- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
Egyrészt a 600 Hz az NTSC területeknél van tudtommal, itthon inkább 500 Hz. Másrészt a 600 Hz a részfélképmeghajtóra vonatkozik, tehát nem a teljes kép frissül ilyen sebességgel. De ennek semmi köze a vibráláshoz. Az amiatt van, mert a plazmáknál az egyes képkockák között elsötétül a képernyő (black frame insertion), ha valaki érzékeny a gyors fényerőváltozásokra, akkor érzékelheti. Legalábbis én így tudom.
-
Peak
addikt
de miért vibrálna a plazma
totál nem értem.
semmi nem vibrál sem a plazmán, sem az LCDn.
technológiailag nem tud vibrálni.a plazmában a képkocka egy fix, nem változó elektromos feszültségnek megfelelően fényt gerjeszt, nem vibrál.
az lcd pixele a tranziszornak vagy a panel technológiának megfeleően adott szögben áll, és a fix, nem változó fényforrást engedi át, azaz ez sem vibrál. -
Peak
addikt
én nem értem pl. ezt a "tesztek szerint" fogalmat sem.
az hogy kovács pista úgy látta, hogy hűűdekurvajó a kép, mert megmondták neki hogy 100-120-200Hzes frissités van... ez nekem nem mérvadó.
nagysebességű kamerával kellene ellenőrizni, mp-ként 5-10k képkockával, hogy lássuk igazából az interpolálás egyrészt egy rakat szar ebben a pillanatban, mert úgy működik, mint az összes tömörítő eljárás. kvantálási blokkokra bontja a képet, és a következő képkocka közé jelentősen kisebb valós felbontással tesz kamuképeket. én hányok tőle konkrétan, 200Hz TruMotion, LG tv, 2ms GTG response time-mal, kurvajó panellal és mégis egy fos.100%ban biztos vagyok, hogy vizuális megtévesztés az egész 120hz, stb. könnyű becsapni a szemet.
-
dabadab
titán
"A mostani esetünkre lefordítva: mitől folynak össze interpoláció nélkül (24fps képnél), ha vele együtt (mondjuk 120fps képnél) nem folynak össze."
Egy kicsit lemaradtam az eredeti temarol, de nekem ugy tunik, hogy a TV-knel ha nincs interpolacio, akkor a komplett 120 Hz-es feldolgozast kikapcsolja, vagyis tenylegesen lassabban frissiti a pixeleket.
-
dabadab
titán
"Szívesen vennék vmi linket ahol ezzel a mozgásfelbontással foglalkoznak."
Igazabol elegge ketes dologrol van szo, ketes technikai hatterrel, megteveszto nevvel es meglehetosen nagy szubjektiv szorassal: van egy japan teszt BR (1080i, 3:2), amin van egy jobbrol balra mozgo tesztkep, amin surusodo fuggoleges vonalak vannak (szepen folyamatosan, antialiasingolva abrazolva) es azt kell meglatni, hogy melyik az a pont, ahol mar egybefolynak es nem latod kulon a vonalakat (es ezt azert nem feltetlenul ugyanugy latjak a tesztelok). Ha minden igaz, ez a konkret tesztabra:
Szoval a modszer annyira problemas, hogy nem erdemes tulzottan komolyan venni az eredmenyeit. (Ja, azt mondtam mar, hogy a tesztlemezt plazmagyartok raktak ossze?
)
(#22366) Warter: What has been seen can't be unseen.
-
törölt tag
Jó, a plazmák vibrálása az más, sajna engem a világból ki lehet vele kergetni. A HDTVtest pl rendszeresen közli a Motion resolution menüben a mért értékeket. Ált oda is írják, hogy interpolációval 1080, nélküle 250-300. Nagyon off már itt, de számomra elképzelhetetlen, hogy kikapcsolt interpolációval ne lássa valaki az órási különbséget a plazma javára, ha pedig bekapcsolod, akkor a már kitárgyalt hibákat kapjuk vele. Persze itt belép az anatómia, ízlés is, ki miképp reagál a túlzott vagy művi folytonosságra. Még szerencse, hogy az LCD-k többségén egyénileg paraméterezhető a Judder, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő beállítást. De no offoljunk ezzel tovább, lényeg, h valamiért mindkét technológia sz@r
(#22364) dabadab
Én úgy tudom nincs alapban 300 sor feletti, a linken a legmodernebb LCD tévéken sem láttam még 300-nál többet.
-
sb
veterán
Közben rájöttem miről szól pontosan... van hatása a képsebességre, de ez újabb LCD-ken elég jó, nem látom okát, ill. nem fő okként látom ezt. A gyenge fps-ű forrás a gond 95%-a szvsz.
Aztán jön a panel, akár response time-ról akár trailingről legyen szó, ami moshatja a mozgást... legalábbis, ha a jobb modelleket nézzük. -
törölt tag
Háccő elég ránézni egy svenkelő jelenetre palazma vs LCD. Óriási a különbség utóbbi javára mozgóképfelbontás terén. Persze lehet javítani az LCD-t különböző motion technikákkal, de akkor lép a képbe az elektronika bizonyos időközönkénti hibázása, a szappanopera effekt stb. Divat is oly módon szidni az LCD-ket, hogy nem való mozgásmegjelenítésre, de azért én nem ragadtatom el magam. Van azért néhány típus, mely alacsony állásban tűrhető módon számol köztes képkockákat.
-
törölt tag
Ha jól emlékszem LCD-vel filmezel, ott azért más az interpoláció, mint plazmánál. Előbbinél alacsony állásban érthető, hiszen valamit kezdeni kell a 300 sorral, míg plazmánál legalább 900-ról indulunk, ott semmi szükség rá. Míg LCD-nél feltételezem úgy interpolálsz, hogy 24p mellé kapcsolod be valamelyik motion technológiát, nem pedig 60-ra erőltetsz. Szvsz mindenkinek igaza van, csak én mozis szemszögből közelítem a témát, amit az egyéni ízlés felülírhat.
-
tom_tol
addikt
Most már értem. Na erre nem alkalmas. Image uppscaling csak bilinear beállítással nem akad, minden más nem igazán jó.
Ez eddig valamiért eszembe sem jutott, SD-t, 720-t csak xmbc alatt néztem, ott meg ugye nem probléma.
Elnézést kérek mindenkitől, akit akaratlanul, de "átvertem". -
Dexar007
veterán
Mindenképp rá kellene fizetni, annyit pedig nekem nem ér,hogy 20W-al kevesebbet fogyasszon a rendszer.Egyébként ha leveszem 50%-ra a ventijét a mostaninak akkor is teljesen zajtalan.
Tegnap közben megvettem a vga-t,ami végül egy asus 6450 1gb lett, 5 ezerért.
Közben kipróbáltam két db BD3D-vel (aranyhaj,avatar),és tökéletesen futottak,igaz a gép még nincs kész,mivel csak a fentibe tettem bele a kártyát.
Jövő héten még be kell szereznem a winyót/ház/tápot.
A kérdésem még annyi,hogy 2x1gb ram elég lesz neki?Mert a gép amiben volt,abban 2x2+ 2x1 -es modulok voltak,de ha elég a 2x1,akkor a másik kettőt elpasszolom. -
slashing
senior tag
hogy viszed ezer alá? Nekem i3-2100T-m van és speedfannal 1100-ra tudom csak lehúzni. Lehet alaplapfüggő is mondjuk. Nekem asrock van 10 lépcsőben lehet állítani vagy mennyiben de a legalsó határ is 1600-on pörög.
Hozzáteszem annyira szar ez az intel gyári hűtő hogy 1100-on is meg 1600-on is 40 fok körül van normál használatban ha meg van egy 30-40-50% proci terhelés akkor full sebességen is 50-60 fok de ha 1100-on hagyom akkor sem megy 61-63 fok fölé. Nagyon gáz ez a gyári hűtő.
(Ezt segíti egy 1000 rpm-es házventi)
-
Pista0001
addikt
Az Intel gyári hűtőn nem tudsz ventit cserélni, eszed, nem eszed, az van. Az aftermarket hűtőkhöz bármilyen szabványos ventit tudsz használni, ez sokat segít a helyzeten. Ha csend kell, akkor nyilvánvaló a kis légáram, ehhez optimalizált hűtők közül pedig az egyik legjobb (és talán a legelérhetőbb) a Ninja család. Az MX-31-ben Ninja Mini-re, vagy még inkább mögé, a gyári szellőző helyre célszerű egy leszabályozva csöndes, de ha szükséges kellően erős ventit (ez nálam az Arctic) szerelni, így sokkal halkabb gép érhető el. Nagy Ninját használtam így 120-as ventivel Athlon-II 250-en, Ninja Minit 2×80-as ventivel i5-760-hoz, szóval nem a levegőbe beszélek
Ilyen kisméretű házban, főleg ha a hátsó ventihely pont a procifoglalat mögé esik, a levegő nem is tud más utat találni, mint a hűtőn keresztül. Célszerű előbb a hűtőt beszerezni, majd megmérni mennyi hely marad a ház hátlapja és a hűtő között, majd ennek függvényében lehet ventit választani. 92-es pont nincs vékony kivitelben, de szerintem a 25 vastag biztos befér. ha 38 mm, vagy ennél több hely marad akkor az Arctic F9 Pro lehet jó, ez kicsit talán csöndesebb, emellett több levegő tud mozgatni, és nem marad túl nagy hely a venti és a bordák között, így a levegő nem tud "csalni". Van PWM-es változata is mindkettőnek, így könnyedén lehet BIOS-ból a proci hőmérséklete alapján szabályozni.
-
szabi__memo
nagyúr
Mar most kaphato jo aron ilyen tv $1299 Seiki 50". Ez baromira nem sok erte, meg ha felesleges is.
Az ar par ev mulva (2, de max 3) szerintem annyi lesz mint most az azonos meretu FHD-k.
60" alatt nem sok ertelme van alairom, bar lathatoan szebb a kep (gondolom a tobb apro fenypont miatt?, de passzolom miert), de azt se felejtsuk el, hogy egyre novekszik az atlag tvatmero, 3 eve meg 46os tvt vettem, ma mar 60ast kapok annyiert (ami nem is er annyit mint akkor). Es gondolom jobb helyeken boven ez folott vasarolnak. En pl siman vennek 80"-os TVt magamnak, de baromira nem eri meg jelenleg az arat, raadasul azon a FHD mar nem annyira buli mint egy 46oson. Igaz meg elmegy mert 3m felett nezem, de mar erezhetoen kezd keves lenni az FHD. Oke, most hulyesegnek tunik 3-4 meterrol ekkora tvket nezni, de 'par' eve az 50"-t is pont igy nem tudtak elkepzelni, mert az mar tul nagy... Ha eleg olcso lesz megveszik a brutal nagyot is es oda kell(het) -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Döbbenet.
Te még nem futottál bele gondokba. Biztos rosszul csinálsz valamit. A filmezéshez a te géped nem elég ekkor sem. Fogadd el.
Sőt, én azt javaslom, hogy mostantól csúsztassunk, ferdítsünk és hazudjunk mindannyian. Peace és 10 bit FTW, még akkor is, ha nincs meg hozzá a szoftveres alap. -
cekkk
veterán
Persze, hogy nem.
Én itt a fórumon arra emlékszem, hogy mindenkinek azért szaggatott mert nem jól volt beállítva a hang kimenet.
Próbáld csak ki, hogy wasapiról átteszed a simára ugyan annál a kimenetnél és szaggatni fog.
11nél sem csinálta ezt a képregényes dolgot csak akkor ha a hang nem jól volt beállítva -
cekkk
veterán
Ez érdekes, mert a képregénynél még az szokott lenni a gond, hogy nem wasapi a hangkimenet.
Amikor én használtam ezt a maximalizált ablakot a külső lejátszó miatt, akkor ment a videó tökéletesen, de a kép alsó 1/3ban megjelent egy 10-50(nem számoltam össze
) magas egész képernyő széles pixelezettség. Ha vissza raktam teljesre eltűnt. Mondjuk ez még a 11-s xbmcnél volt.
-
-
törölt tag
Nálam is kérdéses volt, hogy NAS és bele a HDD-k, nagyobb ház és bele a HDD-k, vagy megmaradnak a külsők. Végül kialakítottam egy helyet, ahol rejtve vannak, hangjukat pedig nem hallani. Nálam szempont volt, hogy a ház ne legyen nagy, de egy ehhez hasonló kockába sok minden belefér
-
ricsik
őstag
Nos hazaértem, leteszteltem megint mindent, mindent jól írtam, jól emlékeztem minden tünetre.
Utánanéztem, a TM5-ben a frame váltás állítólag nvidián nem aktív, nem működik.
MPC-ben, ha a fejem tetejére állok, akkor is akad a kép, ha ő vált felbontást. Mindent megpróbáltam, amit csak lehetett. Nem értem.Mire gondolsz, hogy nv driver? A legújabb van fent, mit állítsak be?
Ezt a választ még megvárom, aztán feladom, nem fárasztom a tisztelt urakat tovább. Visszadugom a popit, megsimogatom és jó darabig elfelejtem a Pc-s mozizást. -
sb
veterán
MadVR-esek, tesztre fel!!! (leírás az előző hsz-ben)
Senki nem nézte még meg milyen a képminőség (és cpu/gpu terhelés) az XBMC-n beállítható skálázási módok mellett? Érdemes lenne, mert az algoritmusok ugyanazok mint MadVR-nél és lehet, hogy a képminőség is hasonlóan jó lesz. Talán kisebb erőforrás-használattal. Legalábbis pl. natív DXVA-ban az XBMC fogyaszt a legkevesebbet a többi kodekhez képest (MPC-HC vagy Lav).
Azt nem részletezik, hogy le van-e bontva chroma+luma adatokra vagy csak a kész kép skálázásáról van-e szó. Itt lehet némi eltérés.
-
Meta
tag
Köszi. Llano-t nem láttam használtan.
Legalábbis hardverapron nem. Esetleg rosszul kerestem?
A másik, hogy meg lehet oldani valahogy kényelmesebben a vezérlést? Pl XBMC + iPhone vezérlő? Vagy más ötlet?
Az a lényeg, hogy a lehető legkényelmesebben szeretném átlátszó módon elfedni, hogy egy komplett pc van alatta.Egyébként Mac-el szeretném összekötni, tehát valamilyen hálózati meghajtóként kellene felmountolni.
-
cekkk
veterán
-
zsigus
őstag
Szerintem erre most nincs lehetőség.
Nemrég lett egy külön kiegészítő (skin widgets), tehát ez kikerült a témákból egy külön addon-ba. Ha majd később jönnek új verziók akkor lehet, hogy visszajön ez a funkció, de ha most nincs rá lehetőség akkor szerintem nem is oldható meg jelenleg. -
Digger
senior tag
Iszom a szavaitokat!
Nekem most pont olyan gondom van, hogy a HTPC C: meghajtóján van egy filmtár amit már nemigen használok és még nem töröltem. Újabban képbe jött egy nas N: meghajtónévvel, amin az igazi médiatár van. Hogyan tudnám kitakarítani a C: meghajtón levő tartalmat a médiatárból, mert így elég sok film kétszer van meg?
Hol lehet ezt a médiatár tisztítást indítani?Van valami megoldás arra, hogy a filmjeimet két logikai csoportra osszam?
Felnőtteknek és gyerekeknek való csoportra. Mielőtt még rosszra gondolnátok nem "felnőtt" filmekre, hanem krimikre és hasonló, 7-10 éves gyereknek nem igazán való korhatáros filmekre gondoltam.
Az lenne jó, ha a gyerekek filmtallózása közben nem lennének ezek a korhatáros filmek listázva. -
törölt tag
Nekem is ez a lap van, MISI-t akartam, de akkor nem lehetett kapni, épp kifogytak a készletek. Aszonnyák az okosok, hogy csak nagyobb terhelés, játék stb után szokott elfüstölni, HTPC-s felhasználás alatt nem fog. Ettől függetlenül ma ASRock FM2A85X-ITX lapot vennék, vagy az említett MSI FM2-A75IA-E53-at. Talán ki is cserélem hamarosan...
Egyébként egy Corei3 3225 konfig sem lenne sokkal drágább, lapot olcsóbban is találhatsz hozz, mint AMD-s ITX vonalon.
-
KatonaT
aktív tag
3D nem érdekel annyira mert hálóba lesz a tv-n a cucc az meg csak 32"...
Nas-rál lehet etetni a Htpc-t nem?
Mondjuk egy sima D-link 320L-el el tudok látni két gép filmlejátszását?Na akkor lehet felhagyok az Asrock-al...
Mondjuk az elmúlt 3 konfigomban Asrock lap volt és abból "csak" egy volt gyári hibás ez nem kapcsolt be Z77 EXTREME4-M volt
De a második darab már kíváló volt. -
zolaas
senior tag
Najóvan. tényleg hülye vagyok
Most elmenek a Balatonra pancsizni, ha visszajöttem tovább próbálom. Én se szeretném kidobni, meg sokat vártam/várok ettől az izétől
Érdekes dolog ez csak nekem nem sok az időm, de meglássuk.
Kérdés, ha azt szeretném, h műfaj szerint rendeződjenek a zenék, mit kell betegyek 1-1 album/könyvtárba? illetve ha ilyen kedvenc szerint szeretném rendezni a zenéket. Pl jazz-teszt-gyerekzene-disco-ésatöbbi... tudok ilyet?
canniball: Mire gondolsz?
-
cekkk
veterán
Egyébként 1-2 évvel ezelőttig én sem használtam volna htpc-t
De ma már igen. Sőt annyi tudás bázis össze gyűlt róla, hogy teljesen igazad van, ha valaki nem rest utána olvasni és ért egy kicsit a gépekhez könnyedén össze rakhatja.
Csak sokan a megoldásokat várják és nem hajlandóak tenni érte, így persze, hogy nem sikerül és jönnek azzal, hogy ez szar ez nem jó stb... -
törölt tag
Nálam dettó. Életemben nem használtam jukebox-ot MP-n, maximum próba erejéig, annyira körülményes, macerás. Azt se tudom mi az az nfo, nemhogy szerkesztgetnék, a filmek 90%-át magától megtalálja, amit nem, azt xbmc-n belüli átnevezéssel egy pill alatt (a fájlt nem nevezi át, csak a kereséshez kell). HTPC-n azért használom, mert nem tartott tovább 1 óránál az egész konfigurálás.
(#19816) Peak
Ismét csak egyetérteni tudok, én sem. De a Popi A-210 ill DUNE SMP 8643 modellek legalább normálisan összerakott médialejátszók, és optikai kimeneten jobban szólnak, mint a fosadék alaplapi Realtek op. kimenete.
-
Játékos
addikt
Szia!
Köszönöm a hsz-t. Természetesen 24p képes a megjelenítő (Infocus X10). Drivert egy ideig rendszeresen frissítettem, de 3-4 hónapja már nem foglalkoztam vele, mert egyik se volt jobb a másiktól.
A driverben van 23 és 24 Hz is, de egyik se jó. A legjobb eddig Reclock-kl a 24, vagy méginkább a 48 Hz. Valamiért olyan, mintha időnként "elvesztené a szinkront". Felmerül bennem 2 kérdés:
- az alaplapon van ugye egy órajel generátor. Ez nem lehet a ludas?
- 10 méteres HDMI-DVI kábelt használok, 6-7 ezres volt, nem emlékszem pontosan, de nem a felső kategória. Ez nem lehet a hiba forrása 24p ügyben? Persze ettől még a hang-baj megmarad...Illetve mi a különbség a Wave out és a Directsound között?? Sőút! Egyáltalán mik ezek? Mert Wave out-on jobb a helyzet, de 10-ből 2-3 alkalommal így is szétesik a hang, akármit csinálok...
-
-
dabadab
titán
"Nekem Asrock A330 van és csak 3GB-ot lát a 2x2GB-ból."
Nem Windowst hasznalsz?...
(#19262) cekkk: A 32 bites Linux vigan latja mind a 4 gigat ilyenkor is, ez egyertelmuen windowsos betegseg (egyebkent ez az Atom is 32 bites, szoval 64 bites rendszer nem fog menni rajta).
(#19264) Digger: az Ionnak max. 512 MB-t lehet adni.
-
cekkk
veterán
Talán 32 bites oprendszert használsz?
Mert a honlapon ez van, hogy:Dual Channel DDR3 memory technology
- 2 x DDR3 DIMM slots
- Supports DDR3 1066/800 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 4GB* -
Peak
addikt
95%-ig pontos amit irtál, csak kihagytad a DPS feladatai közül a hangszint, a mátrix kódolást pl. Logic 7, stb.
Az, amit leírtál azt úgy szokták hivni, hogy PURE sound, de minden gyártó másképp kezeli.
DE!
A házimozi erősítők pl. Audissey, stb. elnevezésű hangzásjavító eljárásai mind beleszólnak ebbe a már kinyitott digitális jelfolyamba.Pl. egy normális és tisztességes AVR-nél hangfalanként beállitható, vagy automatán mérhető a hallgatói poziciótól mért távolság. Pl. a frontok 3m-re vannak, a Center 2,7m-re, a surroundok 2,7m-re és a rear surroundok 3m-re vannak az én fotelemhez képest. Ebben az esetben a DSP processzor késlelteti a Center és a Surround adatfolyamát, hogy szinkronba kerüljenek az amúgy statikus hangsávok a hallgató számára.
Vagy hozzá lehet hangolni csatornánként a hangfalakhoz erősítést vagy gyengitést a hangdobozoktól függően a legjobb hangzás érdekében, pl. hogy milyen érzékeny egy hangfal, vagy mekkorák a membránok, hányutas, stb.
Vagy csak vegyük az alacsony frekvenciás vágást, hogy pl. a SUBra kerüljön a mélyhang, a frontra mondjuk vágjon 80Hz-en, a surroundokon meg 120Hz-en.
Na ezt is a DSP csinálja. Mind-mind matematikai műveletekkel, sok sok különböző algoritmus létezik rá, gondolom ezt nem kell magyaráznom.És még számtalan dolgot végez a DSP, persze hacsak nincs teljesen kiiktatva a rendszerből.
Számomra ez elképzelhetetlen, hogy ne lássa át valaki mennyire fontos, hogy milyen minőségű DSP-t használ, vagy algoritmust az ember. -
törölt tag
Olvastam, pont neked írtam csak elfelejtettem odabiggyeszteni a hozzászólásod. Ezért írtam, hogy érdekes a lelkivilága. Mivel szoftverekről beszélünk eltérő hardveres és további szoftveres környezetben, ezért lehet, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen működik
. Nálam catalyst frissítés is volt, és fura volt a lejátszás, amit a tiszta telepítés oldott meg.
Igen, beállítok mindent, de alig használok kiegészítőket, így nincs nehéz dolgom. Mivel egyelőre hangkártya hiányában nem is próbáltam zenélni HTPC-ről, ezért könnyebb dolgom van, hogy csak filmezem ill koncert Bd-ket nézek rajta. Egy zenei adatbázissal biztosan lennének problémáim. Ennek hiányában 10 perc alatt be van konfigurálva. Kimentem a keyboard fájlt és a médiatárat.
-
ezzel alapvetően egyetértek (bár pl. a látótávolság csökkentése tud csodákat tud tenni, de ez nem minden játékban opció) - pont ezért jó ez a teszt, mert több olyan játék is van benne, amit említesz, és elég tűrhetően teljesít a g555.
@regger: g1620, ivy bridge alapú. őszintén szólva, nem tudom, hogy a hd4000-nél kisebb ivy igp-k rendbe vannak-e téve kadenciahelyesség szempontból, de miután van egy realtek 1185-ös playerem is, és ez eddig sosem zavart, nagyon nem aggódom miatta. meg relatíve gyorsan be fog ugrani mellé valami vga is.
-
ha az ember tudja, mit csinál, akkor így megy
ha a pH! tesztben használt beállításokra rápakolok AA-t meg néhány egyéb postprocess csodát, ill. megemelem a felbontást, attól még a CPU fogja tudni ugyanezt a teljesítményt mind átlag, mind minimum téren.
abban persze igazad van, hogy ha felemelem a látótávolságot, a geometria részletességét vagy a fizika pontosságát, akkor szegény cerka hamar fel fogja adni - de ilyet nem tervezek, ez megköthető kompromisszum. no meg nem is BF3 meg Crysis 3 fog rajta menni.és igen, trinity-nek csak diszkrét VGA nélkül van értelme. ott meg az a feneség, hogy hajt a kíváncsiság, hogy valami újat próbáljak ki
mindegy, most már elhatároztam magam - első körben celeron, aztán ha kevés, akkor lépkedek feljebb.
köszi all
-
igen, a kulcs a játék, és itt a gond. amire jelenleg kell, arra kényelmesen elég akár a llano, akár a trinity (talán még az intel IGP is, bár ott azért vannak kételyeim). játékra elsősorban a gyermekeim fogják használni, és náluk egyedül az SFIV, ami gépigényesebb (abból meg max. visszaveszünk). csak éppen sejtem előre, hogy ha ott lesz a 40"-os TV mellett a gép, akkor bővülni fog a repertoár fps-en kívül bármivel, és az sem kizárt, hogy mondjuk autóversenyezni én is odatelepszem egyszer-másszor
szóval köszi, amit írsz, az erősen az intel irányba billent.
ház terén igazából az SG05-ből indultam ki, mert nagyon dícsérik, mint konstrukciót, és kinézetre is pont passzol oda, ahová szánom. a CM az ára miatt jött szóba, meg később bejött a 80+Gold szempont.
@Abu: thank you, ez segített
5800K kihúzva
@canniball: holy f****** sh**, tényleg! ezt nem is értem, hogy bírtam ennyire benézni
köszi a korrekciót
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Kikapcsolható, de állítani nagyon limitáltan lehet. Az AMD turbója bonyolultabb mint az Intelé, sokkal több tényezőt figyelembe vesz, így akkor is képes órajelet emelni, ha esetleg a processzormagok kihasználása elég magas.
A szorzó fölfelé csak a K-s modellekkel állítható. A turbó az a nem K-s modelleknél védett szorzóval megy, vagyis azt a BIOS nem állíthatja be alapnak. -
-
Krampesz
tag
egér nélkül is meg lehet oldani. ha nyomsz egy enter/OK gombot filmlejátszás közben akkor előjön az a felület, ahol jobbra balra nyilakkal oda tudsz mászni a hang ikonhoz, és ott enterrel be tudsz mászni a hang menübe. nem gyors megoldás, de nem kell hozzá egér
openelec alatt egyébként nekem nem sikerült felülbírálnom a keymap.xls-t, hiába tettem oda ahova kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged