Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
Bodor
veterán
A tesztek legtöbbjében jól mutat, de kíváncsi vagyok a magyar tesztekre is, ahol a valós WIN7 használat alatt mérkőzik majd meg a többiekkel. Lehet, hogy 1 mp-el gyorsabban bootol majd be a gép, és 0.2 mp-el gyorsabban indul majd el a photoshop...
Húha, máris cserélem rá a mostani SSD-met.... -
Sk8erPeter
nagyúr
Már írtam korábban, hogy nem csak a kliensoldal miatt érdekes a cache-elés, hanem szerveroldal miatt is: [link]. Mondjuk nyilván téged különösebben nem zavar, ha a PH! szervere mondjuk felesleges terheléseknek is ki van téve.
De ez nem csak emiatt számít, hanem amiatt is, hogy nem feltétlenül igaz, amit állítasz: "gyors net mellett észrevehetetlen, hogy újra letölti vagy sem (ssd-re nem HDD-re).", mert ez csak akkor van így, ha maga a szerver is normális sebességgel képes kiszolgálni a tartalmakat, nyilván itt azokról van szó, amelyek tipikusan gyorsítótárazódnak - pl. a képek, stylesheetek, scriptek.===
(#35541) radi8tor1 :
"Manapság már nem kerül többe egy 24GB-os kit, mint egy olcsóbb SSD. Szerintem nem olyan luxus."
De az olcsó SSD is drága.És a 24GB-os kit nem meglepő módon sokszorosa így is pl. egy 8 GB-osnak, ami normális felhasználói célokra bőven elég (még ha az ember Photoshopot és egyéb memóriazabáló szoftvereket is használ).
Szóval nem egy olcsó mulatság. -
Bodor
veterán
Engem pl. kifejezetten nem érdekel, hogy mennyit ír az indexelés, vagy cache az SSD-re. Firefox cache-t csak azért tettem Ramdiskre, hogy gyorsabb legyen a böngészés, mert utálok arra várni, hogy betöltődjenek az oldalak, pedig nincs kifejezetten lassú gépem és netem sem. Böngésző cache-t viszont szerény véleményem szerint csak úgy érdemes használni Ramdisken, ha elmented a tartalmát, hogy ne kelljen újra letölteni a gyakran látogatott oldalak ide vonatkozó tartalmát, ha minden gépinduláskor törlődik, akkor viszont SSD használata mellett felesleges.
-
1. Idén lesz 19. éve, hogy gépeket pakolok össze/telepítek/szervizelek stb, szóval kösz, de eléggé tisztában vagyok a szervizelés meg a garancia fogalmával (is)
2. nem minden gyártónak van itthon szakszerviz hálózata, ilyenkor felhatalmazott szervizek végezhetnek hibafeltárást stb(akár webshopok is megjelölhetnek ilyen szervizeket, szakszerviz hiányában), de a kütyüt csere esetén mindenképp ki kell küldeni külföldre is. Természetesen számos gyártónak van hazai szakszervize is, de az sem feltétlenül országos, pl Asus, ahol futár viszi BP-re a kütyüt ha gond van...
3. "...csak 1db csavar tartja az optikai meghajtót, azt meg bárki ki tudja csavarni."
Igen és ugrik is a garancia a legtöbb gyártónál.(szervizesek tudják, hogy lehet ezt ellenőrizni) Tapasztalatlan vagy szakmájához nem értő szervizes megeszi az ilyet vagy aki belexarik a munkájába, mert az meg nem törődik vele.
Gyártó függő, hogy mit sorol az ún. CRU (Customer Replaceable Unit, azaz a vevő által cserélhető egység) kategóriába. Pl általánosságban a memóriacsere is garanciavesztéssel jár, míg a memóriabővítés meg nem, de van olyan gyártó, amely a memóriacserét is engedélyezi garanciavesztés nélkül.Szóval az ilyen "csavard ki nem lesz gond", meg "ragaszd vissza a matricát" és hasonló javaslatokkal óvatosan. Egyszerűbb a cuccon(ha még garos) szakszervizben elvégeztetni bizonyos módosításokat, mert olcsóbb, mint utólag fizetni a futárt (oda-vissza) meg a ~7K/óra munkadíjat, csak azért mert 1 csavart kitekertél és buktad a garanciát.
-
spiritex
veterán
"Amúgy még egy apró megjegyzés, az Acronis TIH tud csak particiót is menteni nem csak teljes lemezt..."
Ezt hogy érted? A Ghost is tud partíciót menteni, és ezt ezer éve is tudta, nem csak teljes lemezt! Amúgy nemsokára én is csinálni fogok egy utaztatást HDD-ről előre partícionált SSD-re Ghost 15-el, majd megírom hogy sikerült.
De gondolom itt nem lenne jó az mbr visszaállítása, és a szektor by szektor, mert a HDD-n nem tolja el a win7 a szektor kezdést, úgy mint az SSD partícionálásakor, tehát nem lenne jó a rossz szektor kezdést átíratni az SSD-re... -
scupra
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Ebben nem voltam biztos, hogy az érzékelő önmagában is működik, vagy csak az oprendszeren keresztül, de ezek szerint önmagában is és az oprendszer csak kiolvassa az adatait különböző programokban való feldolgozáshoz (pl. vízszintesség kijelzése).
-
*Ropi*
félisten
Sandisk (Ducati - Extreme III) és Extreme IV kártyák a leggyorsabbjaim. Ez utóbbi simán gyorsabb, mint egy 5400-as vinyó (jó, UDMA üzemben). A mozgásérzékelő direktben is működik? Mármint az oprendszer olvassa ki és állítja le a vinyót, vagy enélkül a vinyó saját maga is le tud állni ütődés hatására? Akkor kell vennem egy szenzoros IDE vinyót, mert a mostaniban nincsen érzékelő.
-
Giovanny
őstag
De témánál maradva. A böngésző cachet át lehet tenni RAMdiskre, csak az megint egy újabb program, aminek futni kell állítgatni kell új meghajtó betűjel, engem rohadtul zavar.
Én Chrome-t használok,és Ramdisc-re raktam a cache-t,10 perc volt az egész művelet,és nagyon gyors.
-
Gyártónként, de ezen belül is más-más lehet a felállás. A konkrét példánál maradva (azaz Vertex 3 120G-ről beszélünk) nincs szükség OP alkalmazására, mert a 120G-s az valójában 128G-s. Ehhez még hozzájön, hogy a formázott (tehát a valós, felhasználható) kapacitása ~112GB és így 128-112=16G áll rendelkezésre a FW-nek. Ettől függetlenül azért tökig ne írd tele, legyen 2-3G szabad hely rajta. (legalábbis Én nem szoktam fullra teleírni eszközöket)
Ott, ahol külön OP-t célszerű alkalmazni, azt is érdemes megtenni, 2 okból
1. Így nem kell mindig azt figyelni, mennyi szabad hely van a meghajtón
2. Az elkülönített rész biztosan kevésszer van írva, csak akkor használja a FW, amikor kell -
Bodor
veterán
Teljesen mindegy, hogy azt a 10-20 % üres helyet particionált, vagy particionálatlan helyen hagyod. Az a lényeg, hogy üres legyen az SSD teljes kapacitásának kb. a 15%-a. Nem találtam arra vonatkozó információt erre a típusra vonatkozóan, hogy a gyártó alapból lefoglalta volna ezt a területet, szóval neked kell a 120 GB-ból KB 18GB-ot szabadon hagyni!
Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest