- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Yettel topik
- Bekábelezi Magyarországot a Yettel
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Hivatalos: feladja a OnePlus Európában és Észak-Amerikában
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
-
joey04
titán
A sarokíveket a samu csak jóval később hozta be, a kínaiak meg éppen vezetik ki szerencsére lásd oppo, vivo.
-
csibe1
veterán
"Pár éve döntött úgy az Apple, hogy a lapos kijelző a tuti nagy sarokívekkel és határozott élekkel"
Aztán mégis minden pancser megvette, a töketlen gyártók meg leutánozták.
Gratula...
-
Fritz Teufel
addikt
Persze csak elmelkedunk, de en meg kizartnak tartom, hogy a legtobb penzt es profitot hozo tipusra vezzesenek be ilyen drasztikus ujitast. Szerintem az Air lesz az, adja magat. Vekony is, megkapja a lekerekitett kijelzot, kicsit Magic Mouse designja lesz , kicsit nagyobb aksival az elozonel es 2 kameraval. A nok mar ra is cuppanak. Meg sokan masok is, abszolut designercucc lesz eros arazassal. Ha mar tippelnem kene.
Ezt megvettem, így legyen!
-
mhydas99
őstag
A könyvtelefon szerintem még az Apple-nél is csak fejlesztési stádiumban lesz. Már mint a fólia kijelző. így az nem jöhet szóba.
A választásom a Pro Max mindig, és félek, hogy azt készülnek elcseszni vele. Így viszont nem lesz miből választanom. Az alacsonyabb felszereltségű modellek nem pálya számomra.Persze csak elmelkedunk, de en meg kizartnak tartom, hogy a legtobb penzt es profitot hozo tipusra vezzesenek be ilyen drasztikus ujitast. Szerintem az Air lesz az, adja magat. Vekony is, megkapja a lekerekitett kijelzot, kicsit Magic Mouse designja lesz , kicsit nagyobb aksival az elozonel es 2 kameraval. A nok mar ra is cuppanak. Meg sokan masok is, abszolut designercucc lesz eros arazassal. Ha mar tippelnem kene.
-
Fritz Teufel
addikt
A könyvtelefon szerintem még az Apple-nél is csak fejlesztési stádiumban lesz. Már mint a fólia kijelző. így az nem jöhet szóba.
A választásom a Pro Max mindig, és félek, hogy azt készülnek elcseszni vele. Így viszont nem lesz miből választanom. Az alacsonyabb felszereltségű modellek nem pálya számomra. -
mhydas99
őstag
Ez műszakileg még elégé a messze ködbe vesző jövő, biztosn nem oldották meg még az Apple kedvéért sem.
És még mindig csak a törésállóságnál tartunk.
Bizosan nem lesz új iPhone-om amíg vissza nem jönnek majd a lapos, használható kijelzőkkel. Kibekkelem, nem adok neki sokat.Ha lesz is ilyen 4D uveges megoldasuk, az valoszinuleg 1 tipusra lesz ertendo es nem a teljes felhozatalra, ha van ovatos vallalat, az az Apple ...
-
Fritz Teufel
addikt
Ezert irtam, HA majd megoldjak.
Az emberiseg tortenelmeben legalabb 1000-szer mondtak mar azt, hogy lehetetlen.
Aztan valahogy mindig jott egy hippi, aki azt mondta, he te pogany, fogd meg a sorom es megoldotta.
Penicillin, maghasadas, repules, kerek, puskapor, tavho, csatornazas, internet, muholdak, vezetek nelkuli toltes...na de nem is folytatom.
Mindent, mindent meg lehet oldani, csak kell legalabb egy potens ember.Ez műszakileg még elégé a messze ködbe vesző jövő, biztosn nem oldották meg még az Apple kedvéért sem.
Bizosan nem lesz új iPhone-om amíg vissza nem jönnek majd a lapos, használható kijelzőkkel. Kibekkelem, nem adok neki sokat. -
mhydas99
őstag
Ezt nem lehet megoldani, mert kér különböző tulajdonságot kellen az üvegbe integrálni, amik ráadásul kizárják egymást. A kardalosához ridegnek kell lennie, amitől törékeny lesz az üveg és fordítva. A karcállóságot bevonatokkal lehet fokozni, de maga a bevonat is kopni fog idővel. Egyébként sem láttam még olyan kijelzőt amit ne kellett volna védeni. Az hogy valaki nem tesz rá üvegfóliát, szíve joga. A karc és karc között is van különbség és az ütődéses karcokra nincs védelem a kijelzőn gyárilag. És ha mindezt meg is oldják, semmit nem ér az egész a hajlítás miatti fénytőrésre és felületveszteségre.
Ezert irtam, HA majd megoldjak.
Az emberiseg tortenelmeben legalabb 1000-szer mondtak mar azt, hogy lehetetlen.
Aztan valahogy mindig jott egy hippi, aki azt mondta, he te pogany, fogd meg a sorom es megoldotta.
Penicillin, maghasadas, repules, kerek, puskapor, tavho, csatornazas, internet, muholdak, vezetek nelkuli toltes...na de nem is folytatom.
Mindent, mindent meg lehet oldani, csak kell legalabb egy potens ember. -
Fritz Teufel
addikt
Kerlek ertelmezd azt amit irtam.
Azt irtam, HOGYHA (felteteles mod!) megoldja az Apple az olyan ives kijelzot, ami egyszerre elegge karcallo es toresallo is (mindegy hogy jelenleg nincs ilyen, mert teoretikusan irtam) akkor nagyon jo valasztas lesz folia nelkul, mert sokkal ergonomikusabb.
Ha ezt otvozik a kisse mattitott kijelzovedelmukkel ES szoftveres tenyervedelemmel, akkor Best Buy lesz es a piac fut majd utanuk.
Nem akarok otromban fogalmazni, de nem szeretnek egy technologiai oldalon nyelvtannaci lenni (plane ugy, hogy habar szandekosan irok ekezet nelkul, tamadasi felulet)...Ezt nem lehet megoldani, mert kér különböző tulajdonságot kellen az üvegbe integrálni, amik ráadásul kizárják egymást. A kardalosához ridegnek kell lennie, amitől törékeny lesz az üveg és fordítva. A karcállóságot bevonatokkal lehet fokozni, de maga a bevonat is kopni fog idővel. Egyébként sem láttam még olyan kijelzőt amit ne kellett volna védeni. Az hogy valaki nem tesz rá üvegfóliát, szíve joga. A karc és karc között is van különbség és az ütődéses karcokra nincs védelem a kijelzőn gyárilag. És ha mindezt meg is oldják, semmit nem ér az egész a hajlítás miatti fénytőrésre és felületveszteségre.
-
mhydas99
őstag
Bocs
Ez esetben visszakoztam. Ez nekem nem így jött le.Igen, tobbpaneles volt a diskurzus, nem gond.

-
7Heads Drago
veterán
Kerlek ertelmezd azt amit irtam.
Azt irtam, HOGYHA (felteteles mod!) megoldja az Apple az olyan ives kijelzot, ami egyszerre elegge karcallo es toresallo is (mindegy hogy jelenleg nincs ilyen, mert teoretikusan irtam) akkor nagyon jo valasztas lesz folia nelkul, mert sokkal ergonomikusabb.
Ha ezt otvozik a kisse mattitott kijelzovedelmukkel ES szoftveres tenyervedelemmel, akkor Best Buy lesz es a piac fut majd utanuk.
Nem akarok otromban fogalmazni, de nem szeretnek egy technologiai oldalon nyelvtannaci lenni (plane ugy, hogy habar szandekosan irok ekezet nelkul, tamadasi felulet)...Bocs
Ez esetben visszakoztam. Ez nekem nem így jött le. -
mhydas99
őstag
Mondod ezt úgy hogy még egy telefont se láttál hasonlót az Appletól. Vállalsz egyéb jóslásokat is?
Nincs olyan hogy brutális karcállóság. Olvas utána. Melyik Samsungra volt ez igaz ami edge volt? Nekem az I11-ben pont ez a tulajdonsága tetszett hogy nem tudtam tönkretenni egy ejtéssel se.Kerlek ertelmezd azt amit irtam.
Nem akarok otromban fogalmazni, de nem szeretnek egy technologiai oldalon nyelvtannaci lenni (plane ugy, hogy habar szandekosan irok ekezet nelkul, tamadasi felulet)... -
7Heads Drago
veterán
De az Apple nem olyan ivelt uveggel dolgozik, mint az Edge szeria a Samsungnal...
Ez gyakorlatilag 2,5D mind a 4 iranyban! Alig hajlik, olyan lesz nagyjabol mint az edge 60 Pron (amirol most is irok) vagy 70 Pron.
Ezek mar nem annyira ivesek, de teny, jelen van. Szappantarto valoban, izles kerdese kinek tetszik. Nekem bejon.
Ha az Apple sikeresen megoldja a brutalis karcallosagot/toresallosagot rajta valamilyen modon, hogy ne kelljen ra foliat tenni es szoftveresen is kivedik a ramarkolasbol adodo ghost touchokat, akkor imadni fogjak.Mondod ezt úgy hogy még egy telefont se láttál hasonlót az Appletól. Vállalsz egyéb jóslásokat is?
Nincs olyan hogy brutális karcállóság. Olvas utána. Melyik Samsungra volt ez igaz ami edge volt? Nekem az I11-ben pont ez a tulajdonsága tetszett hogy nem tudtam tönkretenni egy ejtéssel se. -
sohajda90
aktív tag
Nem kell annak a lekerekítésnek annyira hangsúlyosnak lenni, a OnePlus 13 is mind a négy oldalán lekanyarodik valamennyire, de nem annyira, hogy mondjuk probléma lenne a fénytörés a kijelző szélén, viszont a gesture-ket sokkal megkönnyíti, pl.: az oldalról srollozással visszalépés sokkal jobb "érzés" is és sokkal többször pontos, mint pl. egy Samsung Galaxy S26 Ultrán (ezt tapasztalatból mondom, nálam a 13-at az S26U váltotta, de már sírom kb. vissza), a Samsung sík kijelzőjén többször is a gesture helyett az oldalsó taskbart sikerült aktiválnom, ami már annyira sokszor történt meg, hogy deaktiválnom kellett az egészet, az OP13-an ilyen sosem volt, ha a hajlítástól indítottam a gesture-t tudta a rendszer, hogy mit akarok, pedig ott is volt oldalsó task bar...
-
Fritz Teufel
addikt
Pont emiatt az enyhén lefolyó keretes kijelző miatt kellett megvennem a jóval drágább Ultrát. Mivel engem zavar, hogy a kijelző széle körben tükröződik és nem jól láthatóak a szélen lévő adatok, elveszik a hasznos felület egy része. Nem tetszett továbbá a sérülékenysége sem. Az órát már párszor oda ütöttem ajtónak, ide-oda és a keretet vette fel az ütést, nem az üveg.
Ez a lekerekített "szél nélküli" kijelző mizéria nem funkcionalitásból jön, hanem ha jól emlékszem valamelyik Apple vezér álma volt. Olyan iPhone aminek a kijelzője a teljes előlapot elfoglalja. Természetesen ezt csak csalással lehet megoldani, hiszen műszakilag kell legyen a kijelzőnek kerete, innen az alágyűrt szélek. Nem sikerült a Samsungnak megoldani, hogy a kijelzőnek ne legyen kerete, most pár évig azon szenvedtek, hogy legalább a szalagkábel kivezetése legyen annyira keskeny, hogy így körbe hajlítva mind a négy oldalon szimmetrikus legyen a szél. Semmi funkcionalitás, csak egy elképzelés. Nem baj, kivárom amíg visszajönnek a lapos kijelzővel, mert ez biztos vagyok benne, hogy nem lesz hosszú életű dizájn.
Ehhez az alágyűrt kijelzőhöz jönne még hozzá, hogy el kell tüntetni a kamera kivágásokat is. Azért, mert az álom az, hogy egy egybefüggő kijelző legyen az előlapon. Ez is éppen olyan kompromisszumos lesz mint az alágyűrt kijelző, mivel műszakilag nem megoldható rendesen. A hangszórókról még nem is beszéltem, bár azt úgy gondolom könnyebb eltüntetni az előlapról.
Mindegy, ez az alágyűrt kijelző nem pont az a megoldás, mint amiről az álom szólt. -
mhydas99
őstag
Na igen, ilyen kijelzőknél kulcsfontosságú a megfelelő karcállóság. A Samsung mellé kulcscsomót is bedobhattam, egyáltalán nem karcolódott. Ezt az iPhone-jaimról még véletlenül sem tudom elmondani. Egyszer sem mertem mellé betenni semmit sem, mert még így is karcolódtak. Szóval első lépés mindegyik esetben egy fólia volt, illetve most a 16 Pro már tokban is van, dacára annak, hogy mindig tokellenes voltam.
Az iPhoneok a toresallosagra mennek inkabb ra (hisz tudjak sokan tok nelkul hasznaljak) es en 10/7-szer pokhalos iPhonet latok magam korul (igaz fiatalabbaknal, meg ma mar nem annyira jellemzo a betores mint mondjuk 4 eve).
Marpedig ha karcallobb a kijelzo akkor viszont konnyebben karcolodik egyelore ez van... -
.Szaki.
addikt
De az Apple nem olyan ivelt uveggel dolgozik, mint az Edge szeria a Samsungnal...
Ez gyakorlatilag 2,5D mind a 4 iranyban! Alig hajlik, olyan lesz nagyjabol mint az edge 60 Pron (amirol most is irok) vagy 70 Pron.
Ezek mar nem annyira ivesek, de teny, jelen van. Szappantarto valoban, izles kerdese kinek tetszik. Nekem bejon.
Ha az Apple sikeresen megoldja a brutalis karcallosagot/toresallosagot rajta valamilyen modon, hogy ne kelljen ra foliat tenni es szoftveresen is kivedik a ramarkolasbol adodo ghost touchokat, akkor imadni fogjak.Na igen, ilyen kijelzőknél kulcsfontosságú a megfelelő karcállóság. A Samsung mellé kulcscsomót is bedobhattam, egyáltalán nem karcolódott. Ezt az iPhone-jaimról még véletlenül sem tudom elmondani. Egyszer sem mertem mellé betenni semmit sem, mert még így is karcolódtak. Szóval első lépés mindegyik esetben egy fólia volt, illetve most a 16 Pro már tokban is van, dacára annak, hogy mindig tokellenes voltam.
-
mhydas99
őstag
Kíváncsi vagyok mennyire mende-monda ez. Szerintem a lefolyó kijelző ha jól van megcsinálva, akkor egy baromi dizájnos, jól kinéző dolog, melyhez akár funkciót is lehet társítani.
Olvasom, hogy volt itt S7 Edge tulajdonos ahol még ez nem volt elég kiforrott, nekem két éven át volt S9+ a zsebemben és arra a generációra már abszolút sikerült megoldaniuk ezeket a szóban forgó problémákat. Remekül működött az egész, e tekintetben kifejezetten szerettem azt a telefont.
Az viszont vitathatatlan, hogy ha ők is véglegesen kiszálltak ebből a buliból, akkor kijelenthető, hogy nem vált be, vagy kifújt ez a sztori. Egyik vállalat sem ellensége a saját zsebének. Kérdés, hogy az Apple miért gondolja, hogy most nekik mégis érdemes erre a vonatra felszállni, hiszen a Samsung úgy szállt le erről, hogy maga a technika már tökéletes volt. Én élek azzal a gyanúperrel, amit már pár éve mondok, hogy baromira nem tudnak már mit kitalálni és ezért ezzel próbálják izgalmassá tenni az új modelleket, mert már bizony-bizony nagyon kéne valami látványosat villantaniuk.
Ha az Apple sikeresen megoldja a brutalis karcallosagot/toresallosagot rajta valamilyen modon, hogy ne kelljen ra foliat tenni es szoftveresen is kivedik a ramarkolasbol adodo ghost touchokat, akkor imadni fogjak. -
.Szaki.
addikt
Kíváncsi vagyok mennyire mende-monda ez. Szerintem a lefolyó kijelző ha jól van megcsinálva, akkor egy baromi dizájnos, jól kinéző dolog, melyhez akár funkciót is lehet társítani.
Olvasom, hogy volt itt S7 Edge tulajdonos ahol még ez nem volt elég kiforrott, nekem két éven át volt S9+ a zsebemben és arra a generációra már abszolút sikerült megoldaniuk ezeket a szóban forgó problémákat. Remekül működött az egész, e tekintetben kifejezetten szerettem azt a telefont.
Az viszont vitathatatlan, hogy ha ők is véglegesen kiszálltak ebből a buliból, akkor kijelenthető, hogy nem vált be, vagy kifújt ez a sztori. Egyik vállalat sem ellensége a saját zsebének. Kérdés, hogy az Apple miért gondolja, hogy most nekik mégis érdemes erre a vonatra felszállni, hiszen a Samsung úgy szállt le erről, hogy maga a technika már tökéletes volt. Én élek azzal a gyanúperrel, amit már pár éve mondok, hogy baromira nem tudnak már mit kitalálni és ezért ezzel próbálják izgalmassá tenni az új modelleket, mert már bizony-bizony nagyon kéne valami látványosat villantaniuk.
-
mhydas99
őstag
....aha

Az persze lenyegtelen, hogy ezek mar jellemzoen 4500-6000 nitet tudnak, 120-165 Hz-en, jellemzoen atlag 2160 PWM koruli ertekkel, sok esetben Dolby Vision certifikacioval, 10-12 bites panelek, nem Full HD-sak, mint a regi eraban, hanem mar 1220-1260p-sek (1,5K-nak mondottak).
Ezek az ertekek abszolut 2024 ev vegi/2025 eleji csucskijelzoket takarnak, vadiuj gyartasuak es nagyon nem olcsok.
De persze, beragadt es porosodo, korosodo keszletkiszoras tortenik... -
kakuk.tamas
addikt
-
moleculez
veterán
-
mhydas99
őstag
Ha mind a 4 oldalon lehajlik a kijelző nem lesz rá rendes tartós védelem. Nagy égés lesz ha nem jön be ez Ternus-nak. Mellesleg a szappantartó az ami minden oldalon lekerekített. Nagyon kevés szögletes van belőle.
Nekem most is a kezemben van a "szappantarto" Moto edge 60 Pro es baromi jo a fogasa es gyonyoru. De ez ugyebar izlesek es pofonok.
-
7Heads Drago
veterán
Ha mind a 4 oldalon lehajlik a kijelző nem lesz rá rendes tartós védelem. Nagy égés lesz ha nem jön be ez Ternus-nak. Mellesleg a szappantartó az ami minden oldalon lekerekített. Nagyon kevés szögletes van belőle.
-
mhydas99
őstag
-
mhydas99
őstag
A golyóálló üveg telefonra alkalmatlan. vastag, nehéz, és erintő felületre teljesen használhatatlan.
A zafír üvegelég nehéz. ennél fogva jelentősen növelné a telefonok súlyát. emellett a ridegsége miatt törékeny. Óráknál, és egyéb kisebb felületű kütyüknél jó, nagyobb felületen, már nem.
A GG pont ezt a kompromisszumot adja , mert rugalmasabb, de még elég karcálló.
jelenleg ez a már említett középút.
Hogy a jövőben mi lesz, nem tudhatjuk, de ha lesz is előrelépés, az szerintem a távolabbi jövőben lesz.A zafir uvegben igazad van, nem gonfoltam volna, hogy nagy feluleten torekeny, de valoban az.
Golyoallo uveget peldakent irtam, a komolyabb plexis is jok lehetnenek, de a fenyatereszto keszsegukkel lehet gond.
Majd lesz elobb-utobb valami, de nem leszek meglepve, ha ezt az Apple megugorja. Mostanaban ujra megindult a fejlesztesi kedvuk. Plusz az erkezo iFoldjuk is Pixelre emlekezteto kialakitast kapott, kvazi egy buksza, ugyhogy ha a piac jol fogadja majd es hat jol fogja, akkor a tobbi gyarto is atveszi, eloszor a kinaiak... -
Ricardo
titán
-
moleculez
veterán
Légyszi neee, végre már az androidos piac is elengedte.
-
Ricardo
titán
Uvegszeru anyagot irtam, nem uveget. Mar vannak reg golyoallo uvegek (plexik) amik nem karcolodnak, csak eszmeletlen nagy ero kifejtesekor. Nyilvan baromi dragak es a fenyatereszto kepesseguk sem a legjobb, de elobb-utobb majd feltalaljak a megfelelo anyagot, nem ketlem. Aztan ott van qz orakon is hasznalt zafiruveg, az igazi. Toresallo, karcallo. Letezik es nem horroaron van, de draga. Szoval van mar most is opcio.
Addig meg megy a varakozas.A golyóálló üveg telefonra alkalmatlan. vastag, nehéz, és erintő felületre teljesen használhatatlan.
A zafír üvegelég nehéz. ennél fogva jelentősen növelné a telefonok súlyát. emellett a ridegsége miatt törékeny. Óráknál, és egyéb kisebb felületű kütyüknél jó, nagyobb felületen, már nem.
A GG pont ezt a kompromisszumot adja , mert rugalmasabb, de még elég karcálló.
jelenleg ez a már említett középút.
Hogy a jövőben mi lesz, nem tudhatjuk, de ha lesz is előrelépés, az szerintem a távolabbi jövőben lesz. -
mhydas99
őstag
"Mert ha elerik vegre, hogy olyan uvegszeru anyagot hasznaljanak, ami egyszerre kelloen karcallo es toresallo is "
A kérdés az, hogy ezt hogy tudják megoldani?
Minél merevebb annál karcálóbb, viszont törékenyebb. Ha nem annyira rideg, nehezebben törik, cserébe jobban kercolódik. A gyártók folyamatosan próbálnak egyensúlyozni a kettő között, de fizikai tulajdonságából adódóan szerintem egyszerre a kettő nem megy.Uvegszeru anyagot irtam, nem uveget. Mar vannak reg golyoallo uvegek (plexik) amik nem karcolodnak, csak eszmeletlen nagy ero kifejtesekor. Nyilvan baromi dragak es a fenyatereszto kepesseguk sem a legjobb, de elobb-utobb majd feltalaljak a megfelelo anyagot, nem ketlem. Aztan ott van qz orakon is hasznalt zafiruveg, az igazi. Toresallo, karcallo. Letezik es nem horroaron van, de draga. Szoval van mar most is opcio.
Addig meg megy a varakozas. -
Ricardo
titán
Applet ismerve, ha ezt a kijelzot meglepik, akkor kombinalva lesz a Ceramic Shield 4-gyel, gondolom folia nelkuli hasznalatra tervezik, mashogy nem is lehetne. Ha ez bekovetkezik, akkor lesz egy brutalisan eros es karcoknak ellenallo lekerekitett kijelzojuk, elsokent a piacon. Szoval mindenkepp varos, mert igy a konkurencia is gazdagszik a technologiaval (kinai gyartok ugyis lenyuljak).
Mert ha elerik vegre, hogy olyan uvegszeru anyagot hasznaljanak, ami egyszerre kelloen karcallo es toresallo is mind a kijelzore, mind a kamerakra, akkor tok sem fog kelleni vegre egyaltalan."Mert ha elerik vegre, hogy olyan uvegszeru anyagot hasznaljanak, ami egyszerre kelloen karcallo es toresallo is "
A kérdés az, hogy ezt hogy tudják megoldani?
Minél merevebb annál karcálóbb, viszont törékenyebb. Ha nem annyira rideg, nehezebben törik, cserébe jobban kercolódik. A gyártók folyamatosan próbálnak egyensúlyozni a kettő között, de fizikai tulajdonságából adódóan szerintem egyszerre a kettő nem megy. -
mhydas99
őstag
Applet ismerve, ha ezt a kijelzot meglepik, akkor kombinalva lesz a Ceramic Shield 4-gyel, gondolom folia nelkuli hasznalatra tervezik, mashogy nem is lehetne. Ha ez bekovetkezik, akkor lesz egy brutalisan eros es karcoknak ellenallo lekerekitett kijelzojuk, elsokent a piacon. Szoval mindenkepp varos, mert igy a konkurencia is gazdagszik a technologiaval (kinai gyartok ugyis lenyuljak).
Mert ha elerik vegre, hogy olyan uvegszeru anyagot hasznaljanak, ami egyszerre kelloen karcallo es toresallo is mind a kijelzore, mind a kamerakra, akkor tok sem fog kelleni vegre egyaltalan. -
hdavid1
aktív tag
A kijelző sarkainál az óriási ívekből nem akarnak levágni inkább? Az jobban zavar. Így együtt a nagy ívek + dynamic island + lefolyó kijelző egy dizájncsőd lesz.
De egy S23 Ultra-féle enyhe lefolyás + enyhe sarokív szerintem is szebb mint a teljesen sík.
-
janeszgol
félisten
-
hdavid1
aktív tag
-
janeszgol
félisten
Leginkabb azert alltak at a sikkijelzore, mert sokkal dragabb volt az eloallitasuk, mint a siknak, illetve gariztatas eseten tobbszorosen bukott rajta a vallalat (fokent a Samsung akkoriban).
Mikor az S21 szerianal visszaalltak a sikkijelzore meg a felbontast is csokkentettek, hogy olcsobb lehessen a panel. Persze ezt nem igy kommunikaltak le. Aztan az emberek ugy is vettek, mint a cukrot, Samsungnak boven megerte, olcsobban gyartott nagyobb profitot zsebre teve.
Nem igazan erdekelte oket az emberek velemenye, mivel addig is tonnaszam vettek a termekeiket es nagyon sokan imadtak a hajlitott kijelzot.Mondjuk a felbontásváltoztatás pont tettem érhető. Az S8, S9, S10, S20 kijelzője sokkal finomabb a szemnek, mint az S21, S22, S23.. stb. Ez még akkor is igaz, ha FHD+ a felbontásbeállítás az előbbiken a natív helyett.
-
mhydas99
őstag
Leginkabb azert alltak at a sikkijelzore, mert sokkal dragabb volt az eloallitasuk, mint a siknak, illetve gariztatas eseten tobbszorosen bukott rajta a vallalat (fokent a Samsung akkoriban).
Mikor az S21 szerianal visszaalltak a sikkijelzore meg a felbontast is csokkentettek, hogy olcsobb lehessen a panel. Persze ezt nem igy kommunikaltak le. Aztan az emberek ugy is vettek, mint a cukrot, Samsungnak boven megerte, olcsobban gyartott nagyobb profitot zsebre teve.
Nem igazan erdekelte oket az emberek velemenye, mivel addig is tonnaszam vettek a termekeiket es nagyon sokan imadtak a hajlitott kijelzot. -
spect80
őstag
-
-igu-
veterán
Samsung Galaxy S7 Edge telefont használtam és alig vártam, hogy újra cserélhessem. Az elégedetlenség oka a kijelző volt. Pontosabban a lehajló oldalak. Baromira zavaró volt, hogy nem láttam "telibe" a kijelzőt az oldalak állandóan tükröződtek, igazából elvettek csak a hasznos felületből.
Nem tudom mit fog csinálni az Apple, de a két oldal hajlítása nem vált be a Samsungnak (és másnak sem), szóval nem tudom mire számítanak ezzel. A szélek tükröződni fognak, nem lesz éles határ avagy keret a kijelzőnek, ami baromira zavaró. Tennék rá kisebb összeget, hogy ez nekik sem fog összejönni, nem lesz belőle hosszú divat.

sokaig hasznaltam Note 9-et, a lekerekitett kijelzot elegge utaltam benne
-
spect80
őstag
az a baj, hogy amikor a proli használni is akarja a telefont, nem csak nézegetni, akkor szembesül vele, hogy a lekerekített szél mennyire nem ergonomikus és több hátránnyal jár, mint előnnyel. Nem véletlenül álltak vissza a sík kijelzőre a gyártók nagyon helyesen.
-
janeszgol
félisten
2018 Samsung S7edge
Az S7 Edge az 2016-ban jelent meg és csúcs teló vokt. Akkora ökörséget ne beszéljünk már, hogy két évre rá leárazva...
Jóhogy nem az előfizus 1 forintot nem hozod ide. Akkor még vokt olyan. -
Yeffy
veterán
vegre kezdett kikopni, erre okvetlen vissza kell hozni 🤦🏻🤦🏻
-
mhydas99
őstag
-
kakuk.tamas
addikt
A Mate 20 Pro volt az első hajlított szélű telóm. Utána volt P40 Pro-m. IMÁDTAM! A P40Pro-ra még ránézni is jó volt.
Utána jött az Apple korszakom, utána Xiaomis voltam, mert ott volt a 12-nek hajlított kijelzője.
Nem tudom miért, de droidos telóban csak a hajlított kijelzősset tudom használni, talán a gesztusvezérlés miatt. iOS-en meg mindegy, mert nincs más hálaistennek. Nekem nem kellenek vacak szoftveres gombok...
Szóval jöhet ez a teló, egy vevő tuti van már.
-
scyllarus
veterán
Undorító. Sosem fogok ilyet venni. a tökéletesen sík kijelzőnél nincs szebb.
-
joey04
titán
Szappantartó? Ez 2 külön dolog. Nézz meg egy s24 ultrát. "nagy sarokívek". Ezt én sem szeretem.
-
Don't Panic
őstag
2018 Samsung S7edge
-
janeszgol
félisten
-
sfefe
addikt
-
joey04
titán
Örvendetes volt, hogy az iPhone eddig kimaradt ebből a baromságból és az is örvendetes, hogy az androidos gyártók is kb. teljesen felszámolták mára. Hülyeség lenne visszahozni.
-
hdavid1
aktív tag
Pfú ez nagyon megosztó lesz, biztos jó ötlet ez?
-
janeszgol
félisten
Nem tudom, edge 60 Prot hasznalok, engem nem zavar az eleknel a minimalis tukrozodes, iszonyat jo fogasuva teszi a telefont. Az esetek 95 szazalekaban orulok hogy ilyen. Jo ranezni egyszeruen. A maradek 5 szazalek akkor zavaro, mikor erosen ramarkolok (6,7 col) 2 kezzel ritka jatek kozben, vagy YT nezesnel, na akkor neha van szellemerintes erzekeles. Illetve rosszul megirt weboldalaknal a szelek irasa valoban lefolyik a kijelzo szelen, de ez meg weboldal fejlesztesi hiba, 100-bol 95-szor nincs igy.
Megertem azt is aki utalja a hajlitott kijelzot (folia fennmaradasa szepen valoban problema) de osszessegeben nagyon kenyelmesse teszi nagyobb meretu telefonok fogasat es a mai napig kulonleges latvanya van. Nekem bejon.Szerintem is jobb a fogása az enyhe lekerekítésnek. Galaxy S8, S9, Moto Edge 50 Ultra, Xiaomi 12. Imádtam fogni ezeket.
-
janeszgol
félisten
Samsung Galaxy S7 Edge telefont használtam és alig vártam, hogy újra cserélhessem. Az elégedetlenség oka a kijelző volt. Pontosabban a lehajló oldalak. Baromira zavaró volt, hogy nem láttam "telibe" a kijelzőt az oldalak állandóan tükröződtek, igazából elvettek csak a hasznos felületből.
Nem tudom mit fog csinálni az Apple, de a két oldal hajlítása nem vált be a Samsungnak (és másnak sem), szóval nem tudom mire számítanak ezzel. A szélek tükröződni fognak, nem lesz éles határ avagy keret a kijelzőnek, ami baromira zavaró. Tennék rá kisebb összeget, hogy ez nekik sem fog összejönni, nem lesz belőle hosszú divat.

Az S6-S7 és Note 7 teljesen más kategória volt. Ott a szélek állandóan csillogtak. Az S8-S9-S10 már egyáltalán nem ilyen volt. Ahogy a Huawei P30/P40 család sem.
-
mhydas99
őstag

Nem tudom, edge 60 Prot hasznalok, engem nem zavar az eleknel a minimalis tukrozodes, iszonyat jo fogasuva teszi a telefont. Az esetek 95 szazalekaban orulok hogy ilyen. Jo ranezni egyszeruen. A maradek 5 szazalek akkor zavaro, mikor erosen ramarkolok (6,7 col) 2 kezzel ritka jatek kozben, vagy YT nezesnel, na akkor neha van szellemerintes erzekeles. Illetve rosszul megirt weboldalaknal a szelek irasa valoban lefolyik a kijelzo szelen, de ez meg weboldal fejlesztesi hiba, 100-bol 95-szor nincs igy.
Megertem azt is aki utalja a hajlitott kijelzot (folia fennmaradasa szepen valoban problema) de osszessegeben nagyon kenyelmesse teszi nagyobb meretu telefonok fogasat es a mai napig kulonleges latvanya van. Nekem bejon. -
Fritz Teufel
addikt
Dizájnról és funkcionalitásról beszéltünk eddig. A "pórias" "prolis" "bazári" itt nem áll meg. Amiről te beszélsz, az az ízlés. Arról nem vitatkozom, az lehet jó és lehet rossz is. Nem tudom ki volt aki megálmodta a "keret nélküli" (keret akkor is van) kijelzőt, de leszopatta vele a mérnököket, még csak funkciója sincs a kihívásnak - azon kívül, hogy ezt is meg tudjuk csinálni. Pont az ilyen az egyik legundorítóbb és utálatosabb mérnöki feladat. Se nem szép, se nem funkcionális, csak amolyan miért ne dolog.
A Sony remek példa, ők voltak akik elsők között dobták ezt a megoldást. A japán elég gyakorlatias nép, hamar rájöttek, hogy ezzel a hajlítgatással nem sokat lehet kezdeni. Nincs haszna, ellenben sokkal több a hátránya. Amit a Samsung csinált, az egy hajánál előrángatott dolog volt, nem nagyon volt aki azokat a társított funkciókat használta. Tőlem csinálhatja ezt a Apple, első körben még be is jöhet olyanoknak, akiknek nem volt még a kezükben hajlított kijelző. A második kör siralmas lesz. Feltéve, ha a képeken látható tervet hozzák.
A üveg védelem maximum a karok ellen jó, ebben 100%-ig igazad van. Mondjuk én attól eddig sem félem. A mechanikai védelemre gondoltam. Arra nincs megoldás, csak ha nem üvegből csinálják a kijelzőt, ami gagyi hatású lenne mint a hajlítható kijelzőknél. Pont. -
Silenzio
addikt
Teljesen meggyőzhetetlen vagyok ez ügyben. Ráadásul a telefonom éleit szoktam lekoccolni. Erre milyen védelmet lehetne tenni? Semmilyent. Azért lett az órám is Ultra, mert az ilyen lekerekített kijelzők semmilyen formában nem jöhetnek szóba nálam. Mindenképpen ki fogom várni, hogy ez az őrölet elmúljon náluk, addig nem lesz új iPhone-om.
A Samsung oldala vékony volt. Vágta a kezem, nem volt kényelmes. Könnyebb volt a fogás, de csak rövid ideig, mert utána bejátszott a kényelmetlenség. Sehogy nem tudom én ezt elfogadni, ez van
"Erre milyen védelmet lehetne tenni? Semmilyent." Bármilyet, főleg üvegből. Pl.
Én a full lapost rühellem, bazári, pórias, sőt prolis. Kurva szappantartóra hasonlít így is az összes telefon. -
Sgr_A
addikt
Teljesen meggyőzhetetlen vagyok ez ügyben. Ráadásul a telefonom éleit szoktam lekoccolni. Erre milyen védelmet lehetne tenni? Semmilyent. Azért lett az órám is Ultra, mert az ilyen lekerekített kijelzők semmilyen formában nem jöhetnek szóba nálam. Mindenképpen ki fogom várni, hogy ez az őrölet elmúljon náluk, addig nem lesz új iPhone-om.
A Samsung oldala vékony volt. Vágta a kezem, nem volt kényelmes. Könnyebb volt a fogás, de csak rövid ideig, mert utána bejátszott a kényelmetlenség. Sehogy nem tudom én ezt elfogadni, ez van
Teljesen egyetértek veled ilyen kijelzős telóm, órám nem lesz
akkor inkább visszaváltok droidra
az új huawei watch fit 5 pro is kiesett inkább vettem egy 4 prót pont a sík kijelző miatt -
Fritz Teufel
addikt
Nem értem a problémád, ha jobban megnézed a kijelzőt a képeken, csak annyira 2.5D, mint annoa Lumia 920, meg pl. a Xiaomi 14 Ultrám. Ez nem a Samsung és a Huawei által erőltetett, majd fokozatosan kivezetett, ívelt kijelző, ezek az ívek sokkal meredekebbek, nem fognak elvenni a hasznos területből, ahogy a 14 Ultrámnál sem, csak a könnyebb fogást segítik...
-
prolad
addikt
Szívesen latnék lekeríkett kijelzőket (akár edge, akár csak 2.5D mint a példaként mutatott Huawei). Ilyen árak mellett ne ezen spóloljanak a gyártók a felső kategóriában.
-
Silenzio
addikt

Nem értem a problémád, ha jobban megnézed a kijelzőt a képeken, csak annyira 2.5D, mint annoa Lumia 920, meg pl. a Xiaomi 14 Ultrám. Ez nem a Samsung és a Huawei által erőltetett, majd fokozatosan kivezetett, ívelt kijelző, ezek az ívek sokkal meredekebbek, nem fognak elvenni a hasznos területből, ahogy a 14 Ultrámnál sem, csak a könnyebb fogást segítik...
-
Fritz Teufel
addikt

-
MikeWazowski
veterán
-
g4mer
senior tag
Ha már ennyire elcseszték az egészet, legalább állítható témákat berakhatnának, így 18 év után, mert az ikonok színezése valami förtelmesen ocsmány / gagyi.
-
janeszgol
félisten
Én, pláne a 20. évfordulóra nem hardveres fejlődést várok, hanem szoftvereset. Minden alkalmazást jó lenne újra gondolni, áttervezni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- Anime filmek és sorozatok
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Yettel topik
- További aktív témák...
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Honor 400 512GB Desert Gold Karcmentes
- Eladó használt Nokia 6.1 3/32GB fekete / 12 hó jótállás

Oke, Sony es Pixel nem.

ez nem android.... még....