- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #80155 üzenetére
Szélesítem a választási lehetőségek sorát.
Nitecore NU30
Nitecore NU31
Nitecore NU33Nitecore NU25UL
Nitecore NU20 ClassicNekem mind megvan. A NU30, NU31, NU33 fő fénye kb ugyanazt a távot világítja meg. A NU30 fő fényének alacsony fokozata a legerősebb a hármasból A szórt fényű CRI led ugyanolyan fokozatokkal rendelkezik, ugyanolyan fényes. A NU30 esetében a piros fénynek 2 fokozata van, míg a többinek 1.
A NU25UL szórt fénye a legerősebb, viszont hamar halványodik. Ennek a leggyengébb a szúró fénye.
A NU20 Classic a legkönnyebb. Fénye az összes közepén helyezkedik el. Akkuja a leggyengébb.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #80155 üzenetére
Szerintem jobb választás az NU33, mert a hospotos fő fényével pontosabban tudsz szűkeb helyekre bevilágítani, mellesleg elég kellemes az üzemideje is, én kb. hetente töltötm és elég sokat használom. Ha nagyon kell a szórt fény akkor a CRI LED ott van benne teljes szórt fénnyel, bár az azért nem túl erőteljes, de azért még sétálni is lehet vele simán. Van mindkettőm, az NU25 inkább a rettentő alacsony tömege és a szép, egyenletes szórt fénye miatt jó, ami viszont nem minden helyzetben ideális.
-
válasz
nemethbalazs #73175 üzenetére
-
válasz
nemethbalazs #73167 üzenetére
-Panda 3.0(R) vagy 4.0 Gekko 1.0 amik melegebbek (4200),
-Skilhunt H300(R) 50.2 vagy High CRI J2 5000K,
-Skilhunt H04(F) ben 351 és Nichia is van (H300at én spec sokkal jobban szeretem) (a tölhetős változatnak jobb a fejpántja, H300ból mindegyiké olyan)-Armytek Wizard 50.2-vel (nem magas CRI-s, de élőben kellemes, nem nagyon különböztetem meg a samutól) vagy Elf LH351D-vel, de elvileg létezik mindkettő Nichia 144A-val is.
-Ha külön kellene a flood LH351D olcsón, akkor pl Wurkkos HD15.
Nekem volt HC60 is, ha belefér H300, ha olcsón kell HD15 lenne az utód a leírtak alapján.
7Ismerős HC60ját kiküldtük tavaly postával 3xxxFt-ból javításra kínába (5 éven belül voltunk, itthon vette de 1 évet adtak rá; a gyártó visszaküldte javítva saját költségen). -
Vlah
tag
válasz
nemethbalazs #73167 üzenetére
Nitecorenak kapni a HC65 ás az újabb verzióját is. Talán olcsóbb a skilhunt, azt megveheted a kedvenc samsung lededdel. De van még sok opció.
A Zozz féle moddolt M1 pótlására több lehetőség is van:
M21C és M21D GC-FC40 Leddel. Ez nagyjából ugyanúgy vetíthet, mint a régi M1 XM-L2-vel, csak 55mm-es feje van. Kicsit jobban szór M21A és M21E ugyanezzel a leddel, de ezeket kb C8 méretű fejjel adják. A led cca 95 CRI. Elvileg a nagyobbak minden kritériumot teljesítenek tartják elvileg a 800-at és tudják a 2000-et.
Választhatod az S16-t,vagy M21B-t Nichia B35AM leddel, de ennél csak cca. 1000/400 lm értékeket fogsz kapni. És picit jobban szór. CRI 97-98.
Maradhatsz a jól bevált kombónál: M1 LH351D 5A-es driverrel.
És végül kompaktabb méretben: S21A, S21B, illetve S21E, A Nichia 519A leddel. Ezek érezhetően jobban szórnak. Szintén 1000/400 lm. CRI 95-96.
-
iatti
aktív tag
válasz
nemethbalazs #59435 üzenetére
nekem xpl hi 5000 van.neked kell eldöntened melyik tetszik.persze jó lenne élőben megnézni,nehogy meglepetés érjen
+4dodót nem pénz a terítősebb lencséért.még jó hogy megvettem.nekem a gyári nem tetszik,én avval használom.ha jársz veszprém felé,megtudom mutatni a két lencse közti különbséget.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #59435 üzenetére
Szerintem szép használható fénye XP-L HI-vel van. Van némi hatótáv is nem csak totál flood. Ehhez nagyon hasonló az SST20 ami talán picit gyengébb de csak turbónál mérhető de szemre nem fogod látni. Ellenben nemnkerül plusz pénzbe. Nichiának szép a színe de az melegszik a legjobban és 30-40%-al gyengébb. Azt már szemmel is észre veszed. XP-L HD dómos. Nekem túl azórt és feláras is.
Én az SST20 5000K-val venném.
Astrolux MF01-em 5000K SST20 ledes és semmi panaszom rá. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #59236 üzenetére
Igen 7$ és oroszországból jön. Nekem 2 csomag jött tőlük. Mindkettő vámon átcsúszott és 1 héten belül itt voltak.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #59230 üzenetére
Van egy Sherp S15 is nálam. Nagyon jó EDC. Nekem egyedül az elektronikus lock hiányzik. Ha zsebbe rakod kell neki a mechanikus lock mert 1x autóba beülve bekapcsolt. Na jó MX5-be ott meg nyakamban a lábam
.
Szócal külön és együtt is tud menni a két fényforrás. Az akkuban van Micro USB töltéa és mágneses a tailcap. Egy olcsó alis 3 pántos fejpánttal az oldal leddel fejlámpának is használható kartávolságra. Gyári adatokat eddig összes YLP precízen tudta. Max 20-30 lumen eltérés volt 1000 lumen körüli fényerőknél.
Panda mágnes vs töltő kérdést meg már leírták. -
Gargouille
őstag
válasz
nemethbalazs #59228 üzenetére
Dedikált fejlámpa, nem pipalámpa, a mágnes annyira nem létkérdés mert nem fogod nagyon kicibálni a fejpántból.
Én a töltőst vettem, noha van külön töltő itthon, de annyi előnye van, hogy ha lemerül az akku akkor elmegy usb kábelről is akku nélkül, ez hasznos tud lenni azért.
Minőségre perfekt, hibátlan eloxálás, finoman működő kapcsolók, minőségi termék. Blf-en olvastam volt aki 2 hetes(!) barlangászatra vitte el főlámpaként, teljes elégedettséggel szólt róla. Szóval jó lámpa, nyugodt szívvel ajánlom.
-
Gargouille
őstag
válasz
nemethbalazs #59216 üzenetére
Szerintem csak a gyártó árulja, nem hinném. De van 10%-os kupon ami náluk is érvényes.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #59216 üzenetére
BLF-10
Ez 10%-ot levesz és ez minden lámpára él.BLF-20
Ez csak Gryphon G18, Gryphon G180, Sherp S15 modellekből vesz le 20%-ot November 30-ig. -
Gargouille
őstag
válasz
nemethbalazs #59186 üzenetére
+1 a YLP Panda 3R-nek!
Én az Armytek Elf C2 mellé vettem tartalék fejlámpának, mivel az Elf elektronikai hiba miatt gariztatni volt sokáig. Azt kell mondja ez a Panda egy nagyon korrekt, jól összerakott fejlámpa. Minőségi kidolgozással és nagyon jó a fényerő elosztása is, semmi eszetlen turbózás, meg extra villogó funkciók, igazi jó munkalámpa. A kezelése egyszerű. Az R verzió, amiben töltés is van, akár USB kábelről is világít akku nélkül is, ez szintén nagyon jól tud jönni.
Nekem egyedüli "bajom" vele (apróság csak), hogy a flood fényt adó XP-G3 led színe nem tetszik, nekem túl fakó, én az igazi telt meleg, már-már sárgás fényt szeretem, amilyen például az Armytek meleg fehérje, vagy a Convoy T6-4C led színe. De ez tényleg csak gusztus dolga, nem pedig hiba.
Szóval én is csak ajánlani tudom, tényleg remek fejlámpa minden szempontból!
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #59189 üzenetére
Így hogyan bírja ki akár az 1 m -es esést is?
-
Ra3
őstag
válasz
nemethbalazs #59189 üzenetére
Na én meg pont most akartam vadászni az alin 50/20-as kupont hogy megvegyem a HC65-öt 30 dollár környékén, de ha ilyen bajos akkor ezt inkább kihagyom.
Ha sikerül akkor ellövöm másra. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #59186 üzenetére
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #59183 üzenetére
Én pipalámpát javasolnék mellé.
Oka egyszerű: elemlámpának tudod használni a mindennapokban, ha kell akkor pedig lehet fejlámpa is, akár teljes értékűen
Tapasztalatom alapján csak mágneses talpút javaslok, én rengeteg alakommal használtam már őket minden sz..ra feltapasztva. Ha nincs ilyened akkor ez egy újabb indok, hogy legyen ilyened. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #59183 üzenetére
A kék fény kupak ráhúzáskor is villog akkufeszt. Ha minden igaz. Rég volt HC65-öm. A flex kábeles driver megrepedhet könnyen. Eleve hajtogatva van berakva.
Ha a piros fény nem szempont nekem a YLP Panda 3R nagyon bevált. -
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #59180 üzenetére
Nincs valami gebasz a töltőcsatinál? Rövidzárlat, hasonlóak? Elvileg akkor villog a kék fény mikor tölt.
Ha az rendben akkor gari, megkergült. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #59034 üzenetére
A Fenix CL26R más. Irányba tud megvilágítani, mágnes van benne.
-
Ra3
őstag
válasz
nemethbalazs #59034 üzenetére
Sst40-nek kissebb a felülete, ezért vékonyabb csóvában messzebb világít, az XHP50 több szórt fénnyel bír, jobban terít.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
nemethbalazs #58974 üzenetére
Tévedés. Ez fluxuskondenzátor.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #58578 üzenetére
Az SST40 mivel nagyobb felületen sugároz mint az XP-L HI ezért több fényáramot (lumen) fog ugyan azon a fényerőn (kandela) leadni.
Megfordítva: Ha csak a fényáramot nézed és abból szeretnél azonos értéket ugyan abban az optikai környezetben akkor a nagyobb felületű SST40 hamarabb fog leadni 1000 lument, mint az XP-L HI LED, de az XP-L LED-et már szinte csúcsra kell járatni, míg az SST40 LED-ben még lesz bőven tartalék, ellenben sokkal alacsonyabb lesz a fényereje (kandela).
Ez nyilván sarkítva van valamennyire, és konyhanyelven, de így talán könnyebben emészthető mindenki számára. És a legfontosabb, amit sokan elfelejtenek:
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #58090 üzenetére
Nekem vagy 20-30 db van még. Volt vagy 100. Mikor 10 éve a Nokia gyárban javítottam telefonokat a döglött kihangosító hangszórókból szedtem ki
-
bedvóter
tag
válasz
Itthon kb. 47 helyen lehet mindenféle mágneseket kapni fillérekért.
-
vince
őstag
válasz
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #58085 üzenetére
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #58074 üzenetére
Simon mondja a Nichiák magas CRI-sek
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #58074 üzenetére
Nichiáknak elég vacak a hatásfoka. Én megépíteném Samsung ledekkel. Hostként is lehet kapni plusz a drivert is meg lehet venni így müködhet. Lehet csinálok is
A két gyáriból még ha kicsit a szín visszaadás rovására is de az SST20-at választanám. 219C-t kérdezd meg Aliexpressen Simontól 90 CRI-e. Vagy ha akarod megkérdem én
-
iatti
aktív tag
válasz
nemethbalazs #57748 üzenetére
megkaptam Vincétől/nagy köszönet érte/a d4v2-őt. hát ez egy zsebpiszok
azt hittem nagyobb lesz.próba este
-
Ra3
őstag
válasz
nemethbalazs #57743 üzenetére
Intl-outdoor.com-on van, meg Neal's gadgets-en is szokott lenni, bár az most sold out mindenre. Ha jól tudom máshol nem is árulják.
-
válasz
nemethbalazs #57743 üzenetére
[link] cipőt,a cipőboltból
-
vince
őstag
válasz
nemethbalazs #57737 üzenetére
Meg kell venni mellé az Emisart is
-
xcsabo
senior tag
válasz
Le lehet mondani az elkuldesig bármikor. A pénzt visszakapod. Nem kell aggódni. Rendes népek ezek a kínaiak.
-
válasz
hiba
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #57680 üzenetére
Kicsit félnék, hogy belehal a ledcserébe. A driver fele fólián van. Nem szívesen feszegetném. Ha nincs rizikó mert lehet venni másik drivert óccón m8nt egy convoyba akkor nem félnék de ez nem az a kategória. Itt ha vége akkor kuka az egész.
-
Charlie Gordon
aktív tag
válasz
nemethbalazs #57655 üzenetére
Nekem sima régi M3 van, az egyik kedvencem. Most hogy látom a pro-ban van beépített töltés, lehet hogy veszek egy olyat is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #57639 üzenetére
Nálam Nitecore, Armytek és Maglite is volt már elromolva (szerintem, az én hibámból), ezután javítva, cserélve lettek, gond nélkül. A Led Lenser M5 -be leejtés után sikerült belerúgnom úgy, hogy kb 10 - 15 m -t korcsolyázott az aszfalton, majd a beton kerítés megállította. Nem látszik rajta. 😉 A lámpáim többsége legalább 1 m magasból már pottyant, van amelyik többször is. Az égős Maglite -ok 90 -es évektől megvannak, köszönik szépen, jól vannak. Szinte elpusztíthatatlanok. De majdnem mindegyik mostani ledes is ilyen. Az évek folyamán, úgy néz ki, hogy a led lámpák is vesztenek erejükből. Ezt Zozz -nál tapasztaltam, 5, 6, 7 éves lámpákon. Szerencsére, tükör, üveg, rugó, TIR lencse, utólag is beszerezhető 2, 3, 4 € -ért. Pár lámpámhoz. Van olyan, aminek felépítése modul rendszerű. Szétcsavarom / összecsavarom, ennyi a javítás. A Fenix lámpái egyszerűk, legkevésbé romlanak, ezért felénk az erdőjárók kedvencei. A Nitecore elég gyorsan fejleszt, javítja hibáit (miért nem lehet valamit rendesen előtte letesztelni?). Ettől független, tetszenek a termékei, és használom is a Nitecore termékeket is. Zárt helyen, becsomagolva, a TURBO fokozat nem tett jót a lámpának, de így sem főzte meg teljesen magát, még részben működött az eset után. Teljes vételárát beszámították az új lámpába.😉 Mint írtam, kb én voltam a hunyó. És szerintem, amiket Zozz javított, ott is kaphattak hideget, meleget azok a lámpák. 😉
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #57614 üzenetére
Kapsz egy ellenvéleményt is
Szerintem túl van árazva, főleg ha azt nézem nincs importőre, a garit magadnak kell intézni, ha sikerül. Minősége nem rossz, de szerintem nem áll egyáltalán a Nitecore felett, a kis E05-ön is látszódott a hordás nyoma. Nem mellesleg 2 év, regisztrációval elvileg 5 év gari van ingyenes javításra, vagyis postázgathatod Kínába.És talán a legfontosabb a gyártó oldaláról:
"The free repair does not cover any damages or failure caused by:
1. Artificial damage, disassemble, mod, etc.
2. Normal use and wear.
3. Wrong or rough operation.
4. Battery leakage or wrong use of battery.
5. Other artificial factors or natural disasters." -
MittuDomain_
őstag
válasz
Igen, engem is megtérített kicsit, szerintem inkább jobb, mint a Nitecore. Logikus, átgondolt, nagyon egyben van. Az építési minőség több mint korrekt. -
ace22
tag
válasz
A Wuben tényleg jó, szerintem kb. Nitecore nívón mozog. Négy különböző modelt is használok, jól muzsikálnak.
A Wuben TO46R és a TO40R $30 körül elhozhatóak voltak kuponnal, a TO50R új, de majd annak is esni fog az ára.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #57612 üzenetére
Wuben TO50R de mocsok drága.
YLP Unicorn 1.0 de az nem világító gombos és nem 2000 lumen. -
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #57610 üzenetére
Régebben csak 6500K volt de most már van 5000K is. CRI 70
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #57608 üzenetére
Igen az M21B ugyanazt a refit használja mint a 18650-es M1.
Kevered az SST40-et az SST20-al. A 40 XM-L2 képet ad. Az SST20 a pici ami az XP-L HI-re hasonlít vetítésben. -
iatti
aktív tag
válasz
nemethbalazs #57160 üzenetére
néztem az ff01-et,nekem eléggé spotosnak tűnik.meg hosszabb még a ff07-nél is.igaz keskenyebb a d4s-nél.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #57152 üzenetére
A D4S 26650 akkuval üzemelő testesebb lámpa. 1000-1200 lument bír tartani elég jól huzamosabb ideig. Max fényerő 3-4000 lumen.
D4V2 18650-es lámpa. Jóval kisebb ezért csak 5-600 lument tud folyamatos üzemben tartani. Újabb több fícsörrel de használhatósága korlátozottabb. Max fényerő 2500-4000 lumen.Én még várok mert Hank beígérte a D4S V2-t is hamarosan. Bár nekem a D4V2 úton van.
FF E07: Volt vele több probléma is amiket szerintem még mindig nem orvosoltak megfelelően. iszonyat 5-8000 lumen fényerő D4S-nél kisebb tömeggel gyakorlatilag csak másodpercekig. Szép szép de otthonra nem kéne mint egy elefánt.
Ami esetleg még szóba jöhet:
Fireflies E01 ha nem ragaszkodsz a több ledhez és 1000 lument szépen tart ez is. 2200 lumen turbó amivel olyan messze visz mint egy XP-L HI ledes D4S csak jóval olcsóbb. Kissé leutított andúril van benne de használható.És mégegy jelentkező ami nálam lehet befutó az Astrolux MF01 mini. Kb 1-2 hét múlva jelenik meg így lehet érdemes picit várni hogy ha akad gyerekbetegség azok orvosolva legyenek. 26650 akku, USB-C töltés beépítve. 7 led TIR optikával és joval nagyobb 1-1 lencse mint az E07-nél. Aux led panel ennél is van és akkuszintet is jelet az aux ledekkel. Testesebb a D4S-nél így lehet 1400-1500 lument is tud tartósan és szerintem 5500 lument fog tudni leírás szerint amire bőven van esély hogy egyes ledekkel túl is lépheti hasonlóan a FF E07-hez csak nagyobb hatótávval. Firmware Andúril mint a FF lámpákban vagy a D4V2-ben.
Árat sajnos nem tudni. -
Gargouille
őstag
válasz
nemethbalazs #56738 üzenetére
Épp a következő lámpámra vadászok és két jelöltem van, az egyik pont ez a Wuben E05 a másik meg az Armytek Prime A1 Pro. AA elemes/akkus EDC lámpának kell. Funkcionalitásban mindkettő marha jó, csak a Wubenben a formája nem jön annyira be, az Armytek-nek meg a hátsó kapcsolója randa.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #56738 üzenetére
Határozottan tetszik de majd a blogra hamarosan írok valamit 1 hét használat után. Első körben a kezelés jó, lock nem tetszik. Minőségre nagyon rendben van.
E05 méretében jobb alternatíva? Hirtelen minőségben és hasonló fényerejűt nem tudok mást mondani. Sofirn SP10B közel áll hozzá fényerőben és jó a kezelése meg olcsóbb is de ahhoz kb nem kapsz semmit. E05-ből ha levonnál egy akku, töltő, tok stb árat akkor maga a lámpa igen olcsóra jön ki. -
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #54940 üzenetére
Ha nem terítene ennyire szélesen az szerintem zavaróbb lenne. Pont ez a király benne ,hogy látod hová lépsz, nincs 1-2 lépésnyi távolságra egy sötét sáv a lábad előtt. Ha sokkal távolabbra lenne fókuszálva egy nagyobb refivel akkor az lenne a baj, hogy nem látod mibe lépsz bele.
Ezen a képen jól látszik, hogy a távolabbra fókuszált HC30 előtt már ott egy sötét sáv, akárcsak S2+-nál: -
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #54940 üzenetére
Pont ezért is írtam be a Nitecore HC65 -ös lámpáját. Ha meg van kis ideje, lassan a Fenix HM65R is kapható lesz. Ez talán még alkalmasabb lesz a szabadtéri használatra.
Én kombinálom a 3 fejlámpámat, attól függően, mire van szükségem. Most várom a Nitecore HC65 kistestvérét a NU25 -öst. És még a Fenix 1 - 2 fejlámpáján gondolkodom.
-
benfolds
őstag
válasz
nemethbalazs #54665 üzenetére
neked hogy vált be az m1 biciklin? m1 vs blf a6 biciklin kérdésben vélemény?
-
drinker
tag
válasz
nemethbalazs #54587 üzenetére
Ahogy nézem a leírást, a villogó módok nem rejtettek, ez nálam már kizáró ok. Ugyanis a halálba idegesítene a villogás. Egyéb videókat is megnéztem, nem volt rá panasz, szóval eléggé egyben van. (mondom ezt a videókból)
Szerintem beleférhet ennyiért. -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
nemethbalazs #54584 üzenetére
Inkább az íbéjes kiskütyük topikban kérdezz rá, ott vannak megőrülve a xiaomiért...
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #54562 üzenetére
Egy cellás powerbank mintha nem is lenne, szóval azt a funkcióját szerintem felejtsd el. Marad az elemlámpa. Kíváncsi lennék a dupla lencsével mit tudhat, mert a kép szerint annyi van benne egymás felett. Mondjuk 24$ kísérletezni szerintem sok.
-
benfolds
őstag
válasz
nemethbalazs #54551 üzenetére
meglepő módon még alin is kapni valami 16 dollárért.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
nemethbalazs #54546 üzenetére
Igen, akkor felülbírálom magam.
A Narsil elsőre kicsit fura lenne, az biztos.
Ilyen dolgokra viszont tényleg bőségesen elég az F1...
Esetleg valami fejlámpa, akár X1R fejpánttal. A C8F is jónak ígérkezik, de abban nincs töltő. -
MittuDomain_
őstag
válasz
nemethbalazs #54540 üzenetére
Ilyet ennyiért, ez inkább túl könnyű kérdés, túl sok ajánlatot fogsz kapni.
Ebben az ársávban, töltéssel, hogy valami igazán extrát kapjon, én most Astrolux FT03-t mondanék, 32USD appból a BG-n, és még pontozható is.
Type-C töltés, védelem. Keresőlámpa szórt fénnyel.
1db 26650-es cella kell hozzá.Mágnes, diffúzor nincs, ez másra való. Utóbbit lehet rá csinálni home-made.
Viszont ez most tényleg extrább ajánlat ár/értékben, ezután nehéz lesz meglepni, csak aránytalanul drágábban lehet érdemben feljebb lépni.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #53900 üzenetére
Mivel annyira random volt-nem volt ebből a Zanflare lámpásból, ezért nem is vettem. Egyszer szántam rá magam, de addigra elfogyott, volt talán 2 napot készleten. Nade talán majd ez jó lesz...
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #53398 üzenetére
Á ezekbe semmi rendszer nem volt. Teljesen összevissza álltak.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #53285 üzenetére
Samsung LH351D 90 CRI led, convoy M1 host, BLF A17dd driver(arra egy 1K ellenállás a világító kapcsoló miatt) és egy világító kapcsoló kit. Ebből lesz szép szín és 1300-1500 lumen. Ha a memória offon van minimumról indul és onnan egy hosszabb nyomás a turbó is mint a BLF A6-nál.
-
ace22
tag
válasz
nemethbalazs #53278 üzenetére
A Nitecore MH20 kb. tudja, amit elvársz. Kicsi méret, instant moonlight/Turbo, töltés, világít a gombja, van CW/NW változat, 1000 lumen, $50 körül néha van akcióban.
A másik, ami majdnem tud mindent, a Wuben TO46R ($30 körül akcióban). Itt ZozzV6 moddolására is szükség lenne, ha mindent szeretnél.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Pl. Acebeam T36, Olight M2R, Nitecore P12GT, MH23, és egy csomó más lámpa képes ilyesmire, különböző méretben.😉
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
nemethbalazs #53285 üzenetére
Nekem az Armytek Prime termékeivel nincs ilyen gondom. A kapcsolójánál jól be van marva a fej, és a túloldalon is. Azonnal a kapcsolót tapizom. Szerintem a Nitecore EC30 -nál is ez lenne a helyzet.
-
ZolkoW
őstag
válasz
én talán a kétkapcsolósok között néznék szét (Klarus, stb), aminek külön van tail meg oldalgombja.
-
válasz
Ha kikapcsolt állapotban világít a gombja, akkor miért/mikor kellene tapogatni oldalkapcsoló esetén?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Végülis megépíthető.
-
törölt tag
válasz
És még legyen olcsó is!
-
i-sti
senior tag
válasz
nemethbalazs #53212 üzenetére
S2+ 9.99 vettem.
F1 most 14.45.Miben tud többet az F1?
-
ks52
csendes tag
válasz
nemethbalazs #52935 üzenetére
Nálam ez a változat működik: XP-L HI : 4300lm / 45,000cd, tetszik!
Igazából mindet kipróbálnám! -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
nemethbalazs #52935 üzenetére
Nekem ilyen van: SST-20 6500K: 4200lm / 58,000cd
Nagyon tetszik.
-
ZolkoW
őstag
válasz
nemethbalazs #52922 üzenetére
nekem Convoyból van (XML2), és kicseréltem narancsosra. Alapjaiban azért nem változtatja meg a lámpát, csak elkeni a hotspot szélét, mondjuk nekem megérte, és a következőhöz is vettem, de az már pluszos változat XPL leddel. Meglátjuk, milyen lesz, ki tudom majd próbálni mindkét refivel.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #51949 üzenetére
Kevesebb mint 6000Ft-ért az Astrolux szerintem hibátlan választás.
Nem rossz a Convoy sem, az is melegszik azért ha huzamosan van használva maximumon. Szemmel nem látni ám ekkora különbséget az Astrolux visszalépése utáni fénye és a Convoy C8 maximuma között, a fotókon ezek sokkal jobban kijönnek, a szemed meg adaptálódik hozzá -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
nemethbalazs #51019 üzenetére
Azért azt szerintem tegyük hozzá, hogy ez egy Zozztuningolt 1500lumenes lámpa, így nem teljesen összehasonlítható egy "sima" gyári lámpával.
-
bwoay
nagyúr
válasz
nemethbalazs #51029 üzenetére
"Ahol sokkal jobb akár az M1, akár az F1, az pl. Egy erdei túra, vagy erdőkkel övezett útszakaszok, ahol a kisebb szórt fény bevilágítja a közeli fákat, a nagyobb hotspot pedig megvilágítja előtted az utat 100-200 m hosszan."
egyetértek, és hozzátenném, hogy ilyenkor az F1 azonnal elérhető turbo módja is nagyon jól tud jönni, időlimit ide vagy oda.
-
A214
aktív tag
válasz
nemethbalazs #51029 üzenetére
Sziasztok,
Munkáskabát mellzsebére akasztható lámpát keresek.
Van ajánlott típus? ezt néztem
Jó lenne ha 18650 aksis lenne de nem találtam.
Amit néztem abba is 3 db elem való,szóval nem igazán szeretnék elemzabállosat.. -
-szabi-
addikt
válasz
Gyorsan egymás mellé tettem őket, plusz mérethasonlításnak a már szabványnak számító S2+
Megjegyzem M1-hez utólag rendelt csíptető eltört, szóval nem egy strapabíró darab.
F1 csipesz masszívabban tűnik.
Egyik hideg másik semleges fehér.
Azért látszik, hogy M1 szélesebben terít XML leddel, mint F1 az XPL-el.
Plusz a fő irányban valamennyivel erőteljesebbnek látszik.Viszont amiért mégis F1 van velem többet, az a holdfény mód illetve az M1 nagyobb feje miatt már nem fér el a nadrágom kis bújtatójában.
üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
nemethbalazs #51024 üzenetére
Képeken ez látszott, de leírva tán most láttam először.
Azt hiszem ezt a 26650-XHP70 vonalat egyenlőre elengedem.
Ez hasznos volt, még ha nem is úgy ahogy szerettem volna.
Köszi. -
ZozzV6
senior tag
válasz
Köszi a dícséretet! Örülök, hogy tetszik!
Másoknak leírom Samsung LH351D 5000K 90 CRI led van benne. Nagy kedvencem. Ifaz több áramot kér picivel egy XP-L ledtől (6 helyett 7A) ahhoz az 1500 lumenhez de a szép fény amit produkál megéri. -
Gargouille
őstag
válasz
Abszolút egyetértek, M1, M2 vetítési képe a legjobban használható szerintem is. Mondjuk az enyém csak 6x7135-ös, így a tiéd harmadát tudja kb. lumenben. Nem melegszik nagyon?
-
vince
őstag
válasz
nemethbalazs #51021 üzenetére
Azért ez elég illusztris társaság
Milyen a vetítési képe az M1-nek a lumintophoz képest? -
vince
őstag
válasz
Mid van még mellette? -
bump3r111
tag
válasz
nemethbalazs #50624 üzenetére
Milyen "áramtalanító" kapcsolóra gondolsz az F1-ben? Ja hogy nehezebb benyomni és nem kapcsolódik be zsebben?
-
benfolds
őstag
válasz
nemethbalazs #50624 üzenetére
ennyiért szerintem is verhetetlen. én is vettem már vagy ötöt a családba. egyedül az a szívás, hogy csak úgy simán nem tudod odaadni, kell mellé akksit is venned.
-
törölt tag
válasz
nemethbalazs #50354 üzenetére
Én a Bangoodról Gearbestről és Fasttechről rendeltem amik vannak. Az FT szokott hozzá adni ajándékba ilyen átlátszó műanyag tartót ami nagyon hasznos szerintem. Ezeken az oldalakon ha oda van írva, authentic vagy original, akkor eredetit is küldenek.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Én szintén nem javasolnám az ebay és ali beszerzést.
Az ilyen nagyobb boltok, mint a banggood, fasttech vagy a gearbest nyilván tonnaszám vesz akkukat, a gb biztosra tudom, hogy a gyártóktól. (Fura sztori, de tavaly volt olyan gyártó, aki a saját küldeményét hígította hamis akkukkal, a gb mindenkit kártalanított, a probléma azóta megszűnt!) Ha számukra nincs kibúvó meg ingyenes küldés és ultra kedvezményes ár akkor kizárt, hogy a másik sárga fele áron tudja adni ingyen postával.
Persze mindenki azt vesz és onnan, amit és ahonnan akar, de én aki kérdez azt marasztalom az évek óta bevált boltoknál
Még az olcsó magyar forrás akkui közül is volt olyan ami nem bírta a terhelést úgy ahogy kellett volna, szóval én "bontott" akkura sem biztatok senkit. Az elemlámpa egyetlen veszélyes alkatrésze az akku, legalább abból vegyünk biztonságosat és biztosan eredetit. -
ace22
tag
válasz
Én vettem a Gearbest-től és a Banggood-tól is (védettet és flat top-ot is), mindeddig max. 1200 lumenes 1 cellás lámpákban, 1A-es töltőkben használva 1.5 éve kifogástalanok. A kapacitásuk is kb. OK.
Most 11.11-én rendeltem a Liitokala-tól, nemsokára beesnek, azokban reménykedem... :-)
-
Lacerta
aktív tag
válasz
nemethbalazs #50294 üzenetére
Ebben pont nincs gyorstöltés.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #50294 üzenetére
Egy próbát mindenképp megér valami klasszik telefon töltőfej és egy egyszerű kábel.
Mondom, ez nekem sem volt világos elsőre, a jövőben ebből még lehet többször is problémája másnak is, mivel már az olcsóbb telefonokba is kezdik betenni a gyors töltést. -
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #50291 üzenetére
Egy gyors kérdésem lenne, mivel lányomnak is problémája volt ebből:
Ugye a telefonod töltője amire kötöd az sima 5V usb kimenettel rendelkezik, nem QC és nem USB type-C csatival van szerelve? Az új telefonjának a kábelével neki nem töltött a lámpája, egy ideig nézegettem én is mire rájöttem a turpisságra. Sima kábel + QC töltőfejjel sem ment, csak klasszik táp és sima kébel kombóval sikerült működésre bírnom, azzal mai napig tökéletesen tölt. -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
nemethbalazs #50000 üzenetére
Szerintem is, rendeltem is egyet.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #49981 üzenetére
Ha nincs összeragasztva a lámpa minden menetnél akkor elvileg nem lehet nagy para.
-
kugyu21
senior tag
válasz
nemethbalazs #49916 üzenetére
Él még az a kupon?
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #49978 üzenetére
Az MTG,2 led elég rossz hatásfokú mert régi. Nekem 11-12A áramon 4800 lument tudott. Ugyanez az áram XHP70.2-vel 6-7000 lumenre is elég. Így talán 2500 lumenre számíthatsz egy ilyen cserével.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #49933 üzenetére
Igen a szinesek ezüst kapcsolója olyan lenne elvileg. De ha nagyon régi ahol még egyáltalán nem volt világítós kapcsoló ott a kis gumi harang belül fekete. Először nézd meg neked milyen mielőtt rendelsz.
-
jmuranyi
tag
válasz
Szia, pár napja rendeltem a GB-ről H03-at 27 USD-ért.
Majd meglátjuk, élőben hogy fog tetszeni.(Elnézést, most láttam, hogy már írták.)
-
ZozzV6
senior tag
válasz
nemethbalazs #49912 üzenetére
Az újabb verzióba amibe nincs világítás nincs olyan műanyag rész ami kiengedné a fényt a fém kapcsolónál.
Az újabbnál a fém a fémhez ér. Csak ha kicseréled a fém gombot erre az ezüst verzióra akkor jön ki a fény.(#49914) -szabi-: Múlt héten jött meg hozzám a Wuben T70 tesztre. Lesz róla sok kép, videó és teszt a blogon hamarosan. Lumenben 4200-at ígér és 4188-at mértem. Kandelában 15000 körül ígér és 23000-et mértem. firmware használható bár a módváltás kicsit lassú és kikapcsoláshoz is nekem kicsit túl sokáig kell nyomni. de van rendes lock és jó a fénye. A gyári akkuja jobb mint a fekete Liitokala. Azzal csak 4133 lument tudott.
(#49915) Gargouille: A Nichia ledeknél a melegedés téma ott jön ki igazán ahol Fet driverrel a végletekig vannak hajtva mint pl Astrolux S41, 42, 43 széria vagy Emisar D4 és társai. Egy ilyen kis fényerőn hajtott lámpánál a melegedés nem számottevő. A fényerő kisebb mértéke viszont a hatásfok miatt csak ennyi. Ezért rakok Samsung LH351D ledeket mostanában mindenbe mert az XP-L hez nagyon közeli hatásfokú a 90CRI mellett is. Nichiához képest kétszer olyan jó hatásfokú csak még valamiért a gyártók nem haraptak rá.
(#49916) nemethbalazs: Ha a HC65 kuponos árát nézed akkor a H03-nak is azt nézd. Az pedig 24-28$ mostanság. a beépített töltős H03 RC kerül kuponnal 36$-ba
-
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #49918 üzenetére
Persze, de nekem ebben a barnában is sima alátét van semmi fény nem jutott át rajta, rendelek is ilyen kit-et unalmas estéimre
-
-szabi-
addikt
válasz
Ok, köszi.
Sikerült TC20 -t is kuponoznod?üdv
-
-szabi-
addikt
válasz
nemethbalazs #49907 üzenetére
Hi
Hogy a manóba vettél HC65--öt közel H03 árában?
Illetve TC20 és ODF30 is eléggé eltérő áron vannak.
Most Wuben T70 amivel szemezgetek megfogható 60$ áron és Charlie szerint jó.
Azt állítja van elég throwing, pedig számok alapján ODF30 világít messzebbre.üdv
szabi -
WestBam
Topikgazda
válasz
nemethbalazs #49912 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest