Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Because
őstag
válasz
dokee78 #12931 üzenetére
hogy a viharba ne, rengetegen
én szerencsére 5+2-ben vagyok, de sokan 12 vagy 4,6+2 ami igazán meggyötri a szervezetet, de ennek ellenére is nyomják. nálam alap pl. a hétvégi edzés, ilyenkor van a legtöbb szabadidőm, akit valamennyire is érdekel a dolog meg tudja oldani azt az 1 órát kétnaponta.
-
brownus
veterán
válasz
dokee78 #12931 üzenetére
nem 3 műszakban dolgozom, de én mostanában úgy edzem, hogy nincs rendszer! pl. most egyedül vagyok bent az irodában és két egykezessel tolom, míg le nem szakadnak a karjaim! meg húzódzkodom az ajtófélfán, aztán elfekszem a nagy asztalon, és lábemelés, és mára ennyi. (reggel megcsináltam a szokásos rutint, 3x10 fekvő, guggolás, meg a nap üdvözlet joga gyakszit...
a lényeg, hogy amikor van egy kis időm, mindig csinálok valamit. 4 körül lépek haza, mert tele a hócipőm a mai nappal, és meg akarom nézni a southpaw filmet, filmnézés alatt alkar edzést csinálok majd, powerballal, meg azzal a gumis marokerősítővel.este lefekvés előtt meg egy kis smr hengerezés, mert lenyújtani sosincs kedvem
jó lenne úgy mint régen, de nincs kedv, meg időm se mostanában. már e-héttől akartam járni megint krav-magára, de a vádlim még mindig fáj, meg most hétvégén bebasztunk tesomákkal, és vagy megvertek, vagy én csináltam valamit, de csupa kék-zöld folt a jobb lábamon a térd felett a combom.... no memory...
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #7190 üzenetére
Ha az a célod, hogy a fegyencedzés gyakorlatai menjenek, akkor igen. Ha azonban más elemeket szeretnél megtanulni, ahhoz értelemszerűen más rávezetők kellenek. Például az egykezes fekvőnek igazából sok értelme nincs, ráadásul fizikailag kivitelezhetetlen úgy, ahogy a könyv leírja. Keress csak rá a neten, a "börtönfekvőt" senki nem tudja megcsinálni (se egykezes kézállásban karhajlítást). Egykezes fekvőtámasz gyakorlásával igazából annyit tudsz elérni, hogy marha jó leszel egykezes fekvőtámaszban, de semmi másra nem tudod majd ezt használni (100 ismétlés a mesterlépés vagy mennyi). Még a fekvenyomásod se lesz tőle igazán frankó, mert az idegrendszered a saját tested mozgatásához fog hozzászokni, nem egy külső tárgyéhoz. Ha azonban a fekvőtámaszt máshogy variálod, kiváló rávezetője lehet a támaszmérlegnek. Ezt csinálják a tornászok, okkal. A lényeg, hogy az alap állóképesség megszerzése után (tolódzkodás, húzódzkodás, fekvő, inverz evezés, kitörések, futás) el kell döntened, hogy merre indulsz. Elkezdesz torna erőgyakorlatokat tanulni, elmész az amerikai, pattogós, dinamikus irányba és azt fejleszted, kondizni kezdesz és kigyúrod magad, esetleg elmész sziklamászónak stb. De az is egy cél, hogy ezek a dolgok abszolút nem érdekelnek, hanem csak az alapgyakorlatokból szeretnél minél többet megcsinálni (100 fekvőtámasz program), esetleg azokat súlymellénnyel végzed. Ezt neked kell eldöntened.
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #7186 üzenetére
Így viszont lassabb fejlődésre számíts, de neked kell eldöntened, mit szeretnél. A 7 hónap alatt szétgyúrt srác meg honnan tudod, hogy mit szedett? Ja, azt mondja semmit, te meg majd szépen elhiszed. Vagy esetleg ott van mögötte valamelyik tápkieg gyár és úgy reklámozzák, hogy az ő csoda kreatinjuktól, meg fehérjéjüktől néz ki így a gyerek, ezért megveszed te is. Nekem például kifejezetten jó a genetikám az erősödéshez, izmosodáshoz, mégis 1 évembe telt, hogy a nyamvadt kézállásban karhajlítás menjen. Pedig nem onnan indultam, ahonnan te, válogatott sportoló voltam. Oké, nehéz vagyok, nekem a saját súlyos edzés nagyobb kihívás, mint az átlagnak, de a tesztoszteron szintem az átlag felett van nem kevéssel. Ezért vagyok 115 kiló. Szóval maradj türelmes, ez hosszú évek munkája.
Basszus, ha a normál fekvőből megy 20, akkor simán nyomhatod az egykezesre rávezetőket. Aszimmetrikus, íjász fekvő és a többi variáció lazán mehet. De elkezdhetsz a támaszmérlegre is erősíteni és nyomhatod a statikus tartásokat, támaszmérleg helyzetben fekvőket stb. Semmi értelme a térdelős bohóckodásnak a te esetedben már.
(#7187) westcoastog
Támaszmérleg, "pseudo planche pushup", mellső fecske talajon, támasz ülőtartás talajon, hátsó híd, "hollow body rocks", egylábas guggolások. Teljes testes talajtorna.Az állóképességhez meg: Christopher Sommer leírja a könyvében például, hogy a tornászaival (gyerekek) szokott néha fekvőtámasz versenyt csinálni. Aki a legtöbb sima fekvőt tudja lenyomni, az nyeri. Mindegyik srác 100 felett képes nyomni, pedig sose megy velük 5 ismétlés fölé. Csak épp támaszmérlegeket, meg fecskéket fognak meg a gyűrűn, bolgár tolódzkodást nyomnak gyűrűn, meg kézállásban karhajlítást, gyakorolják a lólengést, korláton edzenek stb. Ez úgy megerősíti őket, hogy a sima fekvőtámasz egyiküknek se lesz kihívás, tényleg százasával tudják nyomni. Ez azért elgondolkodtató.
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #7183 üzenetére
Ha kinézet kell a lehető leggyorsabban, akkor menj gyúrni és ne szenvedj a fegyencedzéssel. De most komolyan mondom. Menj el terembe, fogj egy alap HST edzéstervet (találsz a builder.hu-n, szerintem ez a megközelítés az egyik legjobb) és nyomjad neki ezerrel. Saját súlyos edzéssel lassabban fejlődik a kinézet, ezért sem így edzenek a testépítők. Ennek a műfajnak nem is ez a célja, a szálkás, esztétikus megjelenés csak egy kellemes velejárója. A legnagyobb előnye a testtömegre vetített erőszint gyors növekedése és a mozgékonyság javulása.
Ebből a bicska lóf@szból meg szerintem nekem se menne 3*20. Szarul van összerakva a könyv, ennyi. Életemben nem láttam embert, aki úgy tanult meg egy kézzel húzódzkodni, ahogy a fegyenc leírja, de én se ezek alapján edzek rá. A térdelős fekvő is max arra jó, hogy amíg nem megy a normál fekvőből 3-4 ismétlés, addig azzal alapozol rá, utána el lehet felejteni (bemelegítésnek esetleg használható).
(#7184) westcoastog
Igen, de állóképesség (egy könnyebb variációban) az erőedzéstől is lesz, viszont az erőszinted nem fog növekedni az ilyen 20-as ismétlésektől. Például ha eljutsz odáig, hogy mondjuk - akár zsugor - támaszmérlegben megcsinálsz 10 karhajlítást, akkor a rendes fekvőből tuti menni fog 60-70, mert egyszerűen annyival nehezebb a mérleg. Ugyanez visszafele nem igaz, nem fogsz tudni 1 támaszmérlegben karhajlítást se megcsinálni attól, hogy 100 fekvőt lenyomsz. -
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #7181 üzenetére
Tök mindegy, hogy mit eszel, ha nincs meg a megfelelő tápanyag bevitel. Ha házikosztból ugyan, de a megfelelő tápanyag mennyiségeket beviszed, az sokkal jobb, mintha csirkerizseznél, de fele annyit kajálnál, mint amennyire neked szükséged lenne. A fehérje önmagában mit se ér, ha mondjuk a fejlődéshez szükséges kalóriamennyiség kétharmadát fogyasztod el.
Ismétlésszámokat is írtam/írtuk már többször. 5 ismétlés és alatta az erőnövelő tartomány. De ez nem azt jelenti, hogy olyan gyakorlatból csinálsz 5-öt, amiből 50 is megy, az bemelegítésnek se jó. Olyanból csinálj 3-at, amiből 5 menne maximum és ezt ismételd el 6-7-8 sorozaton át, amíg el nem kezdesz fáradni a gyakorlatban. Ezt ismételd minél többször. Volument csökkentsd, intenzitást növeld, edzésgyakoriságot fokozd. Erősödni csak így lehet hosszú távon.
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #7178 üzenetére
Az a baj - többször is mondtuk már neked -, hogy nagyon ragaszkodsz ehhez a tervhez, meg az ismétlésszámokhoz, emiatt lassú a fejlődésed. Ahhoz, hogy erősödj, nehéz gyakorlatokat kell csinálnod. A fegyencedzés 20-30-50 ismétlései vicc kategóriába sorolhatók, senki nem lett attól erősebb, hogy megcsinált 3*50 falas fekvőt.
Egyébként nem mellékesen megkérdezem: hogyan táplálkozol? Elősegíted a fejlődésed a megfelelő mennyiségű fehérjével? Van elég energiád edzeni (ehhez szénhidrát meg zsír kell)?
-
-
Tenken
őstag
válasz
dokee78 #6868 üzenetére
Ha meg akarod tanulni rendesen akkor minden nap csinálni kell. Nekem pl az ajtó felett van a keret és anno az volt a szabály, ha átmegyek alatta az 4-5 húzás. Nem tűnik soknak, de pár nap után már átgondoltam, hogy biztos kell-e wc-re mennem most, vagy tudom tartani, hogy eszembe jusson még néhány fontos dolog "odaát"-ról.
-
Zoo123
senior tag
válasz
dokee78 #6866 üzenetére
Ha megy 5 ismétlés a teljes húzódzkodásból, akkor miért szenvedsz a bicska húzódzkodással?
Ha megy egy nehezebb lépés akkor azt kell csinálni, azzal gyorsabban fogsz fejlődni.Nekem szerintem még most sem menne 3x30 a 45 fokos húzásból, de lesz..om, mert az már nem az erőről szól hanem az állóképességről.
Szerk:
Ha nem végkimerülésig csinálod akkor akár mehet minden 2. nap is, de ha kezd romlani a teljesítményed akkor hagyjál több pihenőnapot.
Akkor nősz amikor pihensz azt ne feledd el! -
Zoo123
senior tag
válasz
dokee78 #6864 üzenetére
-Megfelelően táplálkozol?
-Pihensz eleget 2 edzésnap között?Megy a teljes húzódzkodásból szabályosan legalább 1?
Ha igen, akkor hagyd a picsbe a megelőző lépéseket és hetente 2x csinálj teljes húzódzkodásból párat.
Én a "nyögvenyelősen megy 1" szinttől a "legalább 3 megy könnyedén" szintre 2 hónap alatt így jutottam el.
8 hónap alatt elértem a 10-et.
Most legutóbb próbáltam és 16 ment. -
Speeedfire
félisten
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #6230 üzenetére
Akkor igyál napi 2 turmixot azt csá. Tök mindegy milyet iszol, felesleges ezen vuduzni. Sima tejsavó, vagy ha nem vagy finnyás és kevesebbet költenél, akkor szója - nem, nem nő csöcse az embernek tőle - teljesen jó. Úgysincs semmi olyan szuper amino mátrix, amitől hirtelen varázslatosan nagyra nőnél.
Ha erőre edzel, ne menj bukásig. Ha csak hipertrófiára edzel, akkor nyomjad neki, erőltesd, ami a csövön kifér, ha erő is érdekel, akkor erőedzés jelleggel csináld. Kis volumen, nagy intenzitás, nagy edzésfrekvencia, hosszú pihenőidők kellenek és viszonylag kevés, de összetett gyakorlat.
-
-
emiki6
veterán
-
brownus
veterán
válasz
dokee78 #4356 üzenetére
myprotein fehérjék, nekem is alig van már, és basznak írni, hogy mikorra várható... még múlt hét hétfőjén rendeltem 2*2,5kg-os kis zsákkal, még aznap írtak, hogy kifogytak, de a héten (múlt héten) várható az új szállítmány. még várok pár napot, és írok nekik, hogy rohadjon rájuk az összes, veszek mástól...
vagy összeállhatnánk páran, és akkor rendelhetnénk innen , az angol oldalról, hmm?
pont egy hét telt el azóta, írtam nekik, hogy mi a helyzet a szállítmánnyal...
-
Gaben360
senior tag
válasz
dokee78 #4353 üzenetére
Én se eszek úgy ahogy kéne,azt eszek ami főzve van épp mint Te.
Én közvetlen edzés után iszok fehérjeturmixot 30g fehérjével,ami tartalmaz gyorsan és lassan felszívódó formulát.Ezt követően kb 1 óra és szilárdat eszek,próbálok fehérjedús ételeket,de ez nem mindig megy.
Meg én nem tudnék csak csirkemellen meg rizsen élni,anyagilag sem,meg egy idő után megundorodnék tőle.
No de majd jön Kolosanyi és megmondja a tutit,Ő jobban benne van a dolgokban. -
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #4047 üzenetére
Elülső fejre pike fekvő, kézállás, béka tartás, oldalsóra egykezes, oldalsó statikus hídtartás, vagy ez, hátsó deltára pedig könyöknyomás.
RBJ
GFlex, Multitrainer (mindenféle hangzatos előtag, pl Spartan), gravity mobile gym, felfüggesztéses edzés stb néven találod meg. Szerintem a csigás a legsokoldalúbb (GFlex), de az csak barkácsoltban olcsó.dekrer
Sima fehérje, olcsóbb. Ha akarod, teszel bele ch-t, még úgy is olcsóbb, mint a bolti, gyárilag kevert turmix. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
dokee78 #3622 üzenetére
Nem magára a hídtartásra gondoltam, hanem arra, hogy túl merev és kötött (remélem jól mondom) az izomzatom és nyújtott lábbal nem tudok úgy leülni, hogy közben egyenes a derekam mert feszül a térdhajlatom.
A te problémádra a megoldást már a középiskolában is tanították matematika órán Pitagorasz tétel és a derékszögű háromszög címen :-) Nekem a sarkam csúszik el a hídtartás közben.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
dokee78 #3609 üzenetére
Nekem se csúszik, főleg nem ha 2 szekrény között csinálom akkor lemegyek még hajlított kézzel és onnan ezzel együtt tolom ki magam.
(#3585) enginev3.0 Én nekem a harcos étrend jött be, de ha ennék a nap folyamán akármit is, akkor egész edzés alatt azt böfögném folyamatosan
Próbáltam 1-2 hétig visszatérni hogy eszek d.u. is de nem jött be.
Épphogy csipegetek csak valamit napközben, vagy nem eszek egyántalán semmit sem, aztán edzés után meg amennyi jólesik!
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #3575 üzenetére
Az összeállítás nem rossz, csak sok a napi kettő. Mindig figyelj a tökéletes formára és lassan, kontrolláltan csináld. Egy szett kb 1 percig kell tartson, tehát olyan 2 másodperces koncentrikus és excentrikus szakaszt javaslok neked ehhez az ismétlésszám tartományhoz. Amint ezt nem tudod tartani, végetér a szett, olyan ellenállást (gyakorlat nehézséget) válassz, amivel képes vagy a 3 szettet ilyen formában megcsinálni. Ne legyen túl könnyű, de ne is vezessen bukáshoz, az a jó, ha az utsó szett végén romlik a forma, addigra fáradsz el. Ez intenzív, de rövid edzést jelent, elég nagy megterhelés az izmoknak és az idegrendszernek is, kell utána a pihenés, ezért sok a napi 2.
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #3426 üzenetére
Szerintem érdemes minden izomcsoportot megdolgoztatni, de sokak szerint az alapgyakorlatok is elegendőek ha fejlődni akar az ember. Ezzel nem is vitatkozom, én azonban magamon azt tapasztalom, hogy jobban fejlődök, ha nem csak az alapokra hagyatkozom.
A gerincferdüléshez nem értek sajnos. Milyen mértékű, illetve szokott fájni? Gyógytornát csinálsz? Tényleg nem vagyok képben ezzel kapcsolatban, de szerintem nem veszélytelen gerincferdüléssel edzeni,
-
psycroptic
őstag
válasz
dokee78 #3417 üzenetére
3x10 vízszintes húzódzkodás (ez gond,ha kihagyom,mert kényelmetlen asztal alatt,következőre lépnék)
Ha ez a második lépés, akkor én kihagytam Kolosanyi javaslatára és a bicskahúzodzkodásnál tartok a középső sorozatnál. De egyébként meg napjában reggel és este teljes húzást is végzek jelen pillanatban hármat tudok teljesen megcsinálni a mázsás súlyommal, hetente növelem az ismétlésszámot.
-
Cheesus
senior tag
válasz
dokee78 #2912 üzenetére
Én csak full véletlen kerültem ide, mert épp unatkoztam, és elolvastam a hsz-ed.
Nekem is hasonló problémám van/volt. Elég magasnak számítok,(megütöm a 199-et), és sajnos ez mellé jött a nem túl egyenes hát. Bár azért görbébe nem mentem át, csak épp sose nyújtom ki magamat
Még anno gimibe észrevették ezt, pluszban az enyhe "tyukmellkast" vagy nem is tudom mi a megfelelő elnevezés. Elküldtek úszni, és akkor nem kellett gyógytesire járnom. De hiába ér le a lábam a 2 méteres vízbe néha elkap egy enyhe páni, úgyhogy az úszás nyögvenyelősen megy néha. Egy ideje konditeremeb járok, és nem látok különösebb hátrányt ezekből a bajaimból.Normálisan edzek mint a többiek, érzem magamon hogy erősödök. A lábam magamhoz képest elég erős. (Bár nem tudom mi számít annak, 80kg vagyok, de az 50kg-ot kinyomom nem lazán, de a 3*10 sorozattal megküzdök). Most gondolkodok a vékonyságom okán, hogy estleg vmi fehérjeport, vagy tömegnövelőt kellene szednem, és természetesen eljárni többet edzeni.
Szóval én is azt mondom, hogy ha nehezen is indulsz neki, semmiképp ne hagyd abba, az életben mindenért, így ezért is keményen meg kell dolgozni, és küzdeni kell érteKitartást
-
kolosanyi
veterán
-
anorche1
őstag
válasz
dokee78 #1793 üzenetére
Muhammad Ali, mikor megkérdezték, hány felülést tud csinálni, azt válaszolta:
"Nem számolom a felüléseket. Én csak akkor kezdem számolni, amikor már fáj, amikor nem bírom tovább, na ekkor kezdem számolni, mert ez az, ami igazán számít. Ez tesz téged bajnokká. Ez a módja mindennek. Nincs fájdalom, nincs növekedés." -
Dumas
csendes tag
válasz
dokee78 #1760 üzenetére
Szerintem nem haladsz lassan. Nem tudhatod, hogy a másiknak mekkora alapja volt előtte, mennyit mozgott stb. Magadhoz viszonyítva nézd. Én is mindig ilyen vagyok egyébként, hogy úgy érzem, hogy lassan haladok, de magadhoz kell mérni nem másokhoz. (Persze, ha kitartást ad az, hogy utól akarsz érni másokat akkor nem árt egy kis ösztönzőként leinformálódni a többiekről, de engem pl egy idő után frusztrál, és olyankor könnyebben abba hagyom az egészet)
Ha meg mindig úgy érzed, hogy lassan haladsz, rakj bele kicsit mást is ne csak fegyencet. (Már, ha van rá időd) Nekem pl jót tesz (Akár feszültséglevezetésnek is) hogy ütögetek kicsit a pontütő párnán.
(Lehet hülyeség amit mondok, de nekem ez vált be)
-
Physicist03
senior tag
válasz
dokee78 #1757 üzenetére
Azt hiszem, hogy mi kb. egyszerre kezdhettük. Talán én 1-2 héttel később. Én most itt tartok.
Fekvő térdelve - 3x29
Hajlított lábemelés fekvésben - 3x22Bicska húzódzkodás (vízszintest kihagytam, úgy döntöttem, hogy majd ez uán fog következni) - 3x14
Fél guggolás - 2x26Nekem kb úgy jött ki, hogy 4-5 hét alatt tudtam lekűzdeni egy-egy lépést. De most már érzem, hogy eljött az a pont amikor már ennél jóval több idő kellesz. A Hajlított lábemelés fekvésben pédául egy eléggé kémény gyakorlat, sokkal nehezebb mint a megelőző lépés, az nagyon könnyen ment.
-
kolosanyi
veterán
válasz
dokee78 #1535 üzenetére
Attól függ milyen betegen. Ha nincs lázad, akkor különösebb kockázat sincs, max rosszabbul leszel, akkor meg úgyse csinálod. Viszont lázasan edzeni tilos. Egyik volt csapattársam megcsinálta, szívizom gyulladása lett. De pl ha csak hasmenésed van, nyomjad nyugodtan, de azért legyél budi közelben.
Meg igyál sokat.
Szerk.: Akkor szerintem pihend ki magad. Annyit nem ér az egész, hogy az egészséged kockára tedd. Jobbulást.
-
Dumas
csendes tag
válasz
dokee78 #1340 üzenetére
Jól tolja a kis csaj
Mondjuk neki annyival előnyösebb, hogy pl fele annyi súlyt kell megmozgatnia mint pl nekem
Meg különben is, a minyonok azért jobban tolják.
És a végére még egy (számomra) jó hír
Egy lukkal beljebb sikerült vennem az övem, a karom pedig láthatóan erősödött
Talán mégis van értelme folytatnom a dolgokat
-
Wa2x_
veterán
válasz
dokee78 #1303 üzenetére
Nem tudom te hol tartasz, de nem túl nehéz gyakik ezek, simán el lehet végezni 2x egy nap. Főleg itt az elején, de a későbbi 10-15 ismétlésszámú gyakik sem hiszem, hogy nagyon megmozgatnának, attól függetlenül, hogy nehezebbek jóval.
De igen, az egy az ajánlott a könyv szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest