- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
válasz
canniball #14949 üzenetére
Ezt úgy sem adod be neki...ami nem Intel az szenved.
Igaz, hogy az enyém sem szenved, de biztos az érzékeim csalnak meg!
Off-off topic:
Mondjuk a B815-ös Intel laposom itt fújtat, és allig haladok, közben pedig csak ide pötyögök és a torrent megy, valamint egy filmet nézek. (Egyébként ha HDMI-vel összetolom a tv-vel, miért röccen a kép kb 4-5 másodpercenként egyet? Nem is 24p-s a film, hanem egy alap divx, 1 gigás fajta.)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
canniball #14901 üzenetére
Most jo a link.
Ebből az XT változat drága a 7"-os kijelzővelNézd,kinek mit ér meg.
A Te volt házadat nem raknám látható helyre,mert asszony kivágná,de ezt ott akkor is leírtuk.
Ez a zalman mutat valahogy a tv állványban.De ha neki tetszik,hát ő tudja
Azt néztem,egy valamire való ház,amin kijelző van es távos van hozzá,nemigen áll meg 50 alatt.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14890 üzenetére
Persze ezt is használtba szereztem be, pár ezerrel olcsóbban, nem biztos, hogy kiadtam volna érte annyit mint az új ára
Köszi!Várjáá máán
Ed megszólta a volt házadat, hogy ronda
Jah igen, mert ő nem tudja, hogy tőled vettem, de a média lejátszós topicban egyből lefikázták
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #14813 üzenetére
szerkesztettem az előző hsz-t!!!
Az egyel előtte lévő hozzászólásra meg szerintem azért van differencia mert lehet nem fix idő van kódolva hanem százalék így egy hosszabb filmnél nagyobbat ugrik mint egy rövidebb filmnél.
Engem a vmw tekerés borít ki az xbmc-ben, ugrik egyet szaggat a kép mint a barom és kell neki 5 másodperc mire folyamatosan elkezdi játszani, ha mondjuk 5x gyorsan léptetne az ember 30 másodpercet akkor úgy szaggat hogy alig akar helyreállni utána a kép.
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #14808 üzenetére
advanced.xml-el lehet játszani, ott be lehet írni hogy egyes pörgetéseknél hány másodpercet ugorjon.
wiki 3.43 <video> résznélAmúgy meg gombfüggő szerintem mert van külön kvázi léptetés ami pl. a billentyűzeten a jobb-ball rövid ugrás a filmben a fel-le nagyobb ugrás a filmben és kell legyen egy direkt gomb ami kvázi csévéli ami a hagyományos vhs-s pörgetés mikor gyorsítja a képet, de én azt sose használom így nem tudom melyik gombra van beállítva, ugyan így van beállítva a távirányítón is legalább is nálam. A sima pörgetés icon a két háromszög az csévél a középső nagy gombok a távon a jobbra balra le fel meg léptet jobbra balra kicsit fel le nagyot. Remélem érthető volt és segítettem valamennyit.
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #11943 üzenetére
A tekeréstől még mindig agybajt kapok.
Nem lehet megoldani hogy mielőtt nekiállna ne ugorjon több percet? Vagy csak nálam ilyen?
-
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14665 üzenetére
Akkor bocsi,de ez is fajin, hogy nem tüntetik fel rendesen.
Nekem digivan tudom, hogy működik, ezzel a CI+al nem voltam tisztába, mert nálunk hála a jó istennek nincs upc, csak digi.CI+ kártya olvasóra gondoltam, vagy amit ad az a kártya olvasó? Ha igen, akkor meg arra ami ezt az egészet fogadni képes.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14663 üzenetére
Itt ez a tv, azt írják, hogy CI van benne, a UPC szerint meg képes a CI+ modult fogadni amit az előbb linkeltem, ott van a kompatibilitási listán.
Akkor most mi van?
Oké, hogy adják a modult és a kártyát, de amibe bedugod azt meg kellene venni
Már mint htpcnél.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14539 üzenetére
Mindjárt, csak regenerálódok éppen, mert nem rég értem haza a futásból
Már rendbe raktam magam, most már csak bámulok ki a fejemből
Jah meg egy jó kis Indiana Jones-t meg kéne nézni a szomszédok örömére
Lehet most az lesz a tesztelés meg holnap?
Tényleg az imon tudott olyat, hogy ki írta, hogy az xbmc melyik menüjén állok éppen és stb?
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #14351 üzenetére
Viszont most felraktam két fajta python, akkor nem ment, újra raktam az xbmc-t a 11.0 semmi béta , csak a stabil, és most meg megy.
Azért értetlenkedem én, mert nem nagyon hallottam még, hogy winhez bármilyen python kiegészítő is kellene, legalább is eddig
De mindjárt letörlöm őket, és megnézem, hogy megy-e úgy a rádió -
Frigetrus
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
canniball #14275 üzenetére
1080p-re állítva ezt csinálja nem? Ha van akkor abban tölti, ha nincs akkor a legnagyobb elérhető felbontásban.
más: Aki madvr és lav filterket használ. Ehhez milyen cpu és gpu teljesítmény kell?
Összességében gondolkodom váltáson a mostani Ion-ról (Atom 330@2GHz + Nvidia Ion), mert elég lassú. Az új cpu-k, apu-k már hasonló fogyasztási szinttel, de sokkal jobb teljesítménnyel elérhetőek és a lejátszáson kívül ez előnyösebb lenne. Viszont gondban vagyok a típussal, mert úgy érzem nincs megfelelő alternatíva.Cpu fronton az SB-IB a nyerő, teljesítményben és teljesítmény/fogyasztásban. Egy G540-G620 (esetleg i3-2100 @2.5GHz) megfelelő lenne, kb. 4x gyorsabb az Atomnál. Viszont IGP-ben a DXVA és a 24p miatt egy külső vga jobb lenne, ami árban is plussz, de főleg fogyasztásban.
Ráadásul diszkrét vga-ban kezdenek kihalni a HTPC-be való kisebb típusok. Gondolom annak okán, hogy az IGP-k, APU-k mellett már nincs szükség kis vga-ra.
Talán az IB még jó lenne, de egyelőre még nem kaphatóak a procik, a Pentium vonal ott is ki lesz herélve és drága is.
Plussz feltétel, hogy ha a fent említett MadVR+LAV filterhez kell a kraft, talán kevés is neki az Intel IGP.
AMD Llano: IGP jó, teljesítményben is, a cpu viszont jóval gyengébb és/vagy sokat eszik.
Trinity még nem tudom mire lesz elég, de gyanítom ez is gyengébb lesz jóval mint az Intel.Szóval várom az ötleteket melyik lenne a jó irány.
A Trinityről, ha vannak konkrétabb infói valakinek, ill. a MadVR-LAV filter párosról eredmények Intel IGP-n, Llano-n. -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
canniball #14254 üzenetére
Szerintem a CPU hűtő volt egy rakás szerncsétlenség, mert amikor visszaszereltem a régi Chiftec házamba akkor sem volt meggyőző a hatásfoka a hűtőnek, mert ott is volt, hogy elérte a 65fokot (nem az igazi nagy nyári melegben) és még az oldalap sem volt rajta, továbbá vagy 3x pasztáztam újra, mert én sem akartam elhinni amit láttam.
Hűtő: CoolerMaster Gemin II
Nekem nagyon nem jött, és mellesleg egy vagyonba került. -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
canniball #14242 üzenetére
Passzolom. Összeraktam, egy asrock A75M-ITX-el, A8 3870k-val és agy cooler master Gemin II.-vel, de nekem nagyon felmelegedett, ha ráraktam a gépház oldalait.
A hőfok volt hogy elérte a 80fokot, ami valjuk be nem egészséges.
Szerintem, nem kapott elég levegőt, mert a táp közvetlen fölötte volt, vagy pedig az a rengeteg kábel miatt nem tudott jól szellőzni.
Lényeg a lényeg, engem nem győzött meg. -
cekkk
veterán
-
Totheground
addikt
válasz
canniball #14195 üzenetére
Semmikepp nem baj, ha nagyobb lenne, szerintem is jobban nez ki, jobb a szellozes es el lehet ferni benne. A lenyeg, hogy matx lapokat nezegetek, es hogy azt is bele lehessen tenni. Bar gondolom a nagyobb hazakon is van ott furat.
Tabletem van, most az XBMC Constellation-t használom, csak neha zavaro, hogy mindig oda kell nezni a kepernyore, nem lehet ugy "megszokasbol" hasznalni, mint egy rendes taviranyitot.
-
sb
veterán
válasz
canniball #14126 üzenetére
Az költői kérdés volt. A neked irányuló alapkérdés az volt, hogy a 600-asnál másnál is hiányoznak-e ezek a beállítások.
Az inter device azt tudja, hogy minden olyan esetben amikor több eszközre küld jelet egymás után akkor kivár. Pl. állítás az erősítőn, aztán a tv-n... eközött a kettő között is lehet külön (esetleg nagyobb) delayre szükség, mintha két egymás utáni jel azonos eszközre megy ki.
-
sb
veterán
válasz
canniball #14118 üzenetére
De, értem amit írsz és be is fogom állítani, de érdekel, hogy miért kell ezt a 8mp-t "kézzel" beszúrnom az activity indításba, mikor a menüben is kint van és automatikusan tudná ezt a problémát kezelni.
Ha megnézed van pl. olyan is, hogy "inter-device delay". Ez szintén megvan az 525-ösöm, de nincs a 600-ason. Ezt pl. már nem tudom, hogy hogy állítanám be kézzel... Bár talán be lehet minden olyan sequence-be meg egyéb cuccba tenni, amibe kell, de egyrészt macerásabb, másrészt pl. a sequence parancsszáma is korlátos.
Szóval jó lenne, ha ezeket alapból tudná, ha már egyszer az 525-ben is ott van.
-
sb
veterán
-
sb
veterán
válasz
canniball #14110 üzenetére
A normál delay arra való, hogy minden jel közé betegye.
A power delay meg csak a bekapcs után.Pl. nálam a Samsung TV-n 6-7mp, mire a bekapcs után jelet lehet küldeni és fel is fogja. Az LG-n ez 3-4mp, de az is sok lenne, ha működés közben egyéb gombok között is ennyit várna. Oda elég 1-200ms.
Ha mindkét delayt lehet állítani akkor ezt a két esetet külön kezeli.
-
sb
veterán
válasz
canniball #14104 üzenetére
3 vagy 4 activity-d van?
Én 600-ason 3-at használok és nekem is a második lapra teszi, de talán 4-nél kitölti a 4-est. 525-ösöm is van, azon mintha így viselkedett volna...Ha már itt tartunk:
525-ösön a Samsung A656 TV-hez beállítható egy rakás delay. Pl., hogy bekapcsolás után hány mp után küldje a következő jelet.
A 600-ason LG LD450 TV-n ugyanez hiányzik és sajnos túl gyorsan is küldi a bemenet választást, így nem vált át arra a bemenetre, amire kéne.
Ötlet? -
sb
veterán
válasz
canniball #13957 üzenetére
Ha lenne abban keresném.
Genius fadobozos cuccra van rákötve, ahogy írtam sima analóg kimeneten az 5.1.Ha a hangfal stereo bemenetére kötöm csak akkor felkeveri, de az 5.1 bemenetet csak kiküldi a hangfalakra, ha ebből 3 csatornán nem kap semmit akkor azt küldi ki.
Másrészt sw-sen egész egyszerűen megoldható a dolog, már abban ami támogatja.
-
Otes
tag
válasz
canniball #13867 üzenetére
Nem kell az új telepítésig várni... közben is át lehet állítani a scrapert és mikor kérdezi hogy mindent újra akarsz e szkennelni akkor nem válasz, majd belépsz filmekhez és indítasz egy update-et, ja és mikor állítod be scrapert akkor add meg hogy:
mappa nevét használja(fő beállítás)
magyar nyelvű leírást töltsön le(advanced beállítás vagy csak simán settings?! mind1 bal lent)
-
Otes
tag
válasz
canniball #13816 üzenetére
JAH, ha véletlen találsz olyat ami angol akkor meg hozzácsapod Te, de ez csak a régebbi filmekre igaz! (Mármint a tmdb.com, mivel a userek viszik fel a tartalmat)
Nálam 500< filmet felismer és csak 1%-2% nél van gond a magyar szöveg hiányával, de a port.hu-n inkább egyáltalán nem lesz fent vagy hiányosan, leírás nélkül stb + ha nagyon terheled letiltanak 10percre XXXD
-
sb
veterán
válasz
canniball #13797 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy tudja a port.hu-s scraper.
Amúgy nálam elég kevés film van amit nem talál meg automatikusan. Általában azt, ami nincs is fent a port.hu-n.Bár lehet, hogy ez ezek szerint csak a kitöltött nfo-knak köszönhető? Úgy rémlik elég sok film mellé odateszik.
-
rigo88
aktív tag
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #13577 üzenetére
na tehát
Ez most komoly? A 600 majdnem fele annyiba kerül, képes vagy a színes kijelző miatt dupla árat fizetni?
...igenNa neee! Itthon meg 20k felett van az ára...
itt pedig 0mp keresés után is a 650 48eur a 600 pedig 33.(itt biztos szegénység van azért olcsóbb minden!)
Nekem mindkettővel, akkor én nyertem.
na jóóóóbeteg: dm500s klón de elég okos. hang elcsúszik kb egy óra után észrevehető 8-10msec. elkapcsolom visszakapcsolom (fel-legomb 1mp alatt megoldja)
Pista0001: köszi! mostanában nincs kedvem ilyesmivel foglalkozni, úgyhogy marad a lehúzom-nemhúzom le dilemma
vonakodom, de asszem veszek egy tevii s470 low profile pcie karit, és remélem megbírkózik a n3mal, valamint bízom benne, hogy a televíziózás élményét mint olyat visszaadja. (nemszaggat, nemcsúszik, nemkockás, stb...)
egyéb: 2gb is elég az xmbc openelecnek?
beraknám a 2x4gb value plus mellé a maradék 2gb ocz xtc-t de nemtom, h lelassítja-e vagy felgyorsítja!? -
drdr
senior tag
válasz
De végülis a szaggatás minek a hibája? Szoftver v. hardver (alaplap v. proci)?
Próbáltam ma egy noteszt i5 celeron egész baráti volt, nem kellett konfigolni órákig, elsőre elég meggyőző volt mind a 25fps és 23.976fps is...Már kezdem azt hinni ez a AMD vonal hibás döntés volt részemről.
-
drdr
senior tag
válasz
Sajnos azon már túl vagyok minden ki van kapcsolva, kivéve a ITC engedélyezése és a "folyamatos lejátszás kényszerítése" (vagy mi), de azokat is próbáltam már... Legjobban az segített, ha a cpu-t a 2100MHz-re tettem minimum és max 2400-ra... De mint fentebb írtam, ez nem épp a praktikus megoldás...
-
rigo88
aktív tag
válasz
canniball #13563 üzenetére
hát.. 650, mert az..... színes (de tényleg ezért
) és még reális áron hozzá lehet jutni!
ja és nem valószínű, hogy valaha is 5 eszköznél többet szeretnék/fogok egyidejűleg távirányítani.
tekintve, hogy valószínűleg veszek egy dvb-s pcie karit, így a dreambox is kiesik, marad tv, htpc, és erősítő. más meg úgyse lesz soha legalábbis belátható időn belül nem.
még nem vettem amúgy meg, várom a lehetőséget 30eurot vagyok érte hajlandó számlával és garral max adni (+4.90posta) itt újonnan 50 az ára.
amúgy a villogással van a bajom nem a fényerővel, a tv hosszúkás kék lede amúgyis bevilágítja a szobát éjszaka.
tehát még függő, hogy be tudom-e kapcsolni valahogy a gépet távval, avagy sleep. ennek fejében marad a powerled vagy megy.
molexre átállításhoz gondolom az 5v-t kell használni nem a 12-t ugye?egy másik bajom, amire a nyitott elek irc-n csak annyit mondtak, hogy "hasznájjá kábelt B+" az pedig az lenne, hogy a wlan életrekeltéséhez valami fura módon mindig újra kellett indítani a gépet. halálközeli állapot, vagy ismert probléma nem tudom. mindenesetre megvárom az új lapot és meglátom mit mond rá. a lényeg máshogy: minden 2. indításra volt csak hálózatom. egyelőre semmilyen basic troubleshootingot nem végeztem el, megvárom a cserekészüléket, és meglátom mit tehetek.
-
sb
veterán
válasz
canniball #13569 üzenetére
Sajnos a 90%-a rarolvavan így nem nagyon tudok elsiklani felette.
Plussz ha már van ilyen megoldás, akkor nem akarok megosztott könyvtárakban turkálni, ha lehet a rendezett, letisztázott XBMC library-ben is.
Egyébként azóta beállítottam. Csak egy menüpont engedélyezés volt az XBMC-ben. Telefonra meg felkerült egy DLNA kliens. Belépve látom az XBMC media library tartalmát (tehát nem file szinten, hanem 1 film 1 filenak látszik, ha 50db rar-ban van akkor is, rendes címmel, stb...). Egyelőre tovább még nem jutottam, mert a HD mkv-k valami miatt nem indulnak el a streamen, SD-t meg nem próbáltam.
-
sb
veterán
válasz
canniball #13563 üzenetére
Valamit félreérthettetek.
Én nem a wol-t mondtam megoldásként, csak jeleztem hogy az említett menüpontot le kell tiltani ahhoz, hogy áramot kapjon az usb, háló, stb... Tehát csak így megy az usb-s távirányítós ébresztés is (ha az usb vevő is támogatja)... nomeg a wol is, de az mellékes.Saját témám:
Szeretném, ha a nas-kétn működő htpc-n a videókat, zenéket elérem a mobilról is.
- Streamelve, nem másolgatni szeretném.
- Lehetőleg azokat a file-okat amik már az XBMC-ben benn vannak a library-ben, jó lenne nem külön programmal, megosztással még egyszer beállítani attól függetlenül.
- Streamnél gond lehet, amit írtam: a videók többsége rar-ban van (letöltésből), amit az XBMC simán lejátszik. Gondoltam ha DLNA szerverként tovább osztja akkor is kezeli és a DLNA kliens a másik oldalon egyszerűen csak a vdeió stream-et kapja meg minden egyéb hókuszpókusz nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged