- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
DV
senior tag
válasz
torma1981 #17052 üzenetére
Ezt elore nem tudom megmondani, de logikusan vegiggondolva azert adnak ki frissiteseket, hogy jobb, gyorsabb es stabilabb legyen az SSD.
Idezet a 2 SSD firmware frissitesbol:
"Improved power management
Improved power-up behavior after uncontrolled power-down"
Improved full drive and corner-case performance
Improved TRIM behaviorImproved product reliability.
Resolved performance anomaly which resulted in brief, intermittent pause in drive response time for some users."Szoval egy rakas dolgon javitottak, jobba tettek.
franc0
Olcsobb is lehet (par ezressel), hogyha nem a K5 (kit) vegut venne: SSDSA2CW120G3K5
-
Colos1
őstag
válasz
torma1981 #10828 üzenetére
Hello
Ha nincs TRIM, akkor írásban nagyon visszaesik a teljesítmény. Az olvasást ez nem befolyásolja. Ha nincs TRIM, akkor vannak különféle progik, amikkel megcsinálhatod a GC-t, de ezt asszem támogatnia kell az SSD -nek.
Ha visszaolvasod a hozzászólásaimat, volt egy problémám, a C1E miatt megfeleződött a 4k olvasásom-írásom. (1, 2)
A lényeg, hogy amikor sikerült rájönnöm a hiba okára, és átlag 18...26 -ról 60 -ra nőtt a 4k olvasás (minden teszt szerint nőtt), nem vettem észre különbséget a gép sebességében. (Kivéve a Win7 boot, az 2 másodperccel rövidebb lett) Ez azt is jelentheti, hogy az AMD Ahci -vel nyert + 10 teljesítményt nem biztos, hogy észrevennéd, ha nekem +50% nem tűnt fel.
Én ez esetben inkább hagynám az MSAHCI -t.
-
Colos1
őstag
válasz
torma1981 #10800 üzenetére
Szia!
"Mert az AMD AHCI driverek nem a legjobbak ahogy hallom."
De nem is a legrosszabbak, tény, hogy az Intelnél lassabb, de az MSAHCI -nál gyorsabb.De nem támogatja a TRIM -et.
Viszont ha az SSD -d tud firmware -ből GC -t végezni, akkor nincs gond.
ui.: Nekem is AMD AHCI van fennt, de az én SSD -mnek nem szükséges a TRIM.
-
fagy53
nagyúr
válasz
torma1981 #9680 üzenetére
Szerintem észre lehet venni, különösen akkor, a ha a proci is kettőnél több szálon tud dolgozni. A random 4k sebességbeli különbség az OS betöltésénél, négy magos procival érezhetőbb, másodpercek, különbséget jelenthet. Egyébként kifejezetten szerverekben használva sok kis, egyszerre jelentkező műveleteknél van igazi jelentősége ennek a különbségnek.
Polgári használatban az OS betöltés ilyen.Ezért gondolkodom, hogy veszek egy korszerű vezérlős 40GB-os SSD-t csak rendszernek és a Kingston 425-S2/64 lesz minden másnak, az archíválást kivéve, fenntartva.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
torma1981 #9015 üzenetére
a cloning szoftver gondolom egy klónozó szoftvert jelent.
talán az Acronist.
az USB to SATA kábel meg egy USB-ről SATA-ra átalakító vmi ilyesmi. gondolom ezzela SATA-s SSD-det rá tudod csatlakoztatni az USB-re. -
madgie
titán
válasz
torma1981 #8112 üzenetére
Jó, gyors, fasza. Hónapok óta ilyen Kingston-on csücsül a Win7-em. Persze valós összehasonlítási alapom nincs, mivel Intel/OCZ/akármi nem járt a gépemben. De tényleg nagyon baba a HDD-hez képest, most a melóhelyi gépről írok, ott egy relatív gyors HDD-n van a Win, de totál más a kettő, az SSD-vel otthon sokkal "simább" minden.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged