- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomacko
őstag
válasz
tlaci72 #40945 üzenetére
Hi-fi rendszerből tuti nem lóg ki ez a ház
-
Patice
Topikgazda
válasz
tlaci72 #40936 üzenetére
Nekem most két SSD lakik benne. Egyik az alaplapra integrált foglalatban lakik (mSATA), a másik az egyetlen 2,5-es helyen.
Giga B85 Phoenix lap.
mSATA-s lapokkal megoldható a dolog.
(#40937) Oszilaci:
Igen, Win nélkül van ingyen szoftver, kérdés akar-e/tud-e ilyesmivel kezdeni valamit.
Szvsz. én alap gépnél sem bíznék 10-15 ezres házakban, amikben már a táp is benne van. A tápos házak a normálisabb fajtából 20-30 között kezdődnek. -
Patice
Topikgazda
válasz
tlaci72 #40768 üzenetére
Hát ha OS X-en nyomod már tíz éve, akkor inkább Linuxot javasolnék az N3150-re.
A tartalmak megosztásához csak olyan "programokat" kell ráraknod, amivel az adott megosztást meg tudod oldani. NFS-hez, nfs szerver, Samba-hoz, Samba szerver, AFP-hez, AFP, stb.
N3150-hez én még mindig az Ubuntu Server-es alapú megoldást ajánlom, mivel erre írták az EGL-es Kodit, és kapásból adott egy minimál szerver környezet, amire azt raksz, amit akarsz. Max. nem grafikus felülettel kell beállítanod az elején, hanem parancssorból. Lehet nehezebb, de csak egyszer kell megcsinálni.
Én is gondolkozom, hogy kipróbálom az enyémen.
Pl. a sokszor emlegetett HTPC + NAS funkciókra tökéletes szvsz.A HTPC része adott, a központi fájltároláshoz meg kellene nekem NFS, meg Samba, meg egy Transmission, oszt csókolom.
-
canniball
nagyúr
válasz
tlaci72 #40764 üzenetére
Hogy mivel csatlakozol rá az teljesen mindegy, a gép és a router közti kapcsolat a lényeg.
A mPCIe megoldás ahogy Patice is írta megfelelő körülmények között valószínűleg jobb vételt biztosít, cserébe drágább.
Az usb-s megoldás olcsóbb, de én pl. az asztali gépemnél úgy jártam, hogy a gép seggébe dugva nevetséges sebességet produkált a vevő (cca. 1Mbps), ezért rádugtam egy hosszabbítóra és pár centivel arrébb máris megugrott (30-40Mbps gond nélkül elérhető vele). Hátul valószínűleg valami zavarta/leárnyékolta, így hosszabbítózva viszont ugye nem különösebben esztétikus látvány.
Lényeg a lényeg: ez egyrészt HTPC-független kérdés, csupán úgy kell választanod mint bármely más PC esetén; másrészt neked kell látni milyenek a körülmények ahová a gép kerül. Ha számít az anyagi része és olyan a helyzet hogy adott esetben el tudod rejteni az usb-hosszabbítót, akkor én azt venném. Ha viszont ez nem lehetséges akkor elgondolkodnék a másik verzión.A megosztáshoz nem kell semmiféle "szerver program", a Windowsban régóta megtalálható a megosztás lehetősége.
Már ha Win lesz...de tuti Linuxon is van ilyen opció, az OpenElecben pedig nemrég írta itt valaki hogy van. -
Patice
Topikgazda
válasz
tlaci72 #40760 üzenetére
Ez szerintem attól függ, hogy milyen közel/távol van a router a HTPC-től.
Az USB-s wifi adaptert - tapasztalat nélkül - gyengébbnek ítélem, mint a PCIe kártyát, aminek általában kellenek a külső antennák.
(#40761) chemand:
Ha Win-ből akarod frissíteni, akkor csak hálón be kell tallózni a megfelelő OE mappát, belemásolod a friss állományt és OE ezt felismerve tudja magát frissíteni.
Neten van hozzá pontos leírás. Keress rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest