Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #7109 üzenetére
Köszi.
Nem kell azoknak megdőlniük, aki kipróbál mást is, rájön, hogy nem minden van úgy, amit addig hitt, aki meg nem jut el idáig, annak úgyis mindegy, hogy megdől-e. Semmi bajom a kondizással, szeretem a súlyzós edzést is, csak nem csinálom jelenleg. A torna erőgyakorlatokat már jobban bírom, érdekes, hogy pont olyan dolgokért, amiket gyúrós időszakomban nem tartottam értéknek. Egyszerre dolgozik az egész test, nem csak izom és erőfejlesztő hatása van, hanem növeli a hajlékonyságot, javítja a koordinációt, a teljes test tudatot stb. Nemem ezek fontosabbak, minthogy 45-ös karom van-e vagy 47-es, ez a része már rég nem érdekel.
-
Tenken
őstag
válasz
corres78 #6986 üzenetére
Szerintem 12-13% lehet reálisan. Kocka alja nem annyira tiszta még. Karon is van még takarás a tricepsz alján, pedig férfiaknál a felsőtest teteje meg a combok szálkásodnak ki először. Akkor jó a kocka, ha erőlködés nélkül látszik egyértelműen.
Amúgy jó ez a forma. Ennyi idő alatt ennyi odafigyeléssel nem tudom én se hogy lehetne többet kihozni belőle.Strandon majd figyelj oda, hogy egy kicsit mindig feszítsd be a hasad, ha jön valami jobb nő és nem lesz semmi baj!
-
Zoo123
senior tag
válasz
corres78 #6625 üzenetére
Ez igaz, de kiszámoltad már mennyi sóder és hány pillepalack 30 kiló, és hogy mekkora hátiszákba fér az bele?
Ráadásul a hátizsák egyenetlenül terhel ez meg mellkason 15kg meg háton 15 kg, illetve idegesítő amikor a hátiszákban csúszkál a súly, ez meg ha meghúzom a tépőzárat nem akar elmozdulni rajtam.De kevésbé professzionális megoldásnak jó a hátizsák is súlytárcsával/cementeszsákkal, kinek mi.
Criss99: Igen, ha súlytárcsát veszel az is annyi sajnos.
Szerencsére nem ez fog az anyagi romlásba vinni, 3 havi terembérlet ára!
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #6322 üzenetére
Furcsa is lett volna, ha harmadik próbálkozásra megy.
Egyébként tényleg abszolút nem érezni elsőre a vízszintet meg az egyenes törzset, durván becsapja az érzékelést a fura testhelyzet. Mindenesetre egyáltalán nem bánom, hogy kiderült ez, ezekből sokat lehet tanulni. Egyébként holnap veszek gyűrűt.
Viszont. Aki nem kezdte el gyakorolni ezeket a statikus elemeket, de már van egy alap erőnléte, sürgősen kezdjen neki, mert bitang jók. Szaros zsugor tartásoktól úgy érzem minden izmom, hogy el se hiszem. Nem csoda, hogy testsúlyarányosan ilyen erős egy saját súlyos edzésben komoly szinten levő ember. Szinte már nevetséges, hogy milyen erő kell már egy alap mérlegszerű tartáshoz is, nem beszélve az ilyen fecskékről meg magas szintű erő elemekről.
Ma például dinamikus gyakorlatok vízszintes síkban voltak (fekvő progresszió, invertált evezés), illetve támaszmérleg és hátsó függőmérleg rávezető (mindig ezek vannak húzó és nyomó gyakorlattal párban). Na most az egész felsőtestem érzem. Komolyan, 4 gyakorlattól. Alkartól elkezdve a csuklyán át a hasig mindent. Tényleg a fenébe a 80 féle izolációs pumpálással. Ha 2 dinamikus és 2 statikus gyakorlattal leedzek mindent fél óra alatt, akkor minek szórakozzak külön kar, alkar, kislábujj hajlító izom edzéssel?
Ha erre meg azzal jön valaki, hogy "deazizomtömeg", akkor erre annyit tudok mondani, hogy valószínűleg azért látni kisebb tömegű embereket a Youtubeon, ahogy ezeket a gyakorlatokat csinálják, mert ők könnyebben megtanulják ezt. Plusz a nagyobb valószínűleg súlyzós edzést végez, mert abban eleve jobb, tehát azt fogja csinálni, amiben előnnyel indul. Ennek ellenére van könnyű súlyú súlyemelő is és nehezebb calisthenicses is, például Adam Raw, vagy a régi idők erősemberei.
Na, de a lényeg, hogy nyomjátok ezeket a statikus elemeket, mert nagyon jók. Pár edzés telt el, hogy elkezdtem velük foglalkozni, de baromira élvezem. Egy nap majd eljutok oda, hogy én is képes leszek végrehajtani ilyesmiket.
Ez megint hosszú lett...
-
westcoastog
veterán
válasz
corres78 #6197 üzenetére
Nem tudom mekkora a lyukfúró, amekkora lesz akkora.
Gyűrű mindig a gyakorlatokhoz lesz igazítva, azt nem tudom milyen magasan, hol lent a földhöz közel, hol mellmagasság, mindig máshol.
Akkor csak tiszta beton meg ha van itthon fémpálca vagy valami fém amivel áttolhatom a szelvényt és kész.
Na jó lehet csak 5 centi a cső átmérője, tényleg nem tudom, majd lemérem. -
westcoastog
veterán
válasz
corres78 #6195 üzenetére
220 gondolom meg bőven jó, max kicsit ugranom kell.
Van a szomszédnak lyukfúró, szóval azzal nem lesz gond, vaspálcát meg kerítek valahonnan.3 méter szélesség sok lenne? Úgy gondolom ezen elfogok férni gyűrűvel, szemre kb 7-8 centis átmérőjű gázcső csak nem fog meghajlani. Még jó hogy bontott, mert le van festve fehérre, legalább nem ég oda a kezem a napon.
-
KISDUCK
addikt
válasz
corres78 #6137 üzenetére
Hát nekem a hőség annyit zavar be, hogy a strandolást össze kell egyeztetni az edzéssel. Tegnap délelőtt 10kor mentem futni kb 2,5km-t nyomtam, háromszor megálltam max fél percre szusszanni, de lenyomtam. Egész jól ment ahhoz képest, hogy már évek óta nem futottam ennyit. A víz rendesen levert.
-
itouchfan
senior tag
válasz
corres78 #6099 üzenetére
Nem, csak még jobban motivál. Azt mondogatom magamnak, hogy csak akkor vagyok igazán kemény, ha ilyen cseszett melegben is még többet adok bele. Működik, mai hát-bicepsz(huzi, invertált evezés, sima kétkezes bicepsz, koncentrál bicepsz) elég jól sikerült, konkrétan a zuhanyfejet vagy mi a halál az, azt alig bírtam felemelni
Szerk: zuhanyrózsa eszembe jutott
-
SkyS1gn
félisten
válasz
corres78 #5933 üzenetére
Nem négyzet... 6x3 cm kb lehet...
-
westcoastog
veterán
válasz
corres78 #5925 üzenetére
Vastelep biztos van.
Betonban valahogy stabilabbnak érezném, meg lebetonozva, mélyebbre nem hiszem hogy kidőlne egy muscle uptól.
Fagerendát nem akarok, elkorhad a földben.(#5926) kk831228
Ahol anyum dolgozik ott van zártszelvény, rákérdezek mi mennyi.
Lehet 1 méterre be lenne betonozva csak elég lenne. Akkor kéne legalább tényleg vagy 6 méter zártszelvény. -
Gaben360
senior tag
válasz
corres78 #5856 üzenetére
Grat,szép eredmény!
Remélem én is elérem ezt a szintet jövő januárra,nekem akkor lesz 1 év.
Hasra és törzsre mit tolsz?Nekem az a kritikus pont még mindig.Kolosanyiköszönöm a linket,szemezgetek belőle,de sajnos nincsenek eszközeim,a legtöbb gyakorlathoz,de majd megoldom valahogy!
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5788 üzenetére
Nem, ő a "mindenkibe belekötök ha iszok" típus volt. Többször mondtuk neki, hogy nem jó ez így, de nem hallgatott ránk, én meg nem is szerettem vele elmenni sehova, mert minden alkalommal ezt játszotta ha ivott. Ha tudja, hogy meghülyül a piától, francért iszik. Én se véletlenül állok meg 2-3 sörnél mindig, igaz nekem más az oka. Na de ez nagyon off...
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5757 üzenetére
Érdekes, hogy még amikor sokat jártam bulizni, akkor is mindig elkerültek az ilyenek. Alig volt egy-két konfliktushelyzetem, ami volt, az is a részeg, hülye haverok miatt. Mondjuk igyekeztem nem késdobálókba menni. Na mindegy, ezzel nem lehet mit kezdeni, csak elkerülni.
(Te merre laksz, ha nem vagyok indiszkrét?)
A videóhoz: vannak még Bene Máténak nagyon jó videói, én az ő javaslataival gyógyítottam meg a porckorongsérvem. Például a konditermi videó, vagy a jógás.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
corres78 #5749 üzenetére
Nem lágyéksérvhez kapcsolódik, de itt van néhány hasznos hasizomgyakorlat.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
corres78 #5742 üzenetére
Ja hát így nekem is megy
Ma megpróbálom a backről fotót lőni, csak egyedül nehéz.
(#5744) corres78 Próbálkozás nélkül nemmegy szóval hajrá, én behúzom mind2 lábam, úgy egyenesbe vagyok, aztán próbálom egyik lábam kinyújtani előre. - frontlevernél.
Ja videóból ki tudom menteni, főleg 4K-ból
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5735 üzenetére
Fentről leeresztve könnyebb, az ember az excentrikus szakaszban mindig erősebb. Ezért is lehet negatívokkal beleerősödni egy gyakorlatba. A kemény dolog a mérlegszerű tartásokban nem a pozíció felvétele, a függőmérleget én is fel tudom venni, de megtartani nem, ahhoz komolyabb erőnlétre van szükség.
Egyébként itt elég komolyan kielemzi a srác ezeket az erőelemeket, aki gondolja, olvassa át.
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5486 üzenetére
Nem, ellenben nehéz a csontozatom. Teljesen átlagos, hobbigyúrós forma, amit fel tudok mutatni, de legalább szeretek edzeni.
A neten van program hozzá, van is egy ilyen oldal. Elvileg 6 hét alatt képes leszel vele 100 szabályos fekvőre, ismétlésszámokat növel a program.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
corres78 #5486 üzenetére
Az, hogy le tudj nyomni 100 szabályos fekvőt.
Egyhuzamban, pihenő nélkül.
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5462 üzenetére
Azt a mérést ellenőrizd még egyszer azért. [link] Vékony ektomorfokra jellemző ez a testzsír, vagy azokra, akik elég komolyan odafigyelnek az étrendjükre.
(#5463) kory24
Meg a növényitől leesik az izom, a fehér kenyértől meg egyenesen pestisjárvány keletkezik, de a spontán szenesedés lehetősége is fennáll.
Ha nem versenydiétát folytatsz, felesleges ezt az állandó csirkerizsezést csinálni, semmi bajod nem lesz ha tarját eszel, pörköltet, túrós tésztát, vagy olyan szalámit, aminek 90%-a hús. A makrotápanyag bevitel legyen rendben első körben. Sok dolgot lehet tanulni ezekből a cikkekből, de érdemes fenntartásokkal kezelni.(#5466) Speeedfire
Tejsavó. Nem kell félni a fehérjétől, koncentrált élelmiszer, nem leszel tőle koxos állat. Ez az egyik legjobb ár/érték arányú, ilyet iszik a fél gyúrós topik (én is). Angliából rendelve olcsóbb valamivel, nekem most 15-ben volt csoportos rendeléssel.(#5467) bagyulajuve
Teljesen jó a dextróz, semmivel nem jobb a Vitargo, hiába a marketing bullshit. -
kory24
őstag
válasz
corres78 #5454 üzenetére
Úgy olvasni, hogy a tej nagyon nemjó fehérjeforrásnak:
Vagy nem kell hinni ezeknek az oldalaknak, (csak) azért írják hogy minél több tejsavófehérjét adjanak el?
Vagy igaz, csak nem mindenkinek kell ennyire szigorúan vennie a fehérjebevitelt? Mennyire ártalmas a napi 1-1,5l tejjel bevitt +zsír, cukor? -
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5450 üzenetére
Egyáltalán nem, csak tervezés/programozás kérdése az egész. Ahhoz alkalmazkodsz, amire kondícionálod magad. Ha erőt akarsz növelni, akkor a lényeg a minél nagyobb edzés gyakoriság, minél alacsonyabb volumen mellett. Saját súlyos edzéshez pedig nagyon jól passzol egy testkompozíció javító étrend. A fehérjebevitelt magasan tartod, 1,5-2 g / tskg környékén, kalóriabevitelt pedig belövöd a szintentartó alá 5-10 %-kal. Ez már pozitív nitrogén mérleget okoz, ami az izomépítés lényege, viszont a kalóriadeficit miatt a zsírraktárak is felhasználásra kerülnek. Ehhez precíz kajálás és legalább 2 aerob edzés kell egy héten, de működik, próbáltam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5447 üzenetére
Ha erősödni akarsz, nem tömegelni, akkor maradj 5 ismétlés alatt, alacsony volumennel, bukást kerüld, de ne csak lötyögés legyen. Például 5 sorozat 3 ismétlésekkel, olyan ellenállással, amiből 4 menne vagy 5 maximum. Nagyon jó még ilyen célra a pliometrika (ugrások) és az izometrikus edzés (statikus tartás). Olvasnivaló a pliometrikáról.
Szép eredmények, gratula, csak így tovább. Ha megvan a cél, ne dőlj hátra, keress más gyakorlatokat, bővítsd ki a programod! -
Gaben360
senior tag
válasz
corres78 #5405 üzenetére
Nem mondhatni,hogy többet eszek,mint eddig,talán egy kicsivel.
Én is házikoszton vagyok,annyi,hogy edzés után fehérje,és napi 2000mg c-vitamin,és nagyjából ennyi.
Elhagytam a cukros üdítőket,néha azért egy hell lecsusszan,de ritkán.
Csokit abszolút nem,max túrórudi,vagy joghurt.
Itt mondták többen is,hogy kéne ch a fehérjébe,de akkor tuti híznék,inkább csak fehérje,és rá 1 órára kajálok. -
Gaben360
senior tag
válasz
corres78 #5401 üzenetére
Nem tudom hogy csinálod/csináljátok,de mióta edzek január óta így néz ki a súlyom januártól márciusig 73-ról 75 kg,márciustól májusig 75-ről 77kg-ra mentem fel.Most akkor mi van?A zsír lassacskán megy lefelé,a csípőmről nem nagyon akart,de most úgy néz ki,onnan is megindult.
Criss bár már lenne 2 kockám,de az még igen messze van. -
SkyS1gn
félisten
válasz
corres78 #5399 üzenetére
Szép eredmények!
Az írásod alapján nem ilyen testalkatúra képzeltelek el.
Egyesekről csak úgy esnek le a kilók, én is edzek minden nap azért oda is teszem magam de most itt 90kg környékén megrekedtem, bár az izom jön fel, már kezdem érezni a felső 2 kockát a hasamon.
A járgányod is faszántos.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Combo drón szett - új állapotban
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska, FPV RC2
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest