Hirdetés
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Aktív témák
-
HZoli87
veterán
Nem tudom, hogy volt-e, elég új: tom's hardware 64 GB-os SSD-ék tesztje -> link
-
zoleeno1
veterán
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Igen, ez jelenleg a legolcsóbb a piacon. Mondhatni tesco gazdaságos változat
lassabb és valszeg rövidebb élettartammal bír mint Vertex 2 vagy 3.andew: ez nem jónak tűnik, hanem egyenesen hihetetlennek
tekintve, hogy bőven 50 fölött van az ára mindenhol. Akár honnan is veszed, én a helyedben előre semmiképpen nem utalnék. -
andew
tag
Majd ha a gépben figyel elmondom

De ezek szerint jó vásár lesz
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Most az OCZ Vertex Plus Series SATA II 2,5" SSD 120GB a legolcsóbb 100GB körüli SSD 35E körül?
Számla feltétel.#33093
Ez jól hangzik.
Hol? -
andew
tag
Üdv,
ssd-t vennék a gépembe. samsung 830 128GB-t néztem ki. 35.000ft-ért tudnék hozzájutni. mi a vélemény erről?
-
-
Mi5i
aktív tag
válasz
randras
üzenetére
Lassabb főképp, és nem annyira tartós - tehát elvileg élettartama rövidebb - mint a nagytesóé. Sima Corsair Force (nem GT) vagy Agility3 alá pl. azért nem adnám.
v+100-as Kingston is javasolt volt nem annyira régen, illetve néhány hsz-t feljebb szkrollozol, akkor láthatsz még listát a javasolt ssd-kről. Szemezgess
(#33085) degec:
Sokan használnak itt raid0-ban ssd-ket, hogy sata2 és ssd sata3, nem sok vizet zavar. Nem ettől lesz gond, ha bármi is lesz. Gyaníthatóan raid1 is simán kell, hogy menjen.
Atom fontos cuccok miatt javasolnám azért egy hdd beszorítását is akár, amire némi időközönként menne az auto backup. -
degec
senior tag
ÜDV !
Segítsetek kicsit légyszi !
Sata 3 as ssd-ket (adata 510 es tipus 128 gb ) raid1 ben akarnék használni p45 gigabájt raid képes lapban.
Kérdés, hogy tuti nem lesz semmilyen problémám ezzel így? tudom hogy lefelé kompatibilis a sta3, de hátha már valaki találkozott mégis valamivel.. és nagyon NEM lenne mindegy...mert full atom fontos céges cuccos alá menne.. köszönöm szépen

-
randras
veterán
Helló!
Szeretnék egy 100 GB körüli SSD-t a notimba (SATA-II). Kinéztem itt a PH!-n összehasonlítva ezt, és ezt, megállapítottam, hogy nagyon fasza lesz az OCZ.
Néztem, 35k, jó is, már rendeltem volna, mikor észrevettem, hogy én az OCZ Vertex Plus-t akartam rendelni, ami kb. 10k-val olcsóbb.
Kérdésem: mégis mi a különbség az OCZ Vertex3 és a Plus között (a SATA-III-ön kívül)?

-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Nekem volt mindkettő, ha tényleg használod (én pl sokat másolok, tömörítek a Desktopra), marhára nem mindegy, hogy milyen tempóval teszi...
-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Azért ezt a képet erősen árnyalja az, hogy mekkorát szeretnél.
Mert folyamatos írás esetén (ha nem csak és kizárólag OS-re lesz), a Samu 830 minden esetben hozza a gyártó által meghatározott maximumot, a SF-osok viszont lényegesen alatta vannak.
Ez a kisebb méreteknél még zavaróbb, mert nem mindegy, hogy egy 60-as Force GT 50MB/s-mal tömörít ki pl egy ISO-t, vagy a 64-es 830 120-szal... -
Taragas
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Múltkor én is ezt kérdeztem, de jelenleg nincs best buy. Ami éppen olcsóbb, azt kell megvenni ezek közül.
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozat -
Orgi
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Őstagok se olvasnak vissza kemény egy oldalt, ahol feltették ugyanezt a kérdést?
-
fenergie84
addikt
Melyik SSD most a Best-Buy? (Samsung 830?)
-
Ringman
félisten
találtam egy ilyen ssd-t: ssdnow S50 - 16GB (13,5k bolti árral) és elég siralmas értékekkel:
Capacities: 16GB & amp; 32GB
Sequential reads: 165MB/s for all capacities
Sequential writes: 65MB/s for all capacitiesForm factor: 2.5" or half-slim caseless
Dimensions: 2.5" Case: 69.85 x 100 x 9.5 mm
Half-slim caseless: 54 x 39 mm
Weight: 2.5" Case: 87.48g
Half-slim caseless: 9.04g
Operating Temperature: 0°C ~ 70°C
Storage Temperature: -40°C ~ 85°C
Vibration Operating: 2.17G
Vibration Non-Operating: 20G
MTBF: 1,000,000 HrsInterface:
SATA Rev. 2.0 (3Gb/s) , SATA Rev. 1.0 (1.5Gb/s)Warranty/support:
three-year warranty with free 24/7 supportPower Consumption:
0.455 W (TYP) Idle / 1.5 W (TYP) Read / 2.05 W (TYP) Writeez vajon milyen vezérlővel szerelt?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Jah kellene... csak mondd ezt egy melegebb hdd-nek
Hita ultrastar ventillátor után a ház elejében most 19 fokos szobában 43 fokos... ha dolgoztatom akkor 50-52 fokos lesz hipp-hopp.Nyáron meg
De köszöni szépen jól érzi magát.Hűtöttem már vízzel is, nyáron így volt 43 fokos alapból... Igaz munka közben sem ment nagyon 50 fok fölé.. simán csak fújva 55... Ezért nem érte meg nekem a 15k-t a hűtő.Ki is dobtam, kellett a hely az új jövevényeknek. -
zoleeno1
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
nálam wd caviar blue 1T van a samu 830 mellett, de hdd sentinel szerint a valaha mért legnagyobb hőmérséklet 35 fok volt. (((pedig erről is szaladnak a torrentek szinte állandóan
))) Jelenleg 30 fokos, az ssd meg 25. De nálam 2 db 12 centis venti szívja rá a levegőt elölről. Tudomásom szerint 45 fokig nincs gáz, utána soknak mondható. -
Maximum1
őstag
válasz
Maximum1
üzenetére
Javítom, nem seagate hanem WD caviar blue 500gb és azóta melegszik ennyire amióta Ahci-ben használom 43 fokos volt úgy hogy csak a torrent használta.
Letettem alulra de ott is elérte a 43 fokot csak lassabban ekkor kapta a félkiló alumíniumot.
40 fok felett kattogott rendesen, most sincs csendben, a HDS azt mondja minden jó.
Ez normális? -
-
zoleeno1
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
ráadásul én még külön szívtam vele, mert a házamban (Sharkoon T9 value) csak 5"-os hely van. Adtak a házhoz síneket, amikkel 3,5-es eszközöket lehet berakni. De ha a sínt mind2 oldalon rácsavaroztam a samu által adott lemezre, úgy valamiért már nem fért be... szal csak az egyik oldalról van rögzítve az ssd tálca, 4 csavarral

-
Anfänger
őstag
Olcsóbb lett!

-
zetecR
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Küldj egy riportot a készítőknek a HDS topicban, jó arcok, mindig segítenek.

-
rgeorge
addikt
válasz
Jack@l
üzenetére
Egy kezdő kérdés: vannak SSD-k 2 hatvány mérettel (64, 128, 256) és vannak nem (120, 240). Ennek mi az oka? Ahol "kisebb" a méret, ott már nem is számolják a tartalék-területet?
Más: az mSata SSD-kről van valakinek tapasztalata? Alternatívája lenne egy QM67 chipset melletti SATA3-as SSD-nek, mennyivel rosszabb megoldás? Az mSata ebben a lapban tudna SATA-2-t. -
Jack@l
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Egy Hd sentinel smart táblát rakj má be légyszi, biztos nem normális ha naponta 4x csinálja...
Én lenyomnék minden nap egy backupot az ssd-ről + egy miatyánk
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Zlin50
üzenetére
Hali !
Biztos jó választás ! Nekem az elődje van és nem panaszkodok. Márciusba 1 éves lesz ,de ugyanazokat az értékeket produkálja mint újkorába. Az élete sem változik ,nem úgy mint a többi márka esetén

http://kepfeltoltes.hu/view/120208/SSD__lettartam_2012-02-08_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Üdv,
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Az SSD-mre (Kingston V100 64gb) eddig kb. 4szer írta a HDsentinel az elmúlt 1 hónapban, hogy probléma lépett fel az SSD írása közben...és ezért a kondíció lesett 99-re. Általában 3-4 nap elteltével felmegy újra 100%-ra. Nem is tulajdonítanék neki nagy jelentőséget, ha nem kb 4-szer fordult volna elő már.
Valami tipp, hogy mi lehet az oka? Vezérlő? Kábel, vagy maga az SSD? Régi op? Stb?
Előre is kösz
-
Bodor
veterán
válasz
zoleeno1
üzenetére
Hát nagyon bízom benne, hogy lesz annyira informatív és színvonalas, hogy érdemes legyen linkelgetni! Azért készítettem! ( Amióta átküldtem a tervezetet, természetesen csiszolgattam rajta elég sokat. Néha úgy éreztem, hogy sosem lesz kész meg hogy nem elég jó... )
No majd meglátjuk, nagyon kíváncsi vagyok a reakciókra és véleményekre a hozzáértők részéről a innen topikból is, no meg persze azok részéről, akiknek igazán szól... -
zoleeno1
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
pffff de benéztem, sorry... azt hittem neked intel ssd-d van, neki meg az ocz és arra írtad
pedig annyiszor megfogadtam már, hogy de. amikor felkelek nem írok, mert még félig alszom

Bodor: Várom/juk a végleges verziót, sok embernek fog választ adni a kérdéseire és segítséget nyújtani a választásban, ez tuti
lementek majd az url-hez 1 notepad-ot, mer' ahogy olvastam az itt előforuló kérdések legtöbbjére választ ad és csak azt kell majd linkelgetni állandóan 
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
Taragas
üzenetére
Szerintem ezekből szemezgess.
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozatA 120 GB-os vertex 3 most 51.500 ért is megkapható, ha szükséges van ekkora tárhelyre.
-
Bodor
veterán
Hát igen, több hónapot nézve van olcsósodás

gg72 : úgy gondolom, hogy elégnek kell lennie a 60 gigának, hiszen pl. játékok nem lesznek rajta, csak a rendszer, office + néhány kisebb program (skype, médialejátszó, imgburn, stb.).
Jól gondolod, erre teljesen elég lesz a 64 GB.
energy_:
Kingston HyperX -re
Verd ki belőlük,mert a többi nem igazán jó... -
Begi
senior tag
válasz
k.istvan80
üzenetére
Milyen XP-t próbálsz telepiteni? SP2? SP3?
Nem biztos hogy lehetséges. Próbálj ki egy win7 telepitőt, ha tudsz. Ha az elindul, akkor az xp telepitővel van a gond. -
Begi
senior tag
válasz
k.istvan80
üzenetére
XP telepitésnél betöltötted az alaplapi drivert?
-
k.istvan80
csendes tag
Üdv!
Kérdésem lenne, egy problémás SSD beüzemeléssel kapcsolatban.
Adott egy Acer Aspire 3000 notebook, amiben már haldoklott a gyári vinyó. Ezt cseréltem egy ilyen SSD-re (ez egy IDE csatolós SSD!). Viszont a beüzemelésnél elakadtam: a BIOS-ban felismeri és kiírja a meghajtót, de a WinXP telepítésekor elakad, a következő hibaüzenettel: Error 0200: Failure Fixed Disk 0
Próbáltam Hiren's Boot CD diagnosztikai programjaival ránézni, ott is rendesen felismeri, és 100%-os kondícióban lévőnek írja ki, tehát arra gondolok, hogy nem az SSD a hibás, hanem valami beállítási gond van. Próbaképpen visszatettem a régi vinyót, azzal is rendesen működik.
Mi lehet a gond? -
energy_
senior tag
Sziasztok a kingston kicserélné a v200-amat és szerintetek mire cseréljem v+200 vagy v100?
mert azt olvastam hogy a v+200 is kerülendő
-
gg72
veterán
Igen, most már csak azt nem tudom, hogy 60GB vagy 90GB legyen.
A nagy gépemben egy 40GB Intel van már másfél éve, amin bővel elférek, de igaz, hogy minden sallang HDD-ken van. A laptopban pedig csak ez lenne egy egyetlen meghajtó (+ külső HDD), de úgy gondolom, hogy elégnek kell lennie a 60 gigának, hiszen pl. játékok nem lesznek rajta, csak a rendszer, office + néhány kisebb program (skype, médialejátszó, imgburn, stb.). -
Mi5i
aktív tag
Pl. itt. kb. két hete még bruttó 50 volt mikor vettem, azóta már 2 lépcsőben lejjebb ment.
Itt szintén, árgrafikonon is látszik.
Jó, nem Samsung-ot néztem - és ezeket sem szabadna már ha már megvettem
- de itteni kérdések miatt is fel-felnézek a listákra. Viszont Force GT, Agility, ugye Vertex, számomra szemmel látható az olcsósodás.. Jó, nem 10-15ökkel lett olcsóbb, de a nettó és bruttó 5 ezer környéke megvan. Pár hét alatt a befagyott hónapokhoz képest szerintem mozdulás 
-
Bodor
veterán
Ha egy árban van, akkor jobb az Agility 3, ki tudja később még jól jöhet a SATA 3 . . .
zoleeno1: Igazad van, bocsi Itt a javítás
-
Tomko78
addikt
azt nem értem miért ilyen alacsony a Sata 3 S511 4KQD32 Read értéke , mikor a Sata 2 S599 majd 2x ez az érték
[link] -
zoleeno1
veterán
válasz
bitblueduck
üzenetére
Jó eredmény ez SATA2-höz képest, grat hozzá
Igen, az alaplapi csati kell a teszthez, de erre már kaptál választ.(#33005) Maximum1: Nem vágom milyen előnyről beszélsz, amikor ő jobb eredményeket kapott

(#33010) Bodor: Nem műxik a link

-
Bodor
veterán
Te hol találtál pofátlan módú "olcsósodást" ??
Én úgy látom, hogy kb. 1500 Ft.-al csökkentek az utóbbi 2 hónapban a 64 GB-os SSD-k árai, a 128-asoké meg max. 3000-el . Szerintem ez inkább a kissé megerősödött forintnak köszönhető.
Persze vannak biztató jelek: LINK
Mondjuk a Kingston eddig is a legolcsóbb kategóriába tartozott, nem véletlenül, ahogy a negatív tapasztalatok mutatják... -
Bodor
veterán
válasz
bitblueduck
üzenetére
A legutóbbi hozzászólásodban linkelt eredményt töltsd fel, mert a többiek is így mértek.
Csatlakozónál az alaplapit kell megadni.gg72: Bőven jó lesz az Agility 3, de egy Vertex 2 is elég, vedd azt amelyik olcsóbb.
davidsz Sajnos ez rajtam nem segít.....
-
Mi5i
aktív tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Teljesen jó, már csak jó egészséget az ssd mellé
Ismét egy gép, ami szárnyra kapott 
@All:
Pofátlan mód olcsósodnak az ssd-k
-
bitblueduck
senior tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
random fill kicsit félrement, valószínűleg egy Ctrl+C elmaradt. szerkeszteni már nem tudom. ezt szerettem volna: rnd
-
gg72
veterán
Egy vadonatúj Fujitsu Lifebook A531 laptoba vennék 60GB körüli SSD-t, mit ajánlotok? Samsung 830 64GB, vagy jó/elég lenne OCZ Agility 3 60GB, vagy valami más?
-
Maximum1
őstag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Köszi!
Nálam ennyit tud.
Azért a 4k-ban látszik az Intel vezérlő fölénye még sata 2 is.Azért se dugom sata2-re
-
Bodor
veterán
válasz
bitblueduck
üzenetére
Üdv az SSD használók táborában !

Ha feltöltesz tesztadatot, akkor 5X 1000 MB-al mérj légy szíves! -
zoleeno1
veterán
válasz
bitblueduck
üzenetére
Nincs mit, grat hozzá, használd egészséggel!

Küld el a teszteredményeket ha gondolod, hagy gyarapodjon a lista a tiéddel is.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Spórolós topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple MacBook
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Arch Linux
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ha össze jön a dolog, van rá gari és van van még neki belőle dobj 1 pm-et, engem is érdekelne egy 
tekintve, hogy bőven 50 fölött van az ára mindenhol. Akár honnan is veszed, én a helyedben előre semmiképpen nem utalnék.
gari van rá? honnan? ha van belőle még kéne nekem is!

bár nekem csak 64-es van, szal nem érintett volna, ráadásul már idén vettem ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De köszöni szépen jól érzi magát.Hűtöttem már vízzel is, nyáron így volt 43 fokos alapból... Igaz munka közben sem ment nagyon 50 fok fölé.. simán csak fújva 55... Ezért nem érte meg nekem a 15k-t a hűtő.Ki is dobtam, kellett a hely az új jövevényeknek.
N=notebook, D=desktop. Maga az SSD ugyanaz. Csak a D-hez kapsz 3,5-es beépítő keretet, csavarokat, SATA kábelt. Az N-hez meg STAT-USB adaptert. Tápkábelt mind2höz.

azért reménykedem, hogy ez hatással lesz a többire is.
A nagy gépemben egy 40GB Intel van már másfél éve, amin bővel elférek, de igaz, hogy minden sallang HDD-ken van. A laptopban pedig csak ez lenne egy egyetlen meghajtó (+ külső HDD), de úgy gondolom, hogy elégnek kell lennie a 60 gigának, hiszen pl. játékok nem lesznek rajta, csak a rendszer, office + néhány kisebb program (skype, médialejátszó, imgburn, stb.).