- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyer
őstag
Ezt nagyon jól tudom, nem is az L-Carnitine-re értettem amit irtam, hiszen én is szedem, és az összes tápkieg közül ebben hiszek leginkább.
Arra értettem, hogy:
- Tudja-e mit akar egyáltalán.
- Tudja-e hogy működik az anyagcser, az izomépités, és a fogyás.Ha valaki leirja, hogy gyenge vagyok, alig eszek CH-t, és sok L-Carnitine-t akarok enni, nekem felvet némi bizonytalanságot...
De legalább tudom miért gyenge. -
tatabánya
senior tag
most befogytam kicsit 77kg-ra 173 centihez ami zavar az a karom is összement 39-re nembaj úgy is elég fedett volt, de le kell állni a bicóval az a napi közel 30km betett
(#1625) westcoastog: meg szerintem egészségesebb is ha csak magaddal dolgozol ezért is sóvárgok utána, de valamit valamiért
-
westcoastog
veterán
Elkezdeni gyakorolni.
Tehát testem felviszem függőlegesbe, majd onnan szépen hozom vissza le, egyelőre a felvitelt gyakorlom, törzserő még nincsen sok.
Inkább a front lever-re gyakorolok, így (front lever raise) az megedzi az egész törzset.(#1457) Rabbitf_24
Nekem is célom, meg meg kéne tanulnom kézen állni, csak ne fosnék annyira. -
Dumas
csendes tag
Nekünk egyébként kravon is, meg WT-n is azt tanították rögtön elsőre. Ha valaki fenyegetőleg jön feléd üss te előbb. Nem tudhatod a másik mennyire képzett/erős/gyors, esetleg mind egyszerre
Szóval, ha valaki úgy megy feléd, hogy: "Mostmegöllekterohadék!!!" Akkor rögtön vagy egy feltartórúgás (Ah, imádom
) vagy középvonalon szépen torokra vagy orra. (Utóbbit életemben egyszer használtam éles helyzetben. Nem volt semmi komoly verekedés, igazából azzal az egy ütéssel kimerült. Belém kötött egy gyerek a két haverjával, és megpróbált beijeszteni (Meglendítette a kezét, hogy össze húzzam magam) én meg azzal a lendületttel középvonalon előre egy egyenes ütést (kicsit lecsúszott orrol, de egész pontos volt) bamm...Gyerek rögtön megszédült, haverjai meg pár másodperc feldolgozási idő után rögtön. "Nem kell a balhé, nyugi van... bla bla" A gyerek már talpon volt mikor leszáltak és lentről persze megint nagy volt a szájuk, de én azért örülök annak, hogy sikerült reagálnom. Bár az is tény, hogy utána remegett a kezem mint a kocsonya ahogy jött ki a feszültség gondolom. Bocsi a sok offért
Meg az volt a mákom, hogy a másik kettő betojt és nem kezdtek el kötözködni.)
-
zsolthee
senior tag
Engem pont az általad "rizsa"-ként említett rész érdekelt a legjobban.
A "Miért?"-ekre és a "Hogyan?"-okra nagyon jól megadja a választ.
Ygg kolléga jól beszél!
Képes voltam én a sima,klasszikus fekvőtámaszra ezért én is csak mosolyogtam amikor neki kezdtem a fal nyomkodásába...de nem sokáig. Éreztem, hogy kell az a két-három hét. Lehet, hogy Te sokkal edzettebb vagy, de a türelem itt nagyon kifizetődik. Január 1-től csinálom én is rendszeresen a programot heti 3-4 alkalommal de csak 2 hete váltottam a "női" (térdelős) fekvőtámaszról. Meg is lett az eredménye.És itt megragadnám én is az alkalmat, hogy beszámoljak egyéni "rekordjaimról"
Az edzéssel képes lettem a kézenállást úgy kivitelezni, hogy nem lendületből dobom fel a lábamat, hanem békapózból a törzsem emelésével jutok el a célig. Ez még engem is megdöbbentet, mert a vállam a konditermes súlyzózások miatt nagyon fájt korábban. Ez a gyakorlat pedig igen csak igénybe veszi az előbb említett testrészt.
Másik pedig a hasazás. Amennyire nem szerettem, most az egyik kedvencem lett.
Amikor nincs gyakorló nap, csak úgy lenyomok 2x6 teljes húzódzkodást úgy, hogy a nyújtott lábam derékszöget (vagy még kisebbett) zár be a törzsemmel.
Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de én arra számítottam, hogy elmegy a kedvem a egésztől fél év után a monotonitás miatt. De ahogy egyre jobban fejlődök azt veszem észre, hogy már képes vagyok valamire. És számomra ez az ami nagy motivációt ad. Az erő úgy mond csak másodlagos. Amit annak segítségével tudok elvégezni, az nagyon tetszik. És egyre jobban élvezem.Sajnos nem vagyok annyira megszállott mind egy-két figura akit akit a net-en láthatunk, de úgy érzem ezt még évekig tudom/fogom csinálni mert végre van eredménye...még ha kevés is...de nekem ez most épp elég.
dokee78
A nyújtáshoz a Fegyencedzés 2. nagyon jó szerintem. A hidat, L-tartást és törzsfordítást említi mint
"3-as befutó"-t. Ha rásegítéssel és nem önálló erőből nyújtod meg az adott részt az - néhány kivételes esetet leszámítva - legtöbbször nem túl szerencsés, hosszú távon nem egészséges. -
Ygg
senior tag
Ha elolvasod majd részletesen is, megadja a választ.
Érdemes elkezdeni a kezdő szinttel, a gyakorlatok helyes technikájának begyakorlása és az ízületek erősítése végett.
Te edzett vagy, meg nem éppen kezdő ezen a téren, nem kell sokáig csinálni, egy 2-3 hét után érdemes továbblépni.
Addig is a helyedben nem az izomra, erőre összpontosítva csinálnám, hanem lassan a légzésre, a mozdulatra, helyes pozícióra, az ízületekre koncentrálva.
Teljesen más a dolog, mintha csak "pumpálsz", de ezt szerintem magadtól is tudod.
-
dokee78
félisten
-
aizen92
addikt
szeretem ezt a videót. nem mond rosszakat!
na közben rájöttem honnan fogok tolódzkodót szerezni/csinálni.
MÉH telepen találtam egy-két fasza rudat ,ami hajlított, ráhegesztetek haverral egy talpat és lesz egy ilyenem. könnyű és semmi helyet nem foglal szóval királyság -
tresh
veterán
-
gooool
őstag
Nos a futással úgy állok, hogy megyei bajnok vagyok 3000-en és református országoson 6. 1500-on, szal van edzés, de mégse akar lemenni...jó bevallom enni is szeretek és nemrég még kétszer ekkora belem volt, a rengeteg sport ellenére is. (csak kezdek türelmetlen lenni
)
Vállra én is erre gondoltam, meg a dive bomberre.
-
westcoastog
veterán
Tekerek én eleget, most is onnan jöttem, igaz ez csak szolid 17 kilométer volt.
Közepes kör 42 kilométer, két hete meg 80 kilométert tekertem, igaz oda vissza együtt volt annyi.
(#928) diamondface
Bár ha a talpbetét javítana a lábamon akkor jó lenne, nem mondom hogy húde fájt, csak olyan rossz teljesen lapos talppal futni, meg gondolom a térdeimnek sem kellemes ez a lúdtalpas kocogás azért éreztem amit.
Na most be is teszem papucsba a betéteket had szokja a lábam.
Szeretnék menni mert majd lenne partner is hozzá, ha már eljönne velem futni akkor mennék én is. -
Deck
titán
Milyet iszol? Én is nézegettem fehérjéket. 0,5xtsk kell meginni edzés után pl carb-f vel. Bárakkor ugrókötelezés után is kellene, futás, edzés, stb. Nem? Reggel is jót tenne inni még reggeli előtt. Étrendem már összeállítva. Bár lehet tömegnövelővel jobban járnék mint fehérje + carbf. Pl mutant mass. Fele edzés után fele reggel zabpehelyel.
-
aizen92
addikt
Sajnos ez teljes mértékben igaz. csak preventív jellege a hatékony. csak egy laza idézet :
,, . Mivel a porcban nincsenek erek, bármely porcsérülés esetén (szemben az egyéb szövetekkel) nem tudnak a tápláló erek, s azokkal együtt a pótlást végző őssejtek, beáramolni a sérülés helyére, a porchiány nem tudják helyreállítani. "csak műtét úgy tudom.és az is csak 10-15 évig jó. és nem egy plasztikai műtétről van szó ami megismételhető folyamatosan. max 1-2 ilyet lehet bevállaln. meg ugye millió számra a bandázsok, ""mágnescsodaszalag""" stb. sajnos csak pénzt csikarnak belőled ez a porcerősítő marhaságok. megelőzés max..
sportorvos dokim mondta anno h az artrózis ( porckopást ) max akkor lehet elfojtani ha 2-3 héten belül elmész dokihoz. utána annak annyi. csak tüneti kezelés van. gyulladás csökk és fajádalom csillapítás. azon nem segít semmilyen csodakapszula. és többnyire ezek ezt tudják. gyulladást és a fájdalmat csökkentika másik ezekkel a kapszulákkal hogy sok mellékhatása van.... és a vese nem feltétlen szereti őket
-
westcoastog
veterán
Értem, megelőzéssel már elkéstem mert recsegek ropogok, de elvileg ha segít az ízületi folyadék termelésben és porcképzésben csak lehet valami hatása, remélem, bár szerintem szedhetem folyamatosan, nem kell itt kúrázni vele.
Fájdalomcsillapítás – MSM, bromelain, fehérfűz kéreg, kurkuma gyökér, DL-Phenylalanin.
Gyulladáscsökkentés - MSM, bromelain, fehérfűz kéreg, kurkuma gyökér, medveszőlő, lucerna.
Porcfolyadék képzés – Glükozamin-szulfát.
Porcépítés – Kondroitin-szulfát, kalcium, kollagén, tömjén por, Cetyl Myristoleat kivonat, L-Hisztidin.
Méregtelenítés – medveszőlő, lucerna. -
diamondface
tag
Egyet ugyan nem értek, de nem vitatkozom, mert én ezt nem tanultam
Mikor rúddal guggolsz, akkor nem tudsz (sokkal) vízszint alá menni, mert akaratlanul is hajlik az alsó hát. (ha súly is van a rúdon, az "nem tesz jót") De nem a térdízület miatt! Külső terhelés nélkül a gerinc "egyenessége" nem igazán mérvadó. Ilyenkor "megnő" a mozgátartomány. -
aizen92
addikt
Nagyon szépen köszönöm!!!
pont jól is jön mert a trapéz izmom kéne kicsit erősíteni mert csak a húzódzkodás inkább a széles hátizmot és a lapockaforgató vagy milyen izmot erősíti, ha jól tudom. ű
továbbgondolva ha egymás mellett van a kezem húzónál, ugyanolyan fogással mint szélesnél, akkor jobban terheli a trapézt mint a széles hátizmot? vagy ilyenkor inkább az alkar dolgozik a hát helyett...
-
aizen92
addikt
Köszönöm! A székeket mindenféleképp kipróbálom. Fekvőből már az egykezeseket csinálgatom több kevesebb sikerrel van egy A4 -es lapom teleírva csak fekvő,gyakorlattal de fekvőtől nem nő a mellem csak rohadt erős lett max. Ezért keresek egyéb alternatívát mint tárogatás, áthúzás, tolodzkodás
Köszönöm a segítséget mégegyszer! -
westcoastog
veterán
Köszönöm, átolvasom.
más:
Mai edzésemet egy etnikai csoport hiúsította meg, még jó hogy nem jöttek utánunk, de többet nem írok mert szeretem ezt a fórumot.
Minél előbb meg kell építenem a kertbe a húzódzkodómat, többet ki nem teszem a lábam a faluba.
Menne az ember sportolni aztán belekötnek hogy miért feszít trikóban..(?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 6
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen autót vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Autós topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest