- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Ha Kínában repülsz, és nem ilyen a hordozható töltőd, elveszik a reptéren!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vannak új processzorok ebben a szegmensben, Intel oldalon, de nagy valószínűséggel a 14 --> 10nm átállás, gyártási kapacitások priorizálása, kiszervezése, globális chiphiány, szállítás drágulása, ritkaföldfémek drágulása, stb. mind hozzájárul ahhoz, hogy ezekből az alacsony fogyasztású procikból csak kevés készül.
Így meg az alaplapgyártóknak is nehéz terméket (pl. Asrock ~ integrált procis alaplapok) csinálni belőlük.
Másrészt meg összecsúsztak a generációk időben:
- 2021 Q1-ben (papíron) megjelent a Jasper Lake sorozat, ami a korábbi Gemini Lake refresh utódja, már 10nm-en készül, már az új Tremont architektúra, IGP tekintetében nem tudom mennyire előrelépés, engedték-e már szoftveresen is pl. a HDR-t
- már ez előtt (még 2020-ban) beharangozták, hogy jön az Elkhart Lake, ami szintén 10nm-en készül és végre valódi frissítés lesz az elődökhöz képest, IGP-ben
Intel nem akarja megszűntetni ezt a vonalat, csak nagyon sok gondjuk volt a 10nm gyártástechnológia kihozatalával, ezért késtek éveket ezzel.
Szóval amíg fel nem fut a 10nm termelés, addig alig lesz integrált procis asztali termék a piacon.
A régieket meg szerintem jelenleg nem gyártják. -
Calogero
addikt
Az egész onnan indult hogy nyár közepén megleptem magam egy LG 65E8 OLED tvvel és az
Asrock J5005 nem birkózott meg a 4K HDR-rel. Közben meg tönkrement az asztali gépem, Így kellett egy olyan vas ami eltudja látni mindkettőnek a szerepét. Igaz így a gép nem kimondottan HTPC, de így könnyebb volt az asszonynak tálalni...A tv után még mondtam volna neki, hogy kell még egy számítógép meg utána majd még egy......frászt kapott volna az biztos.
lancerboy : A 3400G hűtőjéhez nem volt szerencsém, mert ami a gyárilag vele volt csomagolva az törött volt.... Így csak a procit kaptam meg... csökkentett áron mint outlet termék. Gyakorlatilag 3200G árában adták ide.
Cryorig M9a került a procira.
-
_Smooth
senior tag
Én az egyik gépen egy Logitech K400-ast használok (kicsit igénytelen, de strapabíró és végülis teszi a dolgát).
Másikon viszont egy Hama Uzzano-t. Ott faramuci az a fém golyó, de rengeteg a multimedia gomb, és egyébként előnyösebb (számomra) a golyó/"hanyatt egér", mint a touch. Az igazi egy kis stick lenne, mint a Lenovo/IBM gépeknél.
Próbáltam Rapoo E2700-ast és nagyobbakat is, elég dizájnos, de idegesítő és még az az egy árva balklikk sincs meg rajta, ami a K400as login.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Jövedelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman S2 TG Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest