- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
sziasztok tanácsot szeretnék kérni, egy olyan kis mini-itx alapu pc-t szeretnék összerakni ami minden filmformátummal megbírkózik, lesz benne BLU-RAY lejátszó is és 3D BLU-RAY-t is szeretnék nézni rajta, amiket kiszemeltem és légyszi indokoljátok is meg hogy miért azt:
ASROCK Q2900-ITX 33eFt
ASROCK QC5000-ITX 22,7eFt
AMD Athlon 5350 2.05GHz AM1 BOX 14,5eFt, ASUS AM1I-A 10,5eFt
melyik a legerősebb és mennyi memóriát kellene meléjük pakolni, és ha van ezektől jobb megoldás hasonló árban akkor ne tartsátok magatokban[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
sokat lehet olvasni itt az energia takarékos hardverekről,de kevés szó esik az LCD TV-k és Plazma TV-k fogyasztásáról,mert lényegében hiába spórolunk 50-100 vagy 150W áramot, a gépen, ha a TV vagy monitor több 100-at fogyaszt
Pl bizonyos régebbi plazmák 400-600W-ot is megesznek és a régebbi monitorok közt sem ritka a 100-150W-os fogyasztás
tehát, ha szeretnénk, hogy sok utánnajárás után összerakott, keveset fogyasztó jól működő HTPC-nk energiatakarékoságának értelme is legyen, megfelelően kell mellé LCD TV-t választanunk
a legújjabb plazmák fogyasztása sokat javult,de továbbra is 200W-körül alakul, ami nem is olyan vészes elődökhöz képest,de Pl egy szimpla 32"-os LCD is meg tud kajálni akár 140-150W-ot
szóval ezt se hagyjuk figyelmen kívül, ha nem akarunk meglepetéseket amikor kihozzák a villanyszámlát
ennek tudatában,már nincs is olyan nagy értelme a gépen 10-20W miatt másik alkatrészt választani
kisza25Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Janaboy #5852 üzenetére
azt értem én, hogy sporolni köll de azt írta van 200-300k-ja rá
a memó végül is a 200Ft kül miatt valószínű én is azt választottam volna
bár ha 2V-on megy ua. melegszik mint 1,8V borda nélkül
bár borda is inkább csak elosztja a hőt mint elvezeti, de jól néz ki
mondjuk egy ilyen már hűt is[link]
vagy ilyen[link][ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Janaboy #5848 üzenetére
azt nem igazán értem minek HiperX memo egy HTPC-be elég lenne helyette a sima Kingston (e nélkül)már csak fogyasztás miatt is
és szerintem a natúr DVD író helyett egy BLU-RAY olvasó DVD író, ha már HTPC
inkább egy 780G chip-es lap +HD3470 hibrid CF-be (a játék miatt ez is egy lehetőség)
AMD Athlon II X2 250 BOX TDP65W procival 22kAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz Leves24 #5843 üzenetére
ha még egy kis játékot is szeretnél arra egy HD4670-est tudnék ajánlani 59W max TDP-vel
ez a kari 1280*1024-ben minőségjavítókkal is elég(HD3850 256Mb karival van pariban feleakkora fogyasztásal)
vagy HD4650 kicsit elmarad nagytesótól teljesítményben(DDR2memória alacsonyabb órajelek), viszont fogyasztásban is 48W TDP
vagy HD4550 itt már játék alatt komolyabb kompromisszumokat kell kötnöd, viszont ez való inkább HTPC-be a 25W-os TDP-vel
HD4550teszt 11,2k az ára Giga passziv hűtésel és HDMI kimenettel[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz mr_ricsi #5830 üzenetére
Pl. futtatásba beírod msconfig és ott az egyik fülre kattintva kitudod pipálni mi induljon és mi ne, vagy CCleaner prg-t telepíted elindítod és eszközök menüpont alatt szépen beállítgatod mi induljon és mi ne, amúgy jó kis takarító prg és a regisztrit is rendbe tudod vele tenni
-
kisza25
félisten
válasz susuahod #5817 üzenetére
simán kiterjesztett módot használsz, nem pedig clone-t
ilyen esetben külön felbontást tudsz megadni a TV-nek és a monitornak
a lejátszó prg ablakát simán áthúzod monitorról TV-re a Win pedig megjegyzi, hogy oda tegye ki képet legközelebb(erre gondoltál?)
fordítva mükszik a dolog gépet távirányítva tudod TV-t irányitani Pl. TV tuner távirányitójával, vagy bluetooth-on keresztül akár egy bluetooth-os telefonnal, ha szinkronizálod a géppel
a Sonyericsonom W300/W610i Pl képes rá(más teloval még nem próbáltam)Alfa Romeo Giulietta Sprint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest