Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokosmith
tag
-
tlaci72
tag
válasz
Patice #40938 üzenetére
Nálam akkor ez kizárt mert mindenképpen maradok az N3150-nél, a te alaplapoddal plusz proci már nagyon túllépnék a kereten.. már így is túl vagyok azon amit rászántam
Csak azt hittem, hogy van akkora hely benne, h belevarázsoljak egy SSD-t a 2,5 HDD mellé. Ezek szerint nagyobb házat kell nézzek
Köszi!
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Patice #40938 üzenetére
az asztali gépemben nekem is 50eft-os 650W táp figyel meg a ház is kb ugyan ennyi
,de HTPC-nek amivel csak filmeket nézek szerintem bőven elég míg i3 (S) mellé egy ilyen házikó egy jobb kockatáppal igaz ez 3000ft és benne a paneltáp +6000ft volt a kockatáp hozzá
-
tlaci72
tag
válasz
Patice #40762 üzenetére
Ugyanabban a hi-fi állványba lenne mindkettő, bár ha más eszközről akarom elérni a HTPC-t mondjuk tablettel akkor valóban jobb lehet a távolság miatt a kártyás megoldás.. köszi! csak próbálom összeszedni a komponenseket a N3150-ITX alaplaphoz amit ajánlottál, hogy mennyibe állna meg az összeállítás
egyébként a HTPC-re milyen szerver programot ajánlotok? Semmi extra csak annyit kell tudjon, hogy elérjem a HTPC média tartalmait pár eszközről.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Patice #40698 üzenetére
Jó cucc! Későbbiekben szerver számára gondolkozom ezekben (eddig a q1900TM volt szem előtt).
Amúgy lejátszónak érdemes lehet nézegetni a kész gépeket is.
Ugyanebben a webshopban szemezgettem múltkor. Gigabyte brix-ek meg Asrock beeboxok. J1900 alapokon 4GB RAM + 500GB HDD a giga kb 60eFt (kis házban, készre szerelve, táppal). RAM és HDD nélkül meg talán 45-47k körül volt. Ha valakinek nem kell merevlemez (akad otthon, vagy usb kulcsról futtat OE-t), akkor egy 2GB SODIMM-mel megtoldva kb 50-52eFt környékén kihozható a HTPC-je (ami win alatt még BD3D kompatibilis is). -
parkasz
senior tag
válasz
Patice #40346 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot.
Hát ugye pont ez a nagy kérdés, hogy milyen alaplapot vegyek. Az nem gond, hogy kell hozzá külön táp, ha ez van hát ez van.
Vagy inkább az erősítő cserét is iktassam be. Bár gondolom azt csak akkor érdemes, ha a htpc vonal lenne erősebb.
Megsasolom azt a dc nélküli verziót
JA és ha optikai digitális kimeneten csatlakoztatom az erősítőhöz a tv-hez meg hdmi-n, akkor jól sejtem, hogy meg kell adni, hogy a hangot melyik kimeneten továbbítsa? -
sb
veterán
válasz
Patice #39948 üzenetére
Nézelődtem az UHD TV-k között. Na nem mintha sok értelmét látnám, de alig van már árkülönbség bizonyos szegmensekben és azért közelről valóban üt a nagy felbontás.
Viszont arra jöttem rá, hogy lótúrót se fogunk nézni a közeljövőben, ill. max 24p-t. Hiába kerültek rá a TV-kre lassan a HDMI 2.0 bemenetek, PC-n 1-2 Nvidia VGA-n van csak talán. AMD-n még nincs és ahogy néztem Skylake-en se nagyon lesz, max DP amihez már megjelent vmi 10k-s átalakító.
HEVC-ben sem jobb egyelőre a helyzet. Asszem én még 1-2 évig maradok a Llano-mnál. Vagy max ha nagyon zavar a fogyasztás akkor N3150 vagy J1900 lesz a BD3D fejleményektől függően.
Skylake-ben a G4400 Pentium tud mindent "papíron", de még ezt sem tesztelte senki. G4500 meg GT2-vel jön ami igazán ütős lenne, de a fentieken ez sem javít és aranyárban van Pentium létére.
-
válasz
Patice #39511 üzenetére
No, kipróbáltam mit tud a kis Braswell (N3150) natív UHD kijelzővel. HDMI-vel bekötve egyből hozta a támogatott felbontásokat. Így kiválasztottam a 2160p-t@30 Hz a menünek. Automata frekiváltás: ON.
MIB3 4K tesztanyag kurta jól nézett ki még egy sz**os LCD panelen is és szépen folyékonyan ment a film, semmi akadás, annak ellenére, hogy hálózatról ment a cucc.
Sajnos csak rövid éjszakai tesztre volt időm, mert utána asszony jött grész klinikát nézni.
Amúgy a kimenetet UHD-n hagyva az 1080p-s és 720p-s anyagokat is szépen kitolta 2160p-re skálázva. Én elégedett voltam a képével. Mintha szebben oldotta volna meg, mint a TV saját felskálázója.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Patice #39532 üzenetére
Viszont ha lesz VGA, akkor le lesz tiltva az IGP
Ha másnem, akkor választok ATX-ből egy be quiet! tápot, ha jól tudom azok elég csendesek közé tartoznak (pl be quiet! Pure Power L8 400W).gurabli
Ha most e köré építek platformot, akkor lehet, hogy olcsóbban kijövök, de ha nem jön be a jóslás, akkor fejlesztenem kell. N3150 esetében a fejlesztés alaplap - memóriacseréből áll majd, Skylake esetében CPU cseréből, ergo ha most nagyobbat költök rá, akkor kvázi olcsóbban tudom később fejleszteni.Egy gondolat amúgy megfogalmazódott bennem: ezek szerint a Braswell fejlettebb bizonyos szempontokban, mint a később kiadott Skylake?
-
gurabli
őstag
válasz
Patice #39520 üzenetére
Ahogy írod. Most, hogy végre az Intel komolyan rágyúrt a linux támogatásra (egy külön fejlesztő áll közvetlenül kapcsolatban a Kodi fejlesztőivel), teljesen felejtős lett a Windows (részemre előtte is, mert akkor meg az nvidia volt jó Linux alatt, és jó most is). Az más kérdés, hogy a Braswell-be már benne kellett volna, hogy legyen a h265 10bit (szerintem benne is van, csak le van tiltva) és az erre épülő lapokat HDMI 2.x (CEC) támogatással kellett volna kihozni, de ez egyszerű kapitalista hozzáállás: így jövőre ki venne másikat? És rá fél évre megint másik lapot...
Sokat változott a világ win vs linux téren az elmúlt pár évben. Egyáltalán nem kell linux-gurunak lenni ahhoz, hogy valaki összerakjon egy teljesen működőképes htpc-t pár óra alatt. OE-vel még azt sem látni, hogy linux, olyan, mintha box lenne (ami szintén linux, hehe).
Nem tudom, hogyan muzsikál win alatt az n3150 Kodival. Megmondom őszintén, nem is próbáltam (minek?). Amit próbáltam, az egy Win10 és általános desktop használat (böngészés, office, skype, stb), arra hibátlan volt win alatt is (4GB RAM + SSD). Alap dolgokra természetesen.
Egy biztos, Linux alatt csodálatos a kép, a felhasználók 95%-ának garantáltan nem kell ettől több és jobb (már csak azért sem, mert nincs meg a minőségben hozzá illő tv/vetítő, külön szoba, a lazán fél- egy millás hangcuccról nem is beszélve, valamint a popcorn automatáról
).
Szerk: még egy érdekesség! Pár napja elérhető az Emby Server egy dev funkcióval, konkrétan támogatja az Intel Quick Sync-et kódoláskor. Ez kb. annyit jelent, hogy a "kis" N3150 is olyan félelmetes sebességre lesz képes, hogy szerintem akár két fullhd transcode is megy majd rajta (lehet több is) párhuzamosan, közben meg a Kodi tolja a TV-re a tartalmat direktben. A Plex sajnos évek óta mereven elzárkózott ettől, esélyes, hogy ez okozza a vesztüket vagy hamarosan lesz QS Plexnél is. Így már rögtön nem sok értelme i5/7 procit tartani a kliensek miatt.
-
gurabli
őstag
válasz
Patice #39511 üzenetére
A "nagy HTPC" vonalat viszont megértem, hogy miért költenek rá ennyit. Láttam az én gépem határait egy elég komoly high-end (tényleg az) rendszerben. Mondjuk a vetélytársa nem kicsit többe került, és szinte borítékolható volt az összevetés eredménye, de nekem nagyon hasznos tapasztalat volt. Többek között megerősített abban, hogy jó úton járok ezzel a géppel és van még benne számomra is fejlesztési potenciál.
Ha valamiért tényleg high end cucc kell, akkor talán még látom értelmét, hogy valami izmosabb dolog legyen összerakva, de akkor sem a kolléga által összerakott konfig, mert az gyakorlatilag semmivel sem tud többet, mint a Braswell, de minden másban rosszabb. A tv/vetítő minősége jóval fontosabb, illetve az ideális körülmények megteremtése, mint tologatni pár csuszkát valamilyen szűrőn. Ha valakinek ultraprofi tv/vetítője van, dedikált szobája kimondottan filmezésre, stb., akkor talán érdemes egy overkill vasra költeni htpc-nek is, lehet, hogy ott valami javulást el lehet érni (ez mindig nagyon szubjektív, már csak azért is, mert pl. az EGL dolog nagyon új, jellemzően akik madVR-el nyomulnak nem igazán értenek Linuxhoz vagy nem is próbálták még az EGL (limited passtrough) módot). Ráadásul belevesznek az állítgatásba, ahelyett, hogy élveznének egy valóban jó (ez is szubjektív) filmet. Jó, ez már okoskodás, nem is az a célom, hogy bárkit lebeszéljek erről, csak pár gondolat.
Konkrétan az OE most ott tart, hogy felpakolod braswell-re (kb 10 perc), beállítod (ha ismered kb 10 perc, ha nem, akkor egy-két óra) és minden gyönyörűen működik. Ráadásul az egész bepakolható egy nagyon kis itx házikóba, ami teljesen passzív, gyakorlatilag nem fogyaszt semmit, és el lehet szépen rejteni.
Amit a kolléga rak össze vasat i3-al az szerintem teljesen pénzkidobás, de szerencsére nem az én pénzem
Plazma vs. LCD TV:
Ez egy örök vita, de sajnos értelmetlen. Maximálisan egyetértek veled. Egy öt-hat éves hd ready plazma képe egyszerűen sokkal szebb, természetesebb, mint egy mai 150e forintos LCD képe. Sajnálatos nagyon, hogy kivonták őket, de hát ami jó, az sajnos mindig így jár. Túl olcsón lehetett túl jó dolgot venni(#39512) djnice:
Meg kell állapítanod, hogy a TV-d full vagy limited RGB. Sajnos nincs egységes elnevezés, legtöbb gyártó valami lökött nevet ad.
Ez nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy úgy jön ki a kép a kodiból a tv-be, ahogy az eredeti anyagban van, és nem történik meghajtó szinten limited-rgb átalakítás, majd a Kodiban sem, majd a tvben sem.
És akkor ott van még a dihtering, ami full és limited esetén is mehet. A legjobb, ha a most nemrégen belepakolt limited passtrough módszert használod, de ez a tv-től függ. Arra kell figyelni, hogy ne legyen oda-vissza limited-full átalakítgatás.
Az eredményt mindig egy kalibrációval érdemes ellenőrizni. Emígy látni fogod, ha valami nem jó, akkor vagy nagyon csúnya sötét lesz a kép, vagy teljesen "mosott". -
gurabli
őstag
válasz
Patice #39508 üzenetére
Igazából csak azt nem értem, hogy miért kell kismillió pénzt elkölteni szinte feleslegesen HTPC-re?
Ráadásul egy ilyen konfig csak hőt termel, fogyaszt, hangos (a passzívnál mindenképpen) és igen csak drága.
Nem keresgettem vissza, hogy pontosan mire kell, de feltételezem HTPC-nek, ha már itt tárgyaljuk.
Szóval mi gondod is lenne egy Braswell + 2X2GB RAM, 30/60GB SSD + tetszés szerint ház és táp + odd kombóval?
Választhatsz DC-s lapot,akkor a táp is meg van oldva, mellé kaphatók nagyon profi kis kuckók tisztességes áron, akár táppal is. Vagy picoPSU+adapter. De lehet persze hifi kialakítású ház is, rengeteg van, az ár a csillagos határ...
A te általad összerakott konfig semmit nem fog "jobban" lejátszani, mint a fenti Braswell. Sőt, az EGL miatt a Braswell félelmetes képet ad (mondjuk szinte pontosan azt kapod, amivel eteted), ráadásul h265 8-bitig mindent visz (és még 4K@60-at is leskálázva 1080-ra).
Ha valamiért később mégsem lenne elég, értsd: mondjuk úgy érzed megőrülsz, hogy nem 4K-ban nézel valamit, vagy az elkövetkező egy évben úgy alakul, hogy meglepetésszerűen elterjedne a h265 10bit kiszorítva a h264/h265 8bitet (szinte kizárt), akkor váltasz lapot, pl. majd Broxtonra, ami elvileg gond nélkül viszi majd a h265 10bitet, feltételezem, hogy végre megkapja a HDMI 2.x-et is. Lapot és esetleg ramot kell cserélned (DDR4 lesz), más minden maradhat. A Braswell lap cseréje nem lesz több, mintha a dvga-t vennél bele. És akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy teljesen megfelel a Braswell, mert a 4K egy jó darabig még értelmetlen lesz, csak sajnos ránk erőltetik, mert a legolcsóbb "parasztvakítás", hogy újabb tévéket lehessen eladni, meg újra kiadni mindent lemezen, stb.
Sok éve, amikor még rendes plazmák voltak, hiába magyaráztam a havernak, hogy vegyen inkább egy Panasonic plazmát (csak 720p-re futotta volna), nem, inkább ő is vett egy Samsung vagy LG egy a sok xar közül LCD-t fullHD-ban. Aztán aki látott már Pioneer meg Panasonic Viera plazmát (akár "csak" hdready), az tudja, hogy talán ma kezdik a fullhd lcd-k megközelíteni azt a képminőséget, amit azok alapból már akkor nyújtottak.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Patice #39483 üzenetére
Pont ezért terveztem "kicsit felé" a konfigot, hogy lehessen bővíteni, amennyiben szükséges (VGA, esetleg új genes proci), ezért nem akarok most médialejátszót, hanem HTPC-t. Sajnos a várakozás most nem opció, karácsonyra meg kell legyen
-
Compika
aktív tag
válasz
Patice #39483 üzenetére
A váltás azért lenne igazából, mert egy fél év múlva letelik a lapomról a garancia és most eltudnám adni jó áron a cuccot, és ezért gondoltam a skylake g4400-as intel pentiumra mert jó a videó rész benne és lehet hogy időtállóbb a platform, amúgy csak 1080p-ben nézem a filmeket meg néha 3D-ben.
-
gurabli
őstag
válasz
Patice #39483 üzenetére
(#39483) Patice:
Egyszer kíváncsi lennék egy összevetésre a két "fejlesztési irányt" képviselve, hogy pl. TV-n mennyit jelenthet a MadVR több algo-ja AMD APU-n, AMD dedikált VGA-n szemben az Inteles IGP-k képével, alap Kodi-val, alap skálázókkal, vagy akár Braswell-lel szemben.
Erre én is kíváncsi lennék, de ahogy több komoly helyen is olvastam, nem sok értelme van erőműveket építeni és Windows alatt bütykölni, amikor ott a Braswell+Linux (VAAPI EGL) megoldás, korrekt áron, egyszerű telepítéssel (OE esetén out of the box), félelmetesen jó képminőségben. Nem láttam ugyan összehasonlítást, így pusztán a Kodi fejlesztőinek véleményére támaszkodom, akik egyértelműen állítják, hogy félelmetes a Braswell.
Elég sokáig nyúztam én is egy N3150-est, tényleg lenyűgözött a kép minősége (élő tv esetén a deinterlacing is), soha ilyen jó képet még nem láttam. Odaadtam egy haveromnak, mert nagyon megtetszett neki, ő nem ért hozzá, így én most ismét egy ION-t és egy RPi2-őt használok. Most mondjam azt, hogy az ION is tökéletes? Mindent visz hibátlanul, pattogós és gyors egy ssd-vel, a kép is korrekt (nem olyan szép, mint az N3150, főleg fullhd tv esetén, de a legtöbb tévén vagy vetítőn ez a különbség nem is jönne ki). Az RPi2 pedig félelmetes, szintén mindent visz és szépen teszi a dolgát, és fogyaszt talán 500 forintot éves szinten?
Most megint tervezek venni egy N3150-et, de majdnem elbizonytalanodtam, mivel az ION, akár milyen régi is, valamint az RPi2 is hibátlanul teszi a dolgát. Csak azért lenne jó az n3150, mert egyben egy kis szerver is lenne, arra meg nem a legjobb az ION, mert jóval több áramot fogyaszt (persze még mindig nem vészes), így lehet jobban megéri az ION-t átalakítani htpc/szerver kombóvá és kivárni még egy fél évet, addigra letisztul a h265 is(8bit vs10bit) és többet tudunk majd a Broxtonról is. Skylake nálam felejtős.
-
Balerik
aktív tag
válasz
Patice #39430 üzenetére
Hosszú teszt időn vagyok túl, amiben nagy segítségemre volt @regger fórumtársunk. Alapból egy i3-2120+R7 240 nel indultam el MPC-HC+madVR párossal egy Sony KDL-42W828B televízióval. Egy hosszabb vajúdás után lecseréltem R7 240-t egy R7 260 videokártyára. Filmeket 99%-ban saját FHD BD remuxokat nézek. Míg R7 240 ezek a beállítások voltak:
• Chroma: super-xbr150 + AR
• Image: Jinc3 + AR
• Image Doubling: Off
• Upscaling Refinement: Off
• Artifact Removal - Debanding: Medium/High
• Image Enhancements: off
• Dithering: Ordered Dithering
igy most 1 frame drop every 42 perc, rendering 29msR7 260 ezek a beállítások lettek:
• Chroma: NNEDI3 32 neurons + AR
• Image: Jinc3 + AR
• Image Doubling: Off
• Upscaling Refinement: Off
• Artifact Removal - Debanding: Medium/High
• Image Enhancements: FineSharp 1.0-Adaptivesharpen 0.1
• Dithering: Error Diffusion 2
igy most 1 frame drop every 2,5 days, rendering 29msSokkal, de sokkal szebb és élesebb lett a kép az R7 260-nal és az új beállításokkal, és a "zajszint" sem emelkedett számottevően.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Patice #38666 üzenetére
AUDIOPHILE OPTIMIZER 119 € ? Elég durva ára van... majdnem annyi, mint egy oprendszer...
(#38697) Janaboy
Egyszerűen csak különbséget kell tenni HTPC és PC között.Oszilaci
Látom, minden létező dologba belekötöttél, amibe csak lehet.(#38704) flashpointer
Inkább ne legyen házimozim, de ilyennel nem indítanék, ráadásul ez itt erősen OFF téma, vannak erre szaktopikok is, ahol segítenek neked.(#38731) varmi2
+1(#38732) Vikthor
Nem rasszizmus, igaza van. Ennyi erővel minden PC-t lehetne HTPC-nek hívni amit egy HDMI kábellal hozzákötünk bármilyen megjelenítőhöz, akár monitorhoz is.
---------------------Úgy látom, hogy ebben a topikban is minden sz*ról írnak már, csak arról nem, amiről illene.
-
törölt tag
válasz
Patice #38666 üzenetére
Nem lenne fair ha részletesen kifejteném a véleményem, de ha együtt elolvasod a három elemzést.... Evolúciót tekintve Haswell-Kodi + S2012 > Haswell-OSX-Kodi és VLC > Haswell-Kodi W10.
Egyazon Haswell+Kodi, egyazon Kodi+Intel skálázókkal egyszer már megvolt a teljesen zajtalan kép, ehhez képest W10-en kevesebb a zaj.
A kontraszt és dinamika folyamatosan nő, a színek élénkebbek, szebbek. A VLC mint végzetes csapásmérő MPC+Madvr-ra
. Biztosan, a hibátlan HD audio támogatással, frekiváltással...
-
_Smooth
senior tag
válasz
Patice #38564 üzenetére
Köszi a tippet. PowerDVD-vel elég sűrűn meggyűlik a bajom (úgy is mondhatnám, azzal csak a baj van - most már inkább nem nézek frame packing 3D-t), azzal nem próbáltam, lehet, hogy az tolta el.
BTW: nincs valami normálisabb lejátszó FP3D-re? Nem baj, ha teljesen fapados, vagy csak és kizárólag erre jó - ezt leszámítva mindenre Kodit használom.
-
törölt tag
válasz
Patice #38189 üzenetére
Igen, a proci cache miatt szeretnek i7-tel zenélni. Kodi alapú HTPC-be nekem elég lenne a legkisebb i3 is.
Nem voltam tétlen, tesztelgettem, egy i5-ös Skylake öszvért esélyes, hogy mostanában összedobok, de nálam eldőlt, hogy a Skylake fejlesztés indokolatlan, ezért a 7850 marad, az A8 pedig megy. Annyira jó és erős a GPU-ja, minden algo amit 1080p>1080p-re fontosnak tartok tökéletesen fut vele, mellette hagyván tartalékot is. Képminősége csuda jó, hanghibák ismeretlenek, ebben menni fog passzívan is, kis barkácsolt hűtés pedig belefér átfújásra, ha szükséges. Optikai tuninggal meglepem magam karácsonyra
Először normál házban teszteltem csak bordával, a házon pedig átfújt egy első venti és 55-60 fokig tudtam felfűteni, pedig a madvr rendesen hajtja a GPU-t. Hővezető bordákkal és a nagyobbik házzal sem lehet ennél rosszabb. H265-re biztos lesz valami megoldás AMD-nél, attól nem félek. VGA nélkül nem tudok ma ennél jobb képminőséget produkáló felállást összedobni. A hangja ugyanolyanan fasza, mint az A8 rendszeré volt, és a táp, kábelek még kapnak finomítást ... W10-em sincs kész.
Kis adalék, 1080p>1080p-re képben feljebb lépni, amit a vetítőm fizikailag és láthatóan meg tud jeleníteni, kb GTX9, AMD R9 a tetején lenne, azonban 3x ekkora fogyasztással. Ez magával hozna egy PC-s tápot, eltérő házat, nagyobb hűtést. Lehet osztani szorozni kinek mi éri meg, melyik minőségi faktorból ad le, hogy a másikon nyerjen. Egy igazság itt sincs. Ált nekem jobban tetszik a finomabb tápú rendszerek hangja, és a vetítőm nem érzékeny a maxra kihajtott VGA-ra, másnál fordítva.
-
btomi9
aktív tag
válasz
Patice #38189 üzenetére
Na igen, én is nála olvastam, és én sem akartam elhinni (nem tűnik logikusnak), viszont erre ABX tesztet nehéz lenne összehozni.
És eddig csak tőle hallottam ezt a véleményt. Ha tényleg igaz, akkor megérné az i7-es persze, az össz cuccok árához képest már nem az a 40e forint különbség lesz a sok.
-
br0by
csendes tag
válasz
Patice #38166 üzenetére
Akkor ahogy látom a frissítéssel nem lesz gond
Az újraindítás viszont problémás:
Nincs Desktop, csak server
Ha csak a Kodiból lépek ki, akkor megmarad egy teljesen lebutított grafikus környezet ahol szinte semmit nem tudok csinálni,
És egy másik terminálból parancssorból sem tudom elindítani,Valahogy azt kellene elérnem hogy amikor a Kodi bezárja magát, akkor a saját grafikus környezetét is zárja be maga után,
Ezután pedig a server érzékelné a távirányítótól jövő valamilyen jelet, és ez újraindítaná az egész kodit,
Elméletben így gondolom, cdak fogalmam sincs hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni,Valakinek valami ötlet?
-
br0by
csendes tag
válasz
Patice #38119 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/FM5-2-4GHz-Wireless-Keyboard-Remote-Control-Air-Mouse-Fr-Android-KODI-TV-Box-/191704830487?hash=item2ca27f9217:g:siUAAOSwFnFWC8IU
Egy ilyen távirányító használható, vagy mindenképp infrába érdemes gondolkodni?[ Módosította: radi8tor ]
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #38111 üzenetére
Tesztelgetni nem akartam, ezért a 15.1, ez volt az utolsó stable verzió.
Ha a vga driverre gondolsz, akkor igen, feltettem a legfrissebbet ami a lap oldaláról letölthető.Azért 7 mert azom van, nekem újabb nincs.
A régi rendszerem már eléggé rogyadozó lábakon áll, szerettem volna teljesen tiszta telepítést. Mivel korábban problémamentes volt a filmek megtalálása eszembe sem jutott hogy azóta romlott a helyzet...
róland!
A vaapi az linuxos cucc, én meg windózon vagyok.--------------
Azóta történt, hogy megnéztem egy másik sorozat egy epizódját. Az első amit említettem s amivel gond volt 24Hz-es, ez utóbbi 50Hz-s, ennél drop:0, skip:2. Ergo a 24p körül lesz valami nem kerek, ami tekintve hogy a filmeket ebbe kódolják nem túl jó hír...
-
robi222
senior tag
válasz
Patice #38077 üzenetére
5.1-et szeretnék.
Voltam egy helyen hallgatozni ,és ott nem volt processzor .Sima pc-ről beépített hangkártyával hajtotta a végfokot ,és sokkal jobb volt a hangja, mint nekem az Emo umc 1és az oppo 95 párossal.Az erősítője ugyanaz mint nekem.
Ezért gondoltam ,hogy elindulnék ilyen irányba .Még olcsobban is jönnék ki ha megoldható valahogy kettő az egyben, pl 300-ból.
Magában a pc-k hez értek,de fogalmam sincs a htpc-ről. -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #37859 üzenetére
Ennyi pénzért nem ajándék az az adapter, bőven benne van az árban...
sb!
20k körül az egyszerűbb/olcsóbb BT van (Asrock Q1900B-ITX), aminek a Braswell párját (Asrock N3150B-ITX) most 24-25k körüli nyitóáron mérik, nem olyan nagy az a difi.PistiSan!
"...a 100mb-es portal gondjaim vannak a hálózaton..."
Szvsz ott nem az lehetett a szűk keresztmetszet, 100mbps-ba bőven bele kell férnie a fHD-nak. -
sb
veterán
válasz
Patice #37871 üzenetére
Sima Bay Trailről írtam. Azért vettem hozzá, hogy 20k-ra még ha ráveszem külön a tápokat akkor se drágább.
IGP: Értem, hogy erősebb, nekem is szimpatikusabb lenne, de nézted a tegnapi tesztet? Játékban +20-40%-ot mértek, nyers erőben - ami HTPC-ben számít - inkább +60-80%. 4EU vs 12EU. Egyrészt nem estem hanyatt másrészt mit csinálsz vele úgy igazán?
- Alap renderer FHD-val a régivel is röhögve megy.
- HEVC/4K Bay Traillel elvben nem megy, a gyakorlatban a kalapom tenném rá, hogy fog.
- 60p Braswellel se megy.
- 3D csak Bay Trailen megy.Nekem ez így nesze semmi fogd meg jól kb. A 3D kiesik, még ha nem is számít sokaknál akkor is negatív elvben. Ahogy a gyorsabb IGP is kb. elvi előny csak sajnos. Minimálisan módosul a használhatósága.
Az árában nyilván igazad van, mérséklődni fog, főleg a régi kivezetésével. Én asszem ha lenne egy használt eladó Bay Trail akkor nem haboznék melyiket válasszam.
szerk: Az 1150 konfigos dolgot nem értem. Épp ez az, hogy egy Haswell Celeron/Penyában is 10 EU van. Itt 12-16, de 16-os modellt nehéz elkapni, 12 vs 10 meg nem sok különbség van. Prociban viszont jobb a 2 erősebb mag, fogyasztásban van nagy difi százalékosan, de ez a gyakorlatban nem okoz gondot, táp/hűtés/áramszámla kb. hasonló lesz ott is. (Jó, egy passzív Atom már jelentős előny de nem mindenhol jön ki ez az előny sem.) 3D-t tudott a Bay Trail de ez az előny is elveszett.
-
sb
veterán
válasz
Patice #37859 üzenetére
Úú, ez iszonyat drága szvsz.
Emlékeim szerint 20k körül voltak Bay Trailek anno, ha erre rászámolok egy paneltápot, külső kockát (egy 65W nem mindig elég és azok nem is túl drágák) akkor ez szerintem elég sok. Cserébe többet nem tud igazából csak az IGP (ami végül is nem rossz dolog).Ill. valahogy ilyen ársávokban már egy rendes 1150 konfig is beugrik a 10k alatti Pentiumokkal. A Bay Trailhez képest ebben elvileg 3D sincs, ahogy a Pentiumban se.
-
sb
veterán
válasz
Patice #37736 üzenetére
Régebbi procik ha nem támogatja az IGP a h.265/HEVC hardveres dekódolást, akkor ezt szoftveresen (driver) fogják megoldani, tehát procierőből. Intel vonalon sajnos még a Haswell sem támogatja hardveresen.
Ebbe belekötnék.
Procierőből csak erős 4 magosok képesek dekódolni. Főleg 4K-t. Egy 4K60p-re még egy i5 is kevés.
Szóval a várt "szoftveres" megoldás valójában csak úgy sw-s, hogy nem driveren keresztüli direkt (pl.DXVA-s) hw-s gyorsítás... hanem sw-ben megírt, de hw gyorsítást használó egyedi kód.Többnyire OpenCL alapú sw-ket csináltak/csinálnak amik a cpu+gpu erejét együtt használják, nagyobb részben persze a gpu-t. Így elvileg egy leggyengébb gpu-s Bay Trail-en is ment a 4K60p HEVC. A cpu rész pedig értelemszerűen ugyanúgy csak részben terhelt.
A többi proci, AMD-k, Braswellek, Haswellek pedig gpu-ban még erősebbek.Ezért írtam, hogy mivel a hw (gpu) elég erős és csak az sw megírása hiányzik előbb-utóbb én várnám, hogy kb. "mindenen" futni fog a HEVC és 4K. (Mivel gpu-ban ezt a teljesítményszintet a közepes mobil chipek is hozzák így ott is várnám ezt. Tehát akkor is működő HEVC lejátszást, ha nincs külön HEVC hw-s dekóder azokban sem.)
-
apszi
őstag
válasz
Patice #37813 üzenetére
Köszi a tippet, de be van pipálva, különben
sem a normál DD-t, sem a DTS core-t nem tudnám megszólaltatni, azok pedig gond nélkül mennek, azért köszi.37814) MasterMark : Értem, akkor nincs min erölködjek tovább. Ebben az esetben vajon mennyire tér el az eredeti beágyazott DD-től? Vagy az idióta kérdéseket hagyjam a családnak
?
-
apszi
őstag
válasz
Patice #37804 üzenetére
SZiasztok!
De bizony, határozottan ellentmondásos az átkódolás jelző, ezért is gyanakodtam, miszerint egy TrueHD-ból "eszkábált", és nem eredeti Dolby Digital hangot kaphatok (amit tapasztalat hiánában nem tudom, hogy van-e olyan jó mint a gyári beágyazott DD, vagy sem), de akkor nem volt alaptalan a "félelmem", azonban, ha az átkódolás opciót nem engedélyezem akkor csak Prologic formában jelenik meg az erősítőn a továbbküldött hang, amit inkább nem szeretnék hallani...
azért köszönöm
(#37805) regger: "HD hangok elöl pipa ki"
Ezt az opciót nem találtam a frissen töltött Kodiban. A felirat ötletet köszi, azt megtaláltam.Egyszóval, lehet, hogy a hangkártyával van a gond? Bár ez az egész probléma csak az Atmos jelenléte óta él nálam, szóval nem hinném. Ha van még ötlet, ne tartsátok magatokban.
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #37747 üzenetére
S arról lehet-e tudni valamit, hogy miként alakul az jövője/milyen gyorsasággal (fog) terjed(ni)? Vagy ez még a ködös jövő?
Épp azon filózok hogy új lapot teszek a HTPC-be, megy a Braswell vs. Bay Trail agyalás, mert előbbi nyilván időtállóbb, de a másfélszeres ár azért nem elenyésző tétel... -
AGE-T
őstag
válasz
Patice #37715 üzenetére
Hát egy jó külső procinak keményen megkérik az árát, ennyiből akár vehetnék még két benchmark dacot, azok úgy is működnek egymással párhuzamosan és eszik a feldolgozott digit jelet. De ha van konkrét javaslatod, kivele!
Jobb dacokban úgy is van mindenféle jitter killer, jel javítás stb. Például a Benchmark dacomban is van, és még egyszer nem hallottam "csuklani" pedig csak mezei usb kábellel etetem, front panales usbről. És láss csodát gyönyörűen szól. Persze kivi lennék, hogy mit csinál egy L Táp - USB kártya- kombó mögé kötve. Ezt jó lenne egyszer kipróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest