- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
cszn
őstag
válasz
kleinguru #15286 üzenetére
Ár/érték és ár/terhely arányban is ez a legjobb olcsó SSD. A 16-os és 32 gigások egyszerűen nem érik meg a pénzüket, mert alig olcsóbbak.
(#15287) kecsetif
Elsőnek egy BIOS frissítést és ha lehet akkor SSD firmware frissítést javasolnék (bár ahogy hallom most ocz-nél igen körülményessé vált a fw frissítés, olvass vissza pár oldalt). -
Jakuu
őstag
válasz
kleinguru #15211 üzenetére
Ez alapjan megtudod csinalni.
Ugyanigy kell eljarni, csak Puppy alol csinaltam, mert nalam nem epult fel az internet kapcsolat Parted Magic alol.
A lenyeg, hogy linux isot kiirot CDre es arrol bebootolsz, en az isoba beletettem a linux update utilityt is, de ramasolhatod egy USB pendrivere amit bemountolhatsz es onnan is futtathatod az utilityt.
A lenyeg, hogy szepen odalepsz a cd parancsokkal ahol az update program talalhato.
es elinditod a megfelelo parameterekkel mint pl fwupdate /dev/meghajto betujele
ezt latnifogod a boot utan lehet sda1 vagy sdd1 vagy akarmi mas es azt irod oda.
(pl fwupdate /dev/ssd1)
Nem art elotte leellenorizni az internet kapcsolatot sem, hogy él e, mivel ugyanugy mukodik, mint a toolbox, hogy online tolti le a frissitest.Ha esetleg olyan hiba uzenetet kapnal, hogy valami hasznalja az SSD-t vagy freezing, es ezert nem tud frissiteni, akkor allitsad IDE modba vagy ha ott van AHCI modra a bios beallitasat es aramtalanitsd az SSD-t es utana probald meg megint.
Nekem persze ez is bejatszott.De mint irtam tiszta kabare, hogy igy kell frissiteni.
-
Jakuu
őstag
válasz
kleinguru #15200 üzenetére
Jah sikerult Puppy Linux alol nagy nehezen.
Kozben elkuldtem az OCZ supportot is jo parszor a melegebb eghajlatokra.
Megakartak nekem magyarazni a foumukon, hogy milyen jo nekem, hogy igy frissithetem le ezt a szart a regi 10 masoperces frisstes helyett hosszu orakat tokolve.Olyen tanacsokkal lattak el, mint hogy telepitsek egy uj OS-t egy masik vinyora es onnan frissitsek, mondtam nekik es mi tortenik akkor ha valakinek csak egy SSD van a rendszereben, akkor vegyen egy uj vinyot a hulyeseguk miatt ?
Erre egyik nagy eszkombajn azt tanacsolta, hogy kuldjem el nekik a meghajtot es majd ok frissittik.
D
Ezeket a barmokat lol. Meg is irtam nekik, hogy szanalmas a supportjuk es egy 10 masodperces frissitest igy bonyolitjak egy tobb oras monyákolos frissitesse.
Aztan meg probaltak fenyezni magukat, aztan ott hagytam oket, mert a hulyeseget utalom, ha megakarja magyarazni valaki.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kleinguru #13779 üzenetére
Hogy akármilyen SSD éd is teszel a rendszerbe, mindenképpen gyorsulni fog, az slc meg felesleges, mert nem tudod kihasználni az előnyeit.
(#13780) Tappancs2001
Jól gondolod(#13796) Bodor
Mi ennek a programnak a neve, mert csak diskeepert találtam.(#13802) petrusz82
Olvasd el a cikket, amiben a vezérlőkről van szó, és megkapod a választ.
-
Kissjeno
tag
válasz
kleinguru #12604 üzenetére
eszközkezelő / IDE/ATAPI vezérlők / gondolom van ott valami AMD Sata-achi controler azon jobb egérgomb és illesztőprogram frissítése / illesztőprogram keresése a számítógépen / választás a számítógépen található illesztőprogram listából
szabványos AHCI 1.0 serial ata vezérő a win 7 saját vezérlője
majd ujraindítás
-
DV
senior tag
válasz
kleinguru #12564 üzenetére
"This updater may have compatibility issues with IDE modes on certain platforms. It is suggested to flash the firmware ONLY while in AHCI mode", forras.
"SSDUpdate does not work with the Intel 10 series RST drivers.", forras.Roviden: AHCI legyen beallitva a BIOS-ban, Intel RST 10-es driver ne legyen fent, es adminkent legyen futtatva a progi. Hogyha ezutan sem megy, akkor meg kell probalni masik Sata porton.
Utolso lepeskent lehet e-mailt irni erre a cimre, segitsegert: TS_FIRMWARE@OCZ.COM. -
DV
senior tag
válasz
kleinguru #8264 üzenetére
Az Anandtech-en van egy nagyon jo cikk pont errol. Ket 40GB-os Intel SSD gyorsabb, mint egy 80GB-os (a sebessegek osszeadodnak). Itt el lehet olvasni a cikket.
RAID0 ellen a Trim hianyat tudom felhozni, meg azt, hogy egy picit instabillabb lehet a rendszer (a RAID0 felepitesebol adodoan).peete88
Semmi gond, csak neha felhuz, hogy 1-2 szemely nem veszi a faradtsagot, hogy visszaolvasson, vagy esetleg hasznalja a keresot.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest