- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dunkel
őstag
válasz
parkasz #43484 üzenetére
Még mindig úgy tűnik innen a lustaságodat legjobban az szolgálná, ha a pc-t rákötnéd a hálózatra (nem kéne időnként másolgatni). A legjobb megoldás az utp kábel, de ha a router és pc közt csak 1 fal van a wifi biztosan kiszolgál egy modern routerrel, ha 2 fal akkor már neccesebb. Simán létre tudnál hozni csak olvasható megosztást a NAS-on, a kodin belül pedig jelszavazni is lehet a beállításokat, sőt ott is megtilthatod a törlés műveletet.
-
dunkel
őstag
válasz
parkasz #43482 üzenetére
Amiket írsz azt tudja.
Hivatalos Spotify addon linuxon ubuntu és debianra van, openelecről nem tudok. Vagy meg kell próbálkozni nem hivatalossal (Spotyme és társai) vagy chrootolsz ubuntura és úgy rakod fel a hivatalost. Tapasztalatom egyik megoldással sincs.
A kodibuntu lenne inkább szerintem az egyszerű választás.A fájlmásolgatás kérdését nem értem, ha van célhardvered (NAS) akkor hálózaton keresztül elérsz róla mindent.
-
dunkel
őstag
válasz
parkasz #43480 üzenetére
Megint ott vagyunk, hogy attól függ mit szeretnél?
Futtatni egy kodit akkor openelec: felrakod és 20 perc múlva kész, el lehet felejteni az egész sztorit.Ha vannak extra igények ami openelec alatt nincs akkor jön a windows: ezzel már dolgozni is kell. Windowsból a 10-es a preferált verzió.
-
róland
veterán
válasz
parkasz #40776 üzenetére
Openelec.tv-ről 6.0-ás telepítő fájl változat.
-
_Smooth
senior tag
válasz
parkasz #40356 üzenetére
Hát távirányítással kapcsolatban olvasgass vissza, kérdezősködj, mert ahogy én láttam, sokan küzdenek valamely részével az N3xxx integrált lapok néhány példányán - ha jól emlékszem, akkor talán a bekapcsolás bizonytalan jelenleg.
Nem elriasztani akarlak, csak járj utána.
Illetve értem én az álláspontod, és hidd el, kárba nem veszne a jelenlegi házad - enni nem kér, megromlani nem fog - és, ahogy írtam is, az RPi "beleférne" abba is, ha mindenképp abban szeretnél elhelyezni valamit.
De én a helyedben inkább vennék egy RPi-t erre a célra kb 16eFt-ért (+táp, ha nincs otthon megfelelő - enyém jelenleg a TV USB-jéről kapja, ezért aztán folyton ott is van a kis szivárványos logó a sarokban... ez kevés neki, de üzemel gond nélkül).
A fennmaradó összegből (lap 22-37eFt, olcsóbb esetén még a táp is kelleni fog pluszban, illetve a ram még vagy 6-7eFt, ha nem használt, vagy nincs otthon) inkább áldoznék az erősítőre, bár természetesen ennek a kettőnek a különbözetéből azért egy új HDMI-s darab nem fog kijönni. De én nem különösebben áldoznék olyanra, amit nem használok ki.
Ha meg openELEC menne fel rá (ahogy az RPi-re is), akkor meg megint nem sok értelme van x86 rendszert építeni (esetedben). Talán csak a h265 támogatás szólna az N3xxx rendszer mellett. De ha nem UHD-ra és nem képminőségre gyúrsz elsősorban, akkor ennek sincs sok jelentőssége.Bármelyik mellett döntesz is, nem választasz rosszul. Ezek csak olyan extra infók, amivel érdemes számolnod, aztán a saját belátásod szerint tudsz dönteni. (így teljesebb a kép)
-
Patice
Topikgazda
válasz
parkasz #40356 üzenetére
N3150-re a 16-os Kodi-n alapuló OpenELEC bulid-ek jelenleg a legjobb választás (szerintem), ha alap felhasználás a cél.
Ha eddig megfelelt az a CD-s erősítő, akkor ha a költségek alacsony tartása a cél, akkor csak egy új alaplap kell + némi RAM és meg is van egy jó kis videós eszköz.
Zenehallgatáshoz nem épp ideális az OpenELEC, de szerintem az optikai kimenettel egész jó hangot kapnál, ami kb. megüti azt a szintet, amit az erősítőd + hangfalak jelenleg tudnak.
Jobb minőség is kihozható abból a lapból, de akkor már külső DAC + más OP rendszer kell rá, azt meg OpenELEC mellé kicsit nehezebb felrakni.
-
_Smooth
senior tag
válasz
parkasz #40352 üzenetére
Figyelmetlen voltam, mea culpa.
Az a kombó jó lehet, ha ennyi elég volt eddig és elég lesz később is.Streacomba beszerelheted akár a Pi-t is, és még elfér mellette egy (kis barkácsolással) 1-2 merevlemez is.
Először valamiért azt gondoltam, a HTPC-vel szeretnél lemezeket is lejátszani. Felületesen olvastam.Ha nincs szükség windows-ra, vagy egyéb, a PC által nyújtott extrára, akkor a Pi-vel egy egyszerűbb, könnyen kezelhető felületet kapsz töredék áron. (kb a PC kínálta előnyökkel, de egy mediaplayer formájában/árában).
Ha a TV-d támogatja a HDMI CEC funkciót, akkor pedig akár a TV távirányítójával tudnak a kölykök is navigálni a menüben
Borítóképek segítségével könnyedén ki tudják választani a mesét maguknak.
(persze, ezek mind megoldhatók PCn is, hisz "ugyanaz" a kodi mehet fel oda is - csak, ha nem használod ki a többletet, minek fizetnél érte?)(#40354) Celtis
Azt két ok miatt nem szoktam javasolni.
1. alig elérhető
és
B, amit eddig láttam, az elég messze volt az eredetileg beharangozott 5pucujkás ártól.Pedig én is gondolkozom, hogy a hálóban lecserélem arra, a Pi2-t pedig kivinném a projektor alá BD3D-re - ha menne rajta rendesen.
-
_Smooth
senior tag
válasz
parkasz #40345 üzenetére
2. opcióként akár egy Raspberry Pi2 is elég lehet arra, amire szeretnéd (leszámítva az audio lemezeid). Viszont az épített HTPC árában gond nélkül kijöhet még az RPi mellett akár egy jobb BD lejátszó is (vagy csak egy CD deck, ha nem lesz szükség blurayre).
Csak mint opció, ha erre esetleg nem gondoltál volna.(#40347) RicHarD
Ha csak arra akarod használni, amit írtál, akkor nincs különbség a kettő közt, a Beebox is tökéletes (+ gyárilag jár hozzá távirányító). -
Patice
Topikgazda
válasz
parkasz #40345 üzenetére
Akár még működő képes is az elképzelésed, csak nem tudom milyen lesz a minősége a TV-n átvezetve a hangot.
Én inkább az alaplap DC nélküli változatát választanám, amin van alapból alaplapon optikai digitális kimenet és ezt közvetlenül össze tudnád kötni a Denon erősítőddel és az lenne a PC "külső hangkártyája".
Csak akkor kell hozzá külön táp.
-
canniball
nagyúr
válasz
parkasz #39910 üzenetére
A tápról, az IR-vevőről és (mivel elég zárt a ház) a szellőztetésről ne feledkezz meg!
Ha van androidos eszköz (és megfelel úgy) arra is lehet billentyűzetet varázsolni a klaviatúra helyett. És/vagy ha csak YT-ra kell, akkor a YT és a Yatse app segítségével is megoldható a dolog. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest