- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
A Keymap editorral bármelyik tetszőleges (ofc még szabad) gombra ráprogramozhatod.
-
törölt tag
Amikor bedugod a PC-be a vevőt, hangot kell adnia a windowsnak (mondjuk, nem mondtad, milyen OS)
Ugyanígy, amikor kihúzod. Driver nem kell.
Ha ez megvan, akkor jöhet a táv.
Vedd fel mobiltelefonnal, vagy webkamerával, az IR jeladót. Szabad szemmel nem látszik, de kamerán keresztül igen, hogy villog.
Ha ez is okés, akkor lődd közvetlen közelről szembe a vevőt. Mondjuk, azt meg ha lógatod, simán nem vesz semmit, mert olyankor lefelé néz
Szóval, innováció és design. Hajrá -
canniball
nagyúr
Hogy mennyit tudsz spórolni a használt cuccokkal és hogy emellett teszed-e le a voksod azt neked kell tudni.
A 3,5"-os helyre be lehet tenni a 2,5"-os lemezt (sőt kettőt is), legfeljebb (ha nem adnak a házhoz) venned kell hozzá egy adaptert (filléres tétel).
Hogy a 2,5" a jövő azt így nem jelenteném ki, jó ideje fut együtt a kettő. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya; szintén neked kell tudni, hogy nálad merre billen a mérleg nyelve. -
gurabli
őstag
A hdd még jó darabig jelen lesz, ha nagy kapacitás kell. Hiába egyre olcsóbb az ssd, de még messze van a 2-3TB-tól árban, tárolásra meg bőven elegendő bármelyik mai leglassabb hdd sebessége.
Ráadásul mind xar, úgy értem bármikor rád pusztulhat, WD, Hitachi, egyfene, azt nézd, amelyik a legolcsóbb és legtöbb garanciát ad.
Egyértelműen a 2.5" a jobb választás, mert kisebb, halkabb jóval és kevesebbet is fogyaszt.2TB 3.5" RED kb. 27e, 3 év gar.
2TB 2,5" Toshiba 26,5e, 2 év gar
2TB Seagate 30e, 2 év garA 2.5" mellett szól, hogy akkor mehet pl a Chieftec itx ház, ami olcsóbb és sokkal kisebb, jobb, mint a CM ház. A Rednél a +12 hónap garanciát fizeted meg, a 2.5"-nél pedig az azonos kapacitás mellett a kis méretet, halk és energiatakarékos működést.
Tárhely és későbbi bővítéstől függ.
Szerk: én biztos, hogy 2.5"-est venném.
-
gurabli
őstag
A Flirc infra vevő az egy nagyon spéci és jó kütyü, ha szükséged van rá. Konkrétan azt tudja, hogy minden távot támogat és minden táv gombja programozható. Tehát ha van egy szimpatikus távod, amit szeretnél használni, akkor használhatod a htpc-hez. Vagy ha a TV-d távján vannak spéci gombok, amiket a TV hDMI input módban nem használ, akkor azokat rá tudod programozni a távra CEC és minden nélkül. Hasznos tud ám lenni. De ha TV veszi és csinál is valamit, akkor az is érzékeli az adott jelet! Egyes esetekben nagyon jól jöhet.
A mezei MCE USB vevő + Harmony párost semmi nem veri. A Harmony zseniális: egyrészt minőségi, de nagyon, másrészt tényleg csak egy távot kell használnod, ráadásul komplex dolgokat tudsz vele beállítani (pl egy gombnyomásra kapcsol htpc, tv, erősítő, megfelelő bementek, stb).RAM: lehet nyugodtan használt, ha találsz, bár ettől nem nagyon lesz olcsóbb, nem éri meg.
HDD: nem kell green, jobb a RED (több gari). Esetleg lehet 2TB-os 2.5" HDD (amelyiknél a legtöbb garit adják, legolcsóbban) és akkor nem kell a CoolerMaster ház sem. Később persze nehezebb bővíteni. Emígy HDD teljesen mindegy, hogy melyik, mind xar, azt kell venni, amelyiknél a legtöbb garit kapod legalacsonyabb áron.
SSD: ennyiért inkább 60GB vagy 120GB használtan. Esetleg olcsóbban használt 30/60GB, de csak ha jelentősen olcsóbb. A 30GB elég, de túl drága az új, 15k-ért már 120GB-t kapsz (pl. Adata PremierPro, vagy Kingston Fury).
Nem lehet nagyon olcsóbb, mert minőségi és jó cuccokat válogattál. Ráadásul váltáskor "csak" lap és ram (valszeg DDR4 kell majd) cserére kell számolnod, de a ház, picopsu, SSD, HDD marad, a Harmony pedig szinte örök.
Akkor sok, ha mindent egyszerre kell megvenned. -
canniball
nagyúr
Így egyben valóban nem kevés. Én jó ideje nem építettem 0-ról gépet, csak egy-egy alkatrészt cseréltem, úgy nem kellett ennyit belefeccölnöm ezért engem is kicsit meglepett a végösszeg... De szerintem sehol nem vitted túlzásba.
Ha spórolni akarsz a Harmony, az egyik RAM és az SSD lehúzásával meg tudod tenni, ezek nélkül is lehet élni...az más kérdés, hogy megéri-e.
Illetve a meghajtók mellett a házat is veheted használtan, az is elő szokott fordulni az aprón. -
gurabli
őstag
A bekapcsolás nem érdekes, mivel a torrent miatt micro szerverként is üzemel, ezért (majdnem) mindig bekapcsolva lesz. Az ssd azért jó, mert rettentő szépen működik a Kodi library update, meg úgy minden jelentősen gyorsabb. De megteszi bőven egy 30GB-os ssd is használtan, ha sikerül korrekt áron kifogni egyet, ami nincs még széthajtva, méretben bőven elég.
Az MCE az a táv és az infra vevő. Pl EZ De van vagy 25 fajta.
Az LC-Power házba egy 2,5"-es hely van, így azt csak beírtam, ha nem kell bele másik HDD. Ebben benne van a táp (egy paneltáp) és a külső tápegység is (adapter, mint egy notebooknál), szóval minden ami kell.
A CoolerMaster az rendes ATX tápot fogad, de ide véletlenül sem szabad. Szóval kelleni fog egy picoPSU táp + egy külső adapter külön, cserébe ebbe belefér akár 4db 3.5" HDD is (1 ssd + 3 HDD).
Vagy külön egy NAS, és akkor mehet pl. az LC-Power ház egy kis SSD-vel. De lehet pl. az LC-Power ház egy 1-2TB 2,5" HDD-vel, ha elég a hely. Az is lehet, hogy ez mellé be lehet pakolni valahogy a házikóba egy SSD-t, pl, felragasztani valahová. Nem emlékszem most hirtelen van-e erre hely.
-
gurabli
őstag
ASRock N3150-ITX vagy N3150DC-ITX
2x2GB DDR3 1600 SODIMM vagy 2x4GB DDR3 1600 SODIMM
60/128GB SSD
2.5" vagy 3.5" HDD tetszés szerint
MCE infra + távHDD-k függvényében:
LC Power 1340MI (táppal)
CoolerMaster Elite 110 + picopsu 80W (paneltáp) + külső táp (DC változat esetén nem kell táp)Most csak így fejből, hirtelen. A 2x4GB a dual és az ár miatt, mert a több transcode azért eszi a ramot, nem nagy tétel. Kodihoz 2GB is elég. SSD-ből 60GB bőven elég, csak az új ára majdnem annyi, mint a 128GB. Esetleg használtan, nagyon olcsón.
-
gurabli
őstag
Minden "okostv" buta mint a... Tele van mindenféle korlátokkal, stb.
Neked (is) egy n3150 vagy más Braswell lap kell, amin menne a Kodi + micro szerver (letöltés, tárhely) + Plex v Emby (most írtam pont, hogy az Emby előállt már a Quick Sync támogatással).
- Remux mentes letöltöm és nézem élmény
OK
- Torrent futtatása OK
- Ha már van akkor egyéb adat tárolás OK
- Lehetőség távoli elérésre: OK (a tartalmakat akarod elérni?)
- külön monitort nem alkalmaznék neki, és elég távol lenne a saját pc-mtől
minek ide a saját PC, és monitor sem kell, eleve a TV-re lenne kötve
- egyéb külhoni utakon jó lenne elérni a videókat
minden létező formában el tudod érni, a világ bármely megfelelő nettel rendelkező helyéről a teljes tartalmat
- Egyszerre 2 eszközön tud lejátszani FHD/HD videókat az + pont
Emby/Plex nem lesz gond, ha megy a Sonyn a film, akkor legalább egy klienst még gond nélkül kiszolgál transcode-dal is, direct stream esetén meg szerintem akár még 2-3-at is, ott már inkább a router lesz a szűk keresztmetszetRAM felejtős, ebbe SODIMM (notebook ram) kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest