- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
OpenELEC-et használok, de állandóan beleütközöm abba, hogy a youtube nem megy.
openelec alatt küzdök a youtube addon beállításával.
A már korábban ismertetett leírás alapján haladtam, hogy működjön a youtube a(Daily Limit Exceeded bajom volt) de a végén csak nem jön össze. Amikor kész vagyok és be kellene jelentkeznem, ott valami piszok lassan éri el a 100%-ot és ott kilép, hogy nem sikerült.
Van már erre tuti megoldás?
A LibreELEC-nél is van ilyen gond?Amúgy a LibreELEC képes rendesen használni a Logitech Harmony-t? Az openELEC csodásan működik vele.
-
parkasz
senior tag
válasz
dunkel #43489 üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy a lustaságomat kellőképpen ki tudná szolgálni az általad vázolt megoldás, de sajnos nem csak egy fal választa el a két eszközt, hanem 1 suoba + a fürdő.
Mindenesetre köszi a tippeket, tanácsokat.
Az világossá vált számomra, hogy az openelec jó lesz egyenlőre. A lustaságomonpedig erőt kell vennem -
parkasz
senior tag
válasz
MasterMark #43485 üzenetére
Mert el van helyezve szépen az előszobában jóóóó magasra
És így a hangja sem zavar.bogabi és johnywalker jól látjátok a helyzetet
-
parkasz
senior tag
válasz
dunkel #43483 üzenetére
A nassal kapcsolatban egy komoly gonddal szembesültem a múltban, ez pedig a kicsi, kíváncsi gyermekkezek (a két kislányomé konkrétan), amelyek imádnak mindet megnyomkodni, megtapogatni és minden kis pici lyukba virágot dugni. Nos erre nem igazán készítették fel sem a synology termékeit, sem a hp n40l-et. Ekkor lett kétfelé szedve a rendszer. A régit megkapják ők a szobájukba, de ott nincs se nas, se nass hozzáférés
Így hát az ő tévéjük alatt a htpc-ben csücsül egy hdd, amire fel szoktam másolni az épp aktuláis hóbortnak megfelelő meséket. Itt jön képbe a direktbe másolás, hogy azt ne kelljen kivennem. Lusta vagyok na -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Új htpc kerül a nappali és tanácsot szeretnék kérni.
Milyen op rendszer felállás javasolt? Sima openelec vagy win + kodi kombó?
(A gép hardvere: asrock n3150dc-itx alaplap + 4gb ram + ssd + hdd + harmony táv)
Ha a win-es felállást javasoljátok ott a 8.1 vagy inkább már a 10 a preferált?
Esetleg azt lehet tudni, kb mennyi a boot idő ha mondjuk automatikus indításra be van állítva a kodi?
Nagyon köszi előre is a válaszokat. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
openelec alatt küzdök a youtube addon beállításával.
a már korábba ismertetett [link] leírás alapján haladtam, de a végén csak nem jön össze. Amikor kész vagyok és be kellene jelentkeznem, ott valami piszok lassan éri el a 100%-ot és ott kilép, hogy nem sikerült. Mi a túró baja lehet? Mit tolhattam el?
Előre is ksözi a segítséget -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Alakul a htpc, a streacomos flirc egyenlőre jól muzsikál a harmony 600-al. Még a bekapcsolást nem próbáltam. Egy-két alkatrész még hátravan
Openelec alá van spotify vagy valami hasonló? -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Melyik a jelenleg ajánlott openelec verzió és honnan tudom letölteni? n3150dx-itx alaplapom van. Előre is köszi
-
parkasz
senior tag
válasz
_Smooth #40355 üzenetére
Eddig openelec-et használtam nagy megelégedéssel, csak megnyekkent alatta az alaplap.
Ezt már ismerek és a család is megszerette, így ez maradna.
Na és ugyen van házam csodajó flirc távrecsegővel.
Itt jönne a varázslat, hogy összerakjam amim van.
Az a kérdés jobban járok-e egy erősítő cserével aminek több bemenete van + valami cs- lejátszó.
Vagy maradjon ez a pc hdmi-n a tv-re, az meg a variable audio out-on át az erősítőre tákolmányszagú dolog. (nem vagyunk audiofil család) -
parkasz
senior tag
válasz
_Smooth #40349 üzenetére
Neked is köszi a tanácsot!
Mindenképp szeretném felhasználni a meglévő Streacom F1C Evo kuckómat, így az itx vonalat preferálnám
Inkább akkor az a kérdés használjam ezt a meglévő cd/erősítőt, vagy inkább adjam el és vegyek másik céleszközt. Jó lenne a zenehallgatás a tv bekapcsolása nélkül, ezért gondoltam felhasználni a meglévő cuccost. De ha másként nem megy akkor a streacom házban is van dvd így onnan is le tudom játszani. -
parkasz
senior tag
válasz
Patice #40346 üzenetére
Szia!
Köszi a tanácsot.
Hát ugye pont ez a nagy kérdés, hogy milyen alaplapot vegyek. Az nem gond, hogy kell hozzá külön táp, ha ez van hát ez van.
Vagy inkább az erősítő cserét is iktassam be. Bár gondolom azt csak akkor érdemes, ha a htpc vonal lenne erősebb.
Megsasolom azt a dc nélküli verziót
JA és ha optikai digitális kimeneten csatlakoztatom az erősítőhöz a tv-hez meg hdmi-n, akkor jól sejtem, hogy meg kell adni, hogy a hangot melyik kimeneten továbbítsa? -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Épp egy htpc (főleg zene és némi mesefilm 2db gyerek) összrakásán vacakolok. Miután Mézga után szabadon : "Elég nagy a rakás, de kicsi a lakás, És nem forgatja mesekacsaláb" így nem gondolkodom 5.1-ben. Ami a kérdésem lenne, hogy elvileg van egy Denon m39 erősítőm, amin van egy digital in és egy analog in bemenet.
Ezt szeretném felhasználni, mert sok a cd is amit halgatunk, így arra tökéletese lenne.
A tv kimenetekkel gyéren ellátott csereérett (Erre majd csak később kerül sor, ha a gyerkőcők megnőnek és viszonylagos biztoságban tudhatom a majdani készüléket az olyan veszélyforrásoktól mint pl.: ladba, filctoll és a takarításban segédkezni kívánó, de mindent összekarcoló szorgos gyerekkéz) példány LG 32lc51, amin mindösszesen variable audio out-van.
Itx alaplapban gondolkodom - még nincs meg - N3150DC-ITX.
Na, ami a feladat ezek összekötése működöképes rendszerré - ha lehet.
Mennyire elvetemült és működőképes az alábbi felállás:
pc hdmi-n a tv-re, az meg a variable audio out-on át az erősítőre
vagy totál marhaság az egész és keressek más alaplapot, erősítőt stb. mert csak szívni fogok?
Előre is köszi a segítséget. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Windows + XBMC Launcher + Kodi alapfelállásnál mekkora ssd-t érdemes tenni alá?
a filmek tárolása külön hddd-n történne.
A rendszer persze lehetne valami jó kis linux is, de ahhoz bevallom férfiasan nem értek. Vagy érdemes lenne beleásnom magam? -
parkasz
senior tag
válasz
canniball #39917 üzenetére
köszi a jó tanácsokat!
a szellőzésről 2 db Noiseblocker 50mm xs-1 fog gondoskodni. egyik belefé szívna, a másik kifelé fújna. Bár lehet, hogy az egyik egy 40mm-es lesz szintén ettől a gyártótól.
Az ASRock N3150DC-ITX-hez ha jól tudom már nem kell külön táp.
IR vevő - a streacom flirc-es egysége lett a befutó [link] -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Lassan kezd összeállni a kis htpc-m
- ASROCK N3150DC-ITX
- Streacom f1c evo
- 2x2 gb ram
- ssd + hdd a filmeknek
- Logitech Harmony távkapcs
- slot loading-os dvd (csak mert a nagyszülők vesznek dvd-ket a gyerkőcöknek ?) )Windows 8.1. + XBMC Launcher + Kodi alapfelállással
Nos, ami a fejtörést okozza, hogy a két gyermekeim sokszor néznek youtube videót, aminél be kell pötyögni a mese címét. Na, ezt piszkosul utálom a harmony-val. Milyen kis méretű billentyűzetet ajánlanátok hozzá? Előre is köszi a segítséget. Persze egyéb tanácsot is elfogadok, főleg ha netán rosszul választottam i valamit pl.: alaplap)
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Openelec alatt a hangerőt állítással van gondom.
d945gsejt alaplapom + flirc vevőm + logitech harmony 600-am van csak zenehallgatásra használja a feleségem, de a hengerő állítás nem megy, se le se fel nem tudom tornázni. Tuti júzer error, csak nem tudom hol bénzom el
Légyszi segítsetek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardcore café
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest