- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
Miután felfigyeltem erre 61 másodperces megakadásra rátaláltam egy másik szerencsétlenre aki ugyan ezzel a hibával küzdött, azzal a különbséggel, hogy ő laptopon szenvedett vele és a laptopjának a haldokló akkumulátora okozta a hibát. Ezen a szálon elindulva meg is oldottam a gondjaim, a Cablemod kábeleim voltak a hiba kiváltó okai.
Amint lecseréltem mindent a gyári kábelekre a hiba eltűnt, játékok alatt is eltűntek a megmagyarázhatatlan akadások. Talán kontakt hiba lehet a dolog hátterében.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok, egy élég régóta fennálló problémára szeretnék megoldást találni amellyel eddig együtt tudtam élni és most mivel újra lett telepítve a rendszer és a probléma nem oldódott meg már igen csak zavar. Videó lejátszóként a MPC-BE használom MadVR rendererrel karöltve amely tökéletes szuperál addig a pontig amíg a videólejátszás teljes képernyős módban történik meg, ablakos módban véletlenszerű időközönként a kép megakad, de a hang zavartalanul folytatódik, ha a lejátszást előre, vagy hátra léptetem minden a helyére áll addig amíg újra meg nem akad. A beépített médialejátszóval a probléma nem áll fent.
A frissen telepített rendszerre eddig a videokártya driverén és a MPC-on kívül semmi más nem lett telepítve. Lejátszót nem szeretnék cserélni, mivel ez az egyedül amivel az Atmos mindennemű probléma nélkül megy. -
Zsohi
őstag
Tegnap már sikerült megoldani, a 4:4:4+4k60hz csak a 2. hdmi porton keresztül támogatott, amiről persze csak egy szépen elbújtatott apró betűs részlet adott tájékoztatást... és persze azt valahogyan sikerült kihagynom mindig.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
A minap építettem egy htpc-t saját használatra és van egy problémám ami már az őrületbe kerget, a 4k és 60hz egyszerűen nem megy. Minden létező beállítással próbálkoztam már ami csak az eszembe jutott, az uefi-t már vagy 15x átbújta hátha van valami, windows szintén, új hdmi kábel szintén megvolt... A gép a következő: ASRock Fatal1ty B450 GAMING-ITX/AC, Ryzen 2400G, 2x4GB Team Vulcan 3000Mhz RAM és a következő 4k tv: Philips 49pfl6921/f7.
-
Zsohi
őstag
válasz
MasterMark #46887 üzenetére
Meg van minden, nagyon köszönöm.
-
Zsohi
őstag
válasz
MasterMark #46882 üzenetére
Nagyon köszönöm, ezzel meg is lett oldva.
Az MPC-HC-ben a playback menü pont alatt a kimenet opciónál az erősítőre állítottam és az audiorender menüpontál szintén. Ezen kívül van még valami amit be kellene állítanom?
-
Zsohi
őstag
válasz
MasterMark #46878 üzenetére
Ezt nem igazán értem, hogy hogyan is kellene. A monitor natív felbontása 2560*1440, az erősítő 1920*1080. Ha másolom az asztalt a képfrissítés 60hz-re korlátozódik, ha kiterjesztem nem tudom összehozni az eltérő felbontások miatt, ha csak a monitoron jelenítem meg a képet, akkor hang nincsen... A windows a legjobb tudomásom szerint megfelelően van konfigurálva, nincs is semmiféle problémám a dolog ezen részével. A VLC és a JetAudio is megfelelően van beállítva.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, mert már az agyf*sz kerülget.
A napokban a meglévő stereo hangrendszerem kibővítettem és váltottam 5.1-re. A probléma, hogy PC-n egyszerűen nem tudom megoldani az összeköttetést az erősítővel tökéletesen, valami soha nem klappol. Az első nekifutásra optikai kábellel próbálkoztam, amin sehogy se voltam képes az 5.1es hangot továbbítani, egyszerűen nem volt hang, több külföldi fórumot végigolvastam, de semmiféle megoldásra nem leltem, így feladtam a dolgot és a HDMI-vel próbálkoztam. Azon problémám, hogy néma volt hang, sikerült megoldani, a hang tökéletesen átmegy. Szóval HDMI-n keresztül nem a hanggal van a gondom, amint bekapcsolom az erősítőt(Harman Kardon AVR2650) a Windows-ban nem csak egy hangeszközként jelenik meg, de mint egy megjelenítőként is(ha jól gondolom a video felkonvertálási képessége végett...), ami több probléma okozója is egyben. Elsőként minden alakalommal mikor bekapcsolom az erősítőt a kép elsötétedik egy pillanatra, amíg csatlakozik/elvégzi a beállításokat a fantom kijelzőhöz, ez nem lenne olyan nagy gond, de ilyenkor a monitorom képfrissítési frekvenciája 60hz-re korlátozódik, 75-ről, nem a világ vége, de zavaró... A második probléma, hogy sokszor az erősítő bekapcsolás után még játszanom kell a beállításokkal, mivel 50-50 arányban nem vált át automatikusan a megfelelő kimenetre a rendszer.
Az az erősítőben az HDMI pass through opció be van kapcsolva, minden viddeoval kapcsolatos beállítás kikapcsolva, próbálkoztam már a 2. számú fantom kijelző letiltásával, de ilyenkor a hang se megy át, az asztal kiterjesztése beállításnál próbálkoztam a kiterjesztés letiltásával is, az eredmény azonos volt, mint az előbbinél, ha az asztalt kiterjesztem a 2. megjelenítőre a valós kijelzőn megmarad a 75hz-es képfrissítési ráta, de ilyenkor a képernyő szélére húzva a kurzor "elveszik", ami roppant idegesítő tud lenni... Az erősítőn próbálkoztam még a video és audio forrás különböző portokra való átállításával is, de valami oknál fogva a beállítás elvégése után azonos portra ugrik mind a kettő opció...
A gép a monitorral Displayport kábelen keresztül van összekötve, az erősítő a videokártyám(r9 390) hdmi kimenetén keresztül van összekötve. A monitor és erősítő nincsen direkten összekötve egymással.
Őszintén szólva már az erősítő cseréje is megfordult a fejemben, de nem szívesen válnék meg a jelenlegitől, mivel bitang jó hangja van. Viszont ha más lehetőség nincsen...
Kérlek segítsetek, mert már a hajamat tépem lassan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- DUNE médialejátszók topicja
- Parfüm topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged