Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz Patice #39511 üzenetére

    A "nagy HTPC" vonalat viszont megértem, hogy miért költenek rá ennyit. Láttam az én gépem határait egy elég komoly high-end (tényleg az) rendszerben. Mondjuk a vetélytársa nem kicsit többe került, és szinte borítékolható volt az összevetés eredménye, de nekem nagyon hasznos tapasztalat volt. Többek között megerősített abban, hogy jó úton járok ezzel a géppel és van még benne számomra is fejlesztési potenciál.

    Ha valamiért tényleg high end cucc kell, akkor talán még látom értelmét, hogy valami izmosabb dolog legyen összerakva, de akkor sem a kolléga által összerakott konfig, mert az gyakorlatilag semmivel sem tud többet, mint a Braswell, de minden másban rosszabb. A tv/vetítő minősége jóval fontosabb, illetve az ideális körülmények megteremtése, mint tologatni pár csuszkát valamilyen szűrőn. Ha valakinek ultraprofi tv/vetítője van, dedikált szobája kimondottan filmezésre, stb., akkor talán érdemes egy overkill vasra költeni htpc-nek is, lehet, hogy ott valami javulást el lehet érni (ez mindig nagyon szubjektív, már csak azért is, mert pl. az EGL dolog nagyon új, jellemzően akik madVR-el nyomulnak nem igazán értenek Linuxhoz vagy nem is próbálták még az EGL (limited passtrough) módot). Ráadásul belevesznek az állítgatásba, ahelyett, hogy élveznének egy valóban jó (ez is szubjektív) filmet. Jó, ez már okoskodás, nem is az a célom, hogy bárkit lebeszéljek erről, csak pár gondolat.

    Konkrétan az OE most ott tart, hogy felpakolod braswell-re (kb 10 perc), beállítod (ha ismered kb 10 perc, ha nem, akkor egy-két óra) és minden gyönyörűen működik. Ráadásul az egész bepakolható egy nagyon kis itx házikóba, ami teljesen passzív, gyakorlatilag nem fogyaszt semmit, és el lehet szépen rejteni.

    Amit a kolléga rak össze vasat i3-al az szerintem teljesen pénzkidobás, de szerencsére nem az én pénzem :))

    Plazma vs. LCD TV:
    Ez egy örök vita, de sajnos értelmetlen. Maximálisan egyetértek veled. Egy öt-hat éves hd ready plazma képe egyszerűen sokkal szebb, természetesebb, mint egy mai 150e forintos LCD képe. Sajnálatos nagyon, hogy kivonták őket, de hát ami jó, az sajnos mindig így jár. Túl olcsón lehetett túl jó dolgot venni:)

    (#39512) djnice:

    Meg kell állapítanod, hogy a TV-d full vagy limited RGB. Sajnos nincs egységes elnevezés, legtöbb gyártó valami lökött nevet ad.
    Ez nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy úgy jön ki a kép a kodiból a tv-be, ahogy az eredeti anyagban van, és nem történik meghajtó szinten limited-rgb átalakítás, majd a Kodiban sem, majd a tvben sem.
    És akkor ott van még a dihtering, ami full és limited esetén is mehet. A legjobb, ha a most nemrégen belepakolt limited passtrough módszert használod, de ez a tv-től függ. Arra kell figyelni, hogy ne legyen oda-vissza limited-full átalakítgatás.
    Az eredményt mindig egy kalibrációval érdemes ellenőrizni. Emígy látni fogod, ha valami nem jó, akkor vagy nagyon csúnya sötét lesz a kép, vagy teljesen "mosott".

    [ Szerkesztve ]

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák