- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
A fekvőtámaszomat szeretném szintre emelni. 4x12 megy úgy, hogy a lábam már az ágyon van. De kezd könnyű lenni, mi legyen a következő lépés ha a mell edzése a cél? Próbáljam az egykezest, vagy egykezes de labdára?
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
tudtok friss adatbázist, ahol a parkok vannak? Lehetőleg térképes kereső.
Úgy érzem a terembe nem fogok tudni elmenni mostanában, újra fegyencedzés lesz idén. -
Speeedfire
félisten
Stadionok, pillangó park környékén tudtok kondiparkot? Vagy még mindig a városligeti a legközelebbi ide?
-
Speeedfire
félisten
válasz
emiki6 #15389 üzenetére
Az a baj, hogy otthon jobban szeretek edzeni. Ha megint el kell kezdenem járni terembe, akkor idővel meg fogom unni. És örökre ilyen csoffadt testem lesz.
A mell lenne a fontosabb jelen esetben. Ezt szeretném növelni. De akkor megpróbálom a gumiszalagot.
Gumipánttal próbáltam, jelenleg talán ez lesz a legjobb megoldás rá. Kicsi ugrás, majd megtartom, és szépen lassan vissza.
Az a baj, hogy nagyon nehéz vagyok, nagy a tzs. Emiatt minden ilyen gyakorlat durván nehéz.
-
Speeedfire
félisten
Ma próbáltam kicsit jobban megdolgoztatni mindenemet.
Sima fekvő helyett a lábaimat a dohányzó asztalra raktam.
4*12 ment az eddigi sima 4*15 helyett. Illetve a végén még volt erőm 10 simára is.
Viszont úgy éreztem, hogy az elülső vállam levette a szerepet a mellről. Kevésbé volt a mellem megdolgozva. De lehet, hogy csak szarul csináltam.Vízszintes húzás helyett próbáltam a bicska, és a gumiköteles húzást is. De nem az igazi. Egyiknél sem sikerült teljesen felhúznom magam, csak kb "félig".
Kb így:Egyelőre marad ez, aztán majd csak jobban megy.
Max berakok mellé egy döntött törzsű evezést is.
-
Speeedfire
félisten
válasz
emiki6 #15370 üzenetére
Ha közel viszem, akkor már inkább a tricepsz dolgozik nem? Vagy nem?
Sámli, ágy lesz szerintem ebből. Vagy tényleg veszek egy súlymellényt.
Fekvőtámasz bakot szoktam használni.
WayneGace: Nekem sok, mert izomtömeget szeretnék növelni. Így meg inkább csak kifárasztom az izmaimat, meg rengeteg idő megy el vele.
Maradni szeretnék a 3*12 - 4*15 között. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Tudtok ajánlani valami jó súlymellényt? Akár olyat is, amibe lehet tárcsát tenni. Vagy diy megoldás is jó lehet.
Illetve mellre mit ajánlanátok a fekvő mellett? Sajnos tolódzkodni nem nagyon tudok itthon. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok, bp-en tudtok valami csoportos edzést a ferenciek tere, vagy a stadionok környékén?
-
Speeedfire
félisten
Kedvenc sporttársunk is csinált egy jó videót. [link]
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy egyik kalkulátor ennyit, a másik meg annyit ír napi kalóriára?
100kg, ~40% tzs, 33 év, férfi, minimális aktivitás. Egyiknél 2000 a szintentartó, másiknál meg 2400. Ami nem kevés eltérés. -
Speeedfire
félisten
válasz
Woodslave #15163 üzenetére
Ez egy példa nap, de van ilyen is. Többségében a reggeli az adott, az ebédnél próbálok a jobbakat (grill csirke, zsírszegény hús) választani. A köret meg mindig rizs. Néha egy csésze leves befigyel.
Tudom, hogy a legjobb a zab/csirke/rizs/lazac, de ezt nem tudom tartnai. Napi 1-2 órám sincs főzni, bevárásolni, mosogatni. A vacsrát is csak gyors összedobom, általában az alapján, hogy a napi makró milyen volt.
Tudom, hogy a menzás makró nem az igazi, de egy sajtos csirke, édes-savanyú csirke, holstein sertés kajánál azért olyan nagy eltérés nem lehet.A pizza általában saját, ez pl a tegnap esti csalás.
Ez múlt hétvége.
Igyekszem mindig szart enni, de a 90-10 arány nálam nem megy, inkább 70-30 felé mutat.
Ha mondjuk fél évig csak saját magad által készített megfelelően kimakrózott dolgokat ennél akkor rájönnél hogy mi a helyzet.
Nyílván ez lenne a legoptimálisabb, és ezzel tudnám a lehető legjobb/leggyorsabb eredményt elérni. De nem tudom a napi rutinba beiktatni. A heti 3-4 nap edzést is csak itthon tudom megoldani egyelőre.
emiki6: Nem tudom, én mindenütt az látom, hogy ha negatív a bemenő, akkor fogyás van. -
Speeedfire
félisten
válasz
emiki6 #15158 üzenetére
Sajnos szoktam csalónapozni, látszik is az listán, hogy van amikor felmegy 3000 kcal felé a napi átlag. Ilyenkor megcsúszik egy kis pizza/burger meg sör/üdítő. Hétközben azért próbálom magam jobban tartani, de ilyenkor is beeshet 1-1 cerbona műzlisztelet, vagy sport szelet.
-
Speeedfire
félisten
válasz
emiki6 #15153 üzenetére
A fényt duplán mérem.
A böjt kizárva, már hús nélkül is elég szar egy nap. Nemhogy kaja nélkül. A ketogen-en agyalgatok egy ideje, de az elég combos lenne. Hús, tojás meg zöldség. Aztán kb ennyi.
Inkább megpróbálok többet mozogni, meg szigorítani a diétát. Majd csak megindul lefelé valamikor. -
Speeedfire
félisten
válasz
Apollo17hu #15151 üzenetére
Pedig mindent felírok. De ha napi 200 kcal-al kevesebbet írok, akkor is mínuszba lennék.
-
Speeedfire
félisten
válasz
SkyS1gn #15146 üzenetére
Mitbánom én, ha 100kg maradok, de szálkás.
Mióta pár éve abbahagytam az edzést, eléggé felmentek a kilók. Akkor 78kg voltam kb 22% testzsírral, most meg 100kg kb 41%-al.
Na mindegy, majd túljutok rajta valahogy. Csak fura volt, hogy lassan 2 hónap telt el, és nem igazán fogyok.Minden nap lenne a legjobb, de lusta vagyok terembe menni. Pedig van aycm.
-
Speeedfire
félisten
válasz
bagyulajuve #15141 üzenetére
Kiderül, hogy zőccség vagyok és a levegűbő' veszem ki a zokszigént.
-
Speeedfire
félisten
válasz
DiszNóÓl #14668 üzenetére
A 2. linken lévő cikk címe elég hatásvadász.
Fiatalabb koromban én sem tudtam lenyelni a tablettákat, mindig injekciót kaptam. Aztán egy idő után megelégeltem és sikerült. Azóta a lónyugtató méretűek is lemennek.
Kurva sok vizet kell hozzá inni, ennyi. Le kell annak csúsznia.Amúgy én nem tudok olyan ízület védőről, ami nem kapszulás. Esetleg próbáld meg széttörni és kajába keverni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14657 üzenetére
Megjött, úgy néz ki elbír.
-
Speeedfire
félisten
Ezt ismeri valaki? Vagy esetleg másik alternatíva amit ajtóhoz lehet tenni?
-
Speeedfire
félisten
Megvolt a havi mérleg +2kg jött fel rám napi 1400kcal és heti 3 edzés mellett. Valamit tényleg nagyon rosszul csinálok az utóbbi időszakban.
-
Speeedfire
félisten
válasz
kolosanyi #7912 üzenetére
Utoljára 76kg-ot mértem, ahhoz volt ha jól emlékszem valami 1800-2200kcal belőve, lehet tényleg kicsit kevesebb amit betolok. Megpróbálom, hogy ebéd után pár órával eszek még 100g pufirizst. Ha nem múlik tőle ez a fenti dolog, akkor újra gondolom az egészet. Kaja, edzés.
Pedig nem kellene már sok szerintem, még egy olyan 6-8kg minusz és meglennék a kitűzött céllal. -
Speeedfire
félisten
Az utóbbi időkben már az első kör után bedurran a karom, de elég rendesen. Van amikor az utolsó kört már nem is csinálom meg, hátha sok lesz az izomnak.
Elég sok minden változott az utóbbi időkben. Az elmúlt két hétben az l-karnitin adagot feltoltam 2000mg-ra edzés előtt. Durván elkezdett nőni a karom, vállam, lábam. A kaja maradt ugyan az.
Nem tudom, hogy túledzettem magam valamikor és nem regenerálódtam, vagy a kaja kezd kevés lenni az izomzathoz, esetleg az l-karnitin miatt lehet.
Van valaminek tippje? -
Speeedfire
félisten
Újabban nehezen megy a fekvő, nem értem miért. Mintha a vállam gyengülne.
Azon agyalok, hogy lehet a diéta az oka, kevés a ch. Pedig tolom az l-karnitin-t edzés előtt. -
Speeedfire
félisten
emiki6 & kolosanyi & G.Peter: Az 1-2-re "szavaztatok" a legtöbben. Na, ha elfogy veszek valamelyik patikában.
-
Speeedfire
félisten
Mióta kevesebbet cigizek, edzés előtt lemegy 1g C-vitam + l-carnitine azóta sokkal jobban megy az edzés, tegnap pl nem tudtam bedurrantani egy óra alatt a testrészeimet, eddig ez ment.
-
Speeedfire
félisten
válasz
FIREBLADE78 #7436 üzenetére
Nem vágom, töröm őket. Csak az ízületvédő van bevonva valamivel, de simán kettétöröd két ujjal.
brownus: Az más. -
Speeedfire
félisten
válasz
brownus #7419 üzenetére
Én a scitec mega daily one plus-t néztem most következőnek.
De kezd kicsit csömöröm lenni, hogy minden tabletta akkor, hogy kettő kell törnöm, mert nem bírom lenyelni egyben. (BioTech Arthro Guard, BioTech C vitamin 1000).
Szerencsére L-Carnitine-ből volt folyékony, ez egy fokkal jobb. -
Speeedfire
félisten
válasz
kolosanyi #7382 üzenetére
Hát meglátom mi lesz, ezt a hármast (ízületvédő, csuklószorító, bak) olvastam a neten, ami kíméli a csuklót. Ha ezek sem lesznek elegek, akkor kénytelen leszek vasat pumpálni, azzal anno nem volt gond.
Nálam ami gondot okozott ezzel szerintem az volt, amikor keményebben elkezdtem tolni a fekvőt döntött helyzetben [link], majd próbálgattam az egykezes rávezetőt. -
Speeedfire
félisten
válasz
brownus #7378 üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel, a fekvőt is az alapról kezdtem. De egyszerűen a sima fekvő kevés az izmaimnak, nem terheli meg őket eléggé. Viszont a csuklóm meg nem bírja a terhelést. Patt helyzet.
Mindegy, lenyomom most ezt a kúra ízületvédőt, a továbbiakban pedig csak bak + csuklószorító. -
Speeedfire
félisten
Csuklóval mit lehet/érdemes kezdeni? Elég nehezen bírja a terhelést.
-
Speeedfire
félisten
1.5 hét nyaralás után 3kg felesleg. Előtte meg örültem, hogy sikerült lepasszolni 2kg-ot.
Most meg edzhetek még keményebben. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Ha már gyúrós zene, akkor én metál, rock vagy dnb párti vagyok.
Ad egy nagy adrenalin löketet. Ha lazább az edzés, akkor valami rap.
Ja és szigorúan nagy dobozokkal, nem tejfölös dobozzal. Úgy az igazi. -
Speeedfire
félisten
válasz
batai15 #7082 üzenetére
Én is néha így érzem magam, de folyamatosan vezetni fogom, hogy mikor mennyi a súlyom, méretek (has, láb, mell), meg fotó. Ha nem látszik semmi, akkor pedig változtatás.
Nekem ami a legfurább, hogy diéta mellett erősödök. Az új diéta 3 hetében vagyok és pl már megint az érzem, hogy a láb, mell, bicepsz gyakorlatokon változtatni kell, mert a 3x10 már könnyen lemegy. De pl a tolódzkodást is a diéta elején kezdtem, ment a 2*3, olykor a 3*3. Most pedig a 3*5 simán kimegy. De ennél kevesebbet, meg már nem akarok enni. -
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7052 üzenetére
A kettő együtt szerintem nem szerencsés. Ha durván 100 megy, akkor az erőkart kellene állítanod, vagy plusz súly a testedre.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7047 üzenetére
A GTG-nél a lényeg, hogy egy nap sokszor keveset, maximum 5-öt tolj le. Amennyi megy maximumban, annak a felét.
Ahogy kolosanyi is írta, akár óránként, kétóránként mondjuk 5db fekvő. -
Speeedfire
félisten
válasz
SkyS1gn #7043 üzenetére
Pavel írt róla meztelen harcos c. könyvben. A lényege, hogy az idegeket edzed vele és ráállítod a folyamatos terhelésre. Ettől akár 2 héten belül is több fekvőt, húzódzkodást stb tudsz megcsinálni. Alapvetően nem az izomtömegre megy rá.
"A GTG lényege a Grease The Groove, vagyis a mozgás gyakorlása. A módszer mögötti elmélet az, hogy az erőnövekedés nem az izomrostok növekedésének a következménye, hanem a gyakorlat, pl a húzódzkodás mozdulatának gyakorlása. A GTG arról szól, hogy rengeteg ismétlést (ezáltal volument) érj el egy gyakorlatban, az idegrendszer kifárasztása nélkül. így a jól begyakorolt mozdulat hatékonyabb lesz."
Jó kis könyv, a fegyencedzés mellett a másik kedvencem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7040 üzenetére
De ez akkor nem a GTG. Vagy lehet én olvasok valamit félre.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7019 üzenetére
Igaz.
-
Speeedfire
félisten
Most számoltam egyet gyorsban a tegnapi ~2200-as kcal-al bevitellel kapcsolatban. Hát, elég durván sokat mondtam. Ezek után még jobban oda kell figyelnem a kajára.
Ez az edzésnap, pihenőnapon nincs fehérje.A másik amit számoltam az a tzs %, a webes kalkulátor szerint 20%-on vagyok.
Lehet azt kell csinálnom, hogy minden nap készítek egy képet magamnak és lemérem a hasamat, mellemet, hogy változott-e.
-
Speeedfire
félisten
válasz
westcoastog #6993 üzenetére
Valami folyadék kell kaja után és ennek íze is van.
-
Speeedfire
félisten
Ebben a topicban csak nekem vannak fogyási vágyaim (175/76)?
-
Speeedfire
félisten
válasz
kolosanyi #6926 üzenetére
Néhány hete álltam át arra, hogy 2 szép között kezdtem el tolódzkodni, előtte szék + aszal kombó volt. Így, hogy a testem függ lefelé, elég erősen megdolgoztatja tricepszemet.
Nem tudom, hogy jól csinálom vagy sem, de az biztos, hogy volt eredménye. Csak a fekvővel együtt már kicsit soknak érzem.
De lehet csak azért mert ilyen fosmelegvan. -
Speeedfire
félisten
Messze vagyok még a 10-15%-tól, de az a célom. Olyan 25% körül lehetek szerintem.
Oké, akkor többé-kevésbé jól gondoltam, hogy nem kell ennyit betolnom.
A fehérje is amiatt lett véve, hogy az esti túró miatti sok zsírt el tudjam kerülni, így a pihenőnapos kaja (2 tojás, 2 paradicsom, 2dkg óvári sajt, 5dkg csirkesonka és egy szelet barna toast kenyér) menne a fejérjével.A legnagyobb bajom a tolódzkodással, hogy durván be szokott durranni a tricepszem. Utóbbi időkben vettem vissza belőle egy kicsit és a héten el is hagytam. Általában mindenből 3*10-et szoktam csinálni, a tolódzkodásból volt, hogy csak 2-t mert nagyon megterhel.
De akkor lehet ráállok megint.Az egykezes fekvő rávezetést én is lassan elkezdem, az egylábas guggolást (fordított egylábassal) 2 hete kezdtem el, enyhén szólva is durva.
Szerk.: Egyre jobban ráállom a mesztelen harcosra, csak annyi a bajom vele, hogy a gyakorlatok, edzések elég szellősen vannak leírva. Nagy teret hagyva, ezt pedig egy kezdő nem biztos, hogy jól be tudja lőni magának.
kolosanyi: Biztos van szerepe az edzés utáni kajának szerintem, csak nem akkora mint amekkora mítosz kering körülötte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest