- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
samu74
addikt
válasz
jookomak #27279 üzenetére
Nem feltétlen...Ha egy pályát betölt a játék a megfelelő ram társaságában a minimum csak a procitól meg a vga-tól függ.Ja és a drivertől még,ezt ne felejtsük ki! .)
Azt elképzelhetőnek tartom,hogy pl kevés ram mellett(pl. 1-2 gb) a swap miatt lassabb lehet a vinyóról mint ssd-ről,de ebben nem vagyok biztos.
Én arra alapozom a tapasztalataimat hogy mindig a játék beépített mérőprogramjával teszteltem és nemigazán kaptam jobb eredményt.Ezt azért tartom fontosnak leírni mert anno én pontosan amiatt vettem ssd-t hogy javulást vártam a minimum téren,de ez nem jött össze.
Viszont,a windows meg a programok jelentősen gyorsúltak,minden egy szempillantás alatt történik,emiatt meg abszolute nem bántam meg a vásárlást!
A boot idő és a pályabetöltés azért itt nagyon látszik. -
fagy53
nagyúr
válasz
jookomak #27279 üzenetére
Miért olyan nagy gond ez a min FPS? CPU és VGA, nomeg a driver frissítés a gyógyír erre inkább, mint az SSD!
Rosszul teszi az aki csak a játékok miatt vesz SSD-t, nagyot fog csalódni!
A pályabetöltés lenne még egy szempont a vásárlásban, ha már a játék a fontos, de érdemes ilyenkor egy pillantást vetni a HDD LED-re ha van. Ha erős folyamatos fénnyel világít a betöltés közben akkor jelentősen rövidül az idő a HDD-hez képest, ám a valóságban ez nem így van és kijelenthetjük, hogy a pályabetöltés ideje kb 40- 60%-ban függ a meghajtó sebességétől, ráadásul igencsak játékfüggő... -
noorbertt
őstag
válasz
jookomak #27005 üzenetére
Ez teljesen jogos.
De ha ténylegesen lelehet pusztítani az ssd tartalmát akkor ,,,Viszont sűrűn döglenek meg az ssd-k? Nem a garancia miatt kérdem, hanem azért nem 1-2 hetente csinálok biztonsági mentést..
Miért szűnt meg? Köszönöm a linket, de ennyi pénzért inkább ujjat vennék. De ha nincs jobb akkor lehet ez lesz a választás, csak kérdés hogy használtan ssd-t mennyire rizikós venni?
-
makkai
aktív tag
válasz
jookomak #26906 üzenetére
Nézegettem az árakat, meg hogy melyiknek milyenek a paraméterei. A 96 GB-os Kingstonnak nagyon felment az ára. Így a Sansung 830 felé hajlok. Kérdezném, hogy mivel egyenlőre SATA2-es alaplappal használnám, kb. mekkora sebességre számíthatok tőle, ill. az 75000 és 16000 IOPS értékek megmaradnak, vagy az is kevesebb lesz?
-
Dragon27
senior tag
válasz
jookomak #25689 üzenetére
még az első telepítés megkezdésekor itt kérdeztem hogy kell eljárni ... + élettartalom meghosszabbítására ... (utóbbit elmentettem) ..
És valaki írta ki kell kikötni a vinyót Win7 telepítésnél .. de már nem emlékszek rá miért is kell kikötni ... Mert szeretném újratelepíteni de ha nem kell kikötni a vinyót ,. akkor nem piszkálom.
köszi .
-
Dictator^
veterán
válasz
jookomak #25686 üzenetére
9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.
itt erre gondol? turn off windows write cache buffer flushing on the device.
(to prevent data loss, do not selec this check box unless the device has separe power supply ....)
ennek mi értelme lesz konkrétan?-Superfech is szóba került:
A Superfetch-hez én szintén nem nyúlnék, nagyjából csak olvas és a RAM még
mindig gyorsabb, mint az SSD, igaz, hogy ír statisztikát magának, de hát ez
a legkevesebb. Mondom, azért annyira nincs ez kicentizve. Tudom, hogy a
fórumokon az übertuning a menő, de aki felnőtt fejjel gondolkodik, az
beláthatja, hogy ezek a rendszerek a legoptimálisabb teljesítményre vannak
hangolva gyári állapotban. A Vista pedig már az SSD-k használatát is szem
előtt tartva készült, tehát nem nagyon igényel extra beállításokat.üdv
--
Szabó Levente
Microsoft MVP"Köszönjük a válaszod / véleményed ezúton is moonman!
illetve, moonman szerint akkor ez felesleges, most akkor kapcsoljam le, vagy ne?
-
ro_bert17
őstag
válasz
jookomak #25616 üzenetére
A szekvenciális része nem igazán izgat. Szerintem nem igazán fog 100 megás nagyságrendű egybefájlt látni az ssd. Csak os, és szoftverek. Még a fotókat sem ezen tárolom.
Tényleg csak a random kis fájl méret értékei érdekelnek, de viszonyítási alapom nincs.(#25619) Jack@l: Nem mai darab? Mármint konkrétan ez a példány, vagy konstrukció? Mert az ssd ugye vadi új, én meg ezek szerint rohamosan öregszem.
Neked is ilyen intel van? Akkor normálisak ezek az értékek? Mert nem tűnik sokkal, de sokkal gyorsabbak a hdd-től, viszont végre szinte hangtalan a noti, hűs, és remélem tovább bírja az akksija is majd.
Mondjuk azért pl. egy 600 oldalas pdf-et úgy lehet lapozni, mint egy normál gépen a két oldalas rich text fájlt. -
noorbertt
őstag
válasz
jookomak #25502 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy olcsóbbak nem most lesznek az ssd-k jól sejtem?
Sajnos a gépemben egy kb 4éve vincseszter ketyeg amitől kissé félek az adataim miatt, bár van külsős mentésem..kieg: Azt olvastam és ott csak a hibernálás letiltásáról van szó , nem? A laptopba vettem egy ultrabay-t és az abban lévő hdd-re menteném a hibernációt.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged