- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
Miután felfigyeltem erre 61 másodperces megakadásra rátaláltam egy másik szerencsétlenre aki ugyan ezzel a hibával küzdött, azzal a különbséggel, hogy ő laptopon szenvedett vele és a laptopjának a haldokló akkumulátora okozta a hibát. Ezen a szálon elindulva meg is oldottam a gondjaim, a Cablemod kábeleim voltak a hiba kiváltó okai.
Amint lecseréltem mindent a gyári kábelekre a hiba eltűnt, játékok alatt is eltűntek a megmagyarázhatatlan akadások. Talán kontakt hiba lehet a dolog hátterében.
-
PuMbA
titán
HTPC-n inkább YCbCr 4:2:2 4K 60Hz 10bit kell, mert úgy lesz helyesebb a filmek képe
Ha a TV belső lejátszójával játszom le a filmeket, akkor jóval több a sötét részlet, mintha PC-ről nyomom a 4:4:4 Full RGB-t (0-255), a TV-t is Full RGB-re állítva. Ez azért van, mert a filmek 16-235-ben YCbrCr-ben vannak és nem 0-255- RGB-ben.
-
MasterMark
titán
Mint írtam a kiterjesztés lesz jó csak, ha nem akarod hogy bekavarjon a monitorban. (Mivel akkor nem csak a képfrissítést hanem a felbontást is lejjebb veszi, mivel klónozásnál csak ugyanazzal tudja hajtani mindkét megjelenítőt.)
Képnek mindenképpen meg kell jelennie, másként hangot se visz át. (Egy csomag egyben, nem lehet szétválasztani.)
Így rakd egymáshoz, akkor nem fogod véletlen áthúzni az egeret...
Bármelyik sarokba ahol neked kényelmesebb.
A VLC egy kalap szar, nem is lehet normálisan beállítani. MPC-HC, vagy Kodi kell neked és rendesen be kellene állítani hogy átküldje a sokcsatornás hangokat. Mert enélkül már az elején el van rontva, és nyomkodhatod az erősítőt ahogy akarod.
A Windowson csak egy hangkimenet lehet aktív egyszerre, de Realtek hangkártyával a mixerrel meg lehet oldani hogy máshova is kiküldje ha ez is fontos.
-
Patice
Topikgazda
Szerintem is itt nagy adag beállítási hibáról, ill. nem megfelelő lejátszó programokról van szó.
VLC szerintem alkalmatlan ilyen környezetben a helyes lejátszásra, használj MPC-HC-t (Media Player Classic - Home Cinema), amiben részletesen állítható, hogy lejátszáskor melyik kijelző legyen a teljes képernyős és melyik hangkimenetre küldje a sokcsatornás hangot. Ezzel szerintem optikán is sikerült volna összehoznod az 5.1-et, vagyis inkább a kiküldését.
A másik "probléma" valójában nem probléma, hanem ez ilyen. A Win tudtommal csak egy képfrissítési frekvenciával képes kezelni több kijelzőt, ezért villan be az AVR bekapcsolásakor, mert frekvenciát vált és aktiválja a másik képkimenetet.
A megoldás a kiterjesztett asztal, ezt kell jól konfigurálnod + összehangolnod az MPC-HC-val, hogy a képet és a hangot oda küldje ki.
Ettől több/jobb konfig ilyen felállásra szerintem nem nagyon lesz.
Nem hiába használunk sokan dedikált PC-t filmezésre, mert akkor ezen problémák nagy része nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen házat vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged