- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Ez tényleg jól néz ki de ez sem olyan stílusú, mint amit te csináltál. Pontosan azt csinálta amit hali és én is javasoltunk neked: korábban ment ki. A képen inkább van késői szürkület, mint sötét éjszaka.
Más: A kitobi ennél többre képes. Nem a részletgazdagság királya de korrekt. A felszerelésedből lehet ennél sokkal jobb minőséget is kitekerni.
''az olvasottak alapján 11-nél van a legszebb rajzolata, a fényereje meg gyenge''
-> ha úgyis F11-ig rekeszelsz és állványozol hosszú záridővel, akkor teljesen mindegy a maximális fényereje
Jinxx: PRESS?
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Milyen géped van? Ehhez nagy dinamikaátfogás sem árt, meg a RAW ahol 3*8 helyett 3*16bit a színmélység és nem vesznek el a részletek, főleg ha bele is nyúlsz valamivel akkor előjöhet olyan is amit az eredeti képen nem látsz. Pár napja mutattam egy ellenfényes képen, hogy mekkora átfogása van egy RAW-nak egy EOS400D-n (engem is meglepett). Alig volt kiégés, szinte csak a Nap és a közvetlen környéke volt 255,255,255, feketére alulexponálás meg sehol nem volt. Egy homogén 0,0,0-ból vagy 255,255,255-ből akárhogy világosítod vagy kontrasztosítod, maximum szürke lesz de nem jönnek elő nem rögzített részletek.
Tipp. Szeles időben kisebb a szmog és a pára.
HDR: Esti képeken nekem nem szokott szépen mutatni, szerintem az elég nehéz ügy. Látszik minden részlet de szürkületet csinál az éjszakából. Lehet, hogy meg lehet csinálni de nekem nem sikerült.
csavar: Gépfüggő, hogy mi a középérték, de valahol a legtágabb és a legszűkebb közé érdemes belőni nagyjából középre. Tájképnél nem olyan kritikus a mélységélesség, hogy ilyen szinten számolni kéne vele. Ha nem valami extrém nagy fényerejű obid és hatalmas szenzorral szerelt (vagy filmes) vázad van akkor bele kell férnie bármilyen értékbe, csak a rajzolat nem mindegy.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
A képkivágás nagyjából jó de a minősége tényleg gyenge. Kicsit korábban kellett volna szerintem fotózni, amikor még van némi derengés az égen (nem feltétlenül a kék órában de nem sokkal utána) mert a sötét részek már így is alulexpósak, a kivilágított épületek meg sok helyen kiégtek valamint kicsit tisztább időben kéne amikor nem ilyen durva a fényszennyezés. De ha korábban mész akkor nem jön ki ilyen erőteljesen a fényszennyezés. Valamint a rekeszt is úgy kéne állítani, hogy valahova középérték tájékára amikor a legszebb a rajzolat. Ez a típusú kép megint tipikusan az ami csak nagyon jó minőségben mutat jól. Kezdésnek szerintem jó de még dolgozni kell rajta.
-
hali01
őstag
Örökzöld téma,csapnivaló minőségben.
Életlen,részlettelen,sötét.A keret és a felirat maga a borzalom.Mint egy horrorfilm főcíme.
Roszkor voltál jó helyen és még össze is csaptad.
Ha meg bántottalak akkor bocsi.De ha nem akkor menj vissza újra korábban.Ott lessz az még egy darabig.
Aktív témák
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) - Újszerű -
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 ( Canon ) - Újszerű -
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest