Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- A Sony is belépett a 200 megapixeles klubba
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
KatonaT
üzenetére
Bőven elég hozzá, igen. Az IGP része is, ha extrákra nem kell.
Na megpróbálom összefoglalni IGP és CPU erőben mi kell a különböző igényeknek, hátha egyben világosabb lesz a sok erre tévedő kérdezőnek.
IGP: Az egyszerűség kedvéért Cinebench pontszámokkal, hogy látszódjanak az arányok:
Atom 330 (0.50)
AMD Brazos (0.60)
AMD Llano/Trinity 2 maggal (1.50)
AMD Llano/Trinity 4 maggal (tipikusan 2.60 - 3.30 között órajelfüggően)
Intel SB G520/G620/G840/G850 (1.8 - 2.4 között órajeltől függően)
Intel IB G1610... (2.0)
Intel SB i3-21xx (3.0 - 3.2)
Intel IB i3-31xx (3.3 - 3.4)- Standard HTPC célokra DXVA képes VGA-val mellett (egyedül az Atomnak nincs ilyen, ott kell mellé egy Ion vagy bármi más vga) BÁRMELYIK elég. Ez 1080p mkv-t és BD-t jelent. Még az Atom is 10-20% közötti cpu terheléssel elintézi. A Cinebench pontszámokból pedig látszik, hogy a többi klasszisokkal gyorsabb.
- Extra igényekhez, 24p, 3D-re, MadVR-re Llano-tól felfelé kell válogatni a cpu-ból. Az IGP-k miatt majd pár ki fog esni...
- Netezős gépnek igényfüggően: aki nem ijed meg egy kis lassúságtól annak az Atom/Brazos is jó lehet, főleg egy SSD-vel megtámogatva, de szerintem a 2 magos AMD-ktől felfelé kényelmes/elég gyors általános netezésre használni gépet. A 3-as pontszám körüli procik még gyorsabbak, de erre szerintem már kicsit feleslegesek.IGP:
- DXVA lejátszáshoz: mind tudja. Intel SB-ken nem 100%-os a kompatibilitás, de én a gyakorlatban nem találkoztam problémával. Intelnél a Pentium/Celeron sorozatban hiányzik valami képjavító ami az i3-akban megvan. Erről nem láttam még tesztet, hogy okoz-e a gyakorlatban problémát.
- 24p: Intel SB-k kiesnek, minden más IGP (Atom mellett Ion is) jó.
- 3D: Passz... aki használja majd leírja.
- MadVR: jobb képminőség. AMD Llano/Trinity és Intel SB-ből a HD4000-est tartalmazó procik (5-re végződőek: i3-3225)@Tonyo: Nem tudom milyen i3-ad volt pontosan, de a mobil i3 jóval lassabb, mint az asztali. Egy i3-2330 (ami nem is a legkisebb mobil i3 proci) kb. ugyanolyan erős, mint az említett G1610-es Celeron. Az asztali i3 pedig legalább 1.5x gyorsabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Projektor topic
- MIUI / HyperOS topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Napelem
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest