- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Beszélgetős beállításkezelést és valós idejű webes keresést kap a Bixby
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kornel8585
üzenetére
Monjuk első körben onnan, hogy kitöltöd a "cuccok" részt az adatlapodon, és elárulod, hogy mi van a gépben. De ha titoktartási fogadalmat esküdtél, akkor megkeresed a lapod gyártójának honlapján a lapodat, és megnézed.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
MZsoltee
üzenetére
Miért kell egyfolytában belémkötni és mellébeszélni?

Ki beszélt itt ár/érték arányról? Kolléga nincs megelégedve, hogy a drágábban vásárolt ramjai helyett ezt kapta. Erre jött a válasz, hogy mi a baja, mert jól mennek. Mi megy jól a +40Mhz-en. Ez jóó? Gratula hogy viszi a gyári órajelet!
Ettől engedtessék meg már, hogy nem esik hanyatt.És akkor mégegyszer leírom, így talán érthetőbb lesz:
Lehet, hogy ár/érték arányban nagyon jó. De a +40Mhz-es tuningeredmény azért messze van a "jól megy"-tól. Éééééérted? Köszönjük MSE!Egyébként igazad van. Valóban ennyiért nem kapni olyan ramot, ami viszi az 1000-et. Viszont +64 Ft-ért már kapni CSX-et (8064 Ft a 2GB KIT). Ez komoly beruházás tényleg... Ilylenkor kapok dührohamot, amikor valaki pár száz forinton veri a nyálát,és ezért képes belémkötni. Mert 2GB kit esetén kb. +100-500 Ft-ért már több gyártótól is válogathatunk.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
MZsoltee
üzenetére
Nem is erről van szó. Lehet én vagyok a naiv de egy olyan ramra, amire az van ráírva, hogy 1066, elvárható, hogy menjen 1000+Mhz-t. Az meg, hogy egy 1066-os ram megy 1100-at, erős túlzással sem nevezehtő "jól megynek"-nek.
Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk, hogy Egy E8500-ös, ami viszi a 3,2-t, jól húzható, mert viszi a 3,2-t. Hiszen nem az a lényeg, hogy 2 Ghz-es a proci, és az viszi a 3,2-t, vagy egy 3,0 Ghz-es viszi a 3,2-t, mert a lényeg, hogy megavan a 3,2? Attól, hogy az eredmény jó, mert megvan a 3,2, attól még nem szép eredmény egy 3,0Ghz-es procitól.
Így egy 800-s ramtól szép eredmény az 1100, de egy 1066-ostól szerontem nem nagy durranás, és +40Mhz-es tuninggal kijelenteni, hogy "jól mennek", szerintem elég gyenge érv...De lehet én gondolom rosszul. Itt szó sem volt az ár/érték arányról, csak a "jól mennek"-et tartottam túlzásnak...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
old gray
üzenetére
Még az sem probléma. Nem tudom pontosan a hiba okát. Ez volt a szitu:
Proci teszt 3,6-on (7,5x480), 24 óra Small test, proci hiba nélkül lefutott, memók alapon 1333-on. (A lapomba úgy állítom be a memót, ahogy akarom)
Amint megemeltem a memót 1800 fölé, szétesett a win, sose kelt életre töbebet. Még ez sem lett volna baj, mert megelégedtem volna az 1800-al is, de sajna itt is csak bootolt a win, de rendszeresen fagyott, memtest hibázott.
Hirtelen megfontolásból visszavettem az FSB-t 450-re, és felnyomtam a memót 2000-re. És láss csodát, azóta stabil. Prime blend hiba nélkül megy, memtest 15 órát fut hiba nélkül. Nem értem az összefüggést igazából, mert megpróbáltam lentebb venni a memót 1800-ra, de úgy ugyan úgy szétesik. Tehát most így 9:20 arányban ketyeg az FSB:Memó, és hibátlanul működik, de amint megváltozik az arány, már nem megy. Úgyhogy így használom. Igazából 3375Mhz-en ketyeg a proci, ez is bőven elég. Lenne, ha nem lenne ez a nem indulós probléma.
Én mindenféleképp megpróbálnám nálad a szinkront, mert lehet ott a bibi...illetve írták, hogy lehetséges ilyenkor, hogy a memó túl van feszelve. Próbáltad már alapfesszel így használni a memót?
-
TazLeacher
nagyúr
Lenne egy kérdésem:
-Proci 8 óra prime blend stabil.
-Memó 15 óra Memtest86+ stabil.Viszont véletlenszerűen előfordul, ha bekapcsolom vagy újraindítom a gépet, hogy felpörög minden, de a proci nem csippan, és se kép, se hang. Se semmi. Az esetek 90%-ában megnyomom a resetet, "újraindul", és akkor már bootol, a maradék 10%-ban ez nem segít, ilyenkor kikapcsolom a gépet, bekapcsolom, és már megy is a boot. Véletlenszerűen fordul elő, nem tudom semmihez kötni.
Mitől lehet?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Miért? Nálam az az alap. Nem piszkáltam így használom....
-
TazLeacher
nagyúr
Kisebb problémám akadt!
Vettem itt PH!-n egy procit itt a kép, mellyel elvileg 3,6-ot kényelmesen viszi.
Most nekiálltam tuningolni. Amint 2,7 felé viszem (és még ezt sem teszteltem prime95-el):
-vagy nem indul el a gép se, eddig volt, hogy be se kapcsolt, megállt a boot logonál, vagy utána
-vagy elindul, de 2,7 felett nem látja a 4. magot, csak 3-at. Se a CoreTemp, se az NV System Monitor. Amikor kilépek akkor a BIOS-ba már a 3. és a 4. mag Disable, és nem is állítható.Magyarul cseszhetem. Csak a procinak adtm +feszt. Próbáltam eddig alapon, azzal a fesszel, ami a képen is szerepel, kicsit többel is, de a 3,0Ghz közelébe se jutok.
Most vagy jól átb@sztak, vagy valamit nagyon rosszul csinálok. Ramok alapon vannak, ahhoz nem piszkáltam. Úgy gondolom, hogy egy Quadnak-nak alapon 3-3,2-t mennie kéne, de ez még emelt fesz-el se megy. Akkor mi lehet a gond?
Valaminek még kell +fesz?
BIOS-ban ezeknek tudok +feszt adni:-CPU Core
-CPU FSB
-Memory
-nforce MCP
-nforce SPPVárom a tippeket, nem túl boldogan!
-
TazLeacher
nagyúr
Aha...szóval nem feltétlen, hogy két lapban ugyan azon a feszen megy...
Nem tudom milyen lapba volt, de akkor ma este majd emelek még feszt. Csak reménykedtem, hogy megúszom. Beállítom, azt jól van.BIOS-ba most 1.425v-t kap, ami CPU-z szerint asszem 1.344, terhelés alatt pedig a már említett 1.328.
Köszi a tippet...
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok nagyok!
Vettem egy Q6600-at. Az eladó "közölt" egy képet, miszerint a proci 1.328v-vel (cpu-z terhelés alatt) primestabil 3,6-on.
Tegnap belőttem ugyan erre az értékre a feszt, aztán meghúztam 3,6-ra. A gép el se indúlt, boot képernyő után se kép, se semmi. Visszavettem alapra most megy.
Létezik az, hogy nála ment minden pöccül, nálam meg el se indul?
Semmi másnak nem adtam +feszt, csak a procinak (a lapomnál van olyan opció, hogy FSB volt, az mi?), lehet ez a gond? Ha igen, mindek adjak még plusz feszt?
Attól is jobban melegszik a proci, ha alapon van húzva? Vagyis magától a húzástól is jobban melegszik, vagy csak a +fesztől?
Azt hiszem ennyi kérdés elég lesz így korán reggel...

-
TazLeacher
nagyúr
válasz
atilius
üzenetére
Az elöbbiről azt hallottam, hogy szinte mindegyik viszi a 1000-1100-et, de nem ismerem őket, amikor én kerestem olyan 800-ast, ami viszi az 1000-et, nekem azt tanácsolták. Az OCZ jó, de nem mondta senki, hogy tuti viszi. Keresd meg az apróknál Ősembert. Mond el neki mit szeretnél, és segít.
Hoppá! Kihagytam 1 oldalt!
-
TazLeacher
nagyúr
NB? Az mi?
Aha kétszer futattam Orthost, egyszer 8 órát néztem, az lement simánm aztán egyszer néztem kicsit tovább 13 óra 50 perc után hibázott. Azóta nem piszkáltam, csak most valami apropóján elindítottam az Orthost, egyszer kaptam egy kékhalált, egyszer meg 5 perc után hiba...
-
TazLeacher
nagyúr
Tegnap szó volt arról, hogy mi lehet a gond, ha az eddigi stabil beállítás mot 5 perc után hibát dob Orthosban. A legtöbben a memóra tippeltek, ezért éccaka futtattam egy laza memótesztet, itt az eredmény. Hagytam 900-on. Akkor mi lehet a gond, ha nem ez. Olyan nem szokott lenni, hogy a procinak már kevés a fesz az órajelhez?
Már így is relatív soknak tartom a feszt, ami kellett a 3,6-hoz, nem lenne szerintem szerencsés tovább feszegetni. Terhelés alatt a CPU-Z 1.472v-t ír.
Várom a tippeket továbbra is.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
DeadMeat
üzenetére
Így még sosem memteszteltem. Hogy lehet a "bootolos"-sal? Nincs otthon melegebb...szerintem.
Igazából onnan jöttem rá, hogy megpróbáltam, hogy viszi-e a ram stabilan az 1000-et. Be se bootol, újraindúl visszaáll.
Viszont egy pár hónapja piszkáltam a gépet, és véletlenül 1060 körül felejtettem a ramokat, és még a 3DMark is lefutott, utána tűnt fel, hogy nem állítottam vissza, mostmeg 1000-el be se bootol...

-
TazLeacher
nagyúr
Mitől lehet az, hogy a fél éve stabilan futó beállításokkal (2*8 óra stabil Orthos), most 5 perc után kékhalál vagy hiba?
-
TazLeacher
nagyúr
Na, ma éjszaka lefutott az Orthos. 3504Mhz, 1.472v tényleges fesz, 8 óra futás hiba nélkül, 58 fok. Na, erre varjatok gombot. Minden f@sza, miden jó, de e fölött mindíg kihal. Úgyhogy úgy néz ki, itt a vége. Megpróbálta haverom 1.504v-vel, úgy már 5 perc környékén 65 fok körüli volt a hőfok, amikor is kékhalál.
Azt már elfogadta, hogy 3,5 a vége, de én személy szerint nem értem, hogy miért nem hibázik, hanem rögtön kék halál.Sosem hibázott még az Orthos, hanem mindíg az a rohadt kék képernyő...
-
TazLeacher
nagyúr
1.5v felé emelte a tényleges feszt, de még így is fagy. Beletörődött, hogy marad a 3,5. Éjszaka Orthosol, azt annyi....
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Gorneck
üzenetére
Igen, bocs, kimaradt a egy szó. Szóval 1,5 óra Orthos alatt 58 fok..szóval akkor kaphat még egy kis feszt...nem kicsit droppol a lap. A BIOS szerint már most is 1.55v, a tényleges pedig "csak" 1.472v. Mondjuk az enyém is pont így van belőve. (Csak az enyém ennyin bírja...)
de ez már elég sok fez ahhoz, hogy megérje vele a pár fsb-s küzdelmet...
ezt most irónikusan mondtad, hogy nem éri meg szenvedni ennyiért? -
TazLeacher
nagyúr
Új fejlemény!
Szórzót visszavettük 7-re, FSB maradt 450, tehát proci 3150-en, ramok maradtak 900-on. Simán indúlt, Orthos 20 precig ment (utána le lett állítva) tehát nem memó, mert eddig is 900-on ment, és már indításnál sz@rrá fagyott. Viszont úgy tűnik nem igazán melegszik, mert 1.472v ténylegessel (CPU-z) 1,5 óra után is csak 58 fok egy szarul szellőző házban. Mehet még feljebb a fesz? Ettől lehet valami baja, vagy ha nem melegszik, akkor sz@rjunk rá, hogy mennyi a fesz, a lényeg, hogy nem melegedjen?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
kraven54
üzenetére
Akkor lehet a levegő lesz. Nem volt készleten normális ház, ezért most egy fostalicska Codegen-ben van péntekig, akkor érkezik a Soprano. Ez egész jó tippnek bizonyúlt...Mondjuk, ha melegedés lenne, akkor nem az lenne, hogy minnél nagyobb feszt kap, annál kevésbé áll fel? Mert 0,1v-vel el se indúlt a rendszer..
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
1 óra 20 perc 3,5-ön hiba nélkül...
Igazából nem akkora a különbség, de ugye a Ram most 876-on megy...én is úgy gondolom, hogy "elvileg" bírnia kellene. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Larry303
üzenetére
Most 3,5-on megy az Orthos 45 perce hiba nélkül...
Memtesztet még nem méztük. Nem vagyok a gép közelébe, telón adom az utsításokat! Megnézi, felhívom, majd beírom...Powerer: nem az én gépemről van szó, mert, ha nézted a konfgot, azt is láthattad, hogy nekem A-DATA-m van. Egyébként ehhez a géphez tökéletesen elég egy 400W-os JÓ MINŐSÉGŰ táp.
-
TazLeacher
nagyúr
Segítséget szeretnék kérni!
Haverom most vett egy új gépet. p35ds3 rev2.0+e6750+geil ultra800.
Egyszerűen nem bírja a proci a 3,6-ot. A memeó kapott +0,3v-t, hogy bírja a 900-at, a tényleges fesz 1.472v. 7 perc Orthos után 58 fok a proci (AC Freezer7), teheát melegedés nem lehet. Ha a ram csak +0,1-et kap, fel se áll, ha +0,2-t, akkor indulásnál kék halál. +0,3-al bírta 7 percig majd kék halál. Mi lehet a gond? Ennek a ramnak bírnia kellene a 900-at, nem? Időzítést nem piszkáltuk...

-
TazLeacher
nagyúr
Hallo mindenki! Olyan kérdésem lenne, hogy egy E6550-től mi az elvárható "normál" tuningelredmény, amit még elbír a nagy átlag léggel?
-
TazLeacher
nagyúr
1.625 nem veszélyes már egy kicsit gyári hűtővel? Neki se bootolt. Gyári hűtővel neki is max. 3,4-el bootolt, de már nem volt stabil. Nekem alapfeszen (BIOS - 1,35v) 3,2-t bírt, többet nem. Nézd CPU-z-vel, hogy mennyi a tényleges fesz. Nyugi én is szenvedtem, mint atom, már átkoztam mindent, hogy hogy melléfogtam, aztán a végén csak összejött.
Azt tudom elképzelni, hogy bizonyos fesz után már annyira melegszik induláskor, hogy letilt...tipp! -
TazLeacher
nagyúr
Annó nekem is sok gondom volt a tuning részével. BIOS-ba 1.55v van beállítva, ez valós 1.472v-t jelent a CPU-Z szerint. Havernál ugyan ez volt, mint nálad, egy Hyper TX2 hűtötte, csak valamiért nem illeszkedett rendesen a procira. Amint felment 400 felé el sem indúlt, visszaállította. Vett egy Freezer7-et, és azóta símán fut 3,6-on BIOS/CPU-Z 1.5v/1.428v-al.
Mivel hűtöd? -
TazLeacher
nagyúr
3,6-on 13 óra Orthos után stabil, max hőfok 66.
Véletlenül elfelejtettem elindítani a Riva-t, ezért a kártya nem volt húzva.Viszont 1 óra után fagy a Most Wanted. Mitől lehet? Néztem a CT-el a hőfokot, max 48-50.
Beakad a játék, azt annyi. -
TazLeacher
nagyúr
Hali! Mivel tudom elérni, hogy ne dropoljon az alaplapom?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Ha van egy kis szerencséd, a hűtőcserét megúszod, de majd nézd mennyire melexik.
Szerintem viszont a Ram-mal gondba leszel.
2-szeres szorzóval indítunk. Most 333*8=2,6Ghz. Azaz a Ram 2*333=667Mhz
Ezzel semmi gond.
De ha valami "normálisabb" tuningeredményt szeretnél, akor jöhetnek a gondok.
400-as FSB-nél 3,2Ghz és 800-on megy a Ram. Hallottam, hogy Kingmaxok sokszor még a gyári órajelet sem bírják, de ha igen akkor monjuk itt a vége.
Ha ennél feljebb mész, mondjuk 425/3,4Ghz vagy 450/3,6Ghz akkor a Ram 850 vagy 900-on fog menni, amit nagy valószínűséggel nem fog bírni...A Tuninggal kapcsolatban meg olvass vissza egy kicsit, nekem voltak gondjaim, úgyhogy 1 héten keresztül a topic a 6750-es tuningjáról szólt. Ha azután van kérdésed, és tudok segíteni szólj.
-
TazLeacher
nagyúr
Mindenkinek:
Igen, Ctrl + F1-el lehet beállítani a RAM időzítéseket.
Azért kell olyan RAM-ot venni, mert 450-es FSB-nél 900-on fog menni.
Nekem 1.472v-t kap a procim, és köszim jól van.
-
TazLeacher
nagyúr
Szerintem stabil:

13 óra 18 perc 20 másodper 100% proci terhelés után 1-et hibázott. Ezt még elnézem neki...a hőfok (asztalon kívül) sosem ment 67 fölé. -
TazLeacher
nagyúr
A prszűrő nem egy rossz 5let, a ventiket is lehet feltekerem. Nem az agond, hogy nem szellőzk ki, hanem, hogy a házból kimenő (milyen hülye szó ez!) meleg levegő beszorul oda az asztal alá, és fűút. A pasztád akkor dobtam, arra gondoltam lecserélem a procihűtőt egy Ninja Plus-ra. Hmm?
U.I.: mivel állítsam a ház ventijeit?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Na, újra itt! Volt fejlemény tegnap este bőven.
Elkezdtem játszani vele, a BIOS-ban felmentem 1.5v felé.
1.525-el 1.44-en megy, elindítottam az Orthost, 1 óra futás után lefeküdtem. Reggelre kikapcsolt a gép...Core Tempel mértem a hőmérsékletet, sosem ment 66 fölé, sőt ksőbb 63 fok körül volt (megnéztem a "jelentést"), úgyhogy passz.
Most reggel 9-kor felraktam 1.55-re, így 1.47 a valós fesz, eljöttem otthonról, de "rálátok" a gépre még megy, de, hogy mi történik otthon, arról foggalmam sincs. A hőmésrsékletet néztem még reggel, kb. ugyan annyi volt, mint 1.44-nél.
Ugyanakkor újabb gondom akadt, bár ez már nem teljesen ide tartozik. Eddig azért nem bírta az 1.5 feletti beállításokat, mert túlmelegedett, gondoltam egy kicsit kiszellőztetem, és kivettem az "asztalból" (sajna csak itt van helye), és így gyönyörűen bírta, mint fentebb írtam. Nincs légmozgás az "asztalba", ezért melexik. Szerintem bent egy 5 fokkal melegebb van, legalábbis ez jött le a és fél perc Orthos után (akkor érte el a csipogós hőmérsékletet). Valakinek valami tipp, hogy hogy tudnám 5+ fokkal csökkenteni a hőt? (Egyelőre a vízhűtést és az új asztal vásárlását/ennek az átalakítását mellőzniém), esetleg paszta?
-
TazLeacher
nagyúr
Idáig eljutottam:
[link]Ez a beállíátás a BIOS szerint 1.55v-vel van, de itt (mint látható) a CPU-z csak 1.472-t ír. Viszont az Everest-el mérve e hőmérsékletet, 72 fok volt, 3 perc Orthos után, ez szerintem sok! (Leállítottam). Akkor most?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Megmondom őszintén, kezdem feladni
, tegnap próbálkoztam (immáron 100adszor). Főleg lentebb olvasom ismét egy 6750-es, ami 1.4-el simán viszi a 3,6-ot. 1.5-el hibázott, 1.525-el akkorát fagyott, mint egy jéghegy. Ez csak procitesztnél, a RAMokat még nem néztem. Még próbálkozom egy kicsit. -
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
az fsb overvoltage honnan indul?
Foggalmam sincs, azt hol tudom megnézni? +0.2-t adtam nekimost így mekkora fesznél jársz?
A 3400-hoz elég a 1.4v, a 3600-hoz kevés volt az 1.5v.rthos small fft megy igaz?
Erről még nem is hallottam...ramok milyen beállításon
Minden gyári, alapból adtam neki +0.2v-t, amikor nem ment a 3600, megpróbáltam +0.3v-algondolom droppol a lapod szóval biosban 1.525v kell kb valós 1.5-höz
Ez valószínű, mert az Orthos 1.5v-nél 1.48-at ír -
TazLeacher
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
Először is köszi, de:
Az eredmény ugyan az. 2p 40mp után hibát dob az Orthos.

PCI Frequency átállítva 100-ra.
Performance Endurance visszaállítva Standard-re.
FSB OverVoltage Control +2
CPU Voltage Control 1.5
Sőt a végén még a ramnak is adtam +1-et, hátha az a gond.Semmi,
stabil a rendszer. Várom az újabb tippeket!Akár mástol is, pls!

-
TazLeacher
nagyúr
Robust Graphich Booster [Auto]
CPU Clock Ratio [8x]
CPU HostClock Control [Enabled]
CPU HostClock Frequency (Mhz) [425]
PCI Express Frequency (Mhz) [Auto]
C.I.A.2. [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD) [2.00]
Memory Frequency (Mhz) 800 850
High Speed DRAM DLL Setting [Option1]
Performance Endurane [Turbo]System Voltage Control [Manual]
DDR2 OverVoltage Control [+0.2V]
PCI-E OverVoltage Control [Normal]
FSB OverVoltage Control [Normal]
(G)MCM OverVoltage Control [+0.1V]
CPU Voltage Control [1.45000V]
Normal CPU Vcore [1.35000V]Ennyi, siettem, lehet van benne helyesírási hiba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bittorrent topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Titan Quest II
- SörcsaPH!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple MacBook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Rocket Heavy 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4275
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ettől engedtessék meg már, hogy nem esik hanyatt.