- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
#75912448 #29036 üzenetére
Köszönöm a részletes információt, már majdnem bevásároltam belőle. Azzal van a legnagyobb problémám, hogy még mindig nem egyértelmű számomra, hogy a 3D LUT kalibráción kívül van-e bármilyen tényleges minőségbeli előnye a HTPC-nek ha csak és kizárólag BD tartalom lejátszására van szükség. Maximum a legjobb minőségű, BD-ről készített 1080p MKV jöhet még szóba. Kifejezetten kerülni szeretném a felesleges színtér konverziókat, "képjavításokat".
-
PuMbA
titán
válasz
#75912448 #29048 üzenetére
Nekem AM1 APU-m van, de teljesen hatástalan a 23 és az 59Hz. Ha berakom ezeket, akkor rövid időn belül automatikusan átlövi magát 24 és 60Hz-re a Catalyst és a TV is 24Hz-et ill 60 Hz-et ír ki mindig, 1Hz különbség ide vagy oda. Szerintem ez már javítva van a Catalystban, mert elég nagy ökörség egyébként
25 illetve 30fps-t meg szerintem 50 ill. 60Hz-re tenni nem jó ötlet, mert 25 és 30Hz-et is simán támogatnak a TV-k és csomó beállítás elveszik 30-nál nagyobb frekvencián a TV-ből
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #29011 üzenetére
Köszi az összefoglalót.
Akkor lemaradtam vagy figyelmetlen voltam. Azt hittem régivel (mondjuk inkább 12.X verziójú XBMC-re gondolva) az új AMD-knek sincs semmi bajuk.Bár a leírásból az sem teljesen világos, hogy milyen reccenésekről van szó pontosan. 1-1 definit ugrás seek-nél, pause/play-nél nálam is van Llano-n. De csak 1-1db szigorúan az "esemény" után, azon felüli több/későbbi probléma nincs.
Ezeket én nem szoktam belevenni a tökéletes lejátszásba, mert pause vagy seek nélkül (vagyis leülsz és végignézel egy filmet) nincs ilyen gond. Hibátlan.
Nem tudom ezekre gondoltál-e, de gyanítom nem. Ezek jól felismerhető ugrások, nem recegések.
ps: Egyébként nekem az is fura, hogy a DVXA (akármelyik layerű kódolást tekintve) egy szabvány cucc. Épp az lenne a lényege, hogy ha tudja a hw+driver akkor az sw ugyanúgy fusson mindegyik környezeten.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28998 üzenetére
"Tehát mai napon AMD esetén vagy szoftveresen dekódolsz a 100% ráncmentes moziélmenyhez, vagy Haswell i3 4310T-t veszel, esetleg az általam tegnap említett Zotac GT 730-ra építkezel (többek között)."
Vagy használunk régi XBMC-t, amivel nincs gond DXVA-val sem AMD-n.
? -
sb
veterán
válasz
#75912448 #28961 üzenetére
Ha hw-s a BD3D lejátszás akkor igazából nem is kell hozzá proci.
Bárminek jónak kellene lennie. Ugye a kisebb, 2 magos Bay Trail IGP-je is tudja hw-sen a BD3D-t és így ez a gyenge proci rész is elég hozzá.
A Core magos cpu-k meg jóval erősebbek. Szerintem nem tudsz túl gyengét venni. Lesz 20-30% terhelés rajta lejátszás közben. De még lehet, hogy ezzel is sokat mondtam. Asszem a 5350-re is ennyit mértek.Nekem G2020 és G3420 volt/van. A legkisebb modellek sem sokkal gyengébbek és ezek azért „bivaly” procik. Nyilván nem renderre vagy játékra, de én átlag felhasználással SSD-vel kis túlzással a tuning i5-ömtől sem tudom megkülönböztetni őket érzésre.
T-s procikról véleményt és fogyasztásról fentebb írtam épp.
Haswell nálam jóval többet evett, de lehet, hogy a lapon is múlt (Asus ITX, most épp valahol a fiókban porosodik). Ha nagyon számít a fogyasztás lehet, hogy Ivy-t vennék, lévén, hogy a gyengébb tudású IGP-je úgysem lesz használva a dvga mellett.
-
válasz
#75912448 #28961 üzenetére
Jók ezek a passzív vga-k, DDR5-tel én is bevállalnám.
T-s prociban nem gondolkodnék, mivel ha BIOS-ban visszaveszed a feszt, és az órajelet, akkor kb. ugyanott vagy, csak olcsóbban. Hosszó távra én Pentium-ot vennék, aprón 12k-ért mennek a G3220-asok; persze a Cerka sem élhetetlen, Logout-on volt is teszt frescho tollából.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28951 üzenetére
Hát nálam a Llano-n azért van néha 1-1 drop XBMC alatt.
De igazából csak azt akartam mondani, hogy az őskövület 880G (és az AMD) mennyivel megelőzte a korát.
Ill. hogy bevált módszert nem érdemes bolygatni. Sajnos.Pedig egy Kaveri az interpolációjával egy Kodi HEVC-vel, stb... aztért nyilván van bennük potenciál. Csak sajnos sokáig papíron, idő kell mire összeáll. Akár az is, ami addig jó volt.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28947 üzenetére
Hát igen. Vagy maradni kell a régi, jól bevált cuccoknál.
Szülőknél még mindig a sok-sok éve vett 1 magos, de 2 magosra unlockolt Sempron fut.
Került kb. 7e Ft-ba ezelőtt minimum 5-6 éve? Win7+XBMC felment és azóta is hibátlan rajta minden.
Egy film nem volt amit ne nyomott volna a 880G-be ültetett kis HD4250. Pedig nem mai technika. Reccenésmentes 24p-vel természetesen.szerk: Jobban meggondolva még soha nem volt jobb 24p, amit láttam volna.
Ivy-n ugye szar volt, Nv Ion-on droppolt, XBMC konfig hekk után nem droppolt, de nem volt pontos. Llano-n volt drop, aztán most talán nincs, de néha beremeg kicsit. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #28942 üzenetére
Most itt régi Intel procikról és régi (bevált) XBMC-ről volt szó.
Ott az XBMC résszel nyilván nem volt gond, minden mással hasított. Mindig driveres oldalról volt gond és ár megoldás is.Ill. nem soroltam, de voltak ugye DXVA-n kívüli hibák is. A menü szétesés, a 16-235 kimenet, stb... mint ilyenek voltak.
azt látom, hogy most a Kodival ill. a lejátszó-driver összhanggal vannak inkább problémák, de régebben azért ez eléggé ki volt már egyszer forrva.
Egyébként nagyon tanulságos volt amit leírtál a Kodiról, Kaveriről, stb...
Az utóbbi években ugye Intel is megoldotta a 24p-t, DXVA kompatibilitással se voltak már gondok, BD3D kompatibilitás is terjedt. Jöttek a Bay Trail, Kabini, Haswell, stb... cuccok, amik kb. mindent tudtak csípőből. A fent írt 1-2 átmeneti driver bugon átlendülve már az volt az ember érzése, hogy végre eljutottunk odáig, hogy bármit vehet, semmi gondja nem lesz. Win8+XBMC esetleg PowerDVD és hasít minden. Sőt, már a gyengébb szegmens is elég erős lett madVR-hez is.Gondoltam az állóvizet majd csak a HEVC tudja felkavarni, de úgy látszik sikerül elrontani pár bevált dolgot is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
#75912448 #28858 üzenetére
Ugyanaz a skin tökéletesen működik Openelec alatt. Mellesleg nem akarom lecserélni, mert számomra magasan ez a legjobb.
Regger: hangban a linuxok a sokkal alacsonyabb késleltetés miatt jobbak kellene, hogy legyenek. A windows alatt fut egy rakat olyan szolgáltatás, amire semmi szükség HTPC fronton. Sőt, a legtőbb szolgáltatás ilyen. Még a Win8.1 is iszonyatos túllövés, a szerver pedig végképp, de ez hitvita lenne, szóval használd nyugodtan a szervert ha akarod.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #28836 üzenetére
Köszi.
Bár nem ez volt a kérdés, de nyilván ez is érdekel, hasznos volt.
Egyelőre nem nagyon látok semmilyen anyagot h.265-tel, de később nyilván ez lesz az érdekes, mivel egyértelmű az előnye. Szerintem FHD fronton is, 4k-nál meg az emberi méretet tartva must have.
PDVD 14 már elvileg tud valamit h.265 alatt gpgpu-ból... bár ebben sem vagyok 100%-ig biztos. Abu bólogatott rá.Egyelőre viszont csak h.264 4k-t találtam, ill. 1-2 tesztet miszerint Llano-n mennie kéne DXVA-ból, de nálam nem akar beröffenni.
Egyébként furcsállom is amit írsz, mert h.265-re elvileg most is létezik már 1-2 gpgpu-s cucc... ami általános lehet, DXVA-tól független. Azt gondoltam ezekkel nem lehet gond.
Bár ha jól értem akkor inkább DXVA, h.264 fronton vannak problémák most az új AMD-ken?
Pedig már lassan ott tartottunk, hogy kb. mindegy mit vesz az ember, tökéletes minden: Bay Trail, Haswell, AMD... DXVA, 24p, stb... minden jó mindenen. -
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28514 üzenetére
Ha segìtenél összeválogatni, feltelepìteni a gépet fullosra, megveszem az optimizert is, illetve a szükséges egyéb elemeket is.
A win server ugyan olyan jellegben müködik, mint a többi win (nextnextnextinstall)? És dosbox, vagy GOG játékok is ugyanùgy futnak rajta mint pl egy XP esetében?
Milyen hardvert javasolnál nekem az emlìtett MS-TECH házba?
Köszi!!
-
gorbep
senior tag
válasz
#75912448 #28528 üzenetére
Nincs gond a mozival.....csak zenét hallgatni kell vele.....én nem vagyok Linux guru....meg se próbálnék egy házimozit beüzemelni rajta....... csak beboot, Dedbeaf+Jack audio.... ha már nem hallgatom a zenét, akkor reboot vissza a win-re.....
Max böngészek róla, ha a zene alatt valamit pl fórumozni akarok.
Nem sztárolom, csak szerintem kézenfekvő kipróbálni, főleg hogy ingyen van, és még a telepítéssel se kell a próbához bajlódni, tud olyat mint a Live CD.... először én is tartottam tőle, hogy valamelyik HDD-be belematat, de semmi gond nem volt, kivettem a CD-t a drive-ból ...reboot, és ment a win8.1 tovább.......
Patice: Miért kell DAC kompatibilitás? Spdif mögött honnan látja mi van? Esetleg max USB driver kell, ha azon mész a DAC-ra....
De van itt sok Linux Guru....biztos tud valaki segíteni.....
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #28516 üzenetére
Köszi!
Nálam most van a gépemben egy SSD, amin van 8.1 "a hétköznapokra" + egy Win Server 2012 R2 zenélésre.
WinServer-en csak a lejátszóprogram (JRiver 19.XX nem vágom pontosan fejből) van fent + pár napja lefuttattam rajta a CAD ingyenes scriptjét. Természetesebb, nyugisabb, tisztább hangot kaptam, először alig venné észre az ember, aztán a szokásos teszt zenéket hallgatva csak azt vettem észre, hogy egyre hamarabb kezd el járni a lábam, már nem a hibákat keresem, hanem kezd zenélni a rendszer. Van még mit azért fejlesztenem rajta, de az már nem szotfveres (tápellátás: tápkábelezés + tápszűrő, ami megint nem lesz olcsó).Ezért kérdeztem csak. Tervben van a dedikált zenelejátszó PC is, addig próbálgatom a szoftveres oldalt a jelenlegi vason (ami a kiszolgáló lesz).
Csak még gyűtögetek.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #28514 üzenetére
Azt esetleg sikerült meghallgatnod, hogy a CAD-féle ingyenes script és a fizetős között mennyi a különbség hangban?
Most játszom a szoftveres oldallal zenére. Laptopon és asztalin is hallható volt a különbség a CAD script előtt és után.
Kíváncsi vagyok, mennyit számítana...
-
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28459 üzenetére
Nu, haladunk.
Elmondom a pontos használatot, Ti is képben legyetek:
80% XBMC (70% flac zene, 30% film (1080p/24p, esetleg 3D)
20% némileg hardverigényes játék (Quake3, Portal, Race2- Logitech Momo kormánnyal)Az XBMC-t iOS applikációval vezérelném, illetve, ha van távszabos megoldásotok (?). A többi wireless keyboard és egére lesz, vagy a kormány.
Regger javaslatára Win Server 2012 lenne az SW háttér. A lényeg, Fullos hangminőség és Fullos mozikép, 1080p/24p (a játékok nem érdekelnek).
Csak egy HDMI outot fogok használni, illetve a gigabites UTP csatit.
Amit kinéztem HW:
AM1H-ITX
Kabini 5350
90W FSP-NB90 CEC2x2GB DDR3 RAM
120Gb SSD
120 remélem elég lesz ehhez a pár dologhoz, a film és hangadatok a NASon vannak.
A hűtést nem döntöttem még el, illetve a házat (MS-Tech ci70 ??). Ha hosszútávon jó megoldást tudtok aktív hűtésre, attól sem zárkózom el.
Megköszönném javaslataitokat!
Üdv,
skoos -
skoos
őstag
válasz
Köszönöm a sok javaslatot!
Egyre nehezebb. Szeretném, hogy minél erősebb legyen, ugyanakkor imádnám, ha nem kellene aktív hűtés. A wifi nekem semmit nem ad, a tehetem, rá se teszem a lapra.
Nekem tényleg csak XBMCre és popcorn time-ra kell. Nem lesz rajta játék futtatva, max 3D mozi, ami esetleg erősebb videókártyát igényelne.
Te mit javasolsz?
-
paler
aktív tag
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #28462 üzenetére
THX
Tehát az általad leírtakból az jön le nekem, hogy nem hogy kicsi, hanem igencsak szembetűnő javulást vettél észre a Dünehez képest. És milyen szoftvert használsz lejátszásra ? Gondolom XBMC alap, HPC-HC-t, meg valamilyen kodekpakot. Az alaprendszered Win vagy esetleg Linux ?
Regger, az "Aham"-ot a Düne vs HTPC különbségére írtad, vagy a Q2900 vs J1900-es kérdésemre -
paler
aktív tag
válasz
Köszönöm a gyors válaszokat
A Q2900-ITX-et láttam, de még alaposabban nem vettem szemügyre. Nem tudom hogy kell-e ez a plusz ahhoz amire nekem szükségem lenne. Ti úgy gondoljátok hogy azokhoz az igényekhez amiket megfogalmaztam jobban passzol a Q2900-as mint a J1900-as ? A 23,976-os kadenciahelyes lejátszás gond nélkül megy ezeknek a GPU-nak ? Ez nagyon fontos szempont nálam. Hülyét tudok kapni attól ha ricen a képValaki cserélte már le a Dünéjét HTPC-re ? Van tapasztalata a kép és hangminőség terén is ?
Ja, még egy dolgot elfelejtettem leírni. A fogyasztást is minél alacsonyabb szinten akarom tartani
-
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28448 üzenetére
Ez a HDPLEX igazán tetszetös! 120w-os AC-DC 19v DC outtal jò lenne?
Miért nem látok rajta bekapcs gombot?Akkor ha felteszek egy win servert, arra telepítek egy xbmc-t (ami gyorsítòtárbòl rögtön el is indul), felrakom a kodekeket (?) és ezeket az optimaizer alkalmazásokat, kész is vagyok?
Hogyan kapcsolom be, teszem sleep mòdba, vagy egyáltalán, hogyan fogom használni ios app-al?
Király lesz!
-
skoos
őstag
válasz
#75912448 #28433 üzenetére
Milyen hasonlò (szép, kicsi, kompakt és technològiailag fullos) megoldás lenne, ami garantáltan bevált?
Lehetőleg maradjunk 80e alatt a full megoldásban (alap+tap+haz+ram+ssd) szerencsére nagy ssd nem kell, hiszen csak az oprendszer (melyik?) fur rajta meg az xbmc.
Esetleg el tud futni még egy popcorn time is? -
Madwe
nagyúr
válasz
#75912448 #28418 üzenetére
tudom, n-esen itthon legalábbis nem megy a sima bd50 sem, csak nagy ritkán, de film hossza alatt minimum 2-3 beszaggatás akkor is van (saját lakás miatt új felállás lesz, de itt is van egy nas+okostv, most proji+vmi jobb mediacenter a cél a hangfalak mellé) wifit az esetleges file-másolgatás miatt gondoltam, de közben rájöttem elég oda is a kábel, uh. wifi nem kell, köszi a tanácsot
A 3d-t akkor lehet a psre bízom... Ott egyébként 144hz lenne a cél a benq1070 miatt, ez valahogy megoldható? Hdmi 1.4-en egyáltalán átmegy annyi adat?
-
Madwe
nagyúr
válasz
#75912448 #28410 üzenetére
Köszi! A belseje akkor már megvan, házból szemezek még 1-2-t...
Az xbmc/kodi képes a 23.976ot kadenciahelyesen kezelni? BD isot már próbáltam vele, azt szépen vitte, 3d-t is megeszi gondolom?
Ez így kb mennyit fogyaszt idleben? mert így belegondolva torrentre egyebekre lehet jobban járok egy nassal ami alig eszik valamit?
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#75912448 #28340 üzenetére
Elnézést, hogy ennyit kérdezek, de a CEC adapterre keresve hdmi adaptert és FSP töltőszériát találtam - gondolom, itt az FSP NB CEC-ről volt szó.
Az FSP V3-nál kevesebb notebookadaptert láttam, mint eltérést a V 90-hez képest. Remélem, a V3 feje passzolni fog az AM1H dc in-jébe -
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
#75912448 #28322 üzenetére
Köszönöm a házas tippet, akkor olyan lesz
A leírt használatra elég 2Gb ram? (W8.1 alatt)
A leírt konfig valószínűleg 50W alatt fog fogyasztani, mekkora tápot érdemes tenni mellé? (nem spórolás miatt, ahogy elnéztem, a 90W -osak sem sokkal drágábbak a 65W-osaknál, inkább a felesleges hődisszipálás zavar)
Memóriánál mennyire kell szigorúan venni a recommended listát? (egyiket sem találtam meg közülük boltban...) -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #28279 üzenetére
Ha zökkenőmentes lesz a névváltoztatás felőlem hívhatják Bélának is.
Viszont mivel nem erősségem az angol nem teljesen értettem meg: az átkeresztelés oka csupán annyi hogy szerintük az XBMC már nem fedi a valóságot? És hogy kerül a képbe a Mozilla Foundation? Illetve tényleg nincs feltüntetve mikor jön a 14 vagy csak én nem láttam?
Gabesz26!
Én ezt a minta xml-t kimásoltam, átírtam amit kellett és egyből működött a dolog. -
hétalvó
addikt
válasz
#75912448 #28279 üzenetére
egyszer egy ilyen osszehasonlito tesztet megneznek. szerintem igenis van ertelme a kulon vga-nak.
kulon memoria elony. nincs osszezsufolva az alaplapra minden, kulonallo csatlkozo. nalam joval jobb lett a kep mint az alaplapi kimenet.
hangnal ugyanez az eredmeny.
az hogy minden tudas benne van egy prociban attol nem biztos, hogy jo a kimente az alaplapon.
volt itthon 6450-em is azt pl egy percig se akartam megtartani, ezert a kis nv-ert pedig odavagyok. pedig soha nem voltam egyik oldal hive se.
raadasul ivy i3-am van quicksynccel minden foldi joval. tessek probalgatni! -
törölt tag
válasz
#75912448 #28229 üzenetére
Ha nem vagyok érthető, ami gyakran előfordul,
szemléltetve így értem az asztal különböző frekvenciáit. Feltételezem 50Hz-es sorozatot nézel, ahol ugyanazt tapasztalod, mint előzőleg az asztalon, tehát a feladat ugyanaz, csak a beállítás idejére állítod át az eltérő frekiket, hogy ha a lejátszó programot automatice vált, akkor már ne legyen probléma túllógással. Egyébként ja, hülye AMD, hogy alapból ezzel szöszölni kell.
-
válasz
#75912448 #28221 üzenetére
Közben kis update. Beállítottam, amit írtál, de van még itt némi bibi. Ha nagyon offtopik, akkor elnézést. Végigfutottam az XBMC-s logout írásokat, többé kevésbé sikerült beállítani a rendszert (a port.hu-s filmazonosítás egy katasztrófa nálam a filmjeim felét be sem olvassa vagy kézzel sem találom. Az angol moviedb viszont tökéletes). A problémám most főleg a 3Dvel van. Az OU és az SBS filmeknél is van egy olyan érzésem, hogy túlságosan egymás mellé teszi a két képet, (a TV kávájához képest kb 10-10 cm-t behúzza, plusz a tetején az élek kifordulnak/hullámoznak) 2Dben pedig pl a régebbi sorozatokat nem nagyítja ki a teljes magasságig, ott is hagy egy 5-5 cm-es csík. Van erre valami ötletetek?
-
válasz
#75912448 #28221 üzenetére
Köszi így tökéletes a képméret. Már érzem, hogy ez a TV Hz dolog olyan, mint annak idején, amikor először kaptam nyomdai anyag kidolgozását. A hajam téptem a színektől, a kifutóktól és az egyéb apróságoktól.
XBMCt használok, alapjaiban megy a dolog (bár a port.hu-s adatbázis néha több mint érdekes), kivéve a 3D filmek. Javarészt OU-s verzióim vannak, de azoknál kb 10 cmrrel elmosva teszi egymásra a két képet. (SBSt még nem próbáltam.
A másik amit nem értek, hogy a letöltés a speedtest.net-en valamiért csak 13 Mbit/s, (50nek kéne lennie), a feltöltés viszont hibátlanul 30 Mbit/s. A TCből a másolás ~90 Mbit/s környékén van, ami a mostani router közel maximuma. Az asztali gépen meg hibátlan. Elvileg a kábel Cat5e minpségű, hosszra 20 vagy 25 méter, így nem igazán értem.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #28110 üzenetére
Jól emlékszel, Frodo van fent. Az újra többen panaszkodta(to)k itt amikor kijött és elkezdődött a próbálgatás (arra már sajna nem emlékszem mi volt a panaszok tárgya).
De betyarr a legújabbat tette fel és ugyanazzal a problémával küzd mint én; úgy tűnik zsozso1 szintén zenész. Ha már többünknél előfordul próbáltam rákeresni mifene lehet ez, de választ sajna nem találtam. -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #28108 üzenetére
A freki váltás működik. Viszont a HC a film végéig folyamatosan szép számban gyűjti az eldobált képkockákat, a BE csak indításkor (és megállítás utáni indításkor), aztán beáll és OK. A legtutibb ilyen szempontból az XBMC beépítettje, de azt ugye újabban nem tudom használni fHD-hoz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#75912448 #28073 üzenetére
Igazából totál mindegy, hagytam is mert sajnos jelenleg 4m-ről nézek 50"-t és így értelmét veszti ezzel foglalkoznom.
Tetszett a Brazos, hangot is sikerült egy hajszállal jobbat kicsiholni belőle (kép nem foglalkoztatott előbb említettek miatt), de igazából némi mérlegelés után úgy látom nem éri meg most megtartanom. Adatlapomon szereplő PC van ugyanabban a szobában, annyi hogy nem 1m HDMI kell hanem 5m.
-
-
jacekLFS
tag
válasz
#75912448 #27851 üzenetére
Köszönöm a választ, úgy néz ki hogy a ház az az elit szeriabol a 130as lesz, a tap tanácsot megfogadom, már csak a belső felepitesen gondolkodom. Más nem nagyon válaszolt sajnos, esetleg egy inteles cfgt is le tudnál írni ha nem nagy kérés!? Nem szeretnék feleslegesen költeni mint írtam előzőleg, de azért a minőség rovására sem szeretném ha ramenne a spórolás, szóval inkább most egy picit többet rá koltok es akkor később nem lesz problémám ezzel, ezzel nem az amdt fikazom, szal szívesen veszek azt is, de ha amit írtál az "ki van centizve " akkor szívesebben veszek valamivel jobbat. Ha az segít valamit akkor 100e ft a max winyokkal egyutt, de ha nem muszáj nem hasznalnam ki teljesen ezt a keretet.
Előre is köszönöm.
-
bsanya
aktív tag
válasz
#75912448 #27859 üzenetére
Szia!
Igen, már régebben beszéltünk, akkor családi lejátszó kellett...
Most az a helyzet, hogy nem biztos hogy el fog férni egy számítógép asztal a nappaliban (meg máshol sem), így arra gondoltam, hogy a TV-t fogom használni monitorként és filmnézésre is. Vezeték nélküli billt és egeret használok most is... Van ugyan egy HP LP2275w monitorom is, mert nem a laptop "kicsi" képét akartam nézni, ebből jött a gondolat, hogy a DUNE + laptop + monitor árából akár lehetne egy HTPC-m isSanya
szerk.:
sajna a 8 illetve a 8.1 nem jön be nekem, egy próbát már tettem vele... -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #27751 üzenetére
A "leválasztott" USB tápnak abban az egy esetben lenne szignifikáns hatása, ha az USB DAC-nak nincs külön tápja. (De amiket én láttam mindnek van...).
Ez kb. pont akkora parasztvakítás, mind a lineáris táp PC-be
kivéve ha alaplapi hangkártya analóg kimenetét használja...
A többivel egyetértek, szoftver sokat segíthet a minőségben, ill. a ciripelős alaplap is elég zavaró (bár nem jelenti, hogy a hangja rosszabb lenne, mármint audio...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Autós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged