Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
Aktív témák
-
anjani182
őstag
válasz
SzlobiG #46633 üzenetére
A rendes számla mit jelent? "Mennyiről kell?" Kb. ennyit érnek a számlák bizonyos körökben, aki "gyáros"...Te se gondolod, hogy ha a Ramiris 37k-ba adja nettóba, akkor valaki kiszámlázza veszteségre, ugyan már
Samu garjegye minden boltosnak van egy rakat, az megint csak annyit is ér. Bár való igaz a szervizeknek elég szokott lenni egy másolat mindenből, tehát nem fogja nézni legális-e a dolog...
Az egészben az a szomorú, hogy a PH! apró egy feketegazdaság, és a vállalkozó egyéneket v. kiskereket teszik tönkre ezzel, mert itt vásárolnak/tok. Aztán meg sírás van miért nincs munkahely, pénz egészségügyben, na de ne menjünk bele...aki értelmes ember az megérti miről vakerálok.
-
Balage76
senior tag
válasz
SzlobiG #46602 üzenetére
Az hogy szereztek egy Ramirisos garjegyet (már termék kitöltetlen garjegyét), és a termék mellé tették, az még nem jelenti hogy ott érvényesítheted is a garit...
Elsősorban a vásárlás (számlakiállító) helyére kell visszavinned, ha gond van. Ha ez nem megy, akkor a garjegyen szereplő pecsétet adó céghez. Na és itt fog elbukni a dolog, mert mivel a Ramiris nem adja ennyiért (nem tudja ennyiért adni, ahogy ezt írták), ezért az a sorozatszámú termék nem tőlük van. Ők tehát nem fogják elintézni neked a garanciát. Magyarul lesz egy terméked, amire nem tudod érvényesíteni azt amit kifizettél.
Ügyes átverés ez a "samsung szervízpont adja a garit", csak ilyen nincs... -
-
-
Remus389
veterán
-
válasz
SzlobiG #46220 üzenetére
A hozzászólásom nem érinti a W7/W8-at. Intel(attól függ milyen, pl Sandforce-os vagy nem) max csak arra kell ügyelni, hogy Intel vagy AMD vezérlőre kerüljön, W8 AHCI driver-e jelenleg tudásában, hatékonyságában jobb, mint az összes többi gyártó AHCI drivere.
aAron
Crystal Disk Mark-al mérj, All 0x00 Fill módban(ha nem tudod ez mit takar, keress rá a topikban, sokszor le lett írva), utána okosabbak leszünk(amúgy ezek az eredmények nem jók, de annak lehet más oka is, ezért javasoltam inkább, hogy mivel és hogyan mérj) -
kerekfej
őstag
válasz
SzlobiG #45987 üzenetére
Components returns rates June 25, 2012 + Hard Drives
(brand new drives) 12 May 2012
13.46% Series 128 GB OCZ Petrol
5.95% 2 OCZ Vertex Series 3.5 "120 GB
5.85% Octane Series OCZ 128GB SATA II
4.57% 2 OCZ Vertex Series 120GB SSD
3.57% Octane Series OCZ 64GB SATA II)The conclusion is obvious: Avoid OCZ like the plague.
Frissebb adatokat nem találtam, de ezen az OCZ 2 év alatt se tud javítani. Magyarul ez a legrosszabb neves SSD gyártó.
Ez is érdekes a "Yes 17%"-ával: SSD infant mortality II. Magyarul a merevlemezek még jó darabig biztonságosabbak lesznek adattárolásra, mint az SSD-k.
SSD Write Endurance 25nm Vs 34nm - Ezt is érdemes jó alaposan átnézni.
-
válasz
SzlobiG #45947 üzenetére
OS használat, átlag használat esetén nincs jelentősége(ha rendszermeghajtónak veszed az SSD-t egyszerűbben). Az OS nem tömöríthetetlen állományokból áll kizárólag. Józan paraszti ésszel is könnyen belátható, hisz akkor egy Samsung SSD-vel (amik nem használnak tömörítést) fele/haramada stb idő alatt bootolna egy gép, szemmel érzékelhetően gyorsabban szedné a talpát az OS, mint egy Sandforce-os SSD-vel. Természetesen ez gyakorlatban nincs így...
Igen, a Sandforce-os meghajtók tömörítenek(van ám ennek előnye is, pl a WAF értékük a legjobb) -
válasz
SzlobiG #45943 üzenetére
"Mer ugye nyilván érthető hogy így gyorsabb na de mindennapi használatba a random a mérvadó, nem?"
Nem. A random az olyasmi, mint amikor winrar fájlokat másolgatsz, de 1 db 120GB SSD esetén csak az csinál ilyet, akinek elgurult a gyógyszere. (Aki tényleg sok adatmozgatást végez, az 2 db 512-t vesz, nem 1 db 120-ast, ott már lehet szempont a random sebesség)
OS használatához meg már régen túl sok az is, amit tud random-ban. (OS nem olvasgat több 100 MB-os fájlokat és nem is ír)Szóval OS alatt se a random, se a 0 fill nem bír érdemi jelentőséggel, mert valahol a kettő közt van az átlagteljesítmény, hogy hol, az meg nem meghatározható.
-
válasz
SzlobiG #45925 üzenetére
Ne keverd össze az alaplapi Marvell SATA vezérlőt, az SSD-ben lévő -ráadásul Server-grade kategóriájú- Marvell processzorral( DualCore - ARM)...
Sok tapasztalat nincs vele, de nem hinném, hogy mellé tudnál vele nyúlni. Ettől függetlenül a Samsung 830 ismertebb modell, ha nem bízol a Plextorban esetleg.Viszont ha még SSD vásárlás előtt állsz, akkor ebben a topikban tedd fel az esetlegesen felmerülő további kérdéseid. Thx!
-
AirBooms
addikt
-
DV
senior tag
válasz
SzlobiG #12434 üzenetére
Nem szoktam futtatni, fent van az RST driver es ennyi. Most lefuttattam (kb. 5 sec.), de nem lett tobb helyem. Ugy latom nalad a regi van fent 1.3, az uj 2.0.1. Ugy tudom en is, hogy akkor erdemes futtani, hogyha nem megy a trim.
"October 2010 - 2.01
This release contains improvements to the Secure Erase feature and resolves intermittent timing issues that were occurring on a few platforms.September 2010 - 2.0
This release contains these new features:
- System Configuration Tuner
- Secure Erase"dvccsaba
A garbage collection karbantartja az SSD-d. Nem kell semmilyen kulso programot futtatnod, de ha megis nagyon szeretnel egyet, akkor ott van bodor.valaszaban.
-
aveos
tag
-
cszn
őstag
-
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG #10900 üzenetére
Azt is hozzátehetjük hogy az Intel amióta van SSD a piacon van, és ebből adódóan lehet több a tapasztalatuk, mint a többi gyártónak. A SandForce vezérlő is túl új még, és szinte semmi semmit se tudni a tartósságukról. A Crucial mint gyártó meg előttem már leírta magát párszor, ami a tartósságot illeti...Igaz DDR2 memóriáknál, de ez tök mindegy. Az egyik leggyorsabb legtuningosabb DDR2-es memókat ők gyártották, csak éppen hamar megadták magukat. Itt most nem csak egyéni esetről beszélek, bár nekem is volt (2x is), hogy degradálódott, ill. ment vissza gariba mert szimplán kisípolta a gép egyik pillanatról a másikra.
Persze lehet hogy az SSD gyártósornak semmi köze nincs ehhez, csak nagy a hasonlóság mert itt is ők most a leggyorsabbak.
A tesztről meg annyit, hogy minden teszt más mutat. Amiket én néztem, azok 64Gb voltak, és a saját eredményeimmel vetettem össze őket. Vertex2, Crucial, és a Mushkin-t is. A saját Intel vezérlős SSD-m pedig az említett értékekben jobban teljesített. -
zack
nagyúr
válasz
SzlobiG #10867 üzenetére
Az a gondom, hogy a jelenlegi Kingston is jó ebben (4k read). Na már most ha cserélek (mert már ebben sem vagyok biztos teljesen hogy megérné
), akkor csak olyanra ami tényleg gyorsabb és jobb lesz rendszernek. mert oké hogy lesz +20Gb tárhelyem, de ez a Kingston + 20k-ba fog fájni. Tehát ha nincs sokkal jobb mint a mostani az a +20k erősen elgondolkodtató amit rá fogok dobni a Kingston-ra.
-
ImI87
őstag
válasz
SzlobiG #10546 üzenetére
Na ez már egy jó kiindulópont. Sandforce 1200-asokaból ezeket találtam
Crucial C300 (355/140)
Corsair Force (287/275)
OCZ Vertex 2 (285/275)
OCZ Agility 2 (285/275)
G.Skill Phoenix (285/275)
G.Skill Phoenix PRO (285/275)Az OCZ Vertex 2 és Agility 2 széria között mi a különbség? Mert az adataik alapján teljesen egyformának tűnnek.
A G.Skill-nél is 2 féle van, a sima Phoenix és a Phoenix PRO. Látszatra itt sincs különbség, de akkor mégis mitől más?
Ezek az olvasás/írás értékek mennyire "valódiak"? Ezek mérvadó infók egy SSD-ről, vagy csak ilyen elvi maximumok?
Az lényeges, hogy van-e egy SSD-n DRAM cache? Mert más típusoknál láttam, de ezeknél a sandforce-osoknál nem.
Ja, és jól látom, hogy a Crucal már SATA3-as, ennek van érdemi haszna, vagy kiszolgálja még ezeket egy sima SATA2-es lap is?
-
DV
senior tag
válasz
SzlobiG #10206 üzenetére
Megrendeled?
Most ugyis aktualis.
szacsee
Megerositeskent:
"HPET Support
Enables or disables High Precision Event Timer (HPET) for Windows 7/Vista operating system.(Default: Enabled)
HPET Mode
Allows you to select the HPET mode for your Windows 7/Vista operating system. Select 32-bit mode when you install 32-bit Windows Vista; select 64-bit mode when you install 64-bit Windows 7/Vista. This item is configurable only if the HPET Support is set to Enabled. (Default: 32-bit mode)". -
bozont
veterán
válasz
SzlobiG #10008 üzenetére
Abban az esetben, ha Win7-et használ valaki. Pont most olvastam az Anandtech-es cikksorozatot ([link1], [link2]), ami szerint a C300 nagyon igényli a TRIM funkciót, különben a használat során nagyon belassul. Ha más oprendszer van vagy mondjuk a raid miatt nincs TRIM, akkor célszerűbb Sandforce vezérlős SSD-t venni (nekem mondjuk a Vertex 2 most a befutó), mert a vezérlő nagyon jól teljesít ezen a téren és nincs szinte semmi lassulás, a C300-zal ellentétben.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
SzlobiG #9743 üzenetére
Nemtom mikor nézted a gamet, de régen nem volt gond vele, az egyik nagy update óta szar. Steam forumon I7+5870-el is leesik 40 körülre nem egy embernek, TF2 a fos sajna. A kép meg amit linkeltem magáért beszél, ha annyi különbséget hozna a vinyómhoz képest, mint ami a képen van már megérné nekem az SSD-t megvennem.
-
DV
senior tag
válasz
SzlobiG #9736 üzenetére
Ez felettebb kulonos.
A toolbox-al is meg lehet nezni a SMART adatokat. Esetleg egy Secure Erase nem segithetne rajta? Vagy probald meg ujra feltenni a legujabb firmware-t, hatha megoldja.neverless
Egyetertek.
Scholes9
Hogyha 64GB, akkor Crucial C300 64GB. Amugy eggyel feljebb irtam is.
gabancs
"A TRIM parancsot ugyanis az operációs rendszer küldi el a SATA-meghajtóprogram felé, majd az továbbítja az SSD felé. Jelenleg csak a Windows 7 és a Windows 2008 R2, illetve a Linux 2.6.33-as kernele támogatja. " Forras: link.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elfelejtettem a film címét
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Formula-1
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- iOS alkalmazások
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest