- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #8797 üzenetére
Na megsasoltam ezt a WebM VP8..9...témát rendesen.
A laptopomon chrome alatt (valami i5 mobil) kb 30%-os megevett a prociból egy 1080p-s Youtube HTML5 anyag, mert ugye ezen nem gyorsít a GPU.
Bármelyik atom (és hasonló) biztos szenvedne vele.
A minősége valahogy nem jött be, szerintem nem jobb mint a Flash (h264?).
Az előnye az lesz (gondolom), hogy nyílt és ingyenes lesz az alkalmazása.
A legnagyobb hátránya, hogy jelenleg semmi sem gyorsítja (asszem a rockchipnek van 1, meg majd lesz pár ilyen).Szal valóban a procira hárul minden, jelenleg.
A tökéletes megoldás HTPC-re (hogy időtálló legyen), egy ilyen E3300 vagy AMD Athlon II X2 250 szerű proci (teljesítményben kb ez a min, hogy a proci minden HD anyagot tudjon vinni).
Ha valakinek ez nem elég (én):
Plusz egy VGA, ami nem az intel, de abból is min 4500-as tip, és képminőség is ok lehet (kivétel a 24p).
ATI-t nem javasolnék, mert az meg háklis a kódolásra (bár az UVD3-ról még nem tudom mennyivel jobb, szerintem az max a divx-et veszi szárnyai alá).Tökéletes megoldás nincs.
A legjobb (hosszabb távon) a fogyasztás és egyéb (saját) elvárások alapján egy nVidia chipes board lehet, pl.:
Zotac GeForce 9300-ITX WiFi
+ E3300
+ csakis PicoPSU! (bárhonnan is)
+ min 2GB mem
+ 2,5" HDDVagy ilyen takarékos proci, hozzá a lap, PCIEx16 foglalattal + VGA (nVidia GF210...stb)
Szerintem fogyasztásban ezt is meg lehet úszni úgy 70W alatt.Bár azt is el tudom képzelni, hogy a HTML5/VP8-as videó mellett egy jó darabig a Flash is ott lesz elérhetően, szal az ATOM+ION még teheti a dolgát HTPC-ként. Ezen meg én úgysem webezek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1 - AMD Ryzen 5 PRO I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest