- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
válasz
canniball #19678 üzenetére
Nekem van egy MSI Media Live HTPC-m. Van rajta egy VFT kijelző és egy 6 hw. gombból álló modul, ami USB-re csatlakozik. Amikor a gyári drivereket kerestem, az ehhez tartozónál volt egy olyan megjegyzés, hogy ennél a legfrissebb változatnál már kiküszöbölték a "memória szivárgás" jelenségét. Egy hibásan megírt programnál van ez a jelenség, amikor a rendszertől igényelt memóriaterületeket nem szabadítja föl szabályosan.
Neked nincs telepítve valami hasonló kiegészítő csicsa? -
drdr
senior tag
válasz
canniball #19669 üzenetére
Én 2x2GB-ot használok és 512-őt kap az IGP. lapozófájl kikapcsolva. Sosem volt kevés. Játékok is futnak fullhd-n, hd-n. Nincs gond. Egyedül akkor volt, amikor a Passmark BurnIn tesztjét futtattam, na akkor sírt a ramért...ugye ekkor is ki volt kapcsolva a virt memória...
Korábban valamiért 256MB-on maradt a megosztott memória, ekkor a PDVD szaggatott, de 512-vel nincs baja.
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #19669 üzenetére
Ez annyiból érdekes, hogy én használtam Win7et 2 gigával és nagy ritkán volt kevés neki, most 4et használok és a htpcben is 4 van a laptopban 50% körül van használatban alapesetben, a HTPCben meg 30-40, majd ránézek. Egyszer nem sírt még memória után a gép. Pedig futtatok virtuális gépeket, netbeanst adatbázist... Na jó van egy oldalt ami flash alapú és a firefox és az adobe meg tud enni olyankor összesen 1-1,2 giga ramot is
Majd megnézem chrome alatt mit produkál. De nem hinném, hogy egy gépen amin netezés és zenehalhatás valamint torrent van, 8 giga ram lenne szükséges.
A Nasban nekem van 1 giga memória(Debian alapú linux)Igaz, csak torrent ftp és hálózati médiatárként működik, egyedül akkor van füllon a memóri, amikor csomagolok, persze ha több minden futna akkor elkellene a több RAM.
-
-
jeni
félisten
válasz
canniball #19591 üzenetére
ha store boltban nincs akkor talán a testvéri országban kapható
kiszámoltam és ott csak 1000 Ft-al drágább -
HPAA
őstag
válasz
canniball #19088 üzenetére
átolvasgatva több oldalt is találtam egy nyitott kérdést, hátha segít
szerintem az országban elsőként volt olyan lapom anno írtam is róla , akkor még senki sem tudta a választ
később kiderült , hogy a memória inkompatibilitása okozta, de hogy mi köze volt hozzá azt ne kérdezzétek
minden funkció tökéletesen ment azzal a rammal , hdmi viszont nem volt -
drdr
senior tag
válasz
canniball #19425 üzenetére
"Egyébként a 12V DC-t azért gondoltam, mert úgy talán tisztább tápellátást kapna, mint egy pc tápról, ami ráadásul zajos is."
"tisztább tápellátás" miatt értettem a táp-zajt, a hallható zajosságot Ő is külön értelmezi ("ami ráadásul zajos is")....
No mind1, túl van tárgyalva....
-
tvamos
nagyúr
válasz
canniball #19414 üzenetére
Nekem ebbe a gepbe kellene a tap.
Amit tudok rola, hogy ami tap van benne, arra ez van irva:
3.3V 16.7A / 5V 12A / 12V 10A / -12V 0.3A / 5Vsb 2A
Ez egy 160W tap. Bar az alaplap konyveben azt irja, legalabb 200W legyen a tap, de "csak" i3 van benne, gondolom azert eleg ez a tap is. Akkor panel tapbol is eleg lenne valami 150-160W.
Esetleg igy mar tudtok ajanlani nekem valami passziv tapot? -
Firefrenky
csendes tag
válasz
canniball #19390 üzenetére
Köszi! Ezt a házat néztem ki a HTPC-hez (ha csak nem lesz valaki aki tudja a kérdéseimre a megoldást):
http://www.supercase.gr/en/p/1-cases/2-super-case/26-dm-series/89-super-case-dm-387#gall[g89]/1/
Találkozott vele valaki? Milyen minőségű? S a tápja mennyire megbízható?
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #19360 üzenetére
Nem, egyen Lidl-is SilverCrest
. "Normális" terhelésen szerintem egész pontos, legalábbis az említett hajszárítóval tesztelve. Ha jól emlékszek ez a 2 wattot nagyjából mindenre kiírja, éppen csak a csupasz tápkábelre nem. Ha jól emlékszek a kapcsolójával lekapcsolt tápra is ennyit írt.
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #19158 üzenetére
Igazából ez egy távirányító, és már megvan.
A kérdés valójában arra irányult, hogy milyen SSD-t ajánlotok. Valami konkrét típus. Nem drága, nem nagy, de jó. Kingston v+200 60GB? 15+ÁFA. Ez jó vétel vagy lenne jobb?
-
robim
tag
válasz
canniball #19097 üzenetére
Bluetooth-t használom (dinovo minihez), azzal meg vagyok elégedve, a wifi-t kapásból letiltottam, mert kábellel használom.
Nekem eddig bejött, nem volt semmi gondom vele, viszont az MSI-s programokkal nem vagyok kibékülve. Pl. az updater nem találta meg se az új BIOS-t, se az újabb AMD drivert.Komolyabb összehasonlítási alapom nincs, a Latitude E6400-hez (Core 2 Duo P8600) képest sokkal gyorsabb, a popcorn c200-hoz nem akarom hasonlítani (ég-és-föld), fagyás még nem volt (alig 1 hét alatt), ma este gondoltam kipróbálom az mpc-hc+madvr kombót hogy teljesít a Skyfall-al, ha érdekel, holnap írok róla.
Egyedül Chieftec flyer házzal nem vagyok kibékülve, de már úton az új! -
robim
tag
válasz
canniball #19095 üzenetére
Most, hogy mondod, nekem is van VGA csatlakozó a TVn, de kábelem tuti nem lett volna.
A TV-m egy régi Samsung LCD (5 éves), a pontos típust nem tudom, mindjárt utánanézek...szerk.: valami ilyesmi, de ha érdekes, akkor ha hazaértem megnézem: Samsung LNS3251D
-
toto76
tag
válasz
canniball #19042 üzenetére
Köszönöm.
Egyelőre akkor, majd a ház dönti el. Most olyat választottam ki, amibe belefér az imon is.
Ha esetleg beleszerelmesedek egy olyan házba, amibe nem fér(ne) bele az imon, akkor keresek valamit.
Android is jó lenne, de a család többi tagja még magabiztosabban kezeli a távirányítót.Köszönöm,
Nem sokára jelentkezem a konfiggal véleményezésre -
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #18755 üzenetére
El lehet egy külső vevőt ügyesen rejteni, én sem faragnám ezért szét a házat. A lényeg hogy szerintem ebben az esetben nem a gombhoz kéne a kabátot választani. Emellett az MCE távirányítónál olcsóbb megoldást nem fog találni, a Harmony akkor lehet jó ha nagyon frusztrál valakit a több távirányító. Nekem személy szerint ez nem okoz gondot, bár XBMC irányításban én átnyergelek az Androidra, ahhoz nem kell vevő sem, ezért javasoltam elsősorban azt.
Szerk.: A ház honlapján a 13-as képen látszik a bekapcs és reset gombok mellett egy lyuk, tehát van IR vevőnek előkészítés.
-
rbalint88
addikt
válasz
canniball #18691 üzenetére
"Itt vannak a képek, itt pedig a terv."
én az autóból fogok kuplerájt csinálni piros ledekkel, kilincsmegvilágítás belül és lábtérmegvilágítás az első utasoknak. kutyaszarvilágítás gyárilag van, meg bekerült egy W8 belső világítás, ami a középkonzolra és a váltó környékére szór kis pirosas derengést, de nagyon kellemes.
Csecse lesz ez a házikó, de kell neki egy megfelelő környezet is
másrészt a karbonfóliával csínján bánnék, inkább valami rücsis festékkel fújnám, úgy iparibb lenne, meg a karbon fólia sajnos elég gagyi tud lenni élőben. (bár most rendeltem egy fényes felületű gold/brown/black karbonfóliát és egy brushed steel grey fóliát, mindkettő 500x1500mm méretben, ha nem válik be, akkor a maradék eladós lesz
) kezdem unni, hogy a (mű)fabetét meg van repedve az ajtóbehúzókon...
-
-
csupahatos
csendes tag
válasz
canniball #18633 üzenetére
Eszembe jutott egy új ötlet erre a "problémára", de lehet h nagy hülyeség. Ház hűtőventilátora egy fogyasztó, a ledek szintén azok. Ezek szerint ha ventilátor helyett ledeket kötök be egy POWER FAN csatiba akkor azokat a gép kezelhetné ventillátorként is?!? Ebben az esetben pedig egy ventilátor-fordulatszámszabályozó programmal csökkenthetném a világítás fényerejét, vagy akár teljesen kis is kapcsolhatnám. Gyakorlatban működhet ez?
-
sb
veterán
válasz
canniball #18675 üzenetére
Szüleimnél 600-as van, 3db activity és a kijelzőn csak 2 jelenik meg, a harmadikért mindig lépkedni kell.
Device-ból kirakja a 4db-ot is, de activity-nél mindig csak 2 volt sajnos.Az én 525-ösömön megjelenik a 4 kocka... vagy 3 activity úgy, hogy az egyik kocka üres a 4-ből.
-
TCr
veterán
válasz
canniball #18675 üzenetére
Azt hiszem amikor az activity-ket látod, akkor valóban csak 2 activity jelenik meg a kijelzőn, vízszintesen elválasztva.
Ha megnyomod a kijelző alatti funkciógombot, akkor vált az eszközökre (devices), azokból valóban 4 látszik a kijelzőn.
Vagy félrebeszélek és nem erre gondolsz? -
csupahatos
csendes tag
válasz
canniball #18631 üzenetére
Erre gondoltam én is. Legjobb viszont az lenne, ha a windowsból softveresen lehetne le/fel kapcsolni valami nyomtató vagy usb porton keresztül. Utánaolvastam, de ez komoly programozási tudást igényelne. Esetleg valakinek egyszerű megoldása? Olyasmire gondolok, mint ahogy a cd tálcát is ki lehet adatni softveresen.
-
Toobee
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #18196 üzenetére
Amit linkeltem, az az USA-ból szállít, ugyanaz a kép és a leírás, mint a gyártó oldalán MiniBox
A hatásfoka (92 vs 96%) és a terhelhetősége (6A vs 7-8A 12V-on) magasabb.
Amúgy meg szoktam venni az olcsóbb kínai cuccot, de a táp kényes téma. Inkább adnék pár dollárral többet az alaplap épsége miatt. A kockatápból már olcsót veszek. Az nem annyira kritikus, ha eldurran. -
cekkk
veterán
válasz
canniball #18196 üzenetére
http://www.mini-box.com/DC-DC
Ezek az árak szerintem a mérvadóak.
Ezért csodálkoztam én is ezeken a 20 dolláros árakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest