- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
paler
aktív tag
válasz
Vikthor #28963 üzenetére
Szia !
Ahogy fentebb már írtam, a Dünével semmi HDMI handshake problémám nem volt. Ott a TrueHD-s anyagok is mentek stabilan gond nélkül. Egyébként a TrueHD-s anyagoknál lecsökken a 6-8FPS-re a képkockaszám is. Szerintem ez nem erősítő, inkább szoftveres hiba lehet. De a hétvégén újra beizzítom a Dünét, és letesztelem a TrueHD-s anyagokat.
-
Xmodule
őstag
válasz
Vikthor #28722 üzenetére
Nem istenitem
Tudom, hogy ennél van sokkal jobb (ezért is emlitettem a BOSE -t mert azt hallgattam) Nyilván van még annál is jobb meg még annál is de ennyire azért nem vagyok éles fülü hifi örült. Ez az elsö 5.1 -es rendszerem annak meg szerintem tökéletes. Meg persze az ár is fontos nálam. Mármint nem ez a hobbim, igy nyilván beérem valami kevésbé profi cuccal is.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Vikthor #28274 üzenetére
alapvetően nem lenne annyira borzalmas képe a integráltnak sem, de azért ha egészen közel megyek vászonhoz, nem gyenge zizegő zajokat látok a sötét háttereknél.... eléggé kiábrándító
kutatgatok a neten külföldi av-forumokon, van-e vajon valami komolyabb gyártónak valami videokártya-félesége, amit be lehet illeszteni htpc-be és egy mondjuk highend-felé hajló szintű képkimenetet ad, de nem nagyon találok. egyelőre azzal vigasztalom magam ha lenne is ilyen, mocskos árat kérnének érte úgyis, meg csak amcsiból lehetne beszerezni, stbstb.. bár ez utóbbi még a legkevesebb -
Celtis
veterán
válasz
Vikthor #27797 üzenetére
A filmek és sorozatok látványos kezeléséhez képest az élő TV menü full fapad. Nem lehet a csatornákat rendezni (még ABC-be sem), nem lehet csatorna névre keresni. Órási a kontraszt.
Ami nekem még hiányzik az a többszörös hangkimenet. Mondjuk ez talán oprendszer függő is, de elég nagy korlátozás.
-
válasz
Vikthor #27549 üzenetére
En viszont tudom, hogy igen.
Been there, done that(#27548) AGE-T: igazabol itt is az a donto, hogy problald meg minel alacsonyabban tartani a fogyasztast, meg a ventillatorok szamat
Az APU (dvga nelkul) ilyen szempontbol remek talalmany, mert egyetlen ventivel le lehet tudni a komplett hutest. Nalam egy Scythe Shuriken volt az A6-3500-on (leginkabb azert az, mert a Feel 105-be mas nem nagyon fert bele), olyan 600 RPM korul ment, azzal hozta a teljes csend kovetelmenyet es huteni is tudta a gepet.
Tapnak picoPSU + kulso kocka, mert az teljesen passziv ill. az AC/DC vesztesege sem a hazat futi. -
canniball
nagyúr
válasz
Vikthor #27546 üzenetére
Nem kétlem, de mint már ki lett tárgyalva te másképp gondolkodsz erről mint legtöbbünk. Ahogy írtam halk ventikkel építhető olyan gép aminek 2-3 méterről már nincs hangja. Filmnézés közben meg főleg nem zavaró az sem ha esetleg erre sem akar valaki költeni és mégis van egy kicsi alapzaj.
AGE-T!
Mennyire ragaszkodsz a lapos házhoz? -
Mercutio_
félisten
válasz
Vikthor #27407 üzenetére
Önmagában az ár nem garantál minőséget.
A konfigod klassz bár számomra túlzó, de csak te ismerheted a szempontokat ami alapján ez az ideális összeállítás
Én csak attól tartanék, hogy ha jön valami túláram /villám a 220-as hálózatban az a 7 vinyó és a rajtuk lévő anyagok tulelik - e.A ház pedig tényleg egy klasszikus értelemben vett HTPC
csak sokan manapság a "hifitornyok" helyett a laposTV/projektor korában jobbszeretik a letisztult minimál szobákat ahol a minél kisebb diszkrét megjelenésű htpc a cél.
Én is gondolkodtam egy hasonló thermaltake házban, de nem fért volna be a könyvespolcra az erősítő fölé, vagy ha igen, akkor az erősítő nem szellőzne rendesen és egymást fűtenek, az iMon pedig nem győzött meg, egyedül egy érintésérzékeny 5-7" körüli kijelző lett volna számomra érdekes, de annyit nem szánok erre a passzióra amennyibe egy ilyen megoldás kerülne -
Jonesy84
tag
válasz
Vikthor #27397 üzenetére
Eddig read-only voltam csak, de elég érdekesnek tartom, hogy egy HTPC topicban a legtöbb ember nem tartja HTPC-nek azt a gépet ami nagyon szépen beilleszkedik egy házimozi rendszerbe. Mindenkinek csak egy kis vacak doboz kell amit legjobb esetben is el kell rejteni, mert csak elüt a többi eszköztől.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Vikthor #27389 üzenetére
Megtaláltam most a HSZ-edet, amiben leírtad a configot. Végül is lehet csökkenteni a zajt passzív VGA-val, de ehhez elegendő légmozgás kell (igaz nagyobb ventilátorok nem csapnak akkora zajt).
Más kérdés, hogy én nehezen fogadok el egy fullATX méretű fekvő házat HTPC háznak.
De ez legyen az én bajom. -
Magga
aktív tag
-
sb
veterán
válasz
Vikthor #26756 üzenetére
Nem vagyok előítéletes, felőlem bármilyen géped lehet. És nem is akartalak megbántani, írtam pár szmájlit és azt hittem érthető lesz a traktoros hasonlat.
Csak én épp fordítva látom: azt nem tartom reálisnak, hogy TE bizonygatod, hogy HTPC-d van.Még mindig nem érted, pedig a példám elég világos volt:
Ha van egy MÁSRA is jó géped, akkor az nem csak ARRA jó. Max te arra használod. Egyébként meg nem is arra használod, hanem szintén arra IS 90%-ban, 10%-ban meg másra... így ez már nem egy sima HTPC.Akárhonnan is nézzük. A traktor az traktor. Vagy a Ferrari az sportkocsi. Attól, hogy belefér a tesco szatyor és bevásárolhatsz is vele még nem bevásárlós városi kisautó. MÁSRA jó... és azon belül nyilván bevásárolni is lehet vele.
High-end, mondhatni gamer géped van, amin filmeket nézel nagyrészt. Nincs ezzel gond.
szerk: Még egy példa, ami talán még jobb. Tudjuk, hogy nincs olyan tárgy, ami nem sörnyitó. Egy asztal viszont ettől még asztal marad. Akkor is ha a sarkán kinyitod a sört.
-
sb
veterán
válasz
Vikthor #26751 üzenetére
Szerintem másra is használod, így nem annyira HTPC.
De ha csak arra használnád, akkor is vannak szerintem keretek.
Pl. attól, hogy traktorral viszed a gyereket oviba még nem lesz városi kisautó.Egyébként biztos jó cucc. Nálam még megvan a desktop gép, de igazából a HTCP(+egyben NAS) is elég overkill már nálam is. Netezős gépnek elég lenne. de gyakorlatilag már egy Bay Trail/Kabini is 99%-ban malmozik HTPC-ként, de NAS-ként is.
Persze valahol meg kell húzni a minimum határt is.A 21TB egyébként szintén elborult. Nekem 7TB van a HTPC/NAS-ban de már ez is olyan méret amit halandó nem tud felfogni soha amikor mondom neki.
És van is benne valami... annyi film van rajta amit ha leülnék akkor is hónapokig néznék végig.
-
Magga
aktív tag
válasz
Vikthor #26752 üzenetére
Nekem is fekete lesz!
Ilyet vettem használtan: FSP ZEN 400W
Imádom a sorozatokat így aztán én megértem a 21TB-odat, amit sokan nem! Bár én még csak 5-nél járok...
És szeretném, ha nem kellene még HDD-t sem cserélgetnem!(#26753) sb
Nekem is WD Green-ek vannak, azokat nem hallom! De az is lehet, hogy a gagyi ház berezonál a HDD-k miatt és azt hallom.Jelenleg egy Chieftech tápom van, aminek a ventijét bekötöttem 5V-ra, ami sokat segített, de még mindig nem az igazi. Sokat várok a háztól is!
-
válasz
Vikthor #26721 üzenetére
ilyen alapon minden gép az, ami le tud játszani egy mp3-at...
nálam is ssd+hdd kombináció van a szerverben, de nagyon nincs kihasználva az ssd, amikor filmeket, zenéket és képeket játszik le (ami egy htpc esetén jellemző), a sima asztali gépben, ami netezik meg töltöget millióegy filet, ott jelentős előnye van az ssd gyors elérésének, de attól a Titanic nem kap több oszkárt és a jéghegy se jön hamarabb.... -
Tomacko
őstag
válasz
Vikthor #26718 üzenetére
Akkor maradjunk annyiban, hogy az már nem HTPC..... szóval ennyit erről......nem kommentálnám tovább. A HTPC az nem játékra termett és általában nem is hasznája rá senki, csak a gyerekek...kényszerből, és persze ezt meg is értem, de ez ha jól olvasom még mindig HTPCről szóló fórum.
-
Tomacko
őstag
válasz
Vikthor #26715 üzenetére
Értem én a cinizmust a végén a kerékkel, de egy HTPC-ben nincs annyi előnye egy SSD-nek, amennyivel többe kerül. Az asztali pc-n amin futtatok elég sok mindent, több féle felhasználási módot is "élvezek", na itt érzem és élvezem is az előnyét. De egy HTPC-nél ahol annyi a vas dolga, hogy bekapcsoljon, elindítsa lejátszó programot (nálam XBMC fut) aztán nézze az ember a filmeket, marhára nem kifizetődő az a 2 sec amit tud nyerni. Naná hogy van a végén nálam is kis cinizmus
Bocsánat, hogy nem szerkesztettem az előzőt, úgy éreztem lejárt az időm rá.... tévedtem
-
_Smooth
senior tag
válasz
Vikthor #26696 üzenetére
Igen, működik is
Én voltam a suta, ki volt kapcsolva (pontosabban disabled volt) a WOL biosban. Korábban be volt állítva, csak aztán volt egy bios reset és nem ellenőriztem.
De most megy remekül. Sőt, ha már ott voltam, beállítottam billzetre és egérre is, amik szintén remekül működnek - viszont ezzel lesz egy baj a jövőben, szerintem. Ugyanis a vez.nélküli billzetemen nincs hardveres áramtalanítás. Így, ha csak takarítas közben, vagy pakolászáskor stb megbökjük, már be is kapcsolja a gépet. Szal ezen még finomítani kell majd.Úgyhogy akkor marad a master/slave verzió, és akkor reményeim szerint (még sosem használtam ilyen elosztót, most is egy Monster HTS 800 van betéve alájuk) nem kell majd a merevlemezt és a hangfalat sem kapcsolgatnom.
(amúgy teamviewer remekül működik a windowsos telefonomról, már csak a wake on lan hiányzott)
-
canniball
nagyúr
válasz
Vikthor #26691 üzenetére
Ismerem az iMont (nekem is volt), azzal az a baj, hogy:
- olyan ház kell amiben benne van/van hely a külön panelnek
- a sw-t már úgy tudom nem fejlesztik, az új tulaj pedig jókorát szenvedett vele hogy XBMC alatt is működjön (arra már nem is emlékszem hogy végül teljes volt-e a siker)
- kb. tízszer annyiba került mint amit most használok és szerintem már nem is kapható.
A többi funkciót pedig amit említettél sokkal kényelmesebben elérem tabletről.(#26692)
Nekem ugyan nem!Erről jut eszembe: _Smooth!
Ha van androidos eszközöd csak egy wol app.-ra van szükséged (a m/s elosztó mellé), nem is kell külön fizikai távirányító. -
-
törölt tag
válasz
Vikthor #26668 üzenetére
Ok, de ő ezt írta: Amire használom, NAS-ról FHD film (xbmc, külső mpc-hc, madVR) és zene (flac, akár 24/192-ig, sacd iso, BD audio), úgy érzem neki pénzkidobás lenne a számodra álomgépet jelentő konfig, ami valóban egy jó kis erőgép, melyet HTPC-nek is használsz.
Néhány nap és talán be tudok számolni mit tud az 5350 madVR alatt, épül saját és haver számára is 1-1 darab. Egyébként az eddig látottak alapján nincsenek nagy elvárásaim, úgy vélem aki a legmagasabb algoritmust szeretné, vár az A8-7600-ra, amire nekem a szaktopikban azt mondták se híre, se hamva.
-
Celtis
veterán
válasz
Vikthor #26659 üzenetére
Ez eléggé overkillnek tűnik egy HTPC-hez.
Szerintem ez most a tuti: Kabini és Sempron topic
-
törölt tag
-
cekkk
veterán
válasz
Vikthor #26137 üzenetére
Ez csak xbmc alatt van így vagy minden lejátszóval?
Ha minden lejátszóval, akkor driver probléma, ha nem akkor valami másik beállítás, már mint az xbmcbe.Mondjuk én amondó vagyok, ha ilyen kártyát cserél az ember a gépben akkor érdemes egy új full win instalt is csinálni.
-
hétalvó
addikt
válasz
Vikthor #25825 üzenetére
ilyen nincs, nagy az alapzaj nalad. hallom ahogy forog a lemez benne, ez eddig akarmilyen gyartora igaz volt.
az hogy rezgescsillapitod nem sokat jelent ez ellen. súgó hang engem zavar, legtobb baratom meg se hallja.
de kertes haz, kulvaros, este, nyugalom, hallatszik.
meg a notivinyot is hallom ha porog.persze ez nem mozizas kozben igaz, hanem mikor pihengetnek.
mozin olyan mindegy ha kivetitek...
-
canniball
nagyúr
válasz
Vikthor #25193 üzenetére
Nem emlékszem hogy itt bárkinek is lenne BR meghajtója. De mivel a DVD meghajtókat kezeli, gondolom azzal is boldogulna. Más kérdés a rajta található adat, mivel úgy emlékszem az XBMC (még?) nem kezeli a BD-k menüjét, de arra meg ott a PowerDVD és a TMT.
Én a helyedben vásárlás előtt kipróbálnám a dolgot egy képfájl+virtuális meghajtó kombóval. -
slashing
senior tag
válasz
Vikthor #12269 üzenetére
huu
akkor az nagyon jó bolt volt
én mindenképp távirányítót akarok amit használsz az nálam túl nagy lenne, jelenleg az asrock laphoz kapott távir.-t használom aminél nem tudom hogy az elem merül 4 hónap után vagy amúgy is szar de elég nehezen veszi be gombnyomásokat, az ébresztés alvásból vagy gépindítás az meg rejtély hogy hogyan működik mert ha biosban csinálok egy defaultot akkor kb. 3x elindul vagy felébred aztán slussz passz többet nem ébred fel a gombnyomásra hiába működik amúgy a távirányító, szóval mindenképpen kell majd egy új ami normálisan működik...
-
slashing
senior tag
válasz
Vikthor #12265 üzenetére
Nekem ez a favoritom, bár ez "csak" 4 hdd+odd tud, tudnál írni néhány mondatot a távirányítóról ha jól látom az ugyan az meg a kijelző is mindkét háznál. Milyenek a gombok, reagálnak gyorsan? nem kell kétszer nyomni? könnyű bekonfigurálni? stb..
ha lesz rá keretem tuti ilyet veszek csak rohadt drága
-
pH03N1xM
tag
válasz
Vikthor #7993 üzenetére
Bocs, hogy kicsit regebbire valaszolok, de LC20 tulajkent annyit tudok mondnai, h. az LC20 nem a tipikusan nagy haz belul. Szinten 6 HDD van benne nekem is, es igy is eleg vidam volt osszerakni, pedig mATX lap van benne. Kicsit szukos a haz belul
Ill. a masik: a viszonylag kicsi belmagassag miatt nehez erosebb procihutot belerakni, mivel 135mm a gyari cpu huto limit. (nekem most Coolermaster TX3 van egyelore, ez ugy fert be h. kb. 3mm van a haz tetejetol - igaz kicsi a procim (i3), szoval ez is sok ra, cserebe semmi hangja)
Az a fo nyugom az LC20 hazzal, hogy a HDDk hutese miatt nagyon belognak a HDDk az alaplap fole, es ugy hozzaernek mindenhez. Esetleg 12mm vastag ventikkel lehetne meg kezdeni valamit, ezt megprobalom majd. (92mm-esbol nem lattam 12mm vastagot, szoval marad a 80-as)
Egyebkent a HDDknek semmi hangja sincs (5x5400 rpm 1.5TB, ill. 1x320GB 5400 rpm), a zajcsillapitasa is tokeletes a haznak. -
Osibaa
senior tag
válasz
Vikthor #7989 üzenetére
Ha nem HTPC-nek hívjuk, hanem TV-re kötött játékgépnek, talán kevésbé veri ki a biztosítékot ebben a topikban.
Szerintem zavaróan hangos lesz a gép filmnézés közben, játéknál pedig a vezetéknélküli egér és billentyűzet lesz kényelmetlen (használtam én is így a gépem egy darabig).
Ha a vidikártyán kívül más bővítőkártyát nem használsz, akkor megoldás lehet még a Lian Li Q08 mini-ITX ház is (max 6 db merevlemez, 14 cm-es ventivel hűtve), egy LGA1156-os mini-ITX alaplappal. kisza25 tapasztalatai a témában
Elvileg jön ennek a háznak egy mATX változata is (pár centivel nagyobb minden irányban és 2x12 cm-es venti van az elején a 14-es helyett), de itthon még nem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest