Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49050 üzenetére
Akkor megy a telepítés
Szerk.: Sikerült, köszi a helpet!
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49048 üzenetére
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49046 üzenetére
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49044 üzenetére
Értem, és nem kell előtte pucolnom vmit, vagy ez le is szedi a régit? Registry-ben nem kell vagy vmit letörölni? Vagy csak egyből mehet fel ez?
Szerk.: hogy tudom megnézni h milyen driver van fent h belinkeljem?
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49041 üzenetére
Értem, pontosan ez a helyzet. Eredetileg IDE módban volt a Win7 telepítve mert ghost-ot az Acronis csak IDE-ben képes csinálni, és visszaállítani, de miután a BIOS-ban átállítottam AHCI-re akkor Win bekapcsolás után egy telepítő feltette az AHCI drivert és hagytam úgy. Gigabyte MA770-UD3 lapom van, honnan szedjem le a megfelelő AHCI drivert, vagy milyen legyen?
Innen szedjem le? Néztem h ezt tartalmazza:
AMD Chipset Drivers 26.6 MB 12.10 10/22/2012 Download Description:
This package is for motherboards with 700 series or newer AMD chipsets, and includes:
AMD Chipset Drivers
AMD AHCI Driver
AMD USB 3.0 DriverNekem ez kell? Illetve ha igen, akkor az nem gond h nincs USB 3.0 a gépemben?
-
@matthew@
őstag
Újratettem a Win7-et, de a TRIM nincs bekapcsolva, ezt hogyan tudnám megtenni?
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #45970 üzenetére
Értem, köszi a helpet!
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #45967 üzenetére
Értem és ezeket a visszaállítási "hulladékokat" ami 5-10 GB-t is foglalhat, nem lehet manuálisan törölgetni?
Meg nekem 120GB-s SSD-m van és annak csak a fele használt, 55GB még szabad ilyen esetben maradhat a visszaállítási pont dolog?
Nekem a .NET keretrendszer-el volt gondom és az kavart be a gépbe és végül egy Repair Tool segített a Microsoft oldaláról, és az ehhez tartozó frissítések mindig létrehoznak visszaállítási pontot, és ami után feltettem egy update-et már jön is az értesítő h újabb érhető el hozzá, így elég sok ilyen pont lenne, akkor most h már a feltelepítése után van visszaállítási pontom, kapcsoljam ki nyugodtan? Amúgy a visszaállítási pontok meddig elérhetőek, ha jól tudom akkor visszamenőleg csak 30 napot néz, ugye? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Már kb. fél éve hajtok egy OCZ Agility 3 120GB-s SSD-t és nagyon meg vagyok vele elégedve, csak 1 dolog merült fel kérdésnek:
Olvastam azt h az 1. beüzemeléskor bizonyos szolgáltatásokat ki kell kapcsolni az SSD kímélése érdekében, és a rendszer visszaállítás is ide tartozott, ki is kapcsoltam de nemrégiben szükségem lett volna rá, mert megmentett volna egy napos macerás géptakarítástó, viszont most ezt visszakapcsoltam, mert jobb ha van, ilyen esetekben. A kérdésem az lenne h ez ténylegesen rövidíti az SSD élettartamát vagy jelentős mértékben nem? -
@matthew@
őstag
válasz
jim_raynor70 #35773 üzenetére
Értem és hogyan kell nekiállni vagy mi kell hozzá vmi segéd progi vagy vmi? Amúgy van szünetmentes tápom de az nem tudom h mennyit bír ki sztem nem sokáig bírná a gépet, amúgy mennyi idő egy BIOS frissítés kb.?
-
@matthew@
őstag
válasz
Blue@X #35771 üzenetére
Értem, még 2 kérdés: a lemezen van a az alaplapi hangkártyához a szoftver (Realtek HD Audio) ezt mindenképpen telepítenem kell, mert különben nem tudom megnyitni a kezelőfelületét sem, ugye?
Illetve BIOS frissítés hogyan működik és adatvesztés nélkül meg lehet-e oldani?
-
-
@matthew@
őstag
válasz
gera021 #35762 üzenetére
Akkor együtt élek a problémával mivel win reinstal-t most tuti h nem fogok csinálni
Ezzel a problémával amúgy az SSD veszíthet élettartamából?
Mellesleg a chipset drivert ha nem teszem fel akkor abból nincs gond? Csak mert régebben mindig az volt h mindent fel kell tenni, most akkor mégsem? Illetve a friss win7 driver nélkül-t és akkor tesztelést h érted? Még VGA drivert se tegyek rá és úgy tesztelgessem 2 hétig h előjön-e a probléma?
Blue@X: az nagyon jó akkor az alaplai CD-t igazából be sem kell tenni és semmit sem érdemes feltenni róla? Csak ha gond van és a win7 automatikusan nem teszi fel?
-
@matthew@
őstag
válasz
gera021 #35760 üzenetére
Az gáz lehet h feltettem az alaplapi chipset drivert? Mert megszokásból azt is feltettem, betettem a CD-t ami az alaplaphoz járt és feltettem mindent, ezt le kéne szednem
, és ez is okozhatja a problémát?
Illetve találtam egy ilyen oldalt/progit: ez mennyire megbízható, telepíthetem-e vagy nem jó ez a progi?
-
@matthew@
őstag
válasz
gera021 #35758 üzenetére
Igen AHCI-n van a BIOS, nincs tuningolva a rendszer, driverekből mindig a legfrissebbet teszem fel (VGA) de az alaplapi driverem az mindig az ami az eredeti CD-n van, amúgy AHCI dirvert magától tett fel és az egy régebbi verzió asszem úgyhogy lehet azt kéne frissítenem
Amúgy ezt írja az eseménynaplóban -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne h néha előfordul olyan h kikapcsolnám a gépet és rányomok a leállításra, majd ki is kapcsol, de ekkor előjön egy kék képernyő vmi hülye visszaszámlálással majd újra bekapcsol a gép és kiírja h a win egy váratlan leállás után állt helyre, ez mitől lehet?
Ez azóta jelent meg h SSD-re váltottam (kb. 1-2 hónapja) és azóta olyan 3x fordult előWin7-es topikban is kérdeztem de megoldás nem vpt csak egy másik fórumtag jelezte h neki is ez van SSD-vel de nem tudja h mitől.
Eseménynaplóban megnéztem és kritikus hibának írta ki és azt h valszeg nem kapott áramot az SSD vagy nem válaszolt, ez esetleg lehet attól h az ssd molexről kapja átalakítóval az áramot? -
@matthew@
őstag
válasz
Vartanus #35286 üzenetére
Szia!
Én is így vacilláltam a 60GB és 120GB között de gondolva arra h később tuti lesz még az SSD-n vmi és feljebb csúszhat az érték én a 120GB-s mellett döntöttem, de ha nem teszel mellé semmit akkor elég a 60GB-s is elméletileg
A Vertex 2 és az Agility 3 között sztem sebességben különbséget nem nagyon fogsz érezni mivel a lapod csak Sata2-es de a későbbiekben jobb lenne ha esetleg váltasz Sata3-ra
Az HDD-ről való SSD-s költözést ezzel meg tudod oldani: Paragon Backup and recovery free és ezzel tudsz költözni is, de SSD használatánál ajánlott egy friss win rá tétele
Remélem tudtam segíteni -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Leszedtem egy progit (Ashampoo WinOptimizer 8) fel is tettem csak van benne One-Click-Optimizer (WO8) nevezetű rész is ha erre rányomok akkor elindul a következő: ez szerintetek az SSD-ben tehet kárt, vagy olyan pucolást nem végez? Illetve érdemes ezt futtatni néha? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Ha játszok a gépen és a játékok a HDD-n vannak a közben az SSD dolgozik vagy nem? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Kb. 2 hete használom az OCZ Agility 3 SSD-met és nagyon jól szuperál, a vírusirtó mondjuk lassított a bekapcsoláson kicsit, de nem vészes. Viszont 1 dolog van amit nem tudok h hogyan működik:
Ha játszok és a game a másik meghajtón van vagyis a HDD-n akkor közben az SSD is dolgozik? Vagy mivel azon nincs hozzá fűződő adat akkor nem? -
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34116 üzenetére
Értem, köszi a helpet akkor várok kicsit hátha eltünteti magától. Engem csak azért zavar mert ha vmit is leválasztanék pl pendrive, nehogyfélre nyomjam. Amúgy a registry-s dolog az problémás lehet a későbbiek miatt? Akár használat vagy vmi közben?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Pár napja írtam h amióta AHCI módban megy a gép, azóta jobb alul az értesítéseknél ott van folyamatosan egy jelzés és ha rámegyek akkor le tudom választani az SSD-met vagy a HDD-met menet közben ami kicsit necces ha véletlen félrenyomnék egyszer. Így néz ki a jelenség: [link]
Korábban Fire/Soul/CD fórumtárs linkelt egy BIOS beállítást tartalmazó lehetőséget, de az nem pont olyan lapra volt mint amilyen az enyém és amit tudtam ugyan úgy állítottam be de sajnos még mindig fenn áll a probléma, valaki tudna nekem ebben segíteni? -
@matthew@
őstag
Érdemes frissíteni a lapom gyártói honlapján található chipset drivert? Ez lenne az illetve ha már fel van téve minden a gépre akkor szabd-e vagy ezt win install előtt kéne?
-
@matthew@
őstag
válasz
ExtremeClock #34065 üzenetére
Ezekkel nem voltam tisztában, meg azt olvastam h Agiliy 3-as az SSD-je kicsit félrenéztem
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34041 üzenetére
Na kezdek izgulni
Akkor drukkoljatok h sikerüljön és ne szívjak vele mert nincs kedvem win reinstall-hoz
Szerk.: Amúgy IDE-ben hagyni rossz dolog? Menyiben másabb?
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34038 üzenetére
Igen lemezről boot-oltam és ezért kellett az IDE, szóval akkor most lehet nem lesz jó a dolog mert már IDE-ben is bekapcsoltam a rendszert?
-
@matthew@
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #34036 üzenetére
Én is erre gondoltam, de azt meg hogyan tudom megcsinálni? Ha jobb egérrel kattintok rá akkor is csak Futtatás van de nincs olyan h Futtatás rendszergazdaként, szóval ezt hol tudnám elérni?
Illetve ha AHCI-ben tettem fel a win7-et de most ghost miatt ide-be visszatettem és úgy is elindítottam a rendszert majd visszaállítom AHCI-re akkor nem lesz gond? Csak mert tudom h vannak driverben különbségek és most mind2 fent van ez nem gond? -
@matthew@
őstag
Most próbálgattam az SSD-t beállítani és BIOS-ban az AHCI-t átállítottam IDE-re és ugyan úgy elindult a rendszer, van valami különbség a 2 között? Miért fontos az AHCI? Az AHCI-vel az a gondom h folyton ott van jobb alul mind 2 partícióm és el tudom őket távolítani és pl ha véletlen mellényomok akkor nem lenne jó leválasztani az 1TB-s HDD-m miközben vmit dolgoznék rajta, vagy erre van vmi beállítás BIOS-ban h AHCI módban ne lehessen eltávolítani ilyen könnyen a HDD-t? Fire/SOUL/CD fórumtárs már linkelt nekem egy oldalt ahol vannak Giga lapok is felsorolva h miket kellene beállítani de nekem Gigabyte MA770-UD3-as lapom van és nem tudom h azokkal sikerülne-e de mindjárt ki is próbálom azokkal a beállításokkal, (csak most ghost megy)
Illetve az mitől lehet h ezt követve nem sikerült az 1. lehetőséget megnéznem? Amikor beírtam é entert nyomtam, azt írta h ehhez rendszergazdai jogosultság kell, pedig nem hozott fel kérdést h engedélyezem-e és csak rendszergazda fiók van, ez mitől lehet? -
@matthew@
őstag
válasz
nimba1 #33991 üzenetére
Én amikor a boltban vettem az SSD-met akkor a Vertex szériát nem nagyon dicsérte, mert mondta az eladó h elég sokat visszavittek belőle, viszont a Samsung azért is jobb mert van hozzá Norton Ghost is pl meg minden egyéb ami csak kelhet az SSD-hez úgyhogy ezekből ítélve én inkább a Samsungot ajánlanám
Én is olyat akartam először venni csak kiderült számomra h 64GB nekem nem elég
-
@matthew@
őstag
válasz
ExtremeClock #33942 üzenetére
Üdv.
Szerintem egy ilyen: OCZ Agility 3 megfelelne neked, jó áron van és megbízható is, nekem a 120GB-s verzió teljesít a gépemben és rengeteget dobott a gépen -
@matthew@
őstag
válasz
peetmaster #33879 üzenetére
Én itt vettem: [link] nagyon rendesek, nem volt semmi gond sem és működik szépen
Én csak ajánlani tudom
-
@matthew@
őstag
válasz
peetmaster #33875 üzenetére
Nekem ebből az OCZ Agility 3 120GB-s van ma vettem és nagyon jó, a Vertex modellekről a boltban nem mondtak túl jókat azt mondta az eladó h abból többel is baj volt, Kingston-ról nem tudok nyilatkozni, illetve ami még jó lehet az a Corsair Force 3 az is ilyen árban van és az is volt dicsérve. Szóval én Agility 3 és Force 3 közül választanék ha a Kingston-t nem vesszük figyelembe, mivel arról nem tudok nyilatkozni.
Egyéb:
Miután feltettem mindent az SSD-re meg a HDD-t is hozzáadtam akkor tűnt fel h jobb alul ahol az értesítések vannak ott jelen van az OCZ Agility 3 SSD és a Samsung HDD-m is és el lehet őket távolítani mint a pendrive-ot vagy külső HDD-ket, ez miért lehet, és hogyan tudnám onnan ezeket kiszedni? Eddig nem próbáltam h mi lesz ha rányomok az eltávolításra csak kicsit zavar h ott vannak alapból, amikor máskor nem volt ott, ez okozhat gondot? -
@matthew@
őstag
válasz
jim_raynor70 #33873 üzenetére
Közben már kész a gép drivereket tettem fel, windows élményindexben 7,-at kapott az SSD, a legrosszabb érték 7,3 ez a CPU, RAM és az összes többi
Köszi mindenkinek a helpet! -
@matthew@
őstag
válasz
jim_raynor70 #33869 üzenetére
Olvasgattam de ilyet nem nagyon találtam, bár lehet én voltam szerencsétlen
sőt biztos, na mind1 közben telefonos segítséget kértem és lehúztam a HDD-met az alaplapról, most pedig megy a telepítés, köszi a helpet!
Amúgy ha fenn lesz a win7 akkor hogyan és milyen sorrendben tegyem vissza a HDD-t? Mivel még azon is van egy win7, csak simán visszadugom és lemezkezelőben megformázom? -
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Megvan az SSD (OCZ Agility 3) be is tettem frissíteni nem kellett, most akkor állítsam be bios-ban h melyik lemezről boot-oljon és telepítsem rá a win7-et? Illeve az AHCI-t mikor kell beállítani? Csak mert eddig hiába tettem mert akkor a HDD-ről nem boot-olt be a gép azt majd az után állítsam be ha az SSD-n van a rendszer? -
@matthew@
őstag
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Holnap készülök venni egy OCZ Agility 3 SSD-t a kérdésem csak az lenne hogy hogyan tudok rajta firmware-t frissíteni?
Most van a gépemben egy HDD amin van win, ha e mellé bedugom üresen akkor tudok frissíteni rajta firmware-t vagy nem? -
@matthew@
őstag
Elolvastam a cikket és az ajánlott SSD-k között volt 2 is amiket írtam, hogy melyiket néztem ki. Az OCZ Agility 3 illetve a Corsair Force 3 a 2 SSD közül melyik lehet jobb döntés szerintetek? 120GB-set vennék belőlük, szerintetek melyik lenne jobb választás?
Amúgy egy Gigabyte MA770-UD3 lapban használnám, SATA 2-es csatlakozóban és nem tudom, hogy kompatibilisek lennének-e (mármint a lap és az SSD jól meglennének-e) ezt honnan tudom megnézni? Illetve jelenlegi HDD-men épp egy teljesen friss Win 7 64bit Prof van, amit szeretnék ghostolni, az SSD-n lehet ilyet csinálni, illetve ha a mostani HDD-mről csinálok egy ghost lemezt akkor minden gond nélkül fel tudom azt tenni az SSD-re?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nézegettem SSD-t és találtam párat ami tetszik. Olyat keresek ami 120GB-s és 40k körül van az ára, ezeket találtam:
Corsair Force 3
OCZ Agility 3
Illetve láttam Silicon Powert és Kingstont is ennyiért melyik lehet a jobb vétel a 4 márka közül? -
@matthew@
őstag
válasz
Joe100 #27721 üzenetére
Nincs mit! Igazából mindenkinek mást mondtak
van akinek azt mondták 500 után nem lesz több, de valakinek azt mondták h még rendelnek. Én végül úgy döntöttem h nem kell SSD, majd később egy nagyobbat veszek, de most mindenáron nem fontos, meg lehet nem is lenne és a pénz is kérdéses h utána mennyit kell érte rimánkodni, stb
-
@matthew@
őstag
válasz
TayRol #27705 üzenetére
Ha előfizetsz 1 évre az újágra (ami 16 000Ft kb.) és lehet választani mellé 2 dolog közül: vagy SSD-t kérsz (Samsung 830 64GB, ekkor összesen 28 000Ft-ot kell fizetned) vagy 16GB-s USB 3.0-ás pendrive-ot (ekkor 20 990 Ft-ot kell fizetni) Tehát az SSD-d így 12k vagy a pendire 4-5k, és értékül a 2x-ese, ha rendesen külön vennéd meg, röviden ennyi, de SSD-ből elméletileg csak 500db áll rendelkezésre, bár vannak olyan hírek h rendelnek még, de mindenkinek mást mondanak
-
@matthew@
őstag
Felhívtam a Chip magazint és megkérdeztem őket az SSD-s akcióról, ez vopt a válasz: ha vki megrendeli az ssd-t és benne van az 500-ban az még nem biztos h megkapja mert ha vki később remdeli meg és ki is fizeti annak fogják postázni. Vagyis az a lényeg h aki megrendeli és ki js fizeti egyből annak nagyobb esélye van rá h megkapja. viszont arról h az 500-on fellül lesz-e még ssd nem tudott pontos választ adni és arról sem h az 500 már elkelt volna-e mert aki megrendelte sokuk még nem fizetett. Remélem tudtam segíteni.
-
@matthew@
őstag
válasz
SVLaller #27655 üzenetére
Értem, akkor lehet inkább várok, igazából nekem ez a tempó is megfelel viszonylag, meg ha az SSD-re nem tudnék telepíteni mást nagyon, pl: progikat akkor nem nagyon lenne értelme mert az h 1 perc helyett 40 másodperc alatt indul a win az nekem tök mind1, max majd win8-nál de az még odébb van. Úgyhogy sztem az lesz belőle h majd egy 96GB-s Kingstont veszek azok sem olyan drágák, de max majd jövőre. Köszi a helpet!
SymbianOS: ez a hsz minden teldöntöttnekem most 100GB-s a C-m ahol a win van és 64bit-es op. rendszerem van professional, úgyhogy min 96GB-s kell, mert ez a gép most lett újratéve és minden szükséges progi még nincs is fenn, úgyhogy nem lenne elég, mielőtt újrahúztam akkor a win partíción 23Gb hely volt már csak, a 100-ból úgyhogy nagyobb mindenképp kell
Azért köszi a helpet mindenkinek!
-
@matthew@
őstag
Erre vki pls
-
@matthew@
őstag
Holnap hívom a Chip-et h lehet-e még SSD-vel rendelni magazin-t, mert olvastam pár helyen h még rendelnek, stb. Viszont most azon filózok h a 64GB elég lenne-e? CSAk mert most 100GB van a win-nek és most 50GB van elhasználva és nem nagyon van feltelepítve más a C-re csak azok amik kis méretű, alap progik (pl: Chrome, Adobe, ilyenek) és nem tudom h elég lenne-e a 64GB vagy nem
szerintetek? Inkább vegyek 96GB-s SSD-t kicsivel később, vagy jó ez a Samsung 830 64GB?
-
@matthew@
őstag
válasz
Czimby #27490 üzenetére
A pendrive nem kell mert az van itthon dögivel
amúgy ha azt mondom h nem kell az újság ha nincs SSD akkor vajon kerítenek nekem vagy mi?
az újság mindenképp kell mert vírusirtó kódok is vannak benne amiket használnék meg érdekel is az újság. Amúgy ha online megrendelem és írom h kell az SSD és ha esetleg nincs akkor is előfizetek csak az eredeti áron ugye?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
A Samsung SSD 830-as, 64GB-s SSD-ről van vkinek vmi véleménye? Megéri az árát? Illetve a 64GB-s verzió elég lehet ténylegesen a win7 64bit professional-nak és egyéb kiegészítő szoftvereknek persze adattárolásra van egy 1TB-s HDD-m, amin a filmek és játékok vannak. De akkor az az SSD jó vétel és elég lesz a későbbiekben?
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest