-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsanya
aktív tag
válasz
#75912448 #27859 üzenetére
Szia!
Igen, már régebben beszéltünk, akkor családi lejátszó kellett...
Most az a helyzet, hogy nem biztos hogy el fog férni egy számítógép asztal a nappaliban (meg máshol sem), így arra gondoltam, hogy a TV-t fogom használni monitorként és filmnézésre is. Vezeték nélküli billt és egeret használok most is... Van ugyan egy HP LP2275w monitorom is, mert nem a laptop "kicsi" képét akartam nézni, ebből jött a gondolat, hogy a DUNE + laptop + monitor árából akár lehetne egy HTPC-m isSanya
szerk.:
sajna a 8 illetve a 8.1 nem jön be nekem, egy próbát már tettem vele... -
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Új lakásba költözés miatt rendszer átalakításon gondolkodom.
Mostani:
Acer Aspire 5738, ezt használom netre illetve irodai alkalmazásokra.
Illetve van egy:
Dune HD Smart H1 - Yamaha RX-V371 - Samsung PS51E530 - Linksys WRT120N, ezen megy a torrent illetve a filmezés.
Gondoltam eladnám a Dune-t és az Acer-t és vennék egy mini/midi PC-t (HTPC-t nem merek írni, mert nem kizárólag filmnézésre lenne használva, neteznék is vele)
Háznak egyenlőre a SilverStone GD-06 néztem ki (a lényeg, hogy az erősítő mellé raknám, illeszkedjen a képbe).
Tudnátok-e nekem segíteni a többi összetevő összeválogatásában ár/érték arány figyelembe vételével.
Ami fontos, hogy nem játszom a géppel, HDMI-vel kötném az erősítőbe, nem nézek 3D-s anyagokat, távirányítható legyen, alacsony fogyasztás (amennyire lehet). Jobban szimpatizálok az Inteles konfiggal, de ha AMD-s is lehet jó, meghallgatom azt az alternatívát isWIN7 oprendszert futtatnék rajta...
Szeretném, ha röccenés mentesen futna bármilyen (720p, 1080p, BD25,) film és a net. Leginkább egy i5-s processzort látnék szívesen benne, de ha felesleges írjátok meg.Másik fontos kérdés, hogy lehet-e HTPC-vel olyan kompromisszum mentesen együtt élni, mint a DUNE-vel? Gondolok itt arra, hogy bekapcsolom, kiválasztom a filmet és élvezem. Ez a műveletsor itt is ilyen egyszerűen kivitelezhető, nem kell beállításokkal, driverekkel, mit tudom én mivel bajlódnom?! Felirat/hang váltás is csak egy gombnyomás stb.
Mert a médialejátszós fórumban általában az az ellenvélemény a HTPC-vel szemben, hogy sok a "kínlódás" vele, míg a médialejátszót bekapcsolod és élvezedKöszönöm
Sanya
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest