- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Van itt esetleg valaki aki rendelkezik Asrock J4205 *** típusú alaplappal? Szeretnék érdeklődni pár funkcióról, limitációról.
Legfőképpen az alábbi dolgok érdekelnének:
- tud-e BD50 3D-t windows alatt KODI-val?
- tud-e HD hangot kezelni windows alatt KODI-val?Ezt az oldalt folyamatosan nyomon követem, de nem tűnik nagyon frissítettnek.
Köszönöm előre is az infókat!
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Ismét felmerült, hogy építenék egy HTPC-t az otthoni Mede8er X6003D helyett és a netezésre fix helyen használt laptop helyett.
Mivel a fájlokat NAS-on tárolom (Synology DS214), így a HTPC leginkább netezésre, office és BD50 3D filmek és HD hang lejátszására használnám. Legutóbb mikor a J1900 volt a sláger, tesztek alapján Windows tudott BD50 3D-t, de nem ment a HD hang, Linux tudta a HD hangot de nem tudta a BD50 3D-t. Változott ez esetleg az új integrált procis lapoknál? Ezt nézegettem: ASROCK J3160DC-ITX
Tudnátok esetleg segíteni az alábbi kérdésekben:
- tud-e az új J3160 BD50 3D-t windowson lejátszani HD hanggal?
- elég lesz-e a vas arra, hogy ilyen típusú filmeket nézzek?
- 8 GB RAM elég vagy javasolt a 16 GB?
- lehet-e ezt a konfigot full passzív házba rakni, vagy kell némi hűtés neki? (HDD nem megy bele csak 1 SSD) - esetleg milyen házat tudtok ehhez ajánlani?
- elég-e a gyárilag hozzá adott adapter, vagy kell nagyobb / inkább aktív táp?Köszönöm előre is!
-
kokosmith
tag
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Tesómnak is szóba került egy ilyen HTPC. Ezt a lapot néztem ki neki:
Funkcióban netezés és médialejátszás lenne a feladata, 2 db 3TB WD RED winyóval, nem menne NON-STOP.
A kérdésem az, hogy megoldható-e az alábbi:
- DVI kimenetén ott csüng egy DELL monitor, DVI-DVI kábellel összekötve, ez menne mikor netezik
- HDMI kimenetén ott lenne a Samsung FULL HD TV (csak filmezésnél lenne használva)
- optikai hang kimenetére lenne kötve a Samsung házimozi (csak optikai bemenete van, HDMI nincs).Fog ez így működni neki mindenféle bonyolultabb állítgatás nélkül? Gondolok itt arra, hogy ne HDMI-n menjen ki a hang, hanem az optikain, illetve ha filmet akar, könnyen kirakhassa a TV-re, ne a DVI-on akarjon elindulni a film?
Illetve elég lehet ez a lap neki? Ha tudok ajánlani hasonló, jobb lapot ennek árában, amin van optikai kimenet, szívesen várom.
Köszönöm!
-
kokosmith
tag
válasz
cinemazealot #40801 üzenetére
Amit nem értek, hogy a leírás szerint HDMI 1.4-es kimenet van a 3150-en, ami alapfeltétele a BD3D-nek, nemde? Vagy a CPU/GPU lehet kevés? Egyáltalán valaki tesztelte valójában ezt? Ha valaki hétvégén jár Zugló felé egy ilyen alaplapos HTPC-vel, én benne vagyok egy gyors tesztben.
-
kokosmith
tag
-
kokosmith
tag
válasz
cinemazealot #40534 üzenetére
Köszi szépen. Ezek hasznos tanácsok. Igazából nagyjából ezt a házat dobta ki a google első helyen, ami tetszett is. Elsősorban most az mozgat, hogy milyen alaplap és proci kell ahhoz, hogy BD50 3D-t és minden 7.1 HD hangot letudjak játszani a lap HDMI kimenetén akadás mentesen?
Azt hiszem ha már az alaplap és proci megvan (jó lenne tudni hogy az integrált procis alaplapok szóba jöhetnek-e nekem), akkor annak megfelelően kereshetnék megfelelő házikót.
Nagyon köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget.
-
kokosmith
tag
válasz
cinemazealot #40526 üzenetére
Szia!
Én valami ilyesmire gondoltam:
Ez sztem már a jól szerelhető szellősebb kategória, nem? Bár ahogy láttam az integrált procis lapok már külső táposak, így nem pont ez a jó ház, de méretben valami hasonló pont elférne kultúráltan. USB-s eszköz mindössze a vezetéknélküli egér és billentyűzet vevője lenne fixen rajta.
-
kokosmith
tag
válasz
cinemazealot #40504 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a sok építő jellegű hozzászólást, azt hiszem kezdek közelebb kerülni. Próbálom összefoglalni, hogy akkor mit is szeretnék, és ehhez szeretnék iránymutatást, hogy menni fog-e egy eszközben, és ha igen, milyen jellegű beruházást igényelne részemről új vagy használt alkatrészek beszerzésével (természetesen HDD-k nélkül, hisz az NAS-nál is külön költség):
- szeretném, ha minél kisebb helyen elférne (férjen bele 3 db 3,5"-os HDD és egy 2,5"-os SSD
- legyen minél csendesebb (nem a hálóban lesz, de film nézés közben jó lenne ha nem lenne zavaró mondjuk a ventillátor
- szeretném a NAS, a médialejátszó és a PC funkcióit egyesíteni (24/7 üzem, fájlok távolról elérése, torrent, BD50 3D videók lejátszása, 7.1 csatornás HD hangok HDMI-n való átvitele, ha már az erősítőm képes kezelni a HD hangokat, mint pl Dolby True HD, 7.1 HD MA, stb)
- mintha azt olvastam volna itt, hogy nem minden chipset / oprendszer támogatja a megfelelő HD hangokat, ezért kérlek erre is tegyetek ajánlatot, hogy milyen lappal / oprendszerrel próbálkozzak
- fogyasztásban értelemszerűen elfogadom a NAS-nál magasabb fogyasztást, de azért ne egy asztali PC fogyasztásával vetekedjen
- elég szimpatikusak ezek az integrált procis lapok. Elég lehet nekem ilyen a céljaim elérésére?Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
kokosmith
tag
válasz
canniball #40497 üzenetére
Tehát ha NAS-ként és PC-ként is akarom használni (98%-ban NAS üzemmódban menne egyébként), akkor nincs olyan oprendszer, ami mondjuk nagyon hasonló egy NAS szoftveréhez, de tudok mondjuk netezni is vele? (NAS szerűként gondolok pl. XPEnology)
Illetve milyen extra követelményeknek kell megfelelni, hogy a BD50 3D filmet is letudja játszani ez a HTPC médialejátszó nélkül? Kell a gépbe feltétlen dedikált VGA, vagy az integrált is tudni fogja?
-
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Gondolkozom azon, hogy a jelenlegi Synology DS214-em és a Mede8er 600X3D-met, és a laptopom ami fixen a TV-re van kötve netezés céljából egyesíteném egy épített NAS+HTPC kombinációban.
A kérdésem az lenne, hogy ha az alábbi igényeknek szeretnék megfelelni, akkor az nagyjából milyen árkategóriában mozog várhatóan? Érdekelne használt és új alkatrészek esetén is.
Igények:
- 24/7 üzem
- legalább 2 db 3,5"-os lemez tárolásra és 1 db 2,5" SSD rendszerwinyónak
- mint említettem szeretném NAS-ként és PC-ként is használni
- médialejátszó hiányában szeretnék BD50 3D filmeket lejátszani TV-re ennek használatával
- fontos lenne hogy csendes legyen
- és persze egy elfogadható villanyszámlát okozzon ennek non-stop üzemeléseJelenleg egyetlen alkatrészem sincs hozzá, így nulláról kezdeném. Elkezdtem olvasgatni a topikban és az ajánlott fórumokon is, de egyelőre még nem jött át, hogy hogyan is lehet egy ilyen HTPC-t PC-ként és NAS-ként is használni.
Nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Epson EH-TW610 Full HD Projektorok, eredeti lámpával, kevés lámpaórával! (500 / 580 )
- InFocus IN3126 Projektor
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest