- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#42431471 #5858 üzenetére
"Gyakorlatilag az s3, (s4?) állapotban a gép kimutathatatlanul fogyaszt csak többet mint ha csak simán nem húzod ki a falból."
Olvastam egy statisztikát, hogy a háztartások áramfogyasztásának 17%-át a különféle készenlétben működő kütyük felelősek. Ez éves 200e Ft áramdíj mellett 34e Ft. (Ráadásul a PH! fórumozók az átlagtól inkább felfele térhetnek el, mert errefelé a szokásos háztartási- és szórakoztató gépek mellet még routerek, több PC, NAS, szerver, akármi előfordulhat.)Olyan tápot, ami készenlétben 1 W alatt fogyaszt, már nem túl nehéz beszerezni.
Az S3-nál a RAMok fesz alatt maradnak. A felvett teljesítmény attól függ, hogy a RAMok mennyire támogatják az energiagazdálkodást. Ha nem nagyon, akkor 6-8W-ot is felvehet a komplett gép a hálózatról S3-ban.
Az S4 valóban olyan, mintha kikapcsolnám a gépet.Viszont van néhány dolog, ami miatt ezek nem jók nekem.
Pl. nem tervezem víruskereső telepítését, viszont úgy botorság lenne "rendszergazdai" jogokkal futtatni az XP-t. A hibernálással viszont vannak gondok ha nem rendszergazda altatta a gépet.
Továbbá én CompactFlash-ről szeretném futtatni az OS-t. Ennek a korlátozott írhatósága miatt úgyis ki kell kapcsolnom az összes lemezre firkálgatást, az S4 viszont minden leállításkor 2GB-ot kiír a CF-re.
Aztán pl. S4 nélkül talán bele tudom tuszkolni 4GB-ba, nem kell drágább kártyát vennem.De egy olyan S4, amikor egyszer kiíratom a mem tartalmat, és később mindig az töltődik vissza, valóban nem lenne rossz!
"Amit gondolom nem teszel meg, akármennyire vagy zöld"
Persze, hogy nem!
(Billenőkapcsolót használok.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
#42431471 #5851 üzenetére
"arról nem is beszélve, hogy mennyivel elegánsabb"
Csak éppen nem "zöld" megoldás, ezért cizelláltan modernül gondolkodó européer ezoterikus mérnökember soha nem választja.Olvastam, hogy már autókon is fut M$. Nem hiszem, hogy leállítás után hibernálják, mert reggelre lemerülne az akkujuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest