- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jostikacska
tag
-
Jostikacska
tag
válasz
mr_ricsi #6093 üzenetére
Köszi.
A kábel legelejére, ott ahol bejön a lakásba szereltünk egy galvanikus leválasztót, pont a földhurok miatt (azóta nem is vágja le a fi relét).
Gondolkodunk még vga - scart-on is, vélemény?Leginkább szeretnénk scart-ra vinnu mert a tv oldalán van az svideo csatlakozó és a legkissebb (1 éves) fiam kipécéczte magának
Így minden hátulra kerülne. Persze ha a kép nem lessz rosszabb vagy szebb lesz az nem gond -
Jostikacska
tag
válasz
mr_ricsi #6089 üzenetére
Szia!
Van egy elosztó ahol megy a nagyszobába és a kisszobába. És a nagyszobai végén a tv-nél tettünk még egy elosztót. A TV-nél sima bedugós az elosztó. A két szobai választósnál pedig csavaros (f dugós?).
Az az érdekes hogy a videókártya svideo kimenete rengeteg tűs (hülyén fogalmazok) ami a tv-be belemegy pedig csak maximum 6 tűs. Gondolom több info, jel menne ki a videokártyán de az svideo bemeneten csak 6 tűn megy be a kevesebb info, jel. Ugyanazt a filmet nézve dvd lejátszón és a htpc-n óriási a különbség. A dvd lejátszón teltek a színek, a fekete az fekete. Az svideon mintha egy szürke fátyol lenne a képernyőn és a fekete is max szürke.
A scart az 21 tűs ami dvd-ből a tv-be megy. Ha lehetne 21 tűs svideo - scart átalakítót venni akkkor gondolom szebb lenne a kép. Vagy nálam van valami gond, mert szerintem nem ilyen rossznak kellene lenni a képnek. -
Jostikacska
tag
válasz
Jostikacska #6087 üzenetére
Újabb probléma
A tv tunerba amikor be van dugva a kábeltv kábele akkor szürke "árnyék" jelenik meg a tv képernyőjén. Amint kihúztuk, eltünt. Ezt mondjuk észrevettük már a kisszobai tv-n is.
Valami szűrő kellene?
Melyiknek szebb a képe, ha svideorol megy svideóra (a tv.re menő svideo kábelvégnek kevesebb "tűje" van mint a vga svideo végének. Vagy érdemesebb svideó-scart kábelt venni?
Köszönöm. -
Jostikacska
tag
Nos úgy néz ki amikor a tv-ből kihúztam a kábeltv kábelét működik a dolog, nem veri le a fi relét. De sajnos a kábeltévére szükség van mind a tv-ben és mind a számítógépben (tv kártyán keresztül rögzíteném az adást), tehát mind a tvbe mind a számítógépbe szeretném bedugni, valami megoldás? Tv szerleőt vagy villanyszerelőt keressek, vagy hifi boltban lehet valami elosztó kügyüt venni ami orvosolja a problémámat?
-
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Találkozott valaki már ezzel a problémával:
Olyan kérdésem volna hogy egy számítógépet (HTPC) vásároltam és megpróbáltam összekötni a tv-vel svideo kábelen keresztül. A számítógép be volt dugva a konektorba, de még nem volt bekapcsolva, illetve a tápnál is le volt kapcsolva, mégis amint bedugtam a tv-be az svideo kábelt vagy az rca csatlakozót abban a pillanatban leverte a biztosítékot és nem is engedte addig felkapcsolni amíg az svideo kábel be volt dugva.
Panel lakás.
Valakinek valami tipp hogy mi lehet a probléma.
A számítógép monitorra dugva tökéletesen működik.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest