekem még ismeretlen ez a márka.
-
Atticus85
tag
válasz
Formaster #30863 üzenetére
Ez nem így van ez a weboldalas gondolatod,én meg rengeteg nagy gyártónak a weboldalán jártam már,nem csak PC alkatrész gyártó oldalán,de attól,hogy nem találtam meg rajta egyből amit akarok, attól még nagyon király minőségi dolgokat gyártanak.Szerintem ez a legutolsó amit az ember fontolóra vehetne,de én ilyenekre nem szoktam alapozni vásárlásnál és szerintem nem vagyok vele egyedül.
-
Atticus85
tag
válasz
Formaster #30854 üzenetére
Köszi az infót.
Visszatérve,hogy nem tetszik a Crucial-nak az oldala,már ne haragudj de akkora baromság,hogy egy gyártó weboldalának a design-ja is befolyásolja valakinek a döntését egy SSD megvételébe,erre nem lehet alapozni,szerintem ezt te se gondoltad komolyan
Meg ez a pdf dolog...
Az utóbbiak,már igen,azok indokok valóban.
Köszi,és ne haragudj,nem megbántásképp írtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest