- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15588 üzenetére
Rámehetsz az egykezesre. Vagy fekvőzhetsz gumiszalaggal vagy gyűrűn. A lábdás is jó.
Csinálhatsz lassú fekvőt is pár hétig. 30mp le, 30mp fel, edzésenként 2-3 ismétlés.
Az egykezes amúgy lehet könnyebb, mint gondolnád, csak el kell hinni és jól kell csalni. Nem szép kivitelezésre (és a legszebb kivitelezésre) itt találsz példát: [The TRUTH about TRAINING - Ep.1 One Arm Push Ups] -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15584 üzenetére
Az asszem az irodista-nyugger változata a kondiparknak. Erőedzésre alkalmatlan, bár ha az van közel nézd meg van e használható eszköz. A vérmezőiben pl van tolódzkodó.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15581 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15480 üzenetére
Akkor: [link]
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15475 üzenetére
free sport parks: [link]
Csak az egyes kategóriát hagyd bepipálva, azok között keress. -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15388 üzenetére
Igen, levesz a mellről, ha megemeled a lábad, de legalább jobban terheli a vállat.
Próbáld ki a gumiszalagos fekvőt! (nem feltétlen úgy, ahogy a videóban, kísérletezd ki hova érdemes helyezni, illetve lehet úgy érdemes, hogy a hátad mögött keresztezze egymást a 2 szál.)
Az a helyzet, hogy a fekvőtámasz nem egy "testépítő" gyakorlat, hanem egy gyakorlat, ami jól fejleszti a törzsre merőleges tolóerőt. El kell döntened, hogy a mellizom fejlesztése a fontosabb vagy az erő. Megpróbálhatnád a tárogatást trx-szel.Húzódzkodáshoz: 1) 2) 3)
Sima húzódzkodáshoz használj alsó fogást és erősebb gumikötelet vagy vedd rövidebbre a gumikötelet.
Ha a bicska huzi túl könnyű, akkor próbálj negatívokat csinálni. Állj fel valamire, ami olyan magas, hogy az állad a rúdnál magasabban legyen, aztán lépj le róla és próbálj minél lassabban leereszkedni. Ugorhatsz is a felső pozícióba. -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15385 üzenetére
Nem baj, csak csináld.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15383 üzenetére
Nem kell pad. Csinálj padlónyomást! Floor press.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15381 üzenetére
De a festőbak helytakarékos, ha összecsukható. Ha nem kell összecsukod és beteszed a fal mellé mondjuk.
Vagy veszel egy gyűrűt 2-3x annyiért (12k xtrainről vagy hevedercsat.huról), ami kicsit több mindenre jó, fekvőzéshez is és kisebb helyen elfér, de tolódzkodásni nem fogsz tudni biztonságosan egy darabig, rá kell kéazülnöd rendesen. Mondjuk negatívokkal, ha már megszoktad a gyűrűn remegést. -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15379 üzenetére
Az állvánnyal jobban jársz szerintem, a gyűrűn (vagy trx-en) tolódzkodás sokkal nehezebb, mint fix rúdon.
Nézz valami strapabíró festőbakot, ami összecsukható.(bazz, ez miért nem jutott eddig eszembe, van is itthon, a pincében...
) Példa, 2400/db
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15377 üzenetére
Szori, ezen nem fogsz tudni tolódzkodni, hacsak nem szedszedhető az elágazásnál és fel nem tudod külön tenni a húzódzkodóra a 2 oldalt külön. :/
Egyúttal hálás vagyok neked, mert rájöttem hogyan tudnám használhatóvá tenni a húzodzkodórudam és a gyűrűmet, egyiket sem használtam évek óta...
Olyan boldog vagyok!!!Szerk: Nem volt jó ajtókeret, ahova beszorithattam volna és biztonságosan húzodzkodhattam volna (a keret szétcseszése nélkül) és nem volt hova feltegyem a gyűrűt. Ez most megoldódott.
Inverz evezés, tolódzkodás, fekvőtámasz, here I come!
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15375 üzenetére
Le tudod engedni talajközelire? [link]
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15373 üzenetére
Ha közelebb viszed a tenyereket a medencéhez (-> ppp), akkor tőbb súly jut a karokra, minden jobban dolgozik, leginkább a váll. Persze közelebb kerül egy tolódzkodáshoz, mint egy fekvenyomáshoz. A fecske/maltese hasonlóan, de az több mellet igényel és kevesebb vállat, mint a ppp.
Gyűrűt nem tudsz fellógatni valahova?
-
WayneGace
őstag
válasz
Speeedfire #15369 üzenetére
"4*15 fölé már nem akarok menni."
4-szer 15 fekvőtámasz már soknak számít ? Nem csak tőled kérdezem.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15369 üzenetére
Nem kell egyből ppp-re menni, vidd közelebb a tenyereid a medencéhez, egészen addig, amíg nem elég nehéz már, ez a legegyszerűbb, vagy felteszed a lábaid egy sámlira. Ezek után jön a gumiszalag, de az ugye felfele egyre jobban terhel, nem annyira természetes, mint ha nehezebb lennél.
Csinálhatod azt is, hogy a kezeid és lábaid alá is teszel valami emelést, hogy mélyebbre tudd leengedni magad. -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15364 üzenetére
Mire kell a súlymellény?
-
brownus
veterán
válasz
Speeedfire #15294 üzenetére
+1 a bakra, meg mélyebbre is tudsz ereszkedni
-
válasz
Speeedfire #15161 üzenetére
és ez tényleg egy napi kajád?
két energia ital (egyik zero király) két vajas-sonkás zsömle és menzakaja aminek gyakorlatilag f/ngod nincs a pontos makróiról és nem tudod miért nem fogysz. Hétvégente meg becsalsz burgerrel meg pizzával.
Rejtély
Ne vedd magadra és előre is elnézést, de az ilyenek miatt mondják hogy nem működik a kalóriaszámlálás. És jönnek a ketogén meg böjtöléses dolgok (nem mondom hogy baromság nem akarok megbántani senkit én is böjtöltem mondjuk nem 3 napot)
Ha mondjuk fél évig csak saját magad által készített megfelelően kimakrózott dolgokat ennél akkor rájönnél hogy mi a helyzet.
-
martillo
tag
válasz
Speeedfire #15161 üzenetére
Szetnezek, koszi!
Van vagy 10kg plusszom , gondoltam vmi sajat testsulyos mokaba kezdek, hogy orvosoljam a dolgot.
Meglatjuk majd -
martillo
tag
válasz
Speeedfire #15140 üzenetére
Ez a tablazat milyen programbol van?
Nem csak simpla excel, ugye? A kaloriaertekeket, honnan veszed? -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15157 üzenetére
Ezt írta valaki, másnak, hasonló témában:
"1) alacsonyabb kalóriaszint kell nálad a további fogyáshoz 2) lelassult az anyagcseréd. Az előbbinek evidens a megoldása. Hosszú hónapok tapasztalatai után csak ajánlani tudom a slowcarb diétát, az utolsó egy-két kiló kivételével elég jól olvasztja a zsírt. Ha a második lehetőség okozza a problémát, iktass be egy csalóétkezést, majd folytasd a diétát. Esetleg több kardió/aerob, mate tea stb."Fogyasztasz amúgy gyorsabban felszívódó szénhidrátot?
-
emiki6
veterán
válasz
Böjt esetleg?
Fasting vs. Eating Less: What's the Difference?
Should You Eat Every Day?Elvileg ha nem eszel, akkor harmadnapra szinte elmúlik az éhség, továbbá nem fogysz izomból (ha sportolsz), csak zsírból. És ha a böjt után nem eszel többet, mint elhasználsz, akkor elméletileg fenn tudod ezt tartani.
Csak egy ötlet, nézz utána. -
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #15152 üzenetére
A fényből bevitt energiát is felírtad?
Illetve a meleg vízben több kalória van, mert energia kell a melegítéshez, azt se felejtsd. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Speeedfire #15150 üzenetére
Valamit nagyon nem jól számolsz, mert a táblázatod alapján, ha semmi sporttevékenységet nem végeztél volna, már azzal 2 kg mínuszban kellene lenned.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Ez az alapjáraton történő 2500 kcal égetés honnan jött? Mert ez kb. azt jelenti, hogyha egész nap nem csinálsz semmit, akkor 5 db Big Mac tápértékét égeted el.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #15147 üzenetére
Fogyáshoz ne is súlyzózz, fuss, cardio, hiit edzésmódszer, kicsit cseréld fel a sorozatokat
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Hát igen ez nem ilyen gyors... meg inkább minden nap csinálj valamit de rendszeresen...
Én se igen fogytam 90Kg vagyok csak leszálkásodtam mint atom
-
Ispy
nagyúr
válasz
Sajnos nem olyan könnyű rávenni az emberi testet, hogy zsírt fogyasszon, mert ez ellentétes az evolúcióval.
És sajnos ez nem egy ilyen 1-2 hónapos projekt, hanem nagyjából az ember életének végéig tart, szóval az életmód váltás egy életre szól. Ha 1 év múlva sem fogytál egy dekát sem, akkor rosszul számolsz, vagy írjad be az esti csipszet is a listába.
-
emiki6
veterán
válasz
Nem lehet, hogy izmot építesz zsírból?
(természetesen átvitt értelemben
)
-
bagyulajuve
addikt
válasz
biztos fényevő vagy
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #14766 üzenetére
Én 260-280 gramm között mozgok, szóval annyira nem.
(#14769) adamssss
2 simán jó ilyen esetben. -
-Solt-
veterán
válasz
Speeedfire #14695 üzenetére
Ez kezdőknek? Aha, oké!
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14669 üzenetére
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14667 üzenetére
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14665 üzenetére
Én meg a kihagyás során inkább fogytam
Most már valamit kezdeni kéne, mert ez így nem valami jó, hogy 65 kiló fölé nem tudok menni... Ha +fehérjét ennék az segítene valamit? Meg tudtok valami olyan ízületvédőt ami nem tablettás és jó?
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14663 üzenetére
Hajrá: [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14657 üzenetére
Megjött, úgy néz ki elbír.
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14652 üzenetére
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14648 üzenetére
Akkor arra mehet, azért egy kicsit kézzel húzd meg mozog-e. Bentre ügyes emberrel tudsz zàrtidomból rendelni állványt, ami szét is szedhető. Vagy marad a fal, plafon.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14648 üzenetére
Ha mindenképp bentit akarsz akkor szerintem vedd meg, de ha hosszabb távra tervezel akkor építs egy kintit. Nekem alacsony lenne az ilyen pedig csak 175cm vagyok.
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14646 üzenetére
Ezt csak akkor ha bitang erős az ajtó félfa. Van ami az oldalaihoz lehet szorítani, de azt is csak olyannàl, ahol fém vagy kemény fa. Pl nem egy ùjépítésű házban farostból van az egész, arra egyiket sem tenném. Falra vagy plafonra fúrni. Ezeknél az új házaknál is láttam elég vicces falakat.
-
válasz
Speeedfire #8005 üzenetére
és Emiki: ez a 20 főve mérve, az kb. annyi amennyit te írsz szárazon. Elkészítési módtól függően tapasztalatom szerint 2-szeresére "nő". Ha a 6 dekát (60 gramm) nyersen érted, akkor az 48 gramm körüli ch. Az 200 kalória, meg ami még a fehérje tartalma.
biztos az ebéden "csúszol" el. több ch rejtett zsírok stb.
-
válasz
Speeedfire #7998 üzenetére
nem tudom milyen menzán kajálsz, de ha rákeresel a közétkeztetési előírásokra, akkor elkészítve mérve 20-27 deka rizs írnak felnőtt embernek, az nyersen min. 100 gramm..
hidd el, valami hibázik, kizárt hogy ennyi kalóriától nőjön a testsúlyod, az is kizárt, hogy annyi izmot pakolj fel mint amennyi tzs (sőt többet) eltűnik...
-
válasz
Speeedfire #7986 üzenetére
jó akkor valszeg az ebéden buksz néhány (száz) kalóriát. A rizs meg saccra? Egy bögre nyersen mért rizs kb 200 gramm.
csak agyalok segítség szándékkal
-
duo
addikt
válasz
Speeedfire #7986 üzenetére
PÜ ment.
-
válasz
Speeedfire #7960 üzenetére
és minden nap kottára ez a kaja megy?
6 deka főve mért rizs azért kemény...
a bennem mélyen lakó broscientist az mondaná, hogy kinyírtad az anyagcseréd, mert nincs az az isten, hogy egy felnőtt egészséges férfi napi 1400kcal-tól ne fogyna. Ez a felnőtt alapanyagcserét nézve is heti 4200 mínusz, majd fél kiló zsír....
de nem hiszem hogy ki lehetne, szóval az ördög valahol máshol rejlik
-
válasz
Speeedfire #7958 üzenetére
ja rosszul számolsz
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #7911 üzenetére
Sikeresen lebetegedtem, úgy begyulladt a torkom, hogy nincs hangom.
Nem válasz akart lenni, bocsi. Viszont az az 1400 kcal és a ch kurva kevés, inkább mozogj többet és emeld a ch-t. Minden nap 1 óra tempós séta, nem megerőltető, de viszonylag sok kalóriát nyersz vele.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Speeedfire #7906 üzenetére
Fogyásnál nem a ch számít, hanem a kalória. Ha sok ch-t eszel, de kevés zsírt, akkor is összehozható a megfelelő kalória mennyiség. (ezért nem szabad tepertős pogácsát, meg pizzát enni, azokban ch meg zsír is sok
)
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Speeedfire #7583 üzenetére
Patikában egyszerre max. 10 grammot adnak ki, azt is drágán (legutóbb 150 Ft körül volt). Jobban jársz ha máshol veszel.
-
G.Peter
aktív tag
válasz
Speeedfire #7570 üzenetére
1-3 gramm körül, attól függően, hogy mennyire nagy a kávéskanál és mennyire púposan méred
Télen, illetve ha beteg vagy tegyél többet, nyáron nem kell sok, úgyis több zöldséget-gyümölcsöt eszel olyankor (gondolom).
Szerintem megéri váltani. Még ha véletlenül kétszer annyit eszel belőle mint a tablettából akkor is olcsóbban jössz ki -
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #7570 üzenetére
5, az evőkanál meg 15.
emiki6
Oké. Amúgy véletlenül jött így ki, eddig a Goldmannon toltuk, de lehet átszokunk oda, mint kiderült, már mindkettőnknek jobb lenne ott -
G.Peter
aktív tag
válasz
Speeedfire #7564 üzenetére
Ahogy emiki6 is írta a 7554. hozzászólásban. Én konkrétan másfél liter vízbe szoktam tenni 1 kávéskanál aszkorbinsavat.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #7457 üzenetére
Én meg kezdek elkeseredni, mert nincs izomlázam másnap csak egy kicsi és az se minden eddzett izomban....
-
westcoastog
veterán
válasz
Speeedfire #7434 üzenetére
Néha reggelente nekem is nehezen megy le, de én nem tördelek.
És most jön az az időszak hogy nincs pénz, nincs natúr fehérje, és nemsoká elfogy a c meg a multi vitamin is, mi lesz velem?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Speeedfire #7432 üzenetére
nem tudod keéétvágni,mert ilyen "műanyag" cucc,lefogod tudni nyelni,annyira nem nagy dög
-
Zoo123
senior tag
válasz
Speeedfire #7432 üzenetére
"hogy minden tabletta akkor, hogy kettő kell törnöm, mert nem bírom lenyelni egyben"
Ne legyél punci!
Bevesz, vízzel nagyot nyel és már lent is van, gondolj arra hegy lemegy,
minden fejben dől el! -
Deck
titán
válasz
Speeedfire #7381 üzenetére
Régebben én is így voltam. Aztán, direkt ezért fokozatosan csináltam a fekvőket meg a többit is és kiegészítettem a hármas befutóval ami a könyvben van. (asszem ez a fantázia neve) Nekem is sok csukló problémám volt rendszeresen mivel vékony is de már nagyon jó ideje nincs és szerintem nem is lesz. Meg a csuklód tartását is variálhatod ezt is csináltam mikor a csuklóm mozgatni se bírtam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #7381 üzenetére
Nem is fogja bírni, úgy látszik nem elég mobilis hozzá a csuklód. Ezzel nagyon keveset lehet kezdeni, főleg genetika határozza meg. Oldalra meg előre ha nem bírja a csuklód a nyújtást, akkor próbáld meg olyan helyzetbe rakni, ahol nem fáj. Például oldalra, vagy hátrafele néző tenyérrel nyomd a fekvőt, de a bak is megoldás lehet, viszont a legjobb a gyűrű. Azt úgy is úgy forgatod automatikusan, ahogy neked kényelmes.
-
brownus
veterán
válasz
Speeedfire #7377 üzenetére
akkor csak fokozatosan szabad terhelni, és minden edzés előtt rendesen be kell melegíteni!
-
Buster17
addikt
válasz
Speeedfire #7330 üzenetére
De jó hogy nekem nincsenek ilyen problémáim.
-
aizen92
addikt
válasz
Speeedfire #7161 üzenetére
Nálunk az étkezőben vannak székek, de amikor anyám meglátta mit csinálok velük, kicsit leüvöltött, hogy nem az antik székeket kéne szétgyepálnom és ráizzadnom.
Aztán pincéből előtúrtam egy régi medence lépcsőt, kicsit meghegesztettem, hogy stabil legyen és azon tolom azóta.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7157 üzenetére
És akkor most ezt pakold ki
Te csak bennt edzel?
-
Zoo123
senior tag
válasz
Speeedfire #7089 üzenetére
Én Decathlonban vettem 5990 HUF volt, de TZS-t is csak saccol, mert ha odamegyek a csaphoz és teleiszom magam vízzel +1 Kg, akkor azt mind zsírnak veszi!
-
Zoo123
senior tag
válasz
Speeedfire #7087 üzenetére
Azt szakszerűen úgy mérik hogy "kicsontoznak" és lemérik a csontok súlyát, inak izmok, zsír és bőr nélkül, sajnos csak egyszer lehet megmérni, és te nem tudod meg az eredményt!
Viccet félretéve, van olyan digitális személymérleg ami a bőr ellenállását méri és abból saccol, de MRI-vel, vagy egész testes ultrahanggal lehet csak pontos értéket kapni.
Nekem is van ilyen digitális személymérlegem ami mér testzsírszázalékot, test víz százalékot, meg csontsűrűséget, de nem valami megbízható. -
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #7060 üzenetére
Én most jól kiegészítettem. 10 mellső függőmérleg (már közel vagyok a terpeszben kitartáshoz, vízszinthez közel meg tudom fogni), 10 támaszmérleg (múltkor stabilabb volt a zsugor, most fájt a könyököm), 10 támasz ülőtartás (ez pedig nagyon nehezen erősödik, nem értem miért), 10 mellső fecske talajon (innen szedtem, kurva jó cucc), illetve a végén 3*3 fekvőtámasz támaszmérleg tartásban, illetve 3*3 egykezes inverz evezés gyűrűn. Ja, meg elmentem futni egyet.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Speeedfire #7055 üzenetére
Fekvővel mondjuk ez a 20 perces 20 széria kicsinál, addig nem teszek magamra súlyt, amíg itt el nem jutok mondjuk 35-40ig a 25-ről. Inkább a húzódzkodásnál fog ez a módszer (óránként húzni) jól jönni.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Speeedfire #7050 üzenetére
Nálam ez most durván 40-45 fekvő lenne óránként, ez végülis edzésen kívül is bevállalható. Regenerálódásba ez nem ront bele? Hogy tudok így rendesen regenerálódni?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7042 üzenetére
Ammeg megint mi?
Olvasgatom neten de nem tiszta.
-
corres78
tag
válasz
Speeedfire #7029 üzenetére
A fotó jó dolog. Próbálj mindig a lehető legazonosabb feltételekkel dolgozni. Fehér homogén ajtó vagy fal háttérnek, mindig ugyanoda állj és ugyanolyan pózban (vagy pózokban, ha alkalmanként többet csinálsz). Megvilágítás ugyanolyan legyen és lehetőleg picit fentről világítson meg és a fénnyel szemben állj).
Fotóeszköz ugyanaz legyen (időzített kioldóval fotózz), mindig fix ponton legyen (pl. polcon), tehát ugyanolyan magasságban (kb. mell magasság) és ugyanolyan távolságra tőled (úgy, hogy pont beleférj zoom-olás nélkül). Lehetőleg ugyanazon napszakban készítsd (pl. én délelőtt karcsúbb vagyok, mint délután) és mindig vagy edzés előtt vagy edzés után.
Szerintem a heti 1 alkalom a legjobb az első 2 hónapban, aztán 2 hetente. -
corres78
tag
válasz
Speeedfire #7018 üzenetére
Annál furcsább, hogy hízol, ha csak ennyi a kalóriabeviteled ételből.
Szedsz valamilyen tömegnövelőt? -
Rabbitf_24
addikt
válasz
Speeedfire #7018 üzenetére
legyen inkább 3 vagy 4 hetente fotózás, jobban szembetűnő a változás
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #7007 üzenetére
Meggyőztünk hogy szokj le a cigiről, egy kóla már semmi ahhoz képest.
Az egészséges életmód a lemondásról szól. Le kell mondani mindenről ami halmozottan káros. Legyen az cigi, gyorskaja, vagy szódával higított sötét massza (kóla). Az alkohol fogyasztást is szabályozni kell pl. De sorolhatnám még. A lemondás mértékét az egészséges élet iránti elkötelezettség adja meg.De ha valóban "kell" hát fogyaszd, nem szólok bele
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7002 üzenetére
Ha eléggé szomjas vagy van, meg amúgy is
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7000 üzenetére
Miért a víznek nincs?
-
westcoastog
veterán
válasz
Speeedfire #6992 üzenetére
Cola zero-t hagyd a fenébe, aszpartám....
Meg mindenféle kólát. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
Speeedfire #6957 üzenetére
nem vagy egyedül....
-
F34R
nagyúr
válasz
en mar nem akarok fogyni szerintem ez az ellatinalag legalacsonyabb ettol ha rajtam mulik mar nem lesz kevesebb olyan 14 body fat percentage-l
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Nem, nekem is még valamennyit.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #6925 üzenetére
Elmondom neked, hogy a tolódzkodás miért jó, főleg gyűrűn végezve. Az ugye alap, hogy a nyomó izmokat edzi, de nem ez, legalábbis nem csak ez a jelentősége. Ha szép szabályosan, tornászosan csinálod, akkor remekül megerősít a támasz helyzetben, ami a keresztfüggés első lépéseihez juttat el. A fekvőnél hasonló a helyzet, csak az a támaszmérleget tudja erősíteni, már ha megfelelően csinálja az ember. Az egykezes fekvőt nem szeretem, mert pont ez veszik el a gyakorlatból, nem segít a statikus tartásokon. Oké, nyomó erőt növel, de azt ugyanúgy képes növelni egy zsugor támaszmérlegben végzett karhajlítás is, csak ez fejleszt másban is.
Az edzés utáni kajának van szerepe, ez eddig oké. Egy kimerítő edzés után persze, hogy fontos az étkezés, de az, hogy milyen inzulin reakciót váltasz ki, meg mekkora a glikémiás indexe egy szénhidrátnak, szerintem kevésbé fontos.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #6920 üzenetére
Szerintem ez továbbra is ilyen tudományoskodó marhaság egyébként. A régi idők sportolói nem foglalkoztak ilyen anabolikus kapukkal, meg töltéssel, meg csirkerizsezéssel, mégis erősek és izmosak voltak. Erősebbek és izmosabbak, mint a mostani hobbigyúrósok, akik jönnek ezekkel az okos dolgokkal. Persze mindenhol megtalálni a nagydarab koxost, de nem hiszem, hogy követendő minta lenne. Félreértés ne essék, nem mondom, hogy le kell szarni a kajálást, de addig a pontig, amíg megkap minden makro- és mikrotápanyagot a szervezet, nem hiszem, hogy ilyeneken kellene aggódni, mint az edzés utáni szénhidrát fontossága. Végül pedig egy kép Albert Azaryan egyedi keresztfüggéséről:
-
Tenken
őstag
válasz
Speeedfire #6920 üzenetére
150g CH aktív atlétáknak szól napi több edzés mellett. Hobbi szinten full felesleges a töltés, pláne 1 edzés mellett. Ha nem vagy 10-15% tzs-s akkor meg nem hogy felesleges, de ahogy mondod, még hízni is fogsz tőle.
Minél feljebb van a lábad, annál nagyobb terhelés jut a kezeidre. Szóval igen, van értelme és jól érzed.
Sima fekvőt én nem is tolok egyáltalán. Lehetőség szerint valamire mindig "fellépek", hogy nagyobb szöget csináljak.1 kezes fekvő egyedül az ahol fordítva csinálom, vagyis tehermentesítés címén magasabban van a kezem, mint a talpam. Tolódzkodással van átfedése, de érdemes mind a kettőt csinálni, mert a más szögekkel kicsit más terhelést kapnak a közös izmok, meg van néhány, ami csak itt vagy ott dolgozik sokkal jobban. Testsúlyos edzés a komplex gyakorlatok közt gyakran van átfedés, de kell is mert így tudod a megfelelő intenzitást megvalósítani a gyengébb izolációs lehetőségek mellett. Vagyis a tanács, hogy csinálni kéne mindkettőt. -
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #6418 üzenetére
-
Zoo123
senior tag
válasz
Speeedfire #6418 üzenetére
Mondjuk melső és oldalsó plank, ha bírja a derekad hiperhajlítás, sőt a felhúzás (deadlift) is erősíti a hátizom derék tájékát.
Akkor van még ablaktörlő olyan mint a függeszkedésben V lábemelés csak a felső ponton a lábadat nyújtva leengeded balra majd vissza középre és jobbra, mint az ablaktörlő lapátja.A hasizom deréktáji izomnak számít nálad? Mert akkor függeszkedésben lébemelés, haskerék, stb is mehet!
De majd jön a "mindentudó" kolosanyi és ad még pár tippet!
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #6353 üzenetére
Sok sikert és minél könnyebb leszokást! -
kk831228
addikt
válasz
Speeedfire #6335 üzenetére
Azért jó neked mert én màr eltiltottam magam 12 év utàn...
#6532 westcoastog :
esetleg dögös robi?? Notár Mary??
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #6335 üzenetére
Nem tapasztalat. Csak motivállak
Szerintem csökkebtsd a dózist folyamatosan. Napi egyel kevesebb cigi vagy hetente csökkentsd a napi adagot. Szvsz mindegy hogy hogyan, lassan vagy gyorsan, de érdemes leszokni.
Ha nem cigizel az egy fajta szabadság. Nem kell kilyárnod folyton, ha el kell szívni egyet stb.
Te tested, te döntésed mivel szennyezed és mivel táplálod, támogatod. -
Tenken
őstag
válasz
Speeedfire #6329 üzenetére
Nem értem. Körök között cigizel? Vagy alatta?
Azt lehet tényleg abba kéne hagyni. -
westcoastog
veterán
válasz
Azt a cigit illene letenni, de ezt tudod te is, persze nem cigiző emberként könnyen beszélek.
-
kk831228
addikt
válasz
Cigizel... De jó neked...
-
Tenken
őstag
válasz
Speeedfire #6327 üzenetére
Tartasz szünetet? Fél perc alatt elég jót lehet szusszanni. Gyúrós szériák között is külön kategóriák vannak 1-2-5 perces pihenők alapján. Ilyen ksi súlyos köredzésnél, ha 0,5-1 perc alatt nem pihened ki magad, akkor kardióznod kellene, mert gyenge a keringésed.
-
Tenken
őstag
válasz
Speeedfire #6325 üzenetére
Én nem vagyok a bontás híve. Konditeremben is max a gyakorlatokat váltogatom. Szerintem a test egy szerves egészet alkot, az az optimális, ha egyenletes terhelést kap. Izolálni meg bontani maximum komolyabb testépítők esetében van értelme.
Nem olyan sok ez amit leírtál. Ha nem megy, akkor lassíts a súlyokkal amíg hozzáerősödsz. Különben elég hamar falba ütközöl, mert túledzed magad - amit valószínűleg a leírt bajod is sejtet. -
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #5668 üzenetére
Ez attól függ. Ahogy közelítesz az 1RM-hez, úgy lesz egyre elhanyagolhatóbb a hipertrófia, viszont volumenedzéssel meg az erőnövekedés nem olyan jelentős. Ezért érdemes periodizálni a programot.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #5543 üzenetére
És annak a fele menjen turmixba, fele pedig kajából. Én kb 2,5-r g-ot viszek be egy nap és magasabb a zsírbevitelem, erre jobban reagálok, mint a 4,5-es ch bevitelre.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #5499 üzenetére
Kolosanyi Mr. Rain és Cris99. Másokról nem tudok.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #5499 üzenetére
Énis most vállra tolom hogy a frogstandből ki tudjam magam tolni felfelé kézenállásba.
Ha egyből nem megy falnál az kézenállásos fekvő akkor kezdheti úgy hogy magasra rakja a lábát és a törzsedet minnél jobbak a vállad vonalába húzod. Valahogy így.
Egyenlőre csinálom ezt is azt is mert falnál csak pár darab megy.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #5475 üzenetére
Esetleg olvass utána az if it fits your macros irányzatnak, van benne valami, mégha nem is kell 100%-ig erre alapozni mindent.
(#5476) corres78
Naja, simán benne lehet ennyi tévedés, még a gépes mérésben is. Igazából teljesen mindegy, hogy 12 vagy 15, nem vagyunk testépítők. Nekem a célom egy kicsit szálkásabb, sportosabb fazon, és egy sokoldalúan terhelhető fizikum építése, ezért kombinálom az edzésmódszereket. Persze mindenkinek más.---------------------------------------------
Mai HSPU: 8-6-7-8. Nem megy még ki a 4*8, de alakul. Nem fejlődök gyorsan, a 115 kilómmal nem is csoda, de azért apró lépésekben haladok előre.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Speeedfire #5469 üzenetére
A Cytogen milyen finom volt basszus.
Nem kell minden nap ugyanazt, millió lehetőség van, bár macerás beszerezni, elkészíteni az tény.
(#5470) bagyulajuve
Király ötlet, én is gondolkodom, hogy kellene valami ilyesmit csinálni és lefagyasztani ínségesbb napokra.(#5471) corres78
Nem akarlak elkeseríteni, de simán, 15 körül lehetsz vagy felette picivel (nekem is 15 körül van). Feszítés nélkül a kockák 12-13 körül kezdenek el látszani, felette fedettebb az ember. -
bagyulajuve
addikt
válasz
Speeedfire #5466 üzenetére
a szőlőcukor az oké, jobb híján
viszonylag gyorsan hozzáférhető fehérje a tojásban lévő fehérje (persze legjobb a tejsavó lenne) -
bagyulajuve
addikt
válasz
Speeedfire #5464 üzenetére
edzés után érdemes gyors felszívódású fehérjét keresni és gyors felszívódású szénhidráttal kombinálva, a glikogén raktárakat minél előbb fel kell tölteni, hogy legkevesebb aminosav alakuljon át és épüljön be glikogénbe (glükoneogenezis)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest