Hirdetés
- Mozgás közben is megtalálhatod az Apple új nyomkövetőjét
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
- Hazai akkumulátorrekordra pályázik a OnePlus 15R
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz
üzenetére
Jaaa, arra gondoltam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem 2db 1-2 TB-s 5400 RPM-es green vinyó, főleg ha gumibakon csücsül, akkor nem lehet igazán zajos jelenség, és 4TB szerintem manapság mindenre elég, ha csak nem blu-ray filmeket vagdosol ultraHD felbontásban tömörítetlenül, de hát azt azért nem illik a HTPC-re bízni.Hűtés témában viszont nem értek egyet veletek. Főleg mióta a HI-FI állványba van beépítve a gépem, ugyanis elég sokat tudtam kísérletezni a hűtéssel, illetve, nem egy komoly konfigot néztem belülről, és arra jöttem rá, hogy egy jól megtervezett légcsatorna iszonyat sokat számít, arról nem is beszélve, hogy minél kisebb egy ház belső térfogata, annál hamarabb lehet "kicserélni" a házban lévő levegőmennyiséget egy lassabb ventivel is. Láttam olyan konfigot, ahol egy 8 centis venti tekerte be a levegőt a vinyókon keresztül a gépbe, BTX-rendszerbe, meg a passzív pocibordára(P4 prescott 3,2GHz) volt ráfordítva a táp egy kis légterelővel, 3oldala zárt a vinyók felőli részen keresztül szívott, és ennek ellenére hangtalan volt a gép, és minden hőmérséklete rendben volt, igaz videokártya nem volt a rendszerben.
Most is a vinyókon keresztül szívja át a koolink-bat 12 cm-es ventije a levegőt, illetve a táp 12 cm-es ventije tolja ki, meg 4 db 8cm-es segíti ezt 5v-rol. Elölről szívja be, egy térben eltolt párhuzamosan elhelyezett üveglapok között, ami akusztikailag teljesen lefogja a hangokat.
De egy fa borosüvegtartóba is belepakoltam egy m-ATX rendszert (330x270x105 mm), ebben benne van a táp, egy 3,5" vinyó, az alaplapi chipre tettem egy hőérzékelőt, ami az egy 8 cm-es házventit szabályozza, az 533celeront egy K7/P4-re tervezett rézmagos Tt borda hűt egy 5V-on járó 6cm-es ventivel, ami kifelé fújja a levegőt, a doboz középen ketté van választva majdnem végig, szóval a levegő a hűvösebb alkatrészek felől meg a melegebbek felé, és 600RPM fölé még egyszer sem ment a házventi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SONY (XR65A95L) 165CM 4K 120HZ SMART PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN990FTXZU) 215CM 8K 240HZ NEO Q-LED VISION AI CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 3 I 8-16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)