Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz #42431471 #5858 üzenetére

"Gyakorlatilag az s3, (s4?) állapotban a gép kimutathatatlanul fogyaszt csak többet mint ha csak simán nem húzod ki a falból."
    Olvastam egy statisztikát, hogy a háztartások áramfogyasztásának 17%-át a különféle készenlétben működő kütyük felelősek. Ez éves 200e Ft áramdíj mellett 34e Ft. (Ráadásul a PH! fórumozók az átlagtól inkább felfele térhetnek el, mert errefelé a szokásos háztartási- és szórakoztató gépek mellet még routerek, több PC, NAS, szerver, akármi előfordulhat.)

Olyan tápot, ami készenlétben 1 W alatt fogyaszt, már nem túl nehéz beszerezni.
    Az S3-nál a RAMok fesz alatt maradnak. A felvett teljesítmény attól függ, hogy a RAMok mennyire támogatják az energiagazdálkodást. Ha nem nagyon, akkor 6-8W-ot is felvehet a komplett gép a hálózatról S3-ban.
    Az S4 valóban olyan, mintha kikapcsolnám a gépet.

Viszont van néhány dolog, ami miatt ezek nem jók nekem.
    Pl. nem tervezem víruskereső telepítését, viszont úgy botorság lenne "rendszergazdai" jogokkal futtatni az XP-t. A hibernálással viszont vannak gondok ha nem rendszergazda altatta a gépet.
    Továbbá én CompactFlash-ről szeretném futtatni az OS-t. Ennek a korlátozott írhatósága miatt úgyis ki kell kapcsolnom az összes lemezre firkálgatást, az S4 viszont minden leállításkor 2GB-ot kiír a CF-re.
    Aztán pl. S4 nélkül talán bele tudom tuszkolni 4GB-ba, nem kell drágább kártyát vennem.

De egy olyan S4, amikor egyszer kiíratom a mem tartalmat, és később mindig az töltődik vissza, valóban nem lenne rossz!

"Amit gondolom nem teszel meg, akármennyire vagy zöld"
    Persze, hogy nem!
    (Billenőkapcsolót használok.) :)

Új hozzászólás Aktív témák