- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vannak új processzorok ebben a szegmensben, Intel oldalon, de nagy valószínűséggel a 14 --> 10nm átállás, gyártási kapacitások priorizálása, kiszervezése, globális chiphiány, szállítás drágulása, ritkaföldfémek drágulása, stb. mind hozzájárul ahhoz, hogy ezekből az alacsony fogyasztású procikból csak kevés készül.
Így meg az alaplapgyártóknak is nehéz terméket (pl. Asrock ~ integrált procis alaplapok) csinálni belőlük.
Másrészt meg összecsúsztak a generációk időben:
- 2021 Q1-ben (papíron) megjelent a Jasper Lake sorozat, ami a korábbi Gemini Lake refresh utódja, már 10nm-en készül, már az új Tremont architektúra, IGP tekintetében nem tudom mennyire előrelépés, engedték-e már szoftveresen is pl. a HDR-t
- már ez előtt (még 2020-ban) beharangozták, hogy jön az Elkhart Lake, ami szintén 10nm-en készül és végre valódi frissítés lesz az elődökhöz képest, IGP-ben
Intel nem akarja megszűntetni ezt a vonalat, csak nagyon sok gondjuk volt a 10nm gyártástechnológia kihozatalával, ezért késtek éveket ezzel.
Szóval amíg fel nem fut a 10nm termelés, addig alig lesz integrált procis asztali termék a piacon.
A régieket meg szerintem jelenleg nem gyártják. -
Calogero
addikt
Az egész onnan indult hogy nyár közepén megleptem magam egy LG 65E8 OLED tvvel és az
Asrock J5005 nem birkózott meg a 4K HDR-rel. Közben meg tönkrement az asztali gépem, Így kellett egy olyan vas ami eltudja látni mindkettőnek a szerepét. Igaz így a gép nem kimondottan HTPC, de így könnyebb volt az asszonynak tálalni...A tv után még mondtam volna neki, hogy kell még egy számítógép meg utána majd még egy......frászt kapott volna az biztos.
lancerboy : A 3400G hűtőjéhez nem volt szerencsém, mert ami a gyárilag vele volt csomagolva az törött volt.... Így csak a procit kaptam meg... csökkentett áron mint outlet termék. Gyakorlatilag 3200G árában adták ide.
Cryorig M9a került a procira.
-
_Smooth
senior tag
Én az egyik gépen egy Logitech K400-ast használok (kicsit igénytelen, de strapabíró és végülis teszi a dolgát).
Másikon viszont egy Hama Uzzano-t. Ott faramuci az a fém golyó, de rengeteg a multimedia gomb, és egyébként előnyösebb (számomra) a golyó/"hanyatt egér", mint a touch. Az igazi egy kis stick lenne, mint a Lenovo/IBM gépeknél.
Próbáltam Rapoo E2700-ast és nagyobbakat is, elég dizájnos, de idegesítő és még az az egy árva balklikk sincs meg rajta, ami a K400as login.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, MS3091, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy XMG P406 laptop
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest