- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
Na ez erdekelne, hogy melyik generacios....en max 50-et szannek ra mindenestul, hasznaltba. Ha ennel tobb akkor inkabb hadrendbe allitom az egyik hasznalt notimat teljes erteku htpcnek, mert az tudja mindezt, es kb ugyanennyit er jelenleg
A nagyon minimum konfig alatt ami ezt tudja, tenyleg a nagyon minimumot ertem
haverral jo 5 eve raktunk ossze akkori hasznalt de kurrens hardverekbol 2tbos vinyoval 60k bol, nem igazan ertem ez a kategoria miert dragult csak azota
vinyom van 1 tbos 2 db elfekvobe, emelle feleslegesnek erzem rakolteni ennel tobbet, mert 20k ert harmadaron kijon a mi box, es ra tudom dobni a vinyot.
Kellene a rocksmith futtatasa, de nem mindenaron (egy 3000 ftos jatek miatt felesleges +80-100ezret pluszba rakoltenem) -
Kobe
veterán
Napok ota nezem, bujom a netet, de sztem itt elobb kapok valaszt, foleg olyantol, aki epitett mar htpct.
Szoval szerintetek mi az a minimum konfiguracio (hardvertipusok, foglalat tipussal, tiz-tizenket eve nem legoztam ossze gepet) teljesitmenyben, ami fullHD mkv-k lejatszasara, spotify, youtube es egyedul es kizarolag Rocksmith 2014 futtatasara alkalmas lenne, es 2-4 TB os vinyoval van ellatva ?
Illetve szerintetek ennek mi a minimal koltsege, akar hardverapron vadaszott cuccokbol ?Uj dolgokbol nagyon tetszett a deskmini 110-es barebone, de gyors fejszamolast vegeztem: 45k a haz-lap, bele 1151-es foglalatu proci 30-40K, memo, vinyo, 150-160 as mininum ar jott ki....ezt erosen sokallom, viszont valami hasonlo kismeretu, tv allvanyra elfero dolog nem lenne rossz (najo, nem kell cd tok meretu haznak lennie, de ne is asztali pc box legyen
)
Viszont ha ilyen huzos arban ,akkor erosen versenyeznie kell egy xiaomi mi boxal, az a rocksmitht kiveve mindent tud az igenyekbol, 25 k-ert -
Kobe
veterán
hali
multkor láttam valami cikekt iponon, a beeboxot hasonlították valami hasonló árú, de kicsit komolyabban alakítható egybe htpc-hez....nem tudom hogy gigabyte vagy asrock volt az is....ilyen 43-45 K körüli htpc ház volt alaplappal
tippek melyik lehetett ?
-
Kobe
veterán
válasz
kenand #46479 üzenetére
köszi az infót
igazából nagyon ötletelek, próbálom a legoptimálisabb felállást megtalálni.
teljes értékű HTPC-re nem biztos szükségem van, mert igazából cask fullHD filmek lejátszására kellene, minél többfajta feliratformátum (főleg ass) támogatással, illetve valami vizuálisabb, Kodi féle fancy felülettel ami pl mutatja a filmborítókat, stb. Ha hálózaton keresztül lehetne másolgatni, vagy neadjisten távolról vezérelni torrent letöltést hozzá, még jobb. Ez lenne a max igény, hogy pl telóról vagy valahonnan kiadhassam az utasítást h töltse le mire hazaérek.Másra nem nagyon használnám. Jelenleg külső vinyóra másolgatva tvre kötve, aztán reméljük h a tv lejátszója ismeri-e.
Viszont van 2 db 6 eves laptop is a háznál, ezeket is modernizálnám kicsit. Játszani már nem játszunk, max zene, office, ilyesmi, ezért gondoltam valami nagyobb, 10 col körüli dokkolható tabletre cserélném ki őket.
A 2 progi közül a yousiciannek semmi ahrdverigénye nincs, akár androidon is futtatható, szóval az nem lenne gond. A rocksmitht nagyon le lehet butitani, nem tudom egy widnowsos tablet mennyire lenne képes lekezelni.Htpc fronton a miniPC-vel még egy raspberry Pi versenyezne, de valami Xiaomi tv box is szóba jöhetne ha tudja a fenti dolgokat
-
Kobe
veterán
hi
mini PC-k közül melyik lenne jobb választás HTPC -nek ? Beebox vagy Voyo mini-PC ?
Igazábról tudásra semmi extra nem kéne, egyedül a Rocksmith nevű játékot lenne jó ha tudná futtatni (akár low-on) meg egy Yousician nevű oktatóprogit....a többi tipikus htpc-s feladatok lennénekvagy htpc "imitálásra", pl nrmálisabb feliratformátumok kezelésére, felületre lehet elegendő egy xiaomi tv box ? pl egy nagyobb kapacitású NAS-sal összekötve ?
-
Kobe
veterán
sziasztok
kicsit rendhagyó kérdés következik. Nem csak htpc építésről lenne szó, hanem géppark optimalizálásról....
Szóval, 2 fore szeretném kicsit optimalizálni az eszközöket a lakásban, mivel már nem vagyunk azok a notebook elé ülünk típusúak, ami kell megoldjuk telefonról menet közben pl.
Ami jelenleg van: nagykapacitású külső vinyó + egy pár eves LG tv (smart, de a modernebb formátumokkal, főleg felriatokkal néha bajban van) + 2 laptop, egy asszonynak, egy nekem. Mindkettő 5-6 eves darab lassan, nincs velük gond, de az éeltciklusuk vége fele járnak.
Én a sajátomat külső audio interfacel főleg zenélésre használom mostanság, azon kívül letöltésre....másra nem.
Viszont ennyi cucc "kicst" sok egy egyszobásba, ezért próbálnám valami interaktivabb irányba ellökni. Kiváncsi lennék, ti hogyan oldanátok meg, hogy a filmezés / zenélés része is megmaradjon, de azért legyen kéznél valami teljes értékű windowsos gép isAmikre én gondotlam pl: htpc összerakása a tvhez, illetve a htpc-re kötni az audio interfacet is, így "szórakozni", zenélni, zenélni tanulni lehetne a tvről. Kiegészítőnek meg max 2 db könnyen hurcibálható tablet (lehet akár kínai is, de valami jobban karbantarhtató, driverekkel rendesen ellátott, pl chuwi, voyo)
Másik irány pl a nagy kapacitású NAS lenne (itt a feliratokkal azért lehetnének gondok) + laptopokat mondjuk lecserélni, pl elitebook 2540p-re, 12 colos, könnyen mozgatható méret, kis helyen elfér
ki milyen irányba menne ?
-
Kobe
veterán
válasz
Alfalaca #41886 üzenetére
a beszerzési forrás más, semmi több. Én felhívtam őket, hogy mire fel ez a nagy árkülönbség, csak a nagykert, beszerzőt mondták több boltban is, hogy más.
Amúgy érdemes figyelni az árakat, a napokban pont volt 46K-ért a fekete is. Nekem pont sikerült még megcsípni azon az áron, mák volt, 2 napig volt ennyiért talán....
-
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
Na beebox szinten berendelve
Bar kivancsi leszek a szallitasi idore, a vizesek 7-8munkanapot irtak de a visszaigazolasban mar 3 van
-
Kobe
veterán
Nalam is kicsit sok a cucc es optimalizalni kene
Asszony laptopja, sajat laptop, ceges laptop, kulso vinyo, okostelok. Van minden csak epp semelyik sem adja azt a kenyelemerzetet.Notit mostanaban be sem kapcsolom max h ramasoljak vwgy letoltsek vmit utana vinyorol tvre...sztem ha meglenne a beebox, notebook kb mehetne a fenebe mert nem is hasznalnam, kozossegi media inkabb telorol.
Max ugy tunnam elkepzelni h htpc es mondjuk max 1 tablet meg, a tobbi pazarlasPits, jo aron van most a beebox nagyon de kicsit huzom a fogam....
-
Kobe
veterán
válasz
róland #41752 üzenetére
Kicsit hulye vagyok ezekhez. Tehat ha jol ertettem, akkor erdemesebb openelecet telepiteni, es abbol telepiteni, aktivalni a megfelelo tarolokat ? (Chromium, torrent, stb)
Illetve a taviranyitos kerdes meg mindig nyitott, van olyan univerzalis taviranyito amivel pl a beebox is vezerelheto, neadjisten az LG tvvel egyutt ?
Illetve ami most openelec kapcsan beugrott, ha nem windows van a gepen, attol meg windowsos otthoni halozatra racsatlakoztathato? Ha pl meglevo filmeket akarom atkuldeni ra, illetve pl notebookrol el akarnek inditani egy letoltest ami a beeboxban levo vinyora toltene le mint celhly mondjuk...
-
Kobe
veterán
nah, megszületett a döntés, beebox irány lesz a vége a szükséges kiegekkel. Win10 + Kodi lesz rajta, a kérdésem az volna hogy Kodi megbütykölhető valahogy úgy hogy pl bekapcsoláskor win alatt is automatikusan annak a felülete jöjjön be, illetve beleintegrálni pár egyéb alap alkalmazást, torrent, böngésző, youtube, hogy pl ne kelljen mindig Kodi és a win desktop között váltogatni?
Illetve tudnátok ajánlani valami univerzális távirányítót, amivel beebox és tv is vezérelhető egyben? Valami 5-6K közötti darabra gyúrnék.....
Valamint ha olyan terveim volnának hogy a torrentet pl telefonról indítsam el ésatöbbi, akkor milyen klienst kellene néznem, és mi egyéb szükségeltetik hozzá? -
Kobe
veterán
válasz
PistiSan #41731 üzenetére
Nem eliras, mas a beszerzesi forras es mindenhol csak feheret adnak olcsobban, de az mar a 3150-es valtozat
Viszont igy beleszamolva azert eleg huzos lenne a vege, 45K a gep, 18-20 bele egy ssd, 8-10K a memoria, es kb 25-30K egy 2terras vinyo.ez 100-110 kozott lenne, ha dragabb fekete valtozatot vesz az ember 120
Nem tudom ennyi penzert tenyleg ez lenne a legkezenfekvobb, vagy mar valami komolyabbat is kap az ember ami kesobb plusz lehet pl hazimozinal egyebeknel, jobb hangkartya, tobb csstlakozo stb
A minimum a 120as ssd + 2tbos hdd kombinacio lenne, openelec, kodi vagy windows + kodi felallashoz, minel kisebb meretben
-
Kobe
veterán
Hulye kerdes, de letezik hogy egy N3150 beeboxnal 15e ft arkulonbseg van a 2 szin kozott ? A feher minden oldalon 45K, a fekete meg 60nal indul.... ?
-
Kobe
veterán
Sziasztok
Kicsit tovabb gorgettem az n3150 beeboxos temat. A megalmodott tarhely eleresehez 2 opcio lenne, es erdekelne sztetek sebessegben melyikkel jarnek jobban
USB3 as pendrivera telepiteni a windowst, kodit es a beeboxba egy nagykapacitasu 2.5 merevlemezt rakni
Beeboxba egy 128as ssdt szerelni, es egy kulso usb3 as vinyot kotni
Arban kb ugyanott lenne, az elso megoldas kicsit helytaksrekosabb, viszont a sebesseget illetoen nem vagyok biztos a megvalosithatosagaban
-
Kobe
veterán
válasz
canniball #41666 üzenetére
megnéztem őket, köszi.
Nem rosszak, de mindegyik határeset, az árat meg eléggé megdobja, 30-40K....gyors fejszámolást végezve kb ott lennék a végén mint egy normálisabb asztali gép rendes vga-val....
nem sóherség, de egyre inkább szemezek az N3150 beeboxal, bele egy kisebb ssd, mellé pedig egy min 2TB-os NAS. Szerintem arra amire nekem kéne ideális megoldás lenne, és nem is kéne szivatnom magam a házvadászgatással, építgetéssel stbGondolom beebox valamilyen komolyabb univerzális távirányítóra betanítható, vagy tévedek?
nem tudom h mostanában lesz e valami újabb revizio ezekből, amit érdemes lehet megvárni, vagy akár mehet msot is az n3150es -
Kobe
veterán
válasz
cinemazealot #41663 üzenetére
15 cm magas a polc, és 35 cm mély. a szélesség nem releváns, mert ott van kb 1m játszótér
inkább a magasság/mélység a problémás
-
Kobe
veterán
sziasztok
korábban már kérdeztem itt topikban, és azok alapján elég sokat jártam utána a dolgoknak, olvasgattam a komponensekről, stb. Arra a következtetésre jutottam, hogy igazából ennyire belemerülni nem akarok a témába, építgetés, költség, idő stb miatt....főleg mivel az általam elképzelt setupban a méret elég szűk keresztmetszet lenne, és ahogy nézegettem egy minőségi megfelelő méretű passzív ház már elvinné a büdzsét egy az egyben....
Szóval elkezdtem a beebox féle kompakt megoldásokat is nézegetni
Egy kisméretű (max 15cm x 35 cm-s helyre passzoló) htpc-t szeretnék összerakni min 2-4TB helykapacitással, elsődlegesen azért hogy megszabaduljak a gép és tv közötti állandó mobilvinyó cipeléstől:
- lehessen hálózaton keresztül töltögetni rá torrentről
- külön jó pont ha van hozzá távirányító, vmi minőségibb
- torrenteket, letöltést pl mobilappal akár telefonról is lehessen indítani út közben
- formátumokkal, kompatibilitással ne legyen gond - főleg fullHD mkv-k vannak a palettán, 4K nem játszik, de sok animét is nézek 10bites kódolással, ass feliratokkal. (ezekkel nem bírkózik meg a tv lejátszója, elsődlegesen emaitt kéne)Hangcucc egyelőre külön nem lenne rákötve, később valami minőségibb sztereó vagy 5.1, de ez msot nem szempont. A kritérium h mindenképp passzolnia kéne az említett 15x35 ös tv állványra
ti ezekre mit javasolnátok, mi lenne a legköltséghatékonyabb megoldás?
nem mondom hogy az építés ki van zárva, csak a elgtöbbnél a hely volt a szűk keresztmetszet.... -
Kobe
veterán
N3150 es lapokba milyen pcies wifit eremes rakni, amivel mondjuk kisebb hazakba is passzol ?
-
Kobe
veterán
kezd körvonalazódni bennem, hogy kb mi is lesz a végkifejlet. Asrock N3150ből valószínű a tápnélküli lap lesz, az optikai kimenet miatt.
A tvhez - ha passzol a méret és minden - egy sounddeck lenne társítva. Viszont azon csak optikai csati emg coax van. Kérdésem még az volna hogy ilyenkor hogy lehetne optimálisan összekötni úgy, hogy a sounddeck pl ne csak a htpcről legyen meghajtva.Ugye egyik opció, hogy htpc -> hdmi -> tv -> optikai -> sounddeck - ebben nem vagyok biztos hogy midnen tv tud ilyet, vagy le lehet csekkolni valahogy h képes e továbbtolni a jelet?
másik hogy hdmi vel a képet tvre, optikaival hangot a deckre, de akkor csak a htpc-ről érkező hangnál lehetne igénybe venni, vagy tévedek? -
Kobe
veterán
válasz
róland #40341 üzenetére
A hazzal utolag megnezve lehet bajban leszek. Mindenkepp rgy 4-5TBos vsltozatot akarnek osszerakni, ami ugy jonne ossze h 2db 2TBos wd red vagy hasonlo plusz egy 1TBos kulso. A problem csak az hogy a chieftecbe 2.5 osbol fer 2 db, viszont azokbol heroin arban vannak a 2 terrasok, gyakorlatilag 0 kinalattal.
Majd utana kell neznem melyik az a haz amelyikbe befer 2db 3.5 os, es mindjuk a tv allvanyra is bepasszol meg meretben
-
Kobe
veterán
válasz
róland #40306 üzenetére
ez az irány tetszik, kb hasonlóban gondolkoznék, csak egy csomó cucc ebből nekem nem kellene, így sokat lehetne spórolni vele. Pl dvb-t tuner, optikai meghajtó, smart card meg hasonlók nekem nem kellenek, külön egér sem, valami egyszerűbb hama / logitech változat megtenné
Ami viszont érdekelne:
Asrock ezzel az egybeépítetteemgoldással mennyire időtálló? (Tetszik hogy nem kell külön táp egység meg procival agyalni, csak DC csatiról megy konnektorról rögtön.)FullHD gondolom probléma nélkül megy, de a 4K-val vajon mi a helyzet (jövőre tervezve)?
Illetve passzívként mennyire melegszik? vagy ettől függetlenül érdemes egy ventit bevágni a házba?
Illetve a lapnak nincs esetleg olyan változata, ami hasonló felépítésű, de nem csak 1 HDMI van rajta, vagy legalább egy optikai kimenet van pluszban? Esetleg built-in bluetooth + wifi chipset van benne?
(Csak elgondolkoztam hogy ha 1 hdmi van rajta összvissz, akkor pl egy házimozit hogy lehet úgy rákötni ha csak zene megy róla, hogy a tv nincs végig igénybe véve....gondolom itt pc - tv - erősítő megoldással lehetne csak meoldani, ez a fajta indirekt "átjátszás" nem okoz jelveszteséget, minőségromlást ?)
A háznál tetszik a két meghajtórekesz, így bele lehetne vágni mondjuk 2db 2TB os vinyót.
-
Kobe
veterán
válasz
cinemazealot #40302 üzenetére
utoljára gépet - asztali gépet - jó 12 éve raktam össze....(a poén az hogy még a mai napig működik, pedig a csapágak már elroahdtak sztem a vinyóban
), azóta csak notikat tableteket használtam amiknél nem volt meg ez a gányolás lehetőség.
Mivel alaplapot kb 12 éve láttam utoljára, elsősorban szeretném felmérni, hogy pl sávosan mik a lehetőségek - pl 60-70-ért erre alkalmas gépet kapsz, de ha mondjuk ráköltesz 100-120-at akkor már ennyivel többet tudsz elérni rajta. Sajna eddig ilyen összehasonlító videókat / leírásokat nem nagyon találtam, főleg ahol kategorizálva lenne
Az alapigény az elég egyszerű. Egy főleg média, film és zene lejátszására alkalmas gép minél nagyobb tárhellyel, amire mondjuk otthoni hálózaton keresztül lehet másolgatni / letöltögetni, és nem kell 3 doktori a skinezéséhez, tehát valami felhasználóbarát, könnyen konfigolható progi kellene rá, ami megy windows alól mondjuk. Hjlandó vagyok vele foglalkozni, de nem igazán a kódolgatós, linuxos babrálós mélységekig.
Extra igényem nincs a csatlakozókat tekintve, HDMI, erősítóhöz és tvhez a jelenleg elterjedt csatlakozókat tudja. Nem tervezem egyszerre 8 kivetítőre rakni és streamelni jobbra balra, általában 1 tv lenne rajta.A hálózati része inkább a többi notiról való elérés miatt kell, de azt is wifin keresztül.Egyelőre egy egyszobás lakásban lenne a tvre kötve (plusz hangfal), és arra lenne használva, hogy ne kelljen mindig a különböző eszközök között rohangálni a külső vinyóval, hanem mondjuk hálózaton mindig elérhető legyen és a tv beépített médialejátszójánál jelentkező kompatibilitási gondokkal se kelljen szívnom.
A másodlagos igénnyel nem igazán vagyok tisztában, hogy egyáltalán lehetséges-e, illetve mennyibe kerül. Ez pedig a játék lenne. Steamen van jópár eredeti játékom, ezeket nem lenne rossz mondjuk tvről tolni....
A médialejátszó részére kb 60-70-et szánok, ebbe mondjuk 2 TB tárhely jó lenne ha beleférne. Ha mondjuk ki lenne hozni valami játékra is alkalmas cuccot, azzal elmennék 150ig max....de ha ennyiből nem megoldható, akkor maradna a költséghatékony médialejátszós változat + később egy konzol mellé.
-
Kobe
veterán
nah, kicsit szeretném beleásni magam a topikba, főleg hogy milyen alkatrészek kellenek az összerakáshoz, stb stb.....vagy hogyna válogassa össze az ember.....viszont ahogy látom ez a topik inkább a konkrétan felmerülő problémákról szól.
Van valami gyűjtőoldal, ahol kicsit részletesebben le vannak írva az alkatrésztípusok, stb? a htpc.hu az nemkicsit halott ilyen szemszögből ahogy néztem
-
Kobe
veterán
sziasztok
mostanában elég sok kompatibilitási problémába futok bele, főleg az új kódolás meg különböző felirattípusok, stb miatt, így nem először javasolták hogy rakjak össze egy htpct a sok konvertálgatás emg muxolás helyett...
viszont nem vagyok benne a topikban (5 éve vettem utoljára gépet, az is noti volt) szóval inkább a plug n play megoldások híve vagyok
nincsenek extra igények, nem szeretném rommá moddolni, egy a tvre - és későbbiekben egy házimozira könnyen ráköthető, minél nagyobb tárhellyel rendelkező cucc kéne, ami kvázi fomrátumban mindenevő.
Egy extra lenne, hogy ha emgvan akkor már a külső vinyózgatást elfelejteném, jó lenne routerre rákötve esetleg valami időzíthető / távvezérelhető torrent megoldást belevarázsolnimilyen irányba érdemes elmenni, vannak készen kapható cuccok ilyen igényekre, vagy jobb magamnak összerakni ? illetve kb mi lenne az ára ? 4K nem játszik, inkább a nagyobb tárhely, csendes működés sok fullHD tartalommal
-
Kobe
veterán
Sziasztok
engem az érdekelne, hogy mennyi lenne a legolcsóbb megoldás, ha egy HTPC t szeretnék építeni, cska és kizárólag filmezésre, HD tartalmakhoz és analóg 5.1 el szeretnék még rajta filemt megszólaltatni
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest