- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Net tele van videókkal.YT-ot is nézd át...én azt (is) csinálom.
Egyébként egy húzódzkodó kerettel és két darab 10kg.-mos egykezes súlyzóval elvagyok.Plusz van ugráló kötél is,meg futni járok.Ezeket kombinálom.Meg itt korábban a fórumtársak segítettek edzés tervben is,elláttak tanácsokkal. TRX-et edzőteremben próbáltam,nem rossz,majd beszerzek azt is,de most így is bőven van gyakorlat,amit csinálhatok.
Ja igen....tornászgyűrű ....az az egyik legfontosabb...na azt be kell szerezzek sürgősen -
troller
senior tag
-
brownus
veterán
ooo, kedves apuka
gratula!
hát igen, ez ilyen, nálunk 3 hónapos a fiunk
de már együtt szoktunk edzeni, e héten keztem el (már múlt éveben is pár alkalommal), hogy ő a medicin labdám, vagy fekvőtámasz kerettel nyomom és ereszekdéskor kap egy puszit, vagy hanyat fekszem és őt nyomom ki, ez neki is jó, mert erősíti a nyakát, gerincét. vagy felülést csinálok úgy, hogy a lábamra fektetem, a sípcsontomra és úgy... vannak yoga gyakszik is..
jahh, a huzi nagyon hiányzik, mert az albiban nincs
itt a melóban szoktam az ajtófélfán
én mindent akarok egyszerre, hogy sexi legyek meztelenül
-
madmike
őstag
De jó lenne nálunk is egy ilyen játszótér. Sajnos nem valószínű, hogy falun valaha is jut majd erre. Jobb híján lehet összetákolok majd itthonra az udvarra valamit.
kiszi07 ajánlotta pár napja a Freeletics-et.
megszereztem a 15 hetes programot(ha valakit érdekel írjon pü), pont 15 hét van az esküvőnkig, el kell érjem, hogy az összes koszorúslány féltékeny legyen asszonykámra
Ma megcsináltam az első napit, hát azt hittem beszabehu, de edzetlenségemhez képest magam is meglepődtem, hogy sikerült végigcsinálni. Igaz sok szünettel, a fekvőtámasz a második körtől térdelő volt, de nem adtam fel. -
vond
MODERÁTOR
Mindeképp menj el orvoshoz. De szerintem a tüdőgondozóba is.
Lehet, hogy tüdőgyulladásod van. Nekem is hasonló tüneteim voltak, annyi különbséggel, hogy a nappali folyamatos 37-37,5-es hőemelkedés minden este felment 38-38,5-re. Ez így ment hetekig. A nyirokcsomóim is megduzzadtak. Levert voltam, erőtlen, semmihez nem volt kedvem.
Az háziorvos nem tudta, hogy mi lehet. Beszedtem két garnitúra antibiotikumot, de semmi. Aztán elmentem a tüdőgondozóba és kiderült, hogy egy szép elterjedt tüdőgyuszim van bal oldalon. Kaptam egy még bikább (és végre hatásos) antibiotikumot, meg még két fajta gyógyszert, plusz szigorú otthon maradás, pihenés, és végül mire visszamentem kontrollra, eltűnt a cucc.
Nem gyerekjáték. Reméljük, nálad nem ez a helyzet, de szerintem mindenképp nézesd meg magad.
Mielőbbi gyógyulást!
-
Rabbitf_24
addikt
Akkor még léteznek kemény srácok, akik kint tolják.
Veszprémben ahogy bejött a rossz idő, egyből eltűntek a feszülős pólós / félmeztelen srácok a pályáról, most már lassan csak a hardkór futók mennek ki...(Like me...
)
Kérdés: a labdás guggolást hogyan tudom felhozni? Ezt a lépést sajnos nem tudom megcsinálni, valahogy nem tudok úgy 1 lábon leguggolni, hogy a másik lábamon ott van a labda és még arra is figyeljek. Az előtte található lépésből (zárt lábbal guggolás) már 50+-ok mennek lassan, koncentrálva. Esetleg lehet valamivel helyettesíteni, hogy tovább tudjak haladni az egylábas felé?
-
-Solt-
veterán
A közvélekedéssel ellentétben ugyanis a vizsgálatok azt mutatják, hogy az ízületek ropogtatása a hirtelen fellépő nagy erőhatások ellenére nem károsítja azokat, sőt, egyes szakértők szerint a ropogtatás hozzátartozhat az egészséges működéshez.
Szerintem, ha nem fáj, akkor nyugodtan csinálhatod. Természetesen, ha fájdalmat érzel közben, akkor semmiképpen ne erőltesd.
-
zazenke
őstag
nekem is megfájdul a térdem az egylábas gyakorlásátol ezért én sem gyakorlom. Most az a veszély nem fenyeget hogy felül hirtelen túl izmos lennék de ha komolyabban hosszabb távon csinálnám ezeket a dolgokat akkor mi lesz lábazás nélkül ? felül kellemes megjelenés alul meg semmi
-
Cathfaern
nagyúr
Egy mérés nem mérés
Növekvő tendencia egyértelmű, de majd ha mérsz 3x 100kg környékét, akkor biztos csak hogy annyi vagy. Sarkítok, de eszel egy kiadósabb ebédet, az tuti van 400-600g bevitt tömeg, iszol utána 2 órában 1 liter vizet, és máris ott vagy, hogy 1,5kg-al többet mutat a mérleg. Ha meg korán ebédelsz, vacsorára alig eszel valamit, és reggel mindenféle dolgok elvégzése, de evés-ivás előtt ráállsz a mérlegre, akkor meg mutat 1,5-2kg-al kevesebbet
Ja plusz ruha is több kg-ot tud számítani.
Amúgy ha tényleg felfelé ível a súly, akkor kezd el írni a kalóriát. Nem kell grammra pontosan, ha csak felírod aznap mit ettél, aztán adatbázisból kikeresed, hogy az hány kalória, akkor hamar kiütközik a probléma (pl. tized annyi csokit eszel, de rászoktál hogy megiszol 3l kólát. Vagy 2x akkora reggelit eszel. Stb.) -
-
-PLevi-
senior tag
Múlt héten váltottam póló és hosszú melegítőnadrágról rövidgatya plusz trikó kombóra.
Viszont én lakásban edzek...Az utóbbi 1-2 hétben rájöttem, hogy kevés lesz, ha csak heti egyszer edzek mindent. Nyárig már nem változtatok, mert jelenleg egy hét (4 edzés) lemaradásom van még május 1.,érettségi szünet, osztálykirándulás, délutáni tanítás (egyszer ki lehetett bírni
) miatt. Ezt természetesen be kell pótolnom, főleg hogy a jelenlegi edzéstervem "megengedi".
Nyáron szeretnék elkezdeni résztávozni is. Főleg hogy két haverral az évfolyamról fogadást, illetve megállapodást kötöttünk. Mi ketten bemegyünk 60s alá 400-on (150m-es pálya nem a legelőnyösebb), a harmadik pedig szorítóerőben 70kg fölé.
Ma futottunk 400-at, nekem 64s lett, havernak 61,5 (a két legjobb a két osztály=fél évfolyam közül). Másik haver 61kg környékén jár. Nem lehetetlen célok, bár a szorítóerős kihívás azért jóval nehezebb. Mondjuk időpontot még nem tűztünk ki.Tegnap 6,8s-et "gurítottam" 50m-en salakon térdelőrajtból. Itt nem tudom mi számít jónak (7s alatt 5-ös), de lehetne jobb.
-
userxy
őstag
A termes edzés előnyeit hátrányait rossz embernek mondod
gyúrós topicból jöttem vagy inkább vagyok mindkettőbe
Nem a termet és a pávagyereket kell utálni, hanem a sportot szeretni
És akkor mindegy hogy hol edzel
12% os tzs azt jelenti, hogy van 12% testzsírod
senki se mondta hogy a 0-5% egészséges és tartható.
De a 10-15% tartható bárkinek aki odafigyel é szerintem ez lenne az alap normális.
Szalonnát is lehet enni csak akkor mindent úgy kell felépíteni, hogy a szalonna is be van kalkulálva.
-
userxy
őstag
Szálkásnak lenni azér kel mert jól néz ki
Meg amúgy egészséges ha nem cipelsz magadon plusz 15 kiló zsírt.
a 12-15% tzs nem full szálka azzal nagyon sokan élnek és szerintem köszönik szépen jól vannakköztük én is
Mázsás nyomás felett kezdődik a férfi
Amit linkelsz faszi az semmi extra 12 % körüli tzs az simán tartható.
egyszer eléred és kajában szemlélet váltást csinálsz utána olyan kényelmesen tartható mint állat.
Ezzel nincs baj, hogy szezonálisan csinálod. Jó időbe kint, rossz időbe kondi. Mindegyik jó és eredményes ha jól csinálja az ember.
-
kolosanyi
veterán
Szerintem se, de csak azért mondom, mert a teljes zsírmentes testtömegem is 98 kiló.
Egyébként azonos magasságú embereknél a csontozat is hasonlóképpen alakul, a "vastagcsontú" az nem igaz. Ami miatt te is meg én is nehezebbek vagyunk mondjuk a street workoutos nagyágyúknál, az egyrészt a magasság, másrészt a magasabb testzsírszázalék, "vizesebbek vagyunk". Emellett talán a sovány izomtömeg is több arányaiban, de ezt nehéz megítélni. Akkor tudnánk megmondani, ha hasonló szárazság, definiáltság mellett ránk nem ez a -105 lenne igaz, hanem -100, vagy -90. Nekem erős a gyanúm, hogy simán befogynék 95 kiló környékére, ha ezt a szálkásságot el szeretném érni, szóval arányaiban rajtam nem több a "minőségi" sovány izomtömeg. Meg egyébként a hobbigyúrósok döntő többségére ugyanúgy igaz ez is.
(#11906) userxy
A fenét jó, én szívesen lennék 90-95 kilós atom szálkásan, csak nem tudom megcsinálni. Lehet, hogy egyszer elég erős leszek fejben hozzá és teljesen lediétázom magam, de egyelőre sajnos képtelen vagyok rá. Ugye endo-mezoként rettenetesen nehéz nekem egy ilyen formát elérni. -
kolosanyi
veterán
Rejtettre tették a videót. Egy magyar srác ~40 másodpercig tartotta ki a mellső mérleget, olyan 47 körül van a világrekord jelenleg.
veterán
Hát, nem igazán, de ezen megpróbálok változtatni.
Most rámegyek erőállóképességre és csak az alapgyakorlatokat fogom csinálni.
Ki akarom tapasztalni, hogy mi hoz legjobban max ismétlésszámot.
Gáznak érzem, hogy nem megy 10 huzi vagy 20+ fekvő...
Akarok 10 tolódzkodást is minimum meg 10 HSPU sem ártana. 10+ inverz evezés is cél, 10 nyújtott lábas lábemelés, stb. -
emiki6
veterán
-
kolosanyi
veterán
Persze, hogy nem. A zabarohamokat úgy a legkönnyebb elkerülni, hogy nincs mit felzabálni. Csak egészséges kaja van otthon és csak annyi amennyi kell. Manapság teljesen felesleges éléskamrát csinálni, amikor
vasárnap kivételévelazonnal el tudsz menni a boltba, ha kell valami. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne legyen otthon semmi étel, de tök fölösleges minden marhaságot összevásárolni, úgyis az lesz a vége, hogy a "csalónapból" "csaló hét lesz". -
kolosanyi
veterán
A nők legtöbbször nem értik, hogy mit élvezhet valaki az aktív kikapcsolódásban. Sajnos a fizikai aktivitást tekintve lustábbak a férfiaknál, minden tisztelet a kivételnek. Az is hozzájárul ehhez, hogy nekik elég megcsinálni egy 1-2 hetes diétát, ledobni pár kilót és máris megfelelnek a kor szépségideáljának. A vékony a divat, nem a sportos (nem a "teltkarcsú", meg a "nőiesen telt" nem sportos, hanem dagadt, csak finoman van megfogalmazva).
Az biztos, hogy én kikapcsolódni, nyaralni nem tengerpartra fogok menni dögleni a hőségben, hanem síelni, kerékpáros túrára menni, vagy csak ilyen terepfutásokra járni. Megöl az unalom az ilyen unalmas nyaralásokon. Már gyerekkoromban is amíg a családom a napon leégett, addig én inkább egész délután úsztam, vagy épp fociztam, tollasoztam, tenniszeztem, ha volt a közelben ismerős.
-
kolosanyi
veterán
Én sokáig azt hittem, hogy meleg, mert elég érdekes stílusa van. Aztán olvastam, hogy családos ember.
Egyébként tényleg van egy kis gógyija, de én pont ezért bírom a tagot. Ő még azelőtt szórta tele a netet a fitness videóival, mielőtt még egyáltalán divatba jött volna. Nem pénzért csinálja, szeretne segíteni az embereknek. Én jó pár dolgot ellestem tőle.Ja és itt az élő bizonyíték, hogy ha odafigyelsz a táplálkozásra, akkor nem esik le rólad az izom az állóképességi sportoktól se.
(#11612) itouchfan
Ja, tuti ufók. -
kolosanyi
veterán
A módszer egyszerű. Csirkerizs, napi 40 perc aerob, heti 3 rezisztencia edzés, plusz esetleg valami zsírégető tápkieg és kész is. Végrehajtani nehéz és sok kitartás kell. Na meg pénz, a versenydiéta drága.
(#11123) kk831228
Én is voltam ma, bár sajnos rövidebb lett, mint terveztem. Nem bírtam úgy a 200 m-es domrésztávokat, mint szerettem volna. Aztán az utolsónál el is kezdtek égetni valami feketén füstölő szart, az egész környék csupa füst és korom lett, úgyhogy nem erőltettem tovább a dolgot és bejöttem. Ez volt ma. Kedden viszont atlétikapályán csapattam a 400-akat, tegnap meg úsztam, sikerült egy 48 perces 2 km-t kipréselni magamból. Erre egyelőre büszke vagyok. -
kolosanyi
veterán
Nemtom melyik videóról van szó, de csodák nincsenek. Én másfél éve edzek saját súllyal, ezalatt odáig jutottam, hogy majdnem megvan pár A szintű gyakorlat. És nekem egy elég komoly sportmúltam volt előtte, ami a testalkatom ellenére is sokat számít. Persze a kisebb, könnyebb srácok sokkal gyorsabb progresszióra lehetnek képesek ebben a sportban, ezt aláírom.
-
westcoastog
veterán
Nem a nagy súlyokkal volt a gond, hanem a pihenés nélküli edzéssel.
(#9840) Cathfaern
Ez csak ilyen beastmode videó, meg azért mégis csak az ő nevével van fémjelezve a csapat.
Azokat a csajokat meg szerintem egyszer sem kell megkérni ilyenekre csinálják maguk.(#9841) RBJ
Akik a videóban vannak azért edzenek rendesen ahogy nézem, nem másnak kell felemelni a seggüket. -
kolosanyi
veterán
Az ilyen pince termek jók amúgy, én sokáig olyanba jártam. Esetleg még a hc erőemelő vagy súlyemelő termek, ott nem ilyen majomkodással találkozol, meg "kardió gépekkel", amiken TV van. Egyébként a TF-en kivágnának azért kollokviumról, ha azt mondanád, kardió edzés, nincs is ilyen szó. Kardiovaszkuláris rendszer van, ami a keringési rendszert jelenti. Magyarul ha alacsony intenzitású, aerob állóképességi edzést végzel, az a "kardió". Anaerob zónában, pláne egy magas intenzitású interval stílusú edzésnél, ahol már VO2 max jön a képbe, sokkal nagyobb a hangsúly a tüdő fejlesztésén, mint a szívén. De meg kell hagyni, minimalista erőedzést itthon is tudok végezni és így megspórolok egy csomó pénzt és időt. Na meg kényelmesebb is és ez az igazi szempont.
Ennek ellenére szertornára járok, de tényleg kényelmesebb az otthoni edzés. Vizsgaidőszak alatt itthon nyomom és megint rádöbbentem, hogy mennyire így van ez. -
emiki6
veterán
Vicces, hogy mindig előkerülnek bizonyos videók újra meg újra. Tuti én is belinkeltem pár hónapja.
Vannak amúgy ilyenek és is ismerek hasonlót. Igen, sok munka van benne, de a gének is besegítenek (no gén, no gain? Xd). Én sose tudtam annyit enni, hogy ilyen tempóban fejlődhessek. Akit én ismerek az napi több kiló húst is képes volt megenni miután elkezdett edzeni. Mondjuk ő alapjáraton se volt annyira vékony, csak el kellett kezdenie enni meg edzeni és viszonylag könnyen nőtt.
-
kolosanyi
veterán
Te fizikai munkát végzel ugye? Azzal rengeteg kalóriát elégetsz, hiába viszel be rohadt sokat, mégse hízol el. Ülő munkával ilyen étkezés mellett valószínű nem ez lenne a helyzet. Hozzáteszem, hogy egyáltalán nem rosszból mondom, fizikai munka mellett a te tömegeddel esélytelen lenne eleget enni a fejlődéshez ha csirkerizseznél. Egész nap csak ehetnél.
(#9135) emiki6
Ezt ismerem, jó cucc. Én mondjuk úgy csináltam párszor eddig, hogy több helyen állítottam meg, 5 részre osztottam a mozgástartományt. A felső holtpont, vízszint és alsó holtpont mellett még beraktam egyet-egyet a mozgástartomány közepébe vízszint alatt és felett is. 2-3 ilyen után végem szokott lenni. -
ugyanazt gondolom erről is mint olyan sok mindenről. A szokásos módszer: kreálj egy félelmet vagy reményt és adjál hozzá "megoldást"
aztán a fene tudja, de kizártnak tartom, hogy a példákban említett iráni meg afrikai meg mittomén milyen emberek szöcskékből meg hamuból komolyabb mennyiségű ásványi anyaghoz jutottak volna.
(mondjuk a múltkor olvastam, hogy a gladiátorok is hamut ettek)
-
emiki6
veterán
Hát, ez nem kampány, ez kutatás, bár több helyen én se értek egyet a tudós csávóval aki ezt leírta, mert ő ugye az RDA napi ajánlását elégnek tartja, azt meg már beszéltük, hogy az RDA inkább a minimum és nem az ajánlott, tehát éppen elég arra, hogy működj (egy ideig).
De szerintem a megfelelő táplálkozást nem szükséges kiegészíteni, viszont akkor minden bizonnyal ajánlott, ha nem megfelelő. A megfelelő táplálkozáshoz meg szükség van megfelelő összetevőkre és olyan szintű szakácstudományra, aminek a segítségével változatosan tudunk főzni egészségeset, pláne finomat.
WCOG: Jó kérdés, hogy miből vonta ki, manapság már glükózból állítják elő laborban (különben nem vennéd meg, mert nagyon drága lenne), az nem tudom rossz-e.
-
westcoastog
veterán
A csini anyukák nem az én korosztályom, egy jó 10-15 évvel alattuk keresek.
Nekem nem ugrál ott senki, 17:00-ig mondtam ne zavarjanak.
Van dolguk persze, mondjuk egy fél6 hogy ennyire ne férjen bele de oké, van vagy 5 anyuka, gyerekek ott, meg pár fiatal lányka. Ennyi.Mikor benéztek a terembe annyira megvolt szeppenve az összes, volt aki köszönni is elfelejtett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest