Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz Patice #39508 üzenetére

    Igazából csak azt nem értem, hogy miért kell kismillió pénzt elkölteni szinte feleslegesen HTPC-re?

    Ráadásul egy ilyen konfig csak hőt termel, fogyaszt, hangos (a passzívnál mindenképpen) és igen csak drága.

    Nem keresgettem vissza, hogy pontosan mire kell, de feltételezem HTPC-nek, ha már itt tárgyaljuk.

    Szóval mi gondod is lenne egy Braswell + 2X2GB RAM, 30/60GB SSD + tetszés szerint ház és táp + odd kombóval?

    Választhatsz DC-s lapot,akkor a táp is meg van oldva, mellé kaphatók nagyon profi kis kuckók tisztességes áron, akár táppal is. Vagy picoPSU+adapter. De lehet persze hifi kialakítású ház is, rengeteg van, az ár a csillagos határ...

    A te általad összerakott konfig semmit nem fog "jobban" lejátszani, mint a fenti Braswell. Sőt, az EGL miatt a Braswell félelmetes képet ad (mondjuk szinte pontosan azt kapod, amivel eteted), ráadásul h265 8-bitig mindent visz (és még 4K@60-at is leskálázva 1080-ra).

    Ha valamiért később mégsem lenne elég, értsd: mondjuk úgy érzed megőrülsz, hogy nem 4K-ban nézel valamit, vagy az elkövetkező egy évben úgy alakul, hogy meglepetésszerűen elterjedne a h265 10bit kiszorítva a h264/h265 8bitet (szinte kizárt), akkor váltasz lapot, pl. majd Broxtonra, ami elvileg gond nélkül viszi majd a h265 10bitet, feltételezem, hogy végre megkapja a HDMI 2.x-et is. Lapot és esetleg ramot kell cserélned (DDR4 lesz), más minden maradhat. A Braswell lap cseréje nem lesz több, mintha a dvga-t vennél bele. És akkor még mindig dönthetsz úgy, hogy teljesen megfelel a Braswell, mert a 4K egy jó darabig még értelmetlen lesz, csak sajnos ránk erőltetik, mert a legolcsóbb "parasztvakítás", hogy újabb tévéket lehessen eladni, meg újra kiadni mindent lemezen, stb.

    Sok éve, amikor még rendes plazmák voltak, hiába magyaráztam a havernak, hogy vegyen inkább egy Panasonic plazmát (csak 720p-re futotta volna), nem, inkább ő is vett egy Samsung vagy LG egy a sok xar közül LCD-t fullHD-ban. Aztán aki látott már Pioneer meg Panasonic Viera plazmát (akár "csak" hdready), az tudja, hogy talán ma kezdik a fullhd lcd-k megközelíteni azt a képminőséget, amit azok alapból már akkor nyújtottak.

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák