Aktív témák
-
válasz
C_hris #35095 üzenetére
Nem jó az AHCI driver, valószínűleg rossz adatokat ad vissza, meg egy másik progival is ellenőrizni kellene, pl HD Sentinel. (AHCI driverrel kapcsolatban nézz be a logout-omba, ott van leírás, hogy melyiket célszerű használni)
birno
Nem, nem azt jelenti, hogy nem hozza a SATA3 sebességet, hanem azt, hogy ha hozza is, akkor sem vennél belőle észre sok mindent OS alatt, SATA2-höz képest. természetesen ha több SSD-d van és egymásra másolgatnál, ott lehet(lesz) különbség. Ha 1 HDD-d van, meg 1 SSD-d, akkor meg teljesen értelmetlen a dolog. -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
C_hris #12356 üzenetére
Én azt gondolom, hogy a program átlagot számít, ami az írási mennyiséget, ezáltal az élettartamot illeti.
Ha kb. 14 nap alatt 436 GB adatot írtál az ssd-re, akkor az kb. 31 GB naponta. Ez elég sok egyébként egy rendszermaghajtón. Szóval a progi azt hiszi, hogy te minden nap kb. 31 GB-ot fogsz az ssd-re írni, és ebből prognosztizál. Ez azt jelentené, hogy 1 év alatt elhasználódik, és ez könnyen meglehet, hogy így is lenne. A program nem tudja, hogy csak az elején telepítgetünk és tesztelgetünk. Nézd meg 2-3 hét múlva, ha már minden program fent van és nem tesztelsz már annyit. A másik lehetőség, hogy valami iszonyatosan sokat ír az ssd-re a tudtod nélkül, ezt neked kell megkeresned. -
Colos1
őstag
válasz
C_hris #10884 üzenetére
A Prefetch/Superfetch -el kapcsolatban:
Felesleges. Én próbálkoztam vele, és 2...3 másodpercet nyertem vele BOOT -nál. A kikapcsolásával meg nyertem átlagosan 5...7% -al kevesebb memóriakihasználtságot. Talán egyes programoknál egy hangyaf@sznyival gyorsabb volt a hidegindítás, ha megvártam az 5 percet indítás után, amíg a superfetch betölt, de ezt szerintem senki sem szoktam megvárni.
Ez egy HDD esetében csodákra képes, de egy SSD esetében értelmetlen. Tény, hogy a RAM gyorsabb mint az SSD, de most arról beszélünk, hogy azonnal a rendszerindítás után 1,0, vagy 1,5 sec alatt nyílik meg valami, ami HDD-ről minimum 5 sec, superfetch -el. (tehát 5 perc után)
A Prefetch/Superfetch pont abban segíti a HDD -t, amiben az SSD erős. A programindítás gyorsítása.Viszont ha bekapcsolva marad, akkor sincs semmi gond, az élettartamot nem befolyásolja
az az indításonkénti pár MB + írás.Users mappák:
A benne lévő dokumentumok, képek, letöltések, stb-stb-stb mappákat célszerű áthelyezni, egyrészt a helyfoglalásuk miatt, másrészt pedig semmi értelme ezeket SSD -n tartani.Szerk.: Defrag - igen, jó esetben nem jelenik meg a töredezettségmentesítőben az SSD, viszont a defrag szolgáltatás kell, ha van HDD is, és akarod töredezettségmentesíteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Keresünk dokkolókat
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest