Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Silentfrog #33999 üzenetére
RAID-be csak 2 ugyan olyan HDD/SSD köthető.
-
dannyl
addikt
Crucial-nak van magyar képviselete? Ha SSD-t külföldről rendelek, akkor melyiket érdemes, aminek van normális magyar képviselete, ahol lehet gariztatni?
-
HZoli87
veterán
válasz
Konflikt #33995 üzenetére
Teszt (PH) - szerintem a kettő közül a Samsung
-
Konflikt
addikt
Crucial M4 vs Samu 830?
64GB-rol lenne szo. -
@matthew@
őstag
válasz
nimba1 #33991 üzenetére
Én amikor a boltban vettem az SSD-met akkor a Vertex szériát nem nagyon dicsérte, mert mondta az eladó h elég sokat visszavittek belőle, viszont a Samsung azért is jobb mert van hozzá Norton Ghost is pl meg minden egyéb ami csak kelhet az SSD-hez úgyhogy ezekből ítélve én inkább a Samsungot ajánlanám
Én is olyat akartam először venni csak kiderült számomra h 64GB nekem nem elég
-
-
Sátán44
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #33962 üzenetére
Az enyémen CXM01B1Q firmware van, akkor érdemes frissítenem?
-
nimba1
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom az ssd-ket H61mu3s3-hoz, eddig a Samsung volt a befutó, de most láttam hasonló lappal Vertex 3-as eredményeket is, így ez is megfelelne.
Megbizhatóság szempontjából melyiket válasszam 830 64 gb Samsung vagy 60gb Vertex 3-at?
Előre is köszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ExtremeClock #33989 üzenetére
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
ExtremeClock #33978 üzenetére
?
-
Bodor
veterán
válasz
janos666 #33987 üzenetére
Saccra milyen hatásfokkal tömöríti a Sandforce pl. az AutoCAD swap filejait?
Még megsaccolni sem tudom, de szerintem hamarosan ki fogod próbálni, és megtudjuk....
Ez a 100-as írás elég vérszegény, javaslom elolvasni Fire/SOUL/CD cikkét!
-
Saccra milyen hatásfokkal tömöríti a Sandforce pl. az AutoCAD swap filejait?
Mert tömöríthető, hisz mikor a swap 1-2 Gb-os, az elmentett DWG olyan 10-20 Mb-os. De azon azért izzad a CPU rendesen, és direkt erre van optimalizálva a DWG tömörítése...Csak mert a RAID-0 tömböm olyan 200-al írható, míg az SDD rossz esetben olyan 100-al, és igaz hogy olvasáskor már köröket húz a majd 500-as SSD a durván 250-es RAID-ra (arról nem is beszélve ha töredezik a file, vagy máshoz is nyúkál valami, és vadul seekel a winyó...), csak így már nem olyan egyértelmű, hogy olyan „hűha mennyivel” jobb lesz az SSD.
Bár még fel sem tettem a CAD-et, tudom hogy nem ártana kipróbálni, mielőtt leszólom, csak na...
Mondjuk a Win7 az tényleg „száguld” most. Jobban, mint mikor még SATA2-es, TRIM nélküli régi SSD-m volt valamikor ideig-napig...
-
kribe
őstag
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy SSD-t ezt néztem ki OCZ VTX3-25SAT3-120G.
Vagy ha tudtok vmi jobbat,szívesen meghallgatom. -
bokapeter
tag
Sziasztok!
Van egy OCZ vetrex 2-es 60 Gb-os ssd-m. Kb 1,5 éve használom rendszermeghajtónak, elégedett vagyok vele. Megmértem a sebességét CrystalDiskMark-kal a szokásos módon. Seq-olvasásnál 200MB/s írásnál 70MB/s lett az eredmény a többi ennél csak rosszabb. Minden jól be van lőve ACHI mód, Trim be van kapcsolva. Driver OK. Alaplap AMD 990 FX. HD senitel szerint 100/100 as. Mi lehet a gond? Másik gépbe is betettem, ugyanezt az eredményt kaptam.
A gép érzésre nem lassú, de hol van ez a 275/250 gyári értékektől. Ja és firmware frissítésen túl vagyok, semmi változás.Köszönöm a segítséget üdv: BP
-
ExtremeClock
aktív tag
Samsung 830 64GB jól szolgál. Köszönöm a segítséget.
Szintén új Samsung 470 256GB 1Év garival mennyit érhet?
-
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok!
kiszemeltem magamnak egy OCZ 60Gb Agility 3-at,a kérdésem hogy lehet-e bármi problémáma az alaplapommal Asrock P67 pro-se.
Kell-e bármit frissítenem telepítés előtt? -
Maximum1
őstag
ASROCKOSOK!
ASRock XFast RAM Utility ver:2.0.9 elérhető most már a kisebb deszkákon is.
Dataram ramdisket használtam eddig, de ezt egyszerűbb kezelni. -
HZoli87
veterán
válasz
liszi70 #33969 üzenetére
1-2 hete frissült a honlapjuk, szerintem ehhez lehet köze, hogy nem történik semmi, ha rákattintunk a firmware frissítése gombra.
Nekem elvolt mentve a 64 gigás verziónak a honlapja, de a frissítés után azt írta rá ki, hogy nem találja az oldalt. Így újra kellett könyvjelzőznöm.
------
1-2 havonta szerintem nem árt lefuttatni a teljesítmény optimalizációt (még úgy is, hogy a TRIM támogatva és engedélyezve van). 2 és fél percig tart körülbelül. Ha már többször futtattad, akkor össze is tudod őket hasonlítani, így lehet figyelni, hogy esetleg lassul-e a meghajtó.
------
+ ha eddig nem tetted meg, érdemes itt regisztrálnod a termékedet, ajándék 2 hónap garancia, és havonta sorsolnak ajándékokat. Link
-
válasz
HZoli87 #33967 üzenetére
A cikkben amit linkeltél a Magician programról, ez található a Performance Optimization opcióról:
"...teljesítményoptimalizálás, amely a TRIM-támogatás hiányában szenvedő rendszerek esetében lehet hasznos, ugyanis ezzel gyorsan ráncba tudjuk szedni az SSD-t."
Nekem van TRIM-támogatásom, tehát egyáltalán nem kell használnom ezt az optimalizálást vagy valamire azért jó?
Köszi!
(bocs, már nem tudtam szerkeszteni az előzőt)
-
válasz
HZoli87 #33967 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
"Legújabb verzió: CXM03B1Q"
Hát nekem ez volt fönt: CXM01B1Q. Tehát nem volt friss, de már az! A Magician meg megy már 2 órája legalább és b...ott jelezni. Frissítettem is 3.1-re, az se jelzett és mint írtam a letöltés gombra nem reagált. Vajon miért? Ezután se fog?
-
WoodrufF
tag
Sziasztok
Próbálom feltelepíteni a win7-et egy ADATA S599 64Gb SSD -re,de miután felmegy a lemezről,és először újraindul a gép a telepítés folytatása helyett dob egy hiba üzenetet,miszerint hibát észlelt telepítés közben,és indítsam újra a gépet a telepítés folytatásához. (persze ugyanúgy hibát dob)
A legfrissebb FW van az SSD-n,alaplapon legújabb BIOS.
A SSD -t 100% -osnak jelzik a tesztprogik,a DVD és a win is hibátlan mert winyóra simán felmegy.
Eddig nem volt gond a win installal ezért nem tudom,hogy ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszi a segítséget! -
HZoli87
veterán
válasz
liszi70 #33964 üzenetére
Nem, nem nézünk gyengeelméjűnek.
Azért van ez a fórum, hogy aki kíváncsi valamire vagy egyszerűen nem tud valamit az kérdezzen, és vannak akik ebben tudnak segíteni.
1., Kipróbáltam, nálam sem jött be semmilyen ablak. Egyébként kellene, mert pár hete működött és jelezte, hogy a legújabb van telepítve.
2., System (Information) / Drive Summary / Samsung SSD 830 Series / Firmware
Legújabb verzió: CXM03B1Q
3., Értem, szerintem nem lassít a program, nyugodtan mehet a háttérben. Ezt tudja egyébként röviden összefoglalva. Link
4., Igen, érdemes. Innen letudod tölteni: Link
Manuals and Downloads / Software / Samsung SSD Magician Software Ver. 3.1
-
válasz
HZoli87 #33963 üzenetére
Köszönöm urak!
1. Nekem semmilyen ablak nem jön be a F/W Download gomb megnyomására, semmi nem történik.
2. Szépen haladok afelé, hogy gyengeelméjűnek nézzetek a "magas" szintű kérdéseim miatt és lehet, hogy ezzel egy nagy lépést teszek a komplett idióta megítélésem útján, de én akkor sem találom, hogy hol a búbánatban van a firmware verzió száma a Magician szoftverben??? Már tűvé tettem minden opciót, és nem és nem.
3. A számítógépem olyan, hogy a NASA is érdeklődik utána a legújabb fejlesztéseihez, szóval nem az az oka hogy nem bírja a gépem, csak egyfajta mánia, hogy minél kevesebb "fölösleges" szolgáltatás és progi működjön. De ha feltétlenül kell, természetesen menni fog, most mérem fel ezt is igazán. A frissítésen kívül mit végez még ez a progi?
4. És érdemes a 3.1-re váltani? Nem mindig jöttek be nekem a szoftver frissítések, jó néhányszor sírva menekültem vissza egy korábbi verzióhoz. Mondjuk nyilván érdemes kipróbálni.
Köszönöm!
-
HZoli87
veterán
válasz
liszi70 #33961 üzenetére
1., Igen jelzi ha van hozzá frissítés, nem biztos hogy egyből bekapcsolás után.
2., Nem baj, csak ebben az esetben nem igaz az első pont.
3., Igen, mondjuk ki is szokta írni, hogy nincs frissítés egy ablakban.
Megkérdezhetem milyen géped van? Mert ez a program körülbelül 4 MB memóriát kér. Ha csak nem egy P1-es géppel tolod, akkor nem sok értelme van kikapcsolni, hogy ne induljon a géppel együtt. Mondjuk ez az én véleményem, lehet neked más.
Szerk: hopp lemaradtam.
-
-
1. A samu 830-as szoftvere a Magician 3, bekapcsolásakor jelzi, ha van elérhető frissítés az SSD-hez?
2. Az baj, hogy nem fut állandóan a szoftver? (Kiszedtem az automatikusan indulók közül, gondoltam majd indítom, ha kell.)
2. Ha a Magician progi F/W Update menüjében a F/W Download gomb hatására semmi nem történik, az azt jelenti, hogy nincs elérhető, újabb firmware?
Köszönöm szépen!
-
miki111
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33956 üzenetére
Köszönöm, próbálkozom
-
balageeee
csendes tag
Üdv Srácok!
Olyan kérdésem lenne, hozzátok, hogy milyen tipusú ssd-t ajánlanátok 64gb-os verzióba? Rendszerhez kellene meg pár programhoz. Annyi féle van manapság, hogy nem tudok dönteni. Érdemes egyáltalán a sata 3-al vagy elég a sata 2es? Milyen típust ajánlanátok?
Köszi előre is
-
válasz
miki111 #33949 üzenetére
Egy ilyen lehet jó, csak kérdés lehet-e kapni... Feltételezem a Samsung mSATA-s, ha meg igen, akkor mSATA-SATA2,5" átalakított kell keresgélni, kerettel, mert akkor ilyen egyszerű a dolog.
-
atesss
addikt
-
aproo
tag
Hali mindenikek!
Van Verbatim 64Gb ssd-m, kérdés az be kel álltani valamit biosban,hogy vigye rendesen a laptop? (medion 2160 ) Esetleg valamien pogi amivel trimelni lehet (kel) ?
Win 7 lesz rajta a másikon Xp.
Van az Verbatim ssd-hez frissítés? -
Faterkam
addikt
-
fdisk
őstag
Elnézést az off-ért.
El szeretném adni a fél konfiomat.Kinél tudnék érdeklődi itt a ph-n a használt árakról aki jobban képben van mint én? -
miki111
csendes tag
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy az alábbi: Samsung mmcre28g8mxp-0vbh1 1,8-as SSD-t szeretném egy ASUS G73-as laptopba betenni. Létezik-e beépítő keret?
Köszi: Miki -
Bodor
veterán
Hát igen.... ha van az SSD-n 100MB-os partíció is, amely a rendszerindításhoz szükséges fájlokat is tartalmazza, akkor el kell azt is menteni, mert különben visszaghostolás után nem lesz miről indulnia a rendszernek...
Amikor megjelenik az az ablak, ahol ki lehet választani az elmentendő meghajtókat és partíciókat, pipát kell tenni a "show hidden drivers" elé, és akkor látszik a 100MB-os partíció is, így együtt a C-vel ki lehet jelölni. WIN7 alól tökéletesen működik. -
zoleeno1
veterán
válasz
Logicman86 #33945 üzenetére
olvasd el ezt a cikket: [link] egyébként rendszer lemezként semennyire.
-
Logicman86
tag
válasz
Logicman86 #33935 üzenetére
-
@matthew@
őstag
válasz
ExtremeClock #33942 üzenetére
Üdv.
Szerintem egy ilyen: OCZ Agility 3 megfelelne neked, jó áron van és megbízható is, nekem a 120GB-s verzió teljesít a gépemben és rengeteget dobott a gépen -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Most dobott a gépem egy hiba üzenetet-
A SSD re gyanakodom amit pár oldallal le írtam,kíváncsi vagyok az okozta e.
Virtuális memória rajta volt semmi más- -
ExtremeClock
aktív tag
Új ssd-t vennék kizárólag win7-nek.
60-64GB-t minél olcsóbban. Melyik a legolcsóbb ami még jó? Ha jól tudom napi használatban a bencsárkokban lévő különbség aligha érezhető ?
-
Bodor
veterán
Nagyon egyszerűen megoldható a dolog. Én Norton Ghost 15-el szoktam klónozni. Az SSD-n lévő két ( 100Mb-os és a "C") partíciót egyben lehet ghostolni. Ahhoz, hogy a Norton Ghost vissza tudja ghostolni, ugye ennek a két partíciónak ugyanúgy ugyanott meg kell lenni. Ha esetleg szűz , vagy olyan SSD-re kell visszamásolni, melyről törlődtek a partíciók ( firmware frissítés, vagy secure erase miatt) akkor létre kell hozni a partíciókat egy WIN7 új telepítéssel, és megszakítva a telepítést megkapjuk a jól alignált , helyes partíciókat, melyre már minden további gond nélkül vissza tudjuk ghostolni a régi rendszerünket, és az indulni is fog. Nekem ez még mindig sikerült. Sőt, mint már írtam is, RAID 0 SSD-n lévő rendszeremet is sikerült AHCI módban futó szóló SSD-re is visszaghostolnom. Igaz, hogy kellett egy kicsit szórakozni a WIN7 Telepítő rendszerindítás javításával, de mégsem kellett újra telepítenem a rendszert, és ez a lényeg...
-
Hogyan lehet tesztelni egy ssd-t? hogy mi van vele? mert egyszer már összehányta magát a rendszer rajta most megy lett egy 0 byte-os dll ami miatt nem tudok indítaniegy programot
-
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #33938 üzenetére
Értem. Nagyon nagy valószínűségben ugyan arra fog majd visszakerülni.
Általában fél évente újra szoktam rakni a rendszert, mert annyira tele megy szeméttel, hogy nagyon belassul. SSD-nél nem tudom hogy lesz ez a belassulás. Akkor reménykedek a legjobbakban. -
"Lehet, hogy ha majd egyszer újra szeretném felrakni a mentést, akkor nem fog sikerülni?"
Ha ugyanarra az ssd-re rakod vissza (amin a 100 megás rész is van, csak nem mentetted el), akkor az működni fog. Ha másik HDD-re/SSD-re, akkor nem fog elindulni a W7.Utólag ne töröld le a 100 megás partíciót, ha már létrejött, akkor jó helyen van.
-
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #33931 üzenetére
Most, hogy olvasom a hozzászólásodat, kicsit félek.
Nekem is van egy 100 megás partició az SSD-n. Amikor felraktam a W7-et, és a programokat, készítettem egy mentést Ghost15-el az SSD-ről.
Lehet, hogy ha majd egyszer újra szeretném felrakni a mentést, akkor nem fog sikerülni?Ha most letörölném ezt a 100 megás partíciót, akkor mi történne?
-
hreblay
csendes tag
Hali!
Egyszer már írtam a topikba a Vertex 2-es SSD-mmel kapcsolatban. (akkori hozzászólásom)
Azt az SSD-t korrekt módon garanciálisan cserélte is a bolt, kaptam helyette egy másik ugyanolyat.Bő egy évig nagy megelégedéssel használtam, azonban most ismét problémáim adódtak az SSD-vel.
Kedd este nem tudott bebootolni róla az op.rendszer. Szerdán újratelepítettem, értetlenül állam a helyzet előtt. Ma (szombaton) ismét nem tudott bootolni a Win, de most már a telepítő DVD-je sem tudta formázni az SSD-t. Két három sikertelen formázási kísérlet után pedig már nem is látta. Újraindítás után az alaplap sem. Szerintem ez is feladta a harcot. Jövőhéten viszem vissza garanciába.HDD-re ezen szerencsétlen baleset(ek) után sem váltanék vissza, viszont abban nem vagyok már teljesen biztos, hogy egy harmadik OCZ Vertex 2 60GB lesz az én igazi hűséges társam ilyen előzmények után.
Megfordult a fejemben, hogy ha visszaveszik garanciába, az 1 év működés után dicstelenül bedöglő SSD-met, akkor nem egy ugyanolyat kérek helyette, hanem esetleg egy kis ráfizetéssel mást.
Ez az a pont ahol a topiklakók szakértelmét és segítségét szeretném segítségül hívni:
A 120 GB-os Vertex 3 három volt a nagy álmom múlt hétig, most már viszont nem vagyok ebben olyan biztos. Ebben a 40-50k-s kategóriában hasonló tárolókapacitással mi a best buy manapság? Az anno 36 rugóért megvásárolt drágaságom egy ilyen termék árába mennyiért számítható be (pl. ma kerül 23-ba és akkor ennyiért, nyilván nem 36król álmodozok), vagy hogy megy ez? -
Logicman86
tag
Sziasztok !
Mennyire lehet érezni a különbséget egy 470 64 GB-os és egy 830 64 GB-os SSD között a sebességet átlag felhasználás alatt?
-
Maximum1
őstag
válasz
jim_raynor70 #33930 üzenetére
Valahol azt olvastam a H61 nem kapja meg.
Most örülők és várom az Ivy-t. -
-
gtasystem
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #33931 üzenetére
win7?
xp-ről van szó azért küzdök itt..win7-nél nem lenne semmi gond..
adtam neki betűjelet a lemezkezelőben, de bootolni azt nem tudok róla..
viszont ssd benchmarkkal megnéztem és az alignálás jó lett, tehát azt jól csinálja a paragon..
csak éppen sokat nem ér ha nem tudok bootolni..nem lehet hogy pont az eltolás miatt nem tudok bootolni?
-
válasz
gtasystem #33927 üzenetére
Nem tudom mi az oka, esetleg sejtésem van róla, az meg nem más, mint hogy ezeknek a klónozóknak a gyenge pontjuk a 100 megás rejtett partíció. Ha az létezik a HDD-n, akkor elvérzenek rajta.
Az, hogy az OS nem látja az lehet attól, hogy nincs betűjele a meghajtónak, azt adhatsz neki a lemezkezelőből, egyuttal törölj is az SSD-ről minden partíciót, majd egyet hozz létre (elsődleges NTFS).
Ha ez megvan, akkor meg a W7 beépített backupját használd (start->Biztonsági mentés és visszaállítás/Lemezkép létrehozása és a hdd egy másik partíciójára ments vele) Gép kikapcs, csak az SSD maradjon, W7 telepítőről indítsd a gépet, területi beállításoknál tovább, majd Javítás-on katt (ablak bal alsó részénél keresd) . El kezd keresgélni hiba után, 2 lehetőség lesz, a felsőt válaszd és ott lehet visszaállítani mentésből rendszert. Na azzal próbálkozz és tallózd be a korábban mentett lemezképet. Ha kész, akkor még mindig csak az SSD legyen csatlakoztatva és próba, hogy indul-e róla a rendszer.Maximum1
Mivel ki van rakva a BIOS, ezért nyilván meg is kapta azt a frissítést...ExtremeClock
Mivel 64G ezért elsősorban rendszernek lesz véve, nem pedig adatmásolgatásra, ebből a szempontból mindegy lett volna, hogy a 2-ből melyik, az árat néztem elsősorban, mert ennyiért inkább a Samsung. (Force 3-at olyan 27K körül vehetsz újonnan is, míg Samsung 830-at 30K alatt nem) -
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33918 üzenetére
Még egy kérdés. Mivel jobb a samsung?
-
-
gtasystem
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #33926 üzenetére
újraklónoztam ssd-re most paragon-nal viszont olyan gondom van hogy nem látja az OS az ssd-t, és nem tudok róla bootolni..
Bios látja, szoftverek is, eszközkezelő is, de a sajátgépben nincs és ha megadom a biosban hogy ssd-ről induljon hibát ír ki rendszerbetöltéskor..
van valami ötleted hogy ez mitől lehet?
-
válasz
csnemes #33925 üzenetére
A BIOS-t egyből frissítetted, vagy a hiba jelentkezését követően? Ez azért lehet fontos, mert ehhez a deszkához a legújabb BIOS tegnap jelent meg, azaz olyan friss, hogy nem lehet tudni, hogy nem-e bugos véletlenül. Ha automatikusan frissítetted a BIOS-t, nem pedig a hiba jelentkezését követően, akkor célszerű lenne visszapakolni az 1.30-as BIOS-t a deszkára.
(Ha meg esetleg 1.30-as, akkor kipróbálni ezt az új 1.60-at, természetesen ezt a BIOIS-t használni illetve a BIOS frissítés-t is csak saját felelősségre elkövetni!)Nyilván az SSD-vel/W7-el nincs gond, mert akkor a másik deszkán is gond lenne. valami olyan gebasz van, ami ehhez a deszkához köthető, vagy annak drivereihez. (vagy a fennemlített legújabb BIOS-hoz)
-
csnemes
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33924 üzenetére
Első hozzászólásomban (#33904) leírtam hogy nem konfigoltam szét semmit és a leírt tüneteket produkálta.
Zárójelben jegyeztem meg, hogy próbálkoztam az illesztőprogikkal és a sata2-es porttal is, de ez sem segített.
Mindig ugyanaz volt. A bios ujraindulgatott.A második hozzászólsáomban egy új alaplapon pedig sima győzelem született.
Ennyi történt. De én az első deszkát kell hogy használjam.
Bocs ha értetlenül írom, de nem vagyok jartas. Kösz.
>Mi ez a többesszám?
nincs többesszám. elírtam.
> Tényleg szánd rá magad és olvasd már el a leírást és az alapján telepíts...
A cikked azóta olvasgatom. Nagyon részletes. De nem találok eltérést. :/ -
válasz
csnemes #33922 üzenetére
"szóval kifejtenéd bővebben?"
Mit? A cikk alapján járj el telepítéskor, nem kell automatikusan AHCI drivereket meg chipset drivereket feltolni utólag, meg W7 telepítéskor sem kell semmit beadagolni és ennyi. Ha a hiba így is előjön, akkor van értelme elmeditálni az okán, de annak semmi értelme, ha esetleg szanaszét konfiglolt, húzott, mindenféle driverel telepakolt OS alatt van a hiba, mert azt nem lehet igazából behatárolni, hogy mi is okozhatja a hibát."de oda voltak kötve... nem értelek."
Mi ez a többesszám? A SATA3-as SSD mellé még rátettél egy SATA2-HDD-t is a SATA3-as portra?Tényleg szánd rá magad és olvasd már el a leírást és az alapján telepíts...
-
csnemes
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33921 üzenetére
ööö
örülök hogy örülünk, de nem értelek pontosan.azt tudtam hogy ASMedia SATA3 van rajta, annak az illesztőjével is próbálkoztam az Asrock deszkán...
szóval kifejtenéd bővebben?
-
válasz
csnemes #33920 üzenetére
Az az apróság nem tűnt fel, hogy azon a deszkán nincs Intel SATA 3-as vezérlő?
ASMedia SATA3 van rajta, a SATA2-es portokért felel az Intel... (A korábban linkelt cikkben az alaplapod is benne van, annak BIOS beállításai is és nem ártana a SATA3-as SSD-t is a SATA3-as ASMedia portra kötni...)
-
csnemes
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33907 üzenetére
Sziasztok, a debug következő lépése az volt, hogy kölcsönvettem egy régebbi Sata2-es asus alaplapot és ezen telepítettem ugyanazzal a win7 telepítővel.
Csak egy illesztőt fogadott el ez a régebbi alaplap:
intel rapid storage techonoly driver
11/06/2010, 10.1.0.1008
De ezt a másik alaplapnal is felraktam.A lenyeg hogy felment a win7, és a sata2-höz mérten elfogadható crystal disk eredméyneket kaptam.
Frissitettem a már frissen telepitett win7ből az ssd fwjét a 3.3.2-es re.
A gond hogy vissza kell adjam ezt az alaplapot! Engem vár otthon az Asrock.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
Illetve ezekalapján meglehet mondani hogy akkor mivel volt a gond?
cosmo tipp: a win7 sata3 driverrel? akkor miért nem ment akkor amikor a sata2-re kötöttemCsak félve kérdezem:
ez a win7 fog működni az otthoni alaplapommal és procival?
64 bit stimmelKöszönöm
-
ExtremeClock
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33918 üzenetére
Köszi!
-
válasz
ExtremeClock #33917 üzenetére
A 2-ből a Samsung. (De akkor a "havernál" 3 gari is kell hogy legyen... Szóval ha esetleg nem fogja felismerni az alaplap az SSD-t, akkor egyből vidd is vissza a "haverhoz" cserére, kérdezned sem kell)
És még egy jó tanács, mert egyre több embert csapnak be ezzel. Szóval az MZ7PA típusjelzésű, az nem 830-as, hanem 470 Samsung (SATA2), csak 7mm-es kivitelű.
-
fdisk
őstag
válasz
ExtremeClock #33915 üzenetére
Hol van ennyiért ssd?
-
ExtremeClock
aktív tag
Samsung 830 64GB 22.000 vagy Corsair Force 3 60GB 23.500?
-
Fornax
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33913 üzenetére
Egyik se, vírusölőt még nem tettem fel, ramdisk nincs, temp cachet mappát nem módosítottam, más progi nem ment mellette. Az AHCI driver sfrissítést csak kérdeztem hogy érdemes e, nem csináltam meg, de akkor nem is fogom. Annyira mondjuk nem létfontosságú, csak megmértem volna access timet. De azért nagyon köszi a segítséget!
-
válasz
Fornax #33912 üzenetére
Amit a neten találtam azt leírom: víruskergető korlátozta, ramdisk bekavarhat, temp cache mappák módosítása bekavarhat, más smart progik együttes használata bekavarhat. Ennyi, más már tényleg nincs. (AHCI driver-t meg csak úgy ne frissítgess, mert nem jó ötlet. Rakd vissza a W7 AHCI-t (ha még tudod) és úgy próbálj meg mérni. Arra azért felhívnám a figyelmed, hogy ha a telepítővel varázsoltad fel az AMD AHCI-t, akkor ha visszaállítanád W7 AHCI-re, akkor ehet, hogy többet nem kell indítani a rendszert... Szóval legyen mentés vagy valami...)
-
Fornax
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33911 üzenetére
Annyira nem optimalizálgattam, pár nem frissítettem semmit. Mondjuk az fura hogy win7 kikapcsoláskor 96 frissítést telepített. Szokatlanul sok. Bár nem biztos hogy van hozzá köze. Szerinted felesleges lenne AHCI drivert frissítenem?
-
válasz
Fornax #33909 üzenetére
Akkor okozhat ilyet a chipset driver, az ahci driver, az észnélküli SSD optimalizálás címén elkövetett turka, de akár a nem naprakész frissítésekkel rendelkező OS is. Más tippem nincs sajnos. (SSD biztosan nem oka, mert nem csak egy gyártó termékeinél írogatja ki ezt néhanapján az AS SSD)
-
Balage76
senior tag
válasz
jim_raynor70 #33894 üzenetére
A Basic modellek kb 3000 forinttal lesznek olcsóbbak mint a mostani Desktop/Notebook Kit.
-
Fornax
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #33907 üzenetére
Úgyis próbáltam úgyis ezt írja ki. És igen, a legfrissebb verzió.
-
válasz
Fornax #33905 üzenetére
Rendszergazda jogosultsággal indítottad a progit?
csnemes - Hátha segít ha így jársz el... (Az SSD FW-t ellenőrizd, lehet, hogy kell frissíteni az SSD FW-t [link] (akár egy Loonux (x86-os) Live CD-ről is frissítheted.)
-
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Szerintetek mitől lehet AS SSD Benchmarkban az acces time mérésnél a következő hibaüzenet?
Kieg: Most próbáltam HDD -t is mérni, és annál is ezt írja, csak épp 1 -el a végén. Akkor nem az SSDvel lesz a hiba, hanem win7 szórakozik valamit.
-
csnemes
csendes tag
Sziasztok!
Segitsetek, mi lehet a ludas, ha win7 telepites utan nem bootol be a ssd-mről?
Mondom reszletesen:
HW= ADATA s511 60gb + asrock h61m u3s3
Az alaplap bios-a frissítve, az ssd-t nem frissitettem.
Biosban, ahci van sata2 és sata3 esetén is.win7 telepitő elindul
(opcionálisan probalgattam meghajtó illesztése feauture-rel illesztőprogit frissiteni)
(http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=H61M/U3S3&o=All)
(de indiferens volt a tunetem szempontjabol)szoval tegyük fel (nem/igen) frissitek illesztőprogramot,
a win7 kb felmegy, azaz kicsomagol, ujraindul, gepnev, ujraindul, termekkulcs, kesz.
ha jol emlékszem ez a sorrend vagy legalabbis en eddig jutok.aztan ujraindul a gep, de nem bootol be a friss win!! az alaplap probalkozik de mindig ujraindul...
miert van ez ha a telepites kozben vagy 2x sikeresen ujrabootol!Szoval KI a ludas? alaplap, ssd, win7?
mielott ujra nekiesek probalgatni, jol jönne egykét jozan tanacs, mivel lenne erdemes kezdeni a debugotKöszönöm!
ui: az ADATA ha jól láttam ajánlott kategoria, szal nalatok biztos nem volt gond
-
gtasystem
őstag
tudom nekem is lejött már egyszer, de sajnos töröltem és még egyszer nem tudom valamiért..
lehet hogy nem vagyok már unique visitor vagy nem tudom..
viszont úgy tűnik sikerült találnom ugyanott egy migrate os to ssd-t hasonló paraméterekkel mint amit ajánlottál..
fel is tettem a hdd-re délután lehet hogy nekiugrok..
ha csak simán újraklónozom az elég? nem kell előtte törölni az ssd-t ugye?
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest