Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frigetrus

aktív tag

válasz Enszuke #14337 üzenetére

A torony ház elfektetés az esztétikum miatt nem jöhet szóba.
    Egész biztosan nem adom el a HDD-ket, mennek azok szépen be külső tárolókba, ugyanis néha jól jön ha valahova magammal tudom vinni. Ráadásul nagyon felmentek a HDD árak, van egy 400 és egy 500 gigás vinyóm, bukóval eladnám, vennék egy drága 1 terás merevlemezt, amit szintén külső házba akarnék tenni, vagy már eleve külső merevlemezt vennék, mert kell a hordozhatóság is. És így a fogyasztás is meg van oldva, mert csak akkor fogyaszt ha be van dugva.
    Továbbá biztonsági mentésként van mindkét lemezen azonos tartalom. Könnyen belátható, ha egy nagy lemezen lenne minden, és az tönkre menne akkor bukok mindent, így viszont ha valamelyik elhalálozik, a másikon meglesz mindenem.
    Képszerkesztés vegyed úgy, hogy le van tudva akkor, ha már az új alaplap., vga, memória és proci picit erősebb már a jelenlegi öreg hardvernél. :)
    Szóval a nagy kérdés még mindig adott. :)

• Frigetrus

aktív tag

válasz canniball #14335 üzenetére

űűűű, ez tényleg nagyon szép :Y és az ára is jó. Csak még valamikor november-december tájékán tervezem a gép vételt, addigra úgy is elviszik. Jelenleg meg nincs pénzem, mert még zsebpénzből élek. De tényleg, valami ilyesmire gondolok, de újonnan nagyon drága. :( köszi :R

• Frigetrus

aktív tag

válasz Enszuke #14333 üzenetére

Nos ODD-re nyilván a mai világban már kevesebb szükség van, de van sok filmem DVD-n amiket szeretném nézni továbbra is. Továbbá ha már van ODD-m akkor miért ne tenném bele.
    Képszerkesztéshez eddig a 3 giga ramot használtam, nyilván nem a leggyorsabb, de azokra a feladatokra amik nekem voltak megfelelt eddig is. Persze semmi nem zárja ki, hogy később ne vehetnék bele többet. Pl 2x 4 gigát,
    Alaplap és proci a legnagyobb kérdés. Ja, és lehet az a ház nagy, csak fekvő legyen. A mostani házam is fekvő, és a tv állványon van, és ott is akarom hagyni. Csak szeretnék egy új házikót.

• Frigetrus

aktív tag

Üdv!
    Hosszú problémafejtegetés következik, de megköszönöm annak, aki végig olvassa.
    Szeretnék összerakni egy pc-t, aminek egyik feladata lenne betölteni HTPC szerepet, másik feladata lenne internetezés és képszerkesztés. Cél, hogy halk legyen, aránylag olcsó mondjuk az egész fejlesztést megoldhassam 80-90 ezer Ft-ból, fekvő házba kerüljön, és a teljesítménye elegendő legyen mondjuk full HD videó-k nézéséhez, és azért a Photoshop is menjen rajta. (Játék nem fontos, nem ez a cél, de néha előfordul hogy futtatok valami régebbi játékot, mint pl.: Forma 1 2007)
    Másik lényeges dolog, hogy erősebb legyen a jelenlegi gépemnél, ami már igen koros, de remélhetőleg már nem nehéz túlszárnyalni egy alsó kategóriás új géppel. A mostani konfigom: Abit AB9 alaplap, Intel Pentium D915 2.8 Ghz, 3 gigányi 800 mhz DDR2 ram, GeForce 7600 GT 256 mb.

Ami már biztos, hogy valamilyen SSD-n lenne a rendszer, 60-120 giga körül, továbbá a jelenlegi HDD-im külső házba kerülnének. Memóriából kb. 2x2 GB kellene, DDR3, órajelet még nem tudok. Ház legyen fekvő fogadjon teljes méretű ODD-t mert az átkerülne a régi gépből, max 15 ezret szánnék rá. Tápegységem van, Chieftec GPS-450AA-101 A, 450 watt, kérdés jók-e a csatlakozói a jelenlegi alaplapokhoz.

Szóval a nagy kérdés inkább az alaplap+processzor+videokártya hármas:
    Márkák terén nyitott vagyok, tehát AMD vagy Intel teljesen mindegy, nem vagyok márka-fanatikus. Az sem dőlt még el, hogy m-ATX vagy m-ITX legyen, továbbá, hogy processzor beépített legyen az alaplapba vagy sem. Jó lenne a minél halkabb hűtés is. Videokártya pedig azért lenne kérdéses, mert nem tudom, mennyire elegendő a processzorba épített grafikus mag, de az olcsóbb 10-15 ezer Ft-os kártyákról meg nem sok jót hallottam.

Összegezve:
    Milyen alaplap+processzor+(videokártya) legyen?
    Milyen memória legyen, milyen órajellel?
    SSD?
    Ház?

Az alábbi összeget szánnám rájuk:
    Ház: 15000 Ft
    SSD: 15-20000 Ft
    Memória: 2x 3-3 500 Ft = max 7000 Ft
    Külső merevlemez ház: 2x 4-4500 Ft= max 9000 Ft

Ez így összesen: kb. 51000 Ft
    A maradék 30-40000 Ft-ból kellene kihozni az alaplap+processzor+(videokártya) hármast.

Mit tudtok ajánlani? Vagy melyik topicban érdemes érdeklődnöm még? Egyáltalán megvalósítható az elképzelésem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés